Silesia ,ze niby co ??

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Przemek26 2007-10-30, 11:40 pm

POJEBANI. RUCH MĄDRY SRA NA TEN SYF ZWANY SILESIĄ. A MY TĘPE BARANY DAMY SIE ZNÓW WYDYMAĆ.
Przemek26

Postprzez LucasUSA 2007-10-31, 1:48 am

Zadne porozumienie SLASKICH klubow bez udzialu Ruchu nie ma sensu. To Ruch jakby nie patrzac niesie ze soba olbrzymi ciezar marketingowy.
A co my robimy w tym towarzystwie pod jakze mila dla ucha nazwa Silesia nie potrafie zrozumiec.
Poza tym takie porozumienia sa bez sensu. Jesli bedzie to chociaz odrobina wiecej niz klub dyskusyjny to od razu padna oskarzenia o korupcje, ustawianie meczy wewnatrz grupy itd. Nam to juz chyba nie potrzebne. I jakos nie widze sytuacji, kiedy to Zaglebie popada w klopoty a wszyscy rzucaja sie na ratunek. Zbyt dobrze pamietam dzika radosc na Slasku kiedy Zaglebie spadalo do 5 ligi i pelna jadu satysfakcje, kiedy wyszla na jaw korupcja.
LucasUSA

Postprzez Schabu 2007-10-31, 12:10 pm

Na początku bardzo podobało mi się ten pomysł.Ale nie pokoiła mnie jedna sprawa,a mianowicie podział zysków.Miałem nadzieję,że będzie równy podział wobec wszystkich.Niestety bardzo się pomyliłem i w sumie się nie zawiodłem.Wczoraj oglądałem fragmenty reportażu ze spotkania tych że klubów i jeżeli podział zysków ma być wobec hierarchii klubów w regionie to niestety moim zdaniem jest to pomyłka.A przede wszystkim jest to na nie naszą niekorzyść,albowiem jesteśmy niemal na końcu tego rankingu.Wydaje mi się,że nie dobrze jest że jesteśmy jedyni w tym towarzystwie z Zagłębia.I obawiam się,że nie będziemy zbyt cenieni w tym towarzystwie.I zgadzam się z opinią że będziemy mieli przysłowiowe ochłapy.
Schabu

Postprzez Pitr 2007-10-31, 2:54 pm

Tylko patrzeć jak wymyślą jakieś spotkanie na Śląskim typu G6 - Wisła K. itp., ale bzdura i tyle. Już w artykule przytoczonym powyżej piszą o wielkich kłopotach Górnika, niech mi kaktus na ręce wyrośnie jak pierwsza kasa pozyskana nie popłynie do księgowej Górnika - obym się mylił i tak "wielka kasa" będzie rozdzielana po równo.
Pitr

Postprzez HrabiaZÄ…bek 2007-10-31, 6:13 pm

Przecież jest jasnym, że pieniądze nie będą rozdzielane równo i nie ma się tutaj co obrażać czy oburzać. Weszliśmy do tego projektu wiedząc że żadnych wielkich profitów z tego nie będziemy mieć. Będziemy grali w niższej klasie rozgrywkowej a tam będzie sie liczył każdy grosz bo o sponsora niełatwo. Tam gdzie nie ma mediów i reklama dochodzi do ograniczonej rzeszy odbiorców reklamodawców po prostu jest mniej.
Jedno co mnie martwi to że nasi sternicy dali się tak łatwo ograć w kwestii nazwy. Takie ustępstwa mogą nas drogo kosztować choćby patrząc przez pryzmat planów utworzenia aglomeracji.
HrabiaZÄ…bek

Postprzez Sachi 2007-10-31, 10:00 pm

POJEBANI. RUCH MĄDRY SRA NA TEN SYF ZWANY SILESIĄ. A MY TĘPE BARANY DAMY SIE ZNÓW WYDYMAĆ.

Cyfra w twoim nicku to IQ, prawda?

Ruch nie przystąpił do Silesii bo działacze nie mieli dokładnie rozpisanego całego syfu z zasadami działania tego wszystkiego ._.
Sachi

Postprzez Guzik 2007-10-31, 10:38 pm

Pitr napisał(a):Tylko patrzeć jak wymyślą jakieś spotkanie na Śląskim typu G6 - Wisła K. itp., ale bzdura i tyle. Już w artykule przytoczonym powyżej piszą o wielkich kłopotach Górnika

Spośród sygnatariuszy porozumienia najlepszą aktualnie pozycję - sportową i ekonomiczną - ma Górnik Zabrze. - Nasz klub nie musi dziś rozpaczliwie szukać sponsora, co nie oznacza, że nie chcemy poprawić swojej sytuacj

gdzie Ty tam przeczytałeś o "wielkich kłopotach Górnika?
Guzik

Postprzez Pitr 2007-11-01, 9:34 pm

Guzik napisał(a):
Pitr napisał(a):Tylko patrzeć jak wymyślą jakieś spotkanie na Śląskim typu G6 - Wisła K. itp., ale bzdura i tyle. Już w artykule przytoczonym powyżej piszą o wielkich kłopotach Górnika

Spośród sygnatariuszy porozumienia najlepszą aktualnie pozycję - sportową i ekonomiczną - ma Górnik Zabrze. - Nasz klub nie musi dziś rozpaczliwie szukać sponsora, co nie oznacza, że nie chcemy poprawić swojej sytuacj

"A bo mnie skołowały" - chciało by się powiedzieć.
Ale pozostaje faktem, że jestem podejrzliwie nastawiony do całego pomysłu. Pozostaje poczekać i zobaczyć co z tego wyjdzie.
Pitr

Postprzez August 2007-11-02, 8:43 am

Pitr napisał(a):
Guzik napisał(a):

"A bo mnie skołowały" - chciało by się powiedzieć.
Ale pozostaje faktem, że jestem podejrzliwie nastawiony do całego pomysłu. Pozostaje poczekać i zobaczyć co z tego wyjdzie.

A ja rzeczywiście gdzieś czytałem, chyba w Rzeczpospolitej, że Allianz miał wpompować w klub ok. 7 mln zł, a jak na razie jedynie pożyczył (czyli do oddania) i to pod jakiś zastaw 4,5 mln.
August

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników