Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Lars 2007-12-10, 9:39 pm

nierozumiem jak niektórzy mogą bronić Berka, Pacha czy reszty. Chciałem zauważyć, że gdyby nie afera korupcyjna to w tej chwili gralibyśmy o utrzymanie w 3 lidze z zespołami drugoligowymi, bo w zeszłym sezonie nawet biedny Bytom był od nas lepszy. To odnośnie tej padliny, która gra u nas conajmniej rok. a co do 'świeżaków', którzy przyszli latem to szkoda słow...Kowalik ani razu nie trafił celnie...a strzałów oddał bodajże 9.
no może Berliński okazał się celnym uderzeniem, ale napewno nie czystym, tylko takim od słupka od którego odbijał się połowe rundy jesiennej, by ok. 10 kolejki wpaść do siatki.

[ Dodano: 07-12-10, 22:50 ]
co do transferów z 90minut.pl
Bartłomiej Chwalibogowski - w Bełchatowie leczył całą jesien kontuzje, niewiadomo co teraz prezentuje, niewiadomo, czyp o 2 meczach kontuzja sie nie odnowi. jak dla mnie zły wybór
Igor Kozioł - ostatecznie może być...chociaż 32 lata nie brzmią perspektywicznie
Patryk Małecki - tu wchodzi w gre tylko wypożyczenie, nie ma sensu sie w to bawić, trzeba budować zespół a nie sprowadzać najemników
Piotr Rocki - pomysł sciągniecia 34latka jest rewelacyjny
Piotr Świerczewski - początkowo myślałem - ok. tlyko jedno ale 8 kwietnia 1972
Daniel Treściński - spieprzaj dziadu
Chłopaków z Legnicy i Ukrainy trzeba sprawdzić.

generalnie jestem znowu pełen obaw jeśli chodzi o transfery...
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez MrCricket 2007-12-10, 10:05 pm

Nie komenujcie tych przymiarek, które prezentowane są na 90minut.pl, napra. wdę szkoda zaśmiecać forum. Tam wpisują wszystko co komu do głowy przyjdzie. Niedługo napiszą, że Frankowski, Szymkowiak przyjdą...

Co do dezycji zarządu jestem jak najbardziej na tak, po tym co ostatnio niektórzy prezentowali. Szkoda Prymuli bo wiązałem z nim duże nadzieję, ale ostatnio prezentował się naprawdę kiepsko. Poza tym mam nadzieję, że jeszcze kilka "gwiazd" opuści nasze szeregi. Czekam...
MrCricket

Postprzez Kangur 2007-12-10, 10:38 pm

STS_1906DG napisał(a):
zaglebie.sosnowiec.pl napisał(a): Zmiany kadrowe w Zagłębiu!
Poniedziałek , 10.12.2007 , godz. 14:19,
Dzisiaj Zarząd naszego Klubu podjął rozmowy w sprawie rozwiązania kontraktów z następującymi zawodnikami: Krystianem Prymulą, Dariuszem Kozubkiem, Jackiem Paczkowskim, Jarosławem Białkiem, Grzegorzem Kmiecikiem, Admirem Adžemem, Grzegorzem Kaliciakiem, Jackiem Berensztajnem oraz Jarosławem Piątkowskim.

I bardzo dobrze. Niech się zarząd od razu bierze do roboty.

Ale Berka o_O / Wiem że w tym dwóch ostatnich meczach nic nie pokazał, no i w sumie w ogóle w tej rundzie, ale bez przesady, on nam praktycznie dał awans, był twórcą tego sukcesu, a teraz wrócił dopiero to jemu można wybaczyć słabą grę. Dlaczego jego chcą się pozbyć ? :/

Jakich dwóch meczach ? Przez cały sezon niestety nic nie gra. Według mnie tak samo on jest do odstrzału tak samo jak inni typu Piątkowski itp. Aha i brakuje mi w tym gronie Gawęckiego.
Kangur

Postprzez Darian 2007-12-10, 10:49 pm

Bo Berek to jest dobry ale tylko na 2 ligę. Zresztą on sam o tym wie bardzo dobrze.
Martwi mnie to jednak że może dojść do takiej sytuacji gdzie będziemy grali praktycznie samymi juniorami i wysokie porażki będą normą.
No cóż ale być może co nas nie zabije to nas wzmocni.
Darian

Postprzez Raul75 2007-12-11, 12:01 am

Berkowi cześć i chwała ale jego czas już dobiegł o czym on sam doskonale wie. Przez ostatni rok tylko przez parę minut meczu z Kórnikiem Zabrze zobaczyłem go w formie sprzed lat. To zbyt mało. Nazwiska ze strony 100% jak najbardziej do wymiany; dziwię się tylko zwolennikom Prymuli. Ten chłopak zabłysnął ale tylko przez chwilę i to w II lidze, za słaby chłopak jest na OE, co potwierdził Smuda testując go w Lechu. Dla mnie priorytet: Szukieł jako trener, Szatan niech się zdeklaruje, bo tego do dziś nie wiemy; czy wzmacnia i walczy o II ligę czy odpuszcza na III ligę i synek wraz z młodymi kolegami walczy o wyższe laury. Tego ostatniego nie chciałbym, bo jestem zwolennikiem koncepcji trenera sprowadzenia doświadczonych i gotowych do gry ludzi. Taki Świr nie byłby zły ale czy on da się Baczyńskiemu przekonać? Chyba tylko bardzo mocno finansowo. Brak nam środka drużyny jak nigdy, widać, że napastnicy zbyt żadko dostają dokładne podania. Poza tym wywalić ten zaciąg krakowski, który nic nie wniósł do gry i wzmocnić obronę. Co do ataku to zupełnie nie wiem w jakim kierunki iść.. Ale i tak sporo zależy od decyzji pzpn, która może lub nie dać nam nadzieję na wiosnę. Pożyjemy zobaczymy
Raul75

Postprzez STS_1906DG 2007-12-11, 7:17 am

Kangur napisał(a):Jakich dwóch meczach ? Przez cały sezon niestety nic nie gra.

Zle zrozumiałeś. Niżej napisałem też o całej rundzie, ale chodziło mi o te dwa ostatnie mecze z Odrą i Górnikiem w PE po tej krótkiej pauzie i nieobecności z Wisłą i Lechem.
STS_1906DG

Postprzez Smazu 2007-12-11, 9:12 pm

"Zanosiło się na wielki powrót "Franka, łowcy bramek" do Orange Ekstraklasy. Błyskotliwy napastnik Tomasz Frankowski trenował już z Wisłą, klub zapowiadał ofertę dla "Franka", okazało się jednak, że przy Reymonta jest dla niego szlaban.

Sprawa miała się rozstrzygnąć w zeszłym tygodniu. Frankowski po przejściu operacji dochodził do formy najpierw z drugoligowym Kmitą Zabierzów, a przez ostatnie tygodnie trenował z wiślakami. Niedawno (28 listopada) gruchnęła wiadomość, że Wisła ma dla niego ofertę kontraktu."
Skoro z Kmitą trenował czemu do nas nie przyjdzie?Lepszy Franek niż następny Pitry czy Prymula...
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez maciek123 2007-12-11, 9:41 pm

samzu gdzie ty masz rozum ?? ;> Trenowac to nieznaczy grac i miec kontrakt !! Niewydaje mi sie zeby gral w Angli i Hiszpani bodajze , a teraz podpisal kontrakt z ostatnim w tabeli Zagłębiem !! Prosze zastanowcie sei zanim cols napiszecie ;P

[ Dodano: 07-12-11, 21:42 ]
Smazu !! Przepraszam za pomylke
maciek123

Postprzez Smazu 2007-12-11, 10:00 pm

Ale mi chodzi o trening :P czemu akurat kmita a nie my ;>
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Kamilosx 2007-12-11, 10:51 pm

Bo Zabierzów jest blisko Krakowa, gdzie Frankowski mieszka? O_o
Kamilosx

Postprzez Raul75 2007-12-11, 11:14 pm

jak wszystko trzeba tłumaczyć... A gdzie miał trenować? U nas ? Na twoje zaproszenie? Na którym z bocznych boisk? A może po twoją szkołą albo blokiem? Co za posty... A wracając do tematu; może po tych przyznanych nam jednak punktach Szatan da się przekonać do solidnych wzmocnień? Frycowe już zapłacone, klub gra na swoich śmieciach a z wiosną związane nowe nadzieje kibiców. Tylko proszę nie zatrudniać całych grup piłkarzy tego samego sortu (patrz: zaciąg krakowski Kowalika)
Raul75

Postprzez dziejus 2007-12-12, 5:34 pm

Cala bytomska Polonia do wziecia. Z trenerem!!
dziejus

Postprzez Strooś 2007-12-12, 6:49 pm

dziejus napisał(a):Cala bytomska Polonia do wziecia. Z trenerem!!

O ZGROZO!!! chyba nie masz na myśli ściągnięcie kogokolwiek z Bytomia?
Strooś

Postprzez dziejus 2007-12-13, 2:50 pm

No przeciez byly niedawno takie walki o Mezyka. A trenera Fornalaka wzialbym " w ciemno "!!Tym bardziej ze wszyscy trenerzy i pilkarze z tamtej strony Brynicy dobrze sie zapisali w historii Zaglebia.
dziejus

Postprzez Blajpios 2007-12-13, 4:05 pm

dziejus napisał(a):No przeciez byly niedawno takie walki o Mezyka. A trenera Fornalaka wzialbym " w ciemno "!!Tym bardziej ze wszyscy trenerzy i pilkarze z tamtej strony Brynicy dobrze sie zapisali w historii Zaglebia.

No, na przykład H. Kostka jako trener nieszczególnie, paru innych, czy to jako piłkarze, czy jako trenerzy też nie do końca... Choć jednocześnie jest prawdą, że przy największych sukcesach Zagłębia też mieli udział Ślązacy, nie mówiąc o tym, że mniej Zagłębiaków w śląskich sukcesach miało udział niż odwrotnie. Przy czym z kolei - trzeba znowu pamiętać, że Ślązaków jest w ogóle zdecydowanie więcej, niż Zagłębiaków, toteż te proporcje tak mogą wyglądać... Już dalej nie ciągnę następnych "trzeba pamiętać".
Po prostu - trzeba rozważać sytuację wg obecnych realiów, wg wartości obecnych dostępnych na rynku, czy akurat nie pozbywają się tych, co i u nich się "wozili" (poza trenerem, bo ten na pewno był zaangażowany w grę) - a nie wg takich "stąd brać czy stamtąd). Ba - jeszcze więcej. Trzeba najpierw mieć strategię. Oby dzisiaj się wyklarowała. Czyli - czy walczy się o to, by nie spaść do trzeciej ligi na wiosnę, czyli choćby z krótszą ławką, ale angażuje się 2 czy 3 starszych, którzy w umowie będą mieć obronę przed spadkiem do trzeciej ligi i realnie są w stanie pociągnąć młodych: czy nie stać na to Zagłębia i od razu szykuje się na trzecią ligę. Odpowiednio do tego głównego rozstrzygnięcia: dobiera się trenera, czy jest realnie możliwy ktoś lepszy do zmobilizowania niż R. SZukiełowicz i stać Zagłębie czy nie? Jeżeli nie - niech zostanie p. Szukiełowicz, bo P. Pierścionek nie jest w stanie chyba jeszcze tego przeprowadzić, zwłaszcza ze starszymi zawodnikami. Niech więc szykuje się na później. Odpowiednio wypożyczyć też zawodników do innych klubów młodszych, by się ogrywali: pod to, czy chodzi o trzecią ligę czy o drugą. Jeżeli nie stać na walkę o drugą, to warto pomyśleć o wariancie, by np. P. Pierscionek przejął w trzeciej lidze i rósł razem z zespołem. Póki co więc - niech ktokolwiek z trenerów z papierami siądzie za jak najmniejsze pieniądze na te 4 miesiące wiosny. Wszystko jednak - od strategii zależy, czy są szanse na walkę o II ligę czy tylko III. Odpowiednio do tego dopiero kontrakty - a skąd, to tylko jeden z elementów układanki.
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna