TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez emdżej 2007-11-27, 1:06 pm

To mamy mecz odwołany z powodu awarii drenażu. I wcale się nie dziwię, gdyż będąc dzisiaj na stadionie nie zauważyłem specjalnej poprawy stanu płyty, chociaż coś tam przy niej grzebali.
emdżej

Postprzez dziejus 2007-11-27, 1:17 pm

Przywiezli juz te maszyne do napowietrzania murawy czy dalej zasuwaja widlami??!!
dziejus

Postprzez emdżej 2007-11-27, 1:24 pm

dziejus napisał(a):Przywiezli juz te maszyne do napowietrzania murawy czy dalej zasuwaja widlami??!!

Jak ja byłem to akurat......wyciągali bandy z błota, więc do czegoś się szykowali. Ale maszyny żadnej nie widziałem.
emdżej

Postprzez Smazu 2007-11-27, 2:50 pm

I co?Macie ten swój pośpiech, jeden mecz rozegrany i mecze odwołane.
Mówiłem... jak robić to porządnie.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez STS_1906DG 2007-11-27, 2:52 pm

Dokładnie, coś co się powinno robić spokojnie jakieś co najmniej 10 dni zrobiono u nas w...3. Ale nie marudźmy, tylko czekajmy na dalsze wskazówki. Mam nadzieję że coś wykombinują przed Lechem.
STS_1906DG

Postprzez Warson 2007-11-27, 3:39 pm

Mowilem :) jeden juz odwolany :D Nie wydaje mi sie ze drenaz mozna tak naprawic... Sciaganie murawy nas czeka :)
Warson

Postprzez koniu1906 2007-11-27, 4:14 pm

Do wszystkich narzekajcych: JEBNIJCIE SIE WSZYSCY W LEB! A dla kogo byl ten pospiech?
Dla nas kibicow zebysmy zobaczyli wreszcie swoja druzyne na Ludowym walczaca dzieki wspanialemu dopingowi miejscowych kibicow i co i to sie udalo!!!!! Fakt murawa nie wyglada tak jakbysmy sobie tego zyczyli ale co woleli bysmy walkower z Wisla i super murawke za tydzien?-WATPIE. Czytajcie ze zrozumieniem informacje jakie sie pojawiaja w prasie a nie snujcie swoich domyslow. Warson kiedy otwierasz firme konkurencyjna dla Zielonej Architektury bo widze ze sie na tym znasz (rozbiorka murawy nas czeka) Moze mnie przyjmniesz wroce do kraju i bedziemy robili murawki jak ta lala. Szkoda slow do niektorych Dostane ostrzezenie ale trudno nie wytrzymalem irytuja mnie wypowiedzi niektorych na tym forum od narzekania niczego nie przybedzie a tylklo zniecheca to osoby ktore probuja cos zrobic dla klubu,stadionu Mecz z Lechem bedzie na Ludowym wierze w to bo cecha kibicow Zaglebia jest wiara-WIARA KTORA PRZETRWALA
koniu1906

Postprzez Smazu 2007-11-27, 4:17 pm

Ohh... ale Ty jesteś wierny Zagłębiu rany boskie kochamy Cię.
Wole czekać pare dni dłużej na mecz na Ludowym niż zagrać jeden a potem wszystkie odwołane.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez koniu1906 2007-11-27, 4:33 pm

Stary co do twojej ironi na temat mojej wiernosci do Zaglebia dyskutowal nie bede to raz. A co dwa to jakie wszystkie mecze odwolane? Jak odwolaja jakis mecz ligowy to zaczniesz swoje gorzkie zale na tym forum-tego jestem pewien a poki co to nie odwolali tylko przelozyli mecz na inny termin i to w dodaku mecz o smieszny puchar ekstraklasy wiec nie placz tylko czekaj na rozwoj wydarzen
koniu1906

Postprzez sanhedryn_zla 2007-11-27, 5:27 pm

Smazu napisał(a):I co?Macie ten swój pośpiech, jeden mecz rozegrany i mecze odwołane.
Mówiłem... jak robić to porządnie.

Smazu agdyby nie zdazyli z murawa na mecz z Wisla to jaki by byl Twoj komentarz? Ja stawiam na

" a nie mowilem ze nie zdaza"

nie narzekaj chlopie, Baczynski obiecal ze bedzie mecz z Wisla dotrzymal slowa, teraz niech obieca mecz z Lechem w terminie na Ludowym i po sprawie

ps. tak zle, tak niedobrze, szkoda ze PiS nie wygral drugiej kadencji, moze by wiecej osob wyjechalo i wiecej osob by sie oduczylo wiecznego narzekania i marudzenia

Adas informuj na bierzaco co ze stadionem i czy dadza rade rozegrac mecz z Lechem w termini, cholernie fajnie by bylo bo lece do Polski wkoncu:)
sanhedryn_zla

Postprzez psv 2007-11-27, 8:18 pm

http://www.sport.pl/sport/1,78978,4712778.html

Trawa na Stadionie Ludowym wciąż nie do gry
tod
2007-11-27, ostatnia aktualizacja 2007-11-27 19:38

Środowy mecz Zagłębia Sosnowiec z GKS-em Bełchatów odwołany!
- Jestem zrozpaczony. Już mi to wszystko brzydnie - smuci się Leszek Baczyński, prezes klubu. Na dopiero co rozłożonej murawie wciąż stoi woda. - Na takie boisko piłkarzy nie wpuszczę. To byłby koniec tej trawy! - przestrzega Zbigniew Drążkiewicz, dyrektor sosnowieckiego MOSiR-u, który zarządza obiektem.

Na dodatek w mieście i klubie nikt tak naprawdę nie potrafi wyjaśnić, skąd bierze się problem.

- Poprosiliśmy o pomoc strażaków. Okazało się, że zbiornik, w którym ma się zbierać woda, jest pusty. Podobnie jest ze studzienkami i przewodami, które powinny odprowadzać nadmiar wody - mówi Baczyński.

Marek Dutkiewicz, dyrektor Zielonej Architektury, która realizowała inwestycję, tłumaczył "Gazecie", że winny był deszcz i... pośpiech. Trawa nie została napowietrzona (przebita specjalną kołkownicą) i dlatego nie przepuszcza wody. Zachowuje się jak linoleum.

We wtorek po południu na boisko wjechała wyczekiwana kołkownica. Gdy urządzenie szpikowało murawę, w drugiej części boiska pracownik z łopatą zgarniał nadmiar wody.

Niewykluczone, że przyczyną problemów jest powietrze które znajduje się w systemie rurek i przez to ogranicza ruch glikolu i w konsekwencji ogrzanie ziemi i murawy. Różnica temperatur na wejściu i wyjściu systemu sięga aż 15 stopni, a powinna najwyżej 5. Dlatego podjęto decyzję o zwiększeniu mocy.

Spotkanie z GKS-em przełożono, nie wiadomo też, czy uda się zagrać w sobotę o punkty z Lechem Poznań. - Tego dziś nikt nie zagwarantuje. Brak mi słów. Nie mam nawet czasu, by spokojnie porozmawiać z trenerem - mówi zrezygnowany Baczyński
psv

Postprzez sektorówka 2007-11-27, 9:22 pm

Nie polemizujcie z ze smazem i warsonem,bo ci goście non stop się czegoś czepiają i dogryzają.
sektorówka

?

Postprzez lukasz88 2007-11-27, 11:55 pm

Wiadomo juz cos z tym Meczem z Kolejorzem bo cos widze ze u was lipnie idzie ta naprawa utopionego Boiska???
lukasz88

Postprzez Zbychu 2007-11-28, 9:18 am

Ciekawe jak dziś sytuacja na Ludowym? Był może ktoś już dziś na stadionie?.Wszystkie informacje prasowe pochodzą z dnia wczorajszego.Jak Ktoś ma aktualnego niusa to b. proszę.
Zbychu

Postprzez KRIS6411 2007-11-28, 1:06 pm

Nie jest dobrze , ale myślę że tak jak przed Wisłą teraz też będzie pełna mobilizacja sił i środków i uda się poprawić stan murawy. Mamy kilka dni więc wierzę że się uda i mecz z Kolejorzem znów będzie piłkarskim świętem na Ludowym z tą jednak różnicą że ze szczęśliwym zakończeniem - TYLKO ZWYCIĘSTWO ZAGŁĘBIE TYLKO....
KRIS6411

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna