Zagłębie Sosnowiec - Wisła Kraków 25.11.2007. godz. 17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez adas 2007-11-26, 10:37 am

eric napisał(a): A i powiedz mi Adam, dlaczego w jednym z portali napisane było, że rzecznik klubu przyznał, że Pan Baczyński jest pijany i jakoby zaprzeczyłeś jego wcześniejszym wypowiedziom, że klub pokryje szkody?!
Widziałem to co było napisane. Ja jako rzecznik odpowiedziałem jedynie na pytanie jednego z dziennikarzy "Czy to jest prezes Zagłębia". Moja rola ogranicza się do przekazu informacji, pierwszą informacją jaką otrzymałem od zarządu była informacja o pokryciu wszystkich kosztów związanych z tą sytuacją, stanowisko zarządu jednak się zmieniło po około 30 minutach i informację tą musiałem prostować. Taka moja niewdzięczna rola, że gromy się sypały na moją głowę.
adas

Postprzez eric 2007-11-26, 10:53 am

adas napisał(a):
eric napisał(a): A i powiedz mi Adam, dlaczego w jednym z portali napisane było, że rzecznik klubu przyznał, że Pan Baczyński jest pijany i jakoby zaprzeczyłeś jego wcześniejszym wypowiedziom, że klub pokryje szkody?!
Widziałem to co było napisane. Ja jako rzecznik odpowiedziałem jedynie na pytanie jednego z dziennikarzy "Czy to jest prezes Zagłębia". Moja rola ogranicza się do przekazu informacji, pierwszą informacją jaką otrzymałem od zarządu była informacja o pokryciu wszystkich kosztów związanych z tą sytuacją, stanowisko zarządu jednak się zmieniło po około 30 minutach i informację tą musiałem prostować. Taka moja niewdzięczna rola, że gromy się sypały na moją głowę.

A czy naprawdę tak pijany był Pan Baczyński jak to napisano, na wp.pl, że ledwo trzymał się na nogach, a na deser rzucił: "wszyscy idziemy do domu, oprócz Krakowa, bo oni mają opony poprzebijane"? Mam nadzieję, że tak nie było. Szkoda, że zamiast pisać o ładnej inauguracji na Stadionie Ludowym pisze, się tym "incydencie". Na Twoją szkodę trzeba Adam przyznać, że w każdym z portali pojawia się Twoja osoba... Uważam, że powinieneś wydać jakieś oświadczenie, prostujące zachowanie Prezesa, jeżeli to oczywiście nieprawda. I jak najszybciej zacząć działać w tej sprawie na łamach prasy. Bo to może być kolejny pretekst, który dorzuci brudu do naszej sytuacji w aferze i przyćmi kojarzenie z aferą innych klubów. Mimo wszystko, na wislakrakow.com napisano, że zapierdzialałeś za trzech po "zajściu". Czas wyjść z ukrycia i w Twoich rękach leży, by zacząć czyścić po innych. Pozdrawiam
eric

Postprzez adas 2007-11-26, 11:00 am

eric napisał(a):
adas napisał(a):

A czy naprawdę tak pijany był Pan Baczyński jak to napisano, na wp.pl, że ledwo trzymał się na nogach, a na deser rzucił: "wszyscy idziemy do domu, oprócz Krakowa, bo oni mają opony poprzebijane"? Mam nadzieję, że tak nie było. Szkoda, że zamiast pisać o ładnej inauguracji na Stadionie Ludowym pisze, się tym "incydencie". Na Twoją szkodę trzeba Adam przyznać, że w każdym z portali pojawia się Twoja osoba... Uważam, że powinieneś wydać jakieś oświadczenie, prostujące zachowanie Prezesa, jeżeli to oczywiście nieprawda. I jak najszybciej zacząć działać w tej sprawie na łamach prasy. Bo to może być kolejny pretekst, który dorzuci brudu do naszej sytuacji w aferze i przyćmi kojarzenie z aferą innych klubów. Mimo wszystko, na wislakrakow.com napisano, że zapierdzialałeś za trzech po "zajściu". Czas wyjść z ukrycia i w Twoich rękach leży, by zacząć czyścić po innych. Pozdrawiam
Eric, pozwól że nie odpowiem na część Twoich pytań, gdyż staram się być lojalnym pracownikiem klubu i bez względu co myślę, swoje przemyślenia postaram się zachować dla siebie. Oświadczenie już jest napisane, potrzebuje jednak jego weryfikacji i akceptacji ze strony zarządu. Swoją drogą wróciłem po meczu do domu o godzinie 00:40, cały czas siedząc z poszkodowanymi osobami.
adas

Postprzez Stasiek Cięciur 2007-11-26, 11:02 am

co za głupi ***** te opony poprzebijał?
Przecież na wyjeździe nam nie odpuszczą i zrobią to samo
Stasiek Cięciur

Postprzez bziku7 2007-11-26, 11:15 am

Od przyszłej rundy kibice gości prawdopodobnie nie będą wpuszczani,zostaje wybużona trybuna C a jako ze będą prowadzone prace remontowe klub wystosuje wnosek o nie wpuszczaniu kibiców gości :/
bziku7

Postprzez KISIEL 2007-11-26, 11:34 am

Wczoraj w autobusie jechała grupa pijanych i złych autobusowych śpiewaków z Warszawy, mieli ze sobą butelki, oraz wulgarnie śpiewali o Wiśle, pewnie znowu to Legia coś zrobiła a nie Zagłębie.
KISIEL

Postprzez PaprykarZ19 2007-11-26, 3:09 pm

Już trochę ochłonąłem, choć cały czas żyję tym meczem. Piękne widowisko mieliśmy wczoraj okazję oglądać na Ludowym! Za co bardzo dziękuję naszym piłkarzom, bo widać było jak bardzo się starają, że im zależy na zwycięstwie! Chyba nigdy jeszcze nie widziałem tak dobrze grającego Zagłębia i to w meczu z wielką Wisłą! Ogólnie cała drużyna zagrała dobry mecz, choć Marcin Folc wg mnie mógł pokazać więcej. Szkoda, że Kaliciakowi się coś stało(wiadomo co?) i w końcówce nie mógł grać na stówe, bo grał bardzo dobrze. Berliński rządził w środku, Sławek kilka razy zgubił zwodem reprezentantów Polski, Bednar co chwilę gonił Clebera(jak dla mnie za bardzo caniaczył na tym boisku,jakby był u siebie..chyba nie darzył naszych zbytnim szacunkiem..aktor:|) czy Głowackiego,Dawid i Arek ładnie współpracowali na prawym skrzydle, no możnaby wszystkich po kolei chwalić ;D Bardzo szkoda tej bramki na 2:1,to nie powinno mieć miejsca!Bramka niestety wg mnie idzie na konto Adama,grał bardzo dobrze ale jak wychodzi do centry to musi ja wypiastkowac chociaz kurde : ( Choć obrońcy też się nie popisali. W konsekwencji tej bramki poszła kolejna i skończyło się 1:3. A mogło być zupełnie inaczej, bo Bagnicki miał okazję, Oziębała, ogólnie w drugiej połowie dużo zamieszania robiliśmy pod bramką Wisły i jak widać nie taki wilk straszny jak go malują! Jeżeli nasi będą w kolejnych meczach grać z takim zaangażowaniem, to z optymizmem będę patrzył w przyszłość. Więc chłopaki jak widać potrafimy dobrze grać i stać nas na korzystne wyniki, nawet z drużynami z czołówki!
Co do tych opon, to żenujące zachowanie tych osób, szkoda, że na prakinu nie ma(?) monitoringu.. A Basałajem się nie przejmujcie, bo to krakus i kibic Wisły więc to jego marne przemówienie raczej nie było rzetelną pracą dziennikarską... Olać go sikiem prostym.
Odnośnie murawy to jest ktoś w stanie mi odpowiedzieć jak to w końcu jest z tym drenażem u nas? Nie zainstalowali go czy nie podłączyli w pośpiechu? Bo różne wersje w mediach się pojawiają...?
Do boju Zagłębie! Z Lechem jak najbardziej możemy powalczyć o punkty!
PaprykarZ19

Postprzez Sir 2007-11-26, 3:33 pm

To teraz kilka słow ode mnie.

Duże brawa dla ULTRASOW za przygotowanie i POSPRZĄTANIE - kumaci wiedzą o co chodzi. Szacunek Marcin

Co do meczu:

Słabiutko Folc....duuzo wiecej sie po nim spodziewalem...zero zagrozenia z jego strony..

Najlepszy na boisko Vlado..po KOSZMARNYM występie przeciwko Odrze W wreszcie zaczyna grac dobrze...

Dobrze ze sie ten mecz w ogole odbyl bo było gorąco przed meczem, ale wygral duch sportowej rywalizacji....

Powiem szczerze, że tak walczących pilkarzy Zagłębia CHCE SIĘ OGLĄDAĆ!!!
Sir

Postprzez sosnowiczanin ! 2007-11-26, 3:41 pm

Oto słów kilka na temat meczu z mojej strony :

Po pierwsze góra ziemi i ogólny syf pod stadionem to dosyć przygnębiający widok.

Po drugie przy wejściu przeszukiwał mnie ochroniarz i nie trudno zorientowałem się że to hanys ! I tu nasuwa się teoria spiskowa że to sami ochroniarze poprzebijali opony kibicom Wisły by nas skompromitować ... ?

Po trzecie światło wypadło super ale murawa była jak ta z wiosny z meczu z Jagą !!! Woda po kostki . I tu przypomina mi się okrzyk jakiegoś gościa który stał przede mną gdy Bagnicki biegł z piłką skrzydłem : " Uważaj ! Tam jest kałuża ! "

Po czwarte bardzo podobał mi się taniec w przerwie wykonywany bez podkładu muzycznego !!! I w tym miejscu muszę zauważyć że nagłośnienie na stadionie to tragedia!!!

Pokaz sztucznych ogni super ale patrzyłbym na niego zupełnie inaczej gdybyśmy wygrali.

I teraz przejdę do sedna sprawy :

Mecz stał na wysokim poziomie. Strata pierwszej bramki nie podłamała nas a wręcz przeciwnie zaczęliśmy atakować . Świetna gra na skrzydłach i bardzo dobra Berlińskiego w środku . Zupełnie nie widoczny Folc . Dopiero po wejściu Oziębały i Bagnickiego byli widoczni napastnicy. Zaczęły się jeszcze groźniejsze sytuacje i wreszcie padła bramka !!! Piłkarze kontrolowali grę i szczerze mówiąc tylko czekałem na drugą bramkę . Jednak rozprężenie obrońców zakończyło się stratą bramki na 2-1 i Wisła nie miała już problemów ze strzeleniem trzeciej podłamanym piłkarzom !

Zagłębie zagrało bardzo dobry mecz a na pewno najlepszy w tym sezonie !!!
Jeśli tak będzie wyglądać gra wiosną to może utrzymamy się w II lidze !
I mam nadzieję że zawodnicy nie podłamią się po tej porażce i w sobotę z Lechem zagramy tak samo !!!!
sosnowiczanin !

Postprzez mayday77 2007-11-26, 3:50 pm

Przecięte opony i bujna wyobraźnia dziennikarzy z Krakowa
Data: 26.11.07 Źródło: Sportowe fakty.pl

Nieprzyjemnie dla krakowskich dziennikarzy zakończył się wyjazd do Sosnowca. W czasie meczu miejscowi chuligani przebili im opony w samochodach zaparkowanych na klubowym parkingu. Incydent ten nie daje jednak prawa do wysuwania przez część poszkodowanych, mijających się z prawdą zarzutów pod adresem dyrektora Zagłębia Leszka Baczyńskiego.

Niewątpliwym skandalem jest to, że klub z Sosnowca nie potrafił zapewnić odpowiedniej ochrony pojazdom, którymi przyjechali dziennikarze z Krakowa. Po opuszczeniu stadionu wielu z nich stwierdziło, że ma poprzecinane opony. Nie dziwi więc ich impulsywna reakcja i słuszne żądania zadośćuczynienia ze strony organizatora meczu. Stanowczo domagali się rozmowy z Baczyńskim.

Co było dalej? Jak podaje jeden z wiślackich portali, prezes Zagłębia był kompletnie pijany. Wirtualna Polska dodaje jeszcze, że ledwo o własnych siłach wychodził z budynku klubowego. Informacje te miał potwierdzić rzecznik prasowy Zagłębia. Tymczasem Baczyński wyszedł z budynku krokiem zupełnie normalnym, obejrzał kilka samochodów i porozmawiał przez chwilę z poszkodowanymi. Nie poddawali oni jeszcze wtedy w wątpliwość jego trzeźwości. Co więcej, rozmawiał także z policjantami oceniającymi szkody. Oni również nie stwierdzili, by był kompletnie pijany i słaniał się na nogach.

Wkrótce potem zarząd zdecydował o tym, że nie będzie wypłacał dziennikarzom odszkodowań i wtedy na portalu Wisły pojawiła się informacja o pijanym Baczyńskim. Emocje emocjami, zwrot pieniędzy zainteresowanym niewątpliwie się należy, ale źle dzieje się, gdy osoby powołane do opisywania rzeczywistości, próbują ją kreować.
mayday77

Postprzez Patu 2007-11-26, 4:35 pm

Jak na taki skład i kase to wisła odje....taką lipe. ZAGŁĘBIE mogło dobić te kakaową gwiazdę. -Z NOŻEM NIE JESTEŚ WZOREM,ZRÓB TO Z HONOREM-
Patu

Postprzez STS_1906DG 2007-11-26, 4:58 pm

Według mnie mecz był bardzo ciekawy, szkoda ostatecznego wyniku bo było bardzo blisko bądź co bądź - sensacji. Lajkoniki niczego ciekawego nie pokazały, nie wiem może się oszczędzali na Górnika, być może nas zlekceważyli ? Albo porostu mieli słabszy dzień. Mimo wszystko mistrzowi takie męczarnie w Sosnowcu nie przystoją. Z drugiej strony, nasi zwodnicy włożyli w ten mecz dużo zdrowia, i właśnie tego wysiłku najbardziej szkoda. Może gdyby był remis, nie mówią o wygranej, zamknęlibyśmy za przeproszeniem mordy wszystkim którzy coś do nas mają. Po bramce na 1-1 szał radości, mogliśmy ten mecz wygrać, ale oceńmy realnie - i już dawno przed tą bramką przegrać. Nie wiem kto to było na początku drugiej połowy, co z dwóch metrów nasz Adaś jego strzał obronił. W każdym razie dziękujemy chłopakom i oby tak z Lechem, z jestem pewien że zdobędziemy punkty ( to komplet :D ) !
Co do tego ,,aktu wandalizmu"... według mnie, oczywiście z całym szacunkiem do (L)egiunii zrobili to jacyś idioci z Warszawy. Już ktoś chyba gdzieś wspominał, że było ich kilku w Sosnowcu, i zachowywali się skandalicznie. Nie chce mi się wierzyć że ktoś od nas to zrobił. Ale nie osądzajmy nikogo.
STS_1906DG

Postprzez NO(W)A HUTA 2007-11-26, 5:56 pm

Patu napisał(a): -Z NOŻEM NIE JESTEŚ WZOREM,ZRÓB TO Z HONOREM-

I patrz komu przecinasz opony w autach, bo możesz trafić na auta swoich piłkarzy :)

co do samego meczu, to trzeba go rozgrywać na murawie a nie na bagnie. gdyby nie bagno wynik byłby inny a tak najniższy wymiar kary

do następnego
NO(W)A HUTA

Postprzez STS_1906DG 2007-11-26, 5:59 pm

NO(W)A HUTA napisał(a):co do samego meczu, to trzeba go rozgrywać na murawie a nie na bagnie. gdyby nie bagno wynik byłby inny a tak najniższy wymiar kary

No nie pomyślałeś teraz. Na normalniej murawie to właśnie Wisła miałaby większe szanse, grali by więcej technicznie, i ogólnie panowali by na boisku.
STS_1906DG

Postprzez Przemek26 2007-11-26, 6:17 pm

http://pl.youtube.com/watch?v=atdUWgw973U
http://pl.youtube.com/watch?v=DwyCtMTj27Y
http://pl.youtube.com/watch?v=VkLXlQa5J-c
http://pl.youtube.com/watch?v=5eSyd7Op0nQ
http://pl.youtube.com/watch?v=SKV1IJsSVCo

http://pl.youtube.com/watch?v=AmJlrn7T3jU

A co do meczu

Murawa wcale nie była bagnem. Owszem była miękka i zalana wodą ale nie bagno. Gdyby nie było nowej murawy to po kilku minutach gry wygladała tak jak to co było za liniami.
To jedno.
Drugie.
Dzięki tej murawie wynik i gra była taka a nie inna . Gdyby było sucho to byłoby juz po meczu w I połowie.
Zawodnik meczu . Władek.
Na duży plus Kaliciak, Berliński, Bensz,Marek , Skrzypek , Cygnar, Ozi.

Folc pokazał że 99,9% meczu ma w dupie , i tak było wczoraj.Krótko FOLC wyp....laj
Przy 2 bramce , błąd Bensza , ale gdzie była obrona, przy 3 .......... Brożek który sięgał do pasa naszym obrońcom wyskakuje i strzela bramke a trójka z nich patrzy i podziwia
.
Co by było gdyby........... 80 minuta i dwie sety dla Nas.
Przemek26

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna