Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Adams1906 2007-11-30, 3:17 pm

To co piszą gazety traktujmy z dużą rezerwą ...

a pozatym można to traktować dwu znacznie ...:
ktoś zostaje sprzedany, w jego miejsce przychodzi ktoś w tej samej cenie i już klub nie wydaje ani złotówki :]
Adams1906

Postprzez Lars 2007-11-30, 3:40 pm

Folc zostaje sprzedany za 30 piłek w jego miejsce przychodzi Frankowski za darmo i nikt na treningu nie musi latać po piłki :]
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Adams1906 2007-11-30, 3:45 pm

Lars napisał(a):Folc zostaje sprzedany za 30 piłek w jego miejsce przychodzi Frankowski za darmo i nikt na treningu nie musi latać po piłki :]

ale wtedy nie będzie miał kto podawać piłek ;P
jak Marcin odejdzie ;P
Adams1906

Postprzez maciek123 2007-12-01, 3:38 pm

Z nieoficjalnych informacji wynika, że klub chciałby się także pożegnać z: Jakubem Skrzypcem, Ireneuszem Kowalskim, Karolem Gregorkiem, Piotrem Banią i Piotrem Klepczarkiem

Ci zawodnicy maja sie pozegnac z Wisłą Płock mozna by kogos wziasc bo podobno maja byc wolnymi zawodnikami !! Przydalby sie Kowalski i Klepczarek !! :P Co o tym sadzicie ?? xD
maciek123

Postprzez Adams1906 2007-12-01, 3:57 pm

Gregorek i Klepczarek by się sprzydali , ale ciekawe ile by ciągneli z portfela klubowego :)
Adams1906

Postprzez maciek123 2007-12-04, 2:29 pm

Joseph Oshadogan nie zagra już w Widzewie - dowiedziała się w poniedziałek nieoficjalnie PAP ze źródeł zbliżonych do łódzkiego klubu.

Prawdopodobnie powodem rozwiązania kontraktu z Widzewem, do którego dojdzie w najbliższych dniach, było zachowanie obrońcy podczas meczu z KGHM Zagłębie Lubin. Oshadogan kilkakrotnie podbiegał do ławki rezerwowych i kłócił się z trenerami. Niemal po każdym złym zagraniu piłki przez partnerów, wymachiwał w ich kierunku rękami. Tuż po meczu zdjął koszulkę i szybko udał sie do szatni.

Zachowania Oshadogana nie chciał komentować w sobotę na konferencji prasowej trener łodzian Marek Zub. Powiedział jedynie, że wszystko "musi sobie wyjaśnić z zawodnikiem".

Myśle ze ten Oshadogan niebylby taki zly !! Szczelił ładna bramke Górnikowi !! Ciekawe czy mogby zagrac na lewej obronie bo lewego obrońcy nam brakuje !! Fajnie byłoby sciagnać ;D ;D ;D
maciek123

Postprzez Raul75 2007-12-04, 10:09 pm

prezesie i Panie Sz. Czas zakasać rękawy, zbierać gotówkę, pozbyć się figurantów i w zgodzie z trenerem (tem mi się spodobał, bo powiedział o tym, co zastał w klubie) wzmocnić klub tak, by nie tułać się w III lidze. Taka Lechia ma apetyt na Burkharda a u nas nijak rozgrywającego nie zobaczysz ( Berek kompletnie zawodzi). Trzeba brać doświadczenie ale nie emerytów; szkoda, że klub nie ma rozeznania w tzw. terenie. Nie ma też co liczyć na Szukieła, bo on dopiero co wrócił do kraju. Faktem jest, że przy tej naszej " sile rażenia" trudno strzelać bramki.
Raul75

Postprzez Przemek26 2007-12-05, 7:15 am

Patryk Małecki, Bartłomiej Chwalibogowski, a może Piotr Rocki? W Sosnowcu chcą wzmocnić zespół i jeszcze powalczyć o utrzymanie w ekstraklasie.
Gdy trenerem Zagłębia był Jerzy Kowalik właściciel klubu - Krzysztof Szatan - skłaniał się ku pomysłowi, by zastosować wariant oszczędnościowy. Dograć sezon młodymi piłkarzami, którzy będą później stanowić o sile drugoligowej (zdegradowanej za udział w aferze korupcyjnej) drużyny. Obecny trener Romuald Szukiełowicz widzi jednak sprawę inaczej. - Młodzi od młodych niczego się nie nauczą. W klubie nikt nie dopuszcza myśli o spadku o dwie klasy, a że zawodnicy, których mam teraz w kadrze, nie dają takich gwarancji, musimy się wzmocnić - tłumaczy. Latem klub zakontraktował aż dziewięciu nowych zawodników. Z tego grona regularnie gra tylko Rafał Berliński. Pozostali w mniejszym lub większym stopniu zawodzą. Dlatego teraz polityka transferowa ma wyglądać inaczej. - Pozyskamy trzech, czterech piłkarzy. Ale takich, którzy od razu wskoczą do podstawowej jedenastki i poprawią jakość gry. Skorzystają też młodzi, którzy będą mieli od kogo się uczyć. To jedyna droga do rozwoju - podkreśla Szukiełowicz. Trener i działacze rozmawiają już o ewentualnych wzmocnieniach. Pomysły są ciekawe. W Sosnowcu chętnie widzianoby bowiem dwóch zawodników Groclinu Grodzisk Wielkopolski - Igora Kozioła i Piotra Rockiego. Jest też pomysł, by z Wisły Kraków wypożyczyć utalentowanego Patryka Małeckiego. - To możliwe. Rozmowy trwają - mówi Bartłomiej Bolek, menedżer piłkarza. Działacze liczą też na powrót Bartłomieja Chwalibogowskiego z GKS-u Bełchatów. - Żadnych nazwisk nie potwierdzam. Jeszcze nie czas - mówi trener, który jednak dodaje, że zimą do Zagłębia na pewno wrócą Ukraińcy Jewgienij Demidenko i Anton Prychodko. - To bardzo utalentowani chłopcy - mówi. Prawdopodobnie nic nie wyniknie z testów Michała Żółtkowskiego. Obrońcy Miedzi Legnica zresztą już nie ma w Sosnowcu. Zaskakująco brzmi informacja, że do Zagłębia mógłby wrócić... Daniel Treściński, z którym rozwiązano kontrakt, gdy jego nazwisko pojawiło się w dokumentach wrocławskiej prokuratury dotyczących korupcji. Wychowanek klubu od wielu miesięcy leczy kontuzję. Urazu nabawił się podczas wiosennego meczu w Chorzowie. Treściński przeszedł rekonstrukcję kolana i myśli o powrocie na boisko. Jego znajomi mówią, że przyjeżdża na Stadion Ludowy, by pobiegać dla zdrowia.

- Z listy piłkarzy, którą ujawniła prokuratura, nie gra tylko Treściński. Gdzie tu sprawiedliwość? - pyta zwolennik jego powrotu do klubu.

- W klubie była osoba, która lobbowała w sprawie Treścińskiego. Każdy, kto mnie chociaż trochę zna, wie, że ta propozycja jest dla mnie nie do przyjęcia - mówi Szukiełowicz, który był nawet ekspertem prokuratury w sprawie ustawionych spotkań.

Dopiero po 11 grudnia rozstrzygnie się, kto opuści zespół. Nieoficjalnie mówi się nawet o 10 nazwiskach!

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4733709.html
Przemek26

Postprzez PaprykarZ19 2007-12-05, 1:48 pm

Wg mnie te nazwiska są ciekawe. Brakuje mi tylko lewego obrońcy, bo przecież to newralgiczny punkt w naszej drużynie, no i jakiś rozgrywający by się przydał, ale nie wiem jaie mamy możliwości..
PaprykarZ19

Postprzez STS_1906DG 2007-12-05, 2:53 pm

Przydał by się Małecki - młody, ale bardzo wiele już się nauczył w Wiśle, gra gdzieś na poziomie Boguskiego. Rocki - zawsze go lubiłem, niski, ale waleczny, on mógłby być takim motorem napędowym Zagłębia. A Chwalibogowski ? Odszedł z Zagłębia i tak naprawdę nic wielkiego w Bełchatowie nie pokazał. Mam nadzieję że z tych nazwisk chociaż jedno wiosną zobaczymy na Ludowym.
STS_1906DG

Postprzez sosnowiczanin ! 2007-12-05, 3:18 pm

Witam !

Transfery w przerwie zimowej to bardzo ważny punkt jeśli chcemy walczyć o utrzymanie II ligi a jeszcze ważniejszy w przypadku cofnięcia kary nałożonej na nas przez PZPN !!!
Więc chciałbym się w tej sprawie wypowiedzieć :

Odkąd nasze szeregi opuścił Pesković brak nam pewnego bramkarza ze stabilną wysoką formą jak np Krzysztof Kozik , Mateusz Sławik , Radosław Cierzniak , Aleksander Ptak , Norbert Witkowski , Jacek Gorczyca , Paweł Kapsa , Zankarlo Simunic .

Mamy spory problem z obrońcami : brak nam dobrego stopera i szybkich skrzydłowych .
Brakuje nam pewności i szybkości . Potrzeba nam któregoś z tych zawodników :
Artur Marciniak , Robert Bednarek , Tarik Cerić , Joseph Oshodogan , Tomasz Lisowski , Mariusz Magiera , Marek Szyndrowski , Krzysztof Strugarek .

Brak nam również skrzydłowych pomocników oraz , przy braku formy Berensztajna , rozgrywającego . Oto moje propozycje na te pozycje :
Bartłomiej Chwalibogowski , Patryk Rachwał , Konrad Gołoś , Marius Kizys , Dariusz Stachowiak , Piotr Rocki , Marcin Burkhardt , Arkadiusz Mysona , Łukasz Trałka , Dariusz Jackiewicz , Andrzej Szczypkowski , Michał Łabędzki , Ireneusz Kowalski .

W Zagłębiu brakuje napastników z prawdziwego zdarzenia .
Moje propozycje na tą pozycję to :
Remigiusz Sobociński , Krzysztof Gajtkowski , Arkadiusz Aleksander , Patryk Małecki , Marcin Wachowicz , Piotr Wiśniewski , Piotr Bania , Karol Gregorek .

Jeśli chodzi o Klepczarka to słyszałem że wraca do Bełchatowa .

Należy zimą pozbyć się kilku zawodników którzy , nazwijmy to delikatnie , nie błyszczą formą jak np :
Tomasz Ciesielski , Dariusz Kozubek , Jacek Paczkowski .

Już dawno na boisku nie widziałem Adżema i Pacha wie ktoś co się z nimi dzieje ? I jeszcze jedno jak wygląda sprawa z Hosiciem i Białkiem ?
sosnowiczanin !

Postprzez Liberał 2007-12-05, 3:37 pm

Widac, ze dawno na mezcu nie byles bo Pach Hosic graja teraz regularnie, lecz wydaje mi się, że ten pierwszy z dość mizernym skutkiem.
Liberał

Postprzez sosnowiczanin ! 2007-12-05, 4:27 pm

Tzn na mecze chodzę baaardzo regularnie ale nie zawsze po to żeby oglądać mecz ;) a po to żeby dopingować drużynę !!!
Poza tym nie zwracam uwagi na takie szczegóły jak skład Zagłębie na dany mecz ;D
sosnowiczanin !

Postprzez maciek123 2007-12-05, 5:19 pm

Sosnowiczanin chyba cie fantazja poniosla jak ty wymieniasz takich pilkarzy jak : Rachwał ,Gołoś, Kizys ,Gajtkowski i Wachowicz oni na pewnoo nieprzyjda do Zagłębia nawet gdyby to trzeba by mu placic tyle kasy ze łohoho ;P!! A pozatym Tralka byl na testach i nic niepokazal !!
maciek123

Postprzez Persymona 2007-12-05, 5:41 pm

sosnowiczanin ! napisał(a):Witam !

Transfery w przerwie zimowej to bardzo ważny punkt jeśli chcemy walczyć o utrzymanie II ligi a jeszcze ważniejszy w przypadku cofnięcia kary nałożonej na nas przez PZPN !!!
Więc chciałbym się w tej sprawie wypowiedzieć :

Odkąd nasze szeregi opuścił Pesković brak nam pewnego bramkarza ze stabilną wysoką formą jak np Krzysztof Kozik , Mateusz Sławik , Radosław Cierzniak , Aleksander Ptak , Norbert Witkowski , Jacek Gorczyca , Paweł Kapsa , Zankarlo Simunic .

Mamy spory problem z obrońcami : brak nam dobrego stopera i szybkich skrzydłowych .
Brakuje nam pewności i szybkości . Potrzeba nam któregoś z tych zawodników :
Artur Marciniak , Robert Bednarek , Tarik Cerić , Joseph Oshodogan , Tomasz Lisowski , Mariusz Magiera , Marek Szyndrowski , Krzysztof Strugarek .

Brak nam również skrzydłowych pomocników oraz , przy braku formy Berensztajna , rozgrywającego . Oto moje propozycje na te pozycje :
Bartłomiej Chwalibogowski , Patryk Rachwał , Konrad Gołoś , Marius Kizys , Dariusz Stachowiak , Piotr Rocki , Marcin Burkhardt , Arkadiusz Mysona , Łukasz Trałka , Dariusz Jackiewicz , Andrzej Szczypkowski , Michał Łabędzki , Ireneusz Kowalski .

W Zagłębiu brakuje napastników z prawdziwego zdarzenia .
Moje propozycje na tą pozycję to :
Remigiusz Sobociński , Krzysztof Gajtkowski , Arkadiusz Aleksander , Patryk Małecki , Marcin Wachowicz , Piotr Wiśniewski , Piotr Bania , Karol Gregorek .

Jeśli chodzi o Klepczarka to słyszałem że wraca do Bełchatowa .

Należy zimą pozbyć się kilku zawodników którzy , nazwijmy to delikatnie , nie błyszczą formą jak np :
Tomasz Ciesielski , Dariusz Kozubek , Jacek Paczkowski .

Już dawno na boisku nie widziałem Adżema i Pacha wie ktoś co się z nimi dzieje ? I jeszcze jedno jak wygląda sprawa z Hosiciem i Białkiem ?

Z Małeckiego to taki talent i napastnik z prawdziwego zdarzenia jak z koziej dupy trąbka.
Chłopak jedzie na niezłej szybkości i medialności ale umiejętności czysto piłkarskie to ma na poziomie 2 ligowej przeciętności.Tyle razy go widziałem i nic wielkiego nie pokazał,do np. Waldka Adamczyka(który był naprawdę klasowym napastnikiem)to brakuje mu w ch** i jeszcze trochę.
Persymona

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna