Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez stoner 2007-12-05, 9:02 pm

Musimy walczy ! Wygląda na to, że Szukieł ma jaja chociaz wielu się śmiało, że wypadł z fachu po epizodzie z amatorami w Stanach
stoner

Postprzez PaprykarZ19 2007-12-07, 9:48 am

sosnowiczanin ! napisał(a):Witam !

Transfery w przerwie zimowej to bardzo ważny punkt jeśli chcemy walczyć o utrzymanie II ligi a jeszcze ważniejszy w przypadku cofnięcia kary nałożonej na nas przez PZPN !!!
Więc chciałbym się w tej sprawie wypowiedzieć :

Odkąd nasze szeregi opuścił Pesković brak nam pewnego bramkarza ze stabilną wysoką formą jak np Krzysztof Kozik , Mateusz Sławik , Radosław Cierzniak , Aleksander Ptak , Norbert Witkowski , Jacek Gorczyca , Paweł Kapsa , Zankarlo Simunic .

Mamy spory problem z obrońcami : brak nam dobrego stopera i szybkich skrzydłowych .
Brakuje nam pewności i szybkości . Potrzeba nam któregoś z tych zawodników :
Artur Marciniak , Robert Bednarek , Tarik Cerić , Joseph Oshodogan , Tomasz Lisowski , Mariusz Magiera , Marek Szyndrowski , Krzysztof Strugarek .

Brak nam również skrzydłowych pomocników oraz , przy braku formy Berensztajna , rozgrywającego . Oto moje propozycje na te pozycje :
Bartłomiej Chwalibogowski , Patryk Rachwał , Konrad Gołoś , Marius Kizys , Dariusz Stachowiak , Piotr Rocki , Marcin Burkhardt , Arkadiusz Mysona , Łukasz Trałka , Dariusz Jackiewicz , Andrzej Szczypkowski , Michał Łabędzki , Ireneusz Kowalski .

W Zagłębiu brakuje napastników z prawdziwego zdarzenia .
Moje propozycje na tą pozycję to :
Remigiusz Sobociński , Krzysztof Gajtkowski , Arkadiusz Aleksander , Patryk Małecki , Marcin Wachowicz , Piotr Wiśniewski , Piotr Bania , Karol Gregorek .

Jeśli chodzi o Klepczarka to słyszałem że wraca do Bełchatowa .

Należy zimą pozbyć się kilku zawodników którzy , nazwijmy to delikatnie , nie błyszczą formą jak np :
Tomasz Ciesielski , Dariusz Kozubek , Jacek Paczkowski .

Już dawno na boisku nie widziałem Adżema i Pacha wie ktoś co się z nimi dzieje ? I jeszcze jedno jak wygląda sprawa z Hosiciem i Białkiem ?

Kolegę chyba trochę fantazja poniosła.. ; D
Zaczynając od początku. Wg mnie dobrego bramkarza prezentującego solidną i stabilną formę mamy i jest nim Adam Bensz. Szymon, idol kibiców po bokserskich wyczynach w zeszłym sezonie, niestety gra właśnie bardzo nierówno i często lubi "zabłysnąć", o miano rezerwowego bramkarza może z Kopyłem rywalizować. A proponowany przez Ciebie Sławik, jak bronił na począku sezonu w Górniku to Zabrzanie nie mogli żadnego meczu wygrać i na dodatek tracili więcej goli od nas...

Co do obrońców, to na pewno jakiś stoper by się przydał. Podobno Skrzyński jest na wylocie z Cracovii, ale wątpliwe żeby chciał do nas przyjść, mając w perspektywie za pół roku granie co najmniej w 2lidze.. A jednego szybkiego bocznego obrońcę mamy i ostatnio nawet rozegrał najlepszy mecz w tym sezonie. Na lewą obronę jak najbardziej potrzebne wzmocnienie, może być Marciniak.

Na lewą pomoc Bartek, myślę że obie strony skorzystałyby na tym. W środku, ktoś by się na pewno przydał..

Napastnik jeden, ale na prawdę konkretny! Najważniejsza jakość!
PaprykarZ19

Postprzez Lars 2007-12-08, 6:46 pm

po meczu z Odrą najlepiej byłoby:
SPRZEDAĆ WSZYSTKICH, KUPIĆ NOWYCH,
ew. Bensz, Kłoda, Marek i Bednar oraz Berlinski, któy w Odrą nie grał, mogą zostać. reszty już niechce oglądać grających z herbem Zagłebia na piersi
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez koszki 2007-12-08, 6:50 pm

Wyżej wymienieni plus Hosic moim zdaniem a reszta wypierdalać!!!
koszki

Postprzez Strooś 2007-12-08, 6:56 pm

koszki napisał(a):Wyżej wymienieni plus Hosic moim zdaniem a reszta wypierdalać!!!

Dokładnie, Hosic wreszcie gra to na co go stać i on powinien zostać plus tak jak wyżej Marek, Kłoda, Bednar, Berliński za ambicje. Reszta nie nadaje się nawet na 3 ligę i radzę im zmienić fach, bo piłkarzami nie mają prawa się nazywać.
Strooś

Postprzez Raul75 2007-12-08, 6:56 pm

piłkarzyki zasrane; a gdzie walka dla Zagłębia?? taki mecz odstawić, niech Szukieł pokaże drzwi tym palantom !
Raul75

Postprzez Smazu 2007-12-08, 7:13 pm

Wszystkich nie wywalą , ale Oziego stać jeszcze na to żeby stać się czołowym zawodnikiem Zagłębia.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Lars 2007-12-08, 7:23 pm

Smazu napisał(a):Wszystkich nie wywalą , ale Oziego stać jeszcze na to żeby stać się czołowym zawodnikiem Zagłębia.

z czym człowieku. latać po boisku to ja też potrafie. piłkarz powinien jeszcze umieć przyjąć piłke, wygrać pojedynek 1 na 1, a że jest napastnikiem to jeszcze mógłby coś czasami strzelić. Ozi nic z powyższego nie prezentuje a mimo to jest naszym najlepszym napastnikiem co mnie martwi ultradelikatnie mówiąc
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Smazu 2007-12-08, 7:49 pm

Dlatego powinien zostać...Folc i Ozi a jak się sprowadzi dobrego napadziora to zawsze jest coś takiego jak lista transferowa czy ławka rezerwowych.Od kilku jak nie kilkunastu lat nikt do Zagłębia wartościowy nie przyszedł i nigdy nie przyjdzie bo lepiej sprowadzać "talenty" z VI ligi niż trzeciego napastnika Wisły, Legii czy Zagłębia Lubin.
Jaga:
Kałużny
Ruch:
Fabuś
Polonia:
Radzewicz
Zagłębie:
Kmiecik
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Waluś 2007-12-09, 2:07 pm

Lars napisał(a):
Smazu napisał(a):Wszystkich nie wywalą , ale Oziego stać jeszcze na to żeby stać się czołowym zawodnikiem Zagłębia.

z czym człowieku. latać po boisku to ja też potrafie. piłkarz powinien jeszcze umieć przyjąć piłke, wygrać pojedynek 1 na 1, a że jest napastnikiem to jeszcze mógłby coś czasami strzelić. Ozi nic z powyższego nie prezentuje a mimo to jest naszym najlepszym napastnikiem co mnie martwi ultradelikatnie mówiąc

Wypowiem się na temat Oziego. Dobrze napisałeś, że bieganie po boisku nie jest sprawą trudną. Zespół musi mieć jeszcze z tego jakiś pożytek tzn może faul blisko pola karnego, wywalczony rzut rożny. Ozi jeszcze tego nie potrafi, obrońcy odbierają mu piłkę bardzo łatwo. Przykładem może byc mecz ostatni w PE z Gónikiem Zabrze, gdzie Folc nic nie pokazał, ale był faulowany 2,3 razy blisko pola karnego i były dla nas grożne akcje.
Ozi ma dużą zaletę w postaci swojej szybkości i młodego wieku. Musi jescze nabrać typowego cwaniactwa boiskowego i sprytu, wiedzieć kiedy i jak się przewróić z korzyscią dla drużyny, a powinno być dobrze.
Jeżeli chodzi o napastników to nie zapominajmy, że nową pozycję odkrył dla Bednara nowy trener i wygląda to nawet dobrze.
Waluś
kumaty

Postprzez Adams1906 2007-12-09, 3:40 pm

Narzekacie na Kmiecika , a przed sezonem to był taki hura optymizm że nie którzy to sie chcieli posrać żeby doszedł do nas doszedł , a ja od początku nie byłem za tym , bo to jest taka `wielka gwiazdka` , i nie bez powodu , wisła pozbywa się go za wszelką cenę , w klubie powinni zostać tacy piłkarze jak : Bensz , Marek , Ozi , Bednar , Hosić , Kłoda i Berliński (na razie połowa i tak na ławke) reszta do kosza , a przyjść powinno przynajmniej 10 zawodników , w tym przynajmniej jeden napastnik , jeden rozgrywający , i lewy obrońca i stoper , w/w zawodnicy powinni pozwolić myśleć o tym że zostając w klubie , szybko wygramolimy się z 3 ligi i wrócimy do drugiej , bo po meczu z Odrą straciłem nadzieje na to że sie utrzymamy i polecimy o jedną ligę , ta 7 powinna zostać , reszta wypad , a Berek na emeryture lub do rezerw + tomek szatan , tez do rezerw mógł by się nadać no i może Bagnicki i Kozubek w rezerwach na ławce ^^ ...
reszta nawet do rezerw się nie nadaje :|
Obecnie mamy Oziego , Folca , Bednara , Bagnickiego , Kmiecika , Prymule (nasi napastnicy) i nikt z nich nie jest bramkostrzelny (tutaj nie mam pretensji tylko do Bednara i Oziego) moim zdaniem lepiej 3 napastników mieć , ale chociaż jednego który potrafi wykończyć akcje a nie 6 miernych (no może poza Bednarem , który dopiero zaczyna grać na ataku i po za Ozim który jest jeszcze młodziutki)

Zero optymizmu

ps. Zostawcie tego trenera w spokoju , to jest facet z jajami !
ps2. Pierwsze 4 mecze pewnie zespół będzie się zgrywał , a więc trudno liczyć na zwycięstwo z Ruchem czy Polonią Bytom , i modle się żeby Legia jeszcze bardziej nas nie zniszczyła niż w tej rundzie ...

Pozdrawiam
Adam$
Ostatnio edytowano 2007-12-09, 9:07 pm przez Adams1906, łącznie edytowano 1 raz
Adams1906

Postprzez MrCricket 2007-12-09, 7:20 pm

Poczekajmy na decyzję w sprawie odwołania - to już niedługo. Nie sądze, żeby była dla nas zbyt łaskawa, bo skala korupcji była zbyt duża. Mimo wszystko poczekajmy, bo samą utalentowaną młodzieżą to możemy grać, ale w IV lidze. Bądźmy cierpliwi...
MrCricket

Postprzez kret75 2007-12-09, 7:27 pm

Przychodzą: Bartłomiej Chwalibogowski (P - GKS Bełchatów), Igor Kozioł (O - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski), Patryk Małecki (N - Wisła Kraków), Piotr Rocki (N - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski), Daniel Treściński (O - powrót po kontuzji), Michał Żółtowski (P - Miedź Legnica), Anton Prychodko (Dynamo-3 Kijów), Jewhen Demydenko (Dynamo Kijów)

Odchodzą: Marcin Folc (N - Jagiellonia Białystok), Grzegorz Kmiecik (N - Wisła Kraków), Hubert Kościukiewicz (P - ?), Przemysław Oziębała (N - Raków Częstochowa)

źródło; http://www.90minut.pl/transfery.php?id_sezon=71&runda=2
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez emdżej 2007-12-09, 7:29 pm

Adams1906 napisał(a):Obecnie mamy Oziego , Folca , Bednara , Bagnickiego , Kmiecika , Prymule (nasi napastnicy) i nikt z nich nie jest bramko szczelny (tutaj nie mam pretensji tylko do Bednara i Oziego)

Nie mogłem się powstrzymać. Czy to znaczy, że bramki przez nich przesiąkają bo nie są szczelni?
emdżej

Postprzez STS_1906DG 2007-12-09, 8:03 pm

Może trochę nie w temacie, ale niech będzie.

Pewnie wielu mnie zabije za to co powiem, ale taka jest prawda. Tęskni mi się za Lachą i Teresą. Wiem że to co robili było wredne i nie ma tłumaczenia, ale bez nich jakoś nie ma tej atmosfery w tej drużynie. Oczywiście nie pochwalam tego co zrobili, ale tak jak wyżej napisałem - po prostu był fajny klimat w tym zespole. Dobra, nie komentować, tak sobie tylko napisałem.
STS_1906DG

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna