27.10.07r. Zagłębie Lubin - Zagłębie Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

27.10.07r. Zagłębie Lubin - Zagłębie Sosnowiec

Postprzez PaprykarZ19 2007-10-26, 10:06 pm

Jako, że nie ma jeszcze tematu dotyczącego tego meczu pozwalam sobie założyć nowy.
Jutro nasza drużyna zmierzy się w Lubinie z mistrzem Polski z ubiegłego sezonu. Obie drużyny w obecnym sezonie nie spełniają w pełni oczekiwań kibiców, a także w mijającym tygodniu w obu zespołach doszło do zmian na ławkach trenerskich. Z resztą podobieństw w ostatnim czasie jest dość wiele,ale nie o tym mowa ;P
Po raz kolejny jedziemy przerwać złą passę meczów wyjazdowych, z których jeszcze nigdy w tym sezonie nie udało nam się przywieźć zdobyczy punktowej. Głęboko wierzę w to, że zmiana na stanowisku szkoleniowca wpłynie pozytywnie na drużynę i będzie to miało przełożenie na jej poczynania boiskowe, a co za tym idzie będzie się realnie przekładać na powiększanie dorobku punktowego i pięcie się w ligowej tabeli małymi kroczkami do góry.
Miejmy nadzieję, że pucharowy remis w połowie rezerwowej drużyny z rezerwową Wisła jest dobrym prognostykiem przed zbliżającymi się meczami.
W bramce wg mnie ma duże szanse stanąć Jewhen Kopył. W porównaniu do jego pierwszych występów w naszych barwach gra o niebo lepiej. Widać, że co raz lepiej się rozumie z kolegami na boisku, a umiejętności ma niemałe. Cieszę się również z tego, że ze Sławkiem wszystko w porządku i będzie mógł zagrać w tym meczu. Ostatnio chyba prezentował się lepiej od Berka, poza tym trafił do nas właśnie z Lubina i chciałbym aby miał szansę na "rewanż" :D
Liczę również, że trener natchnie naszych piłkarzy, zmieni choć troszkę to co robił jago poprzednik i przyniesie to zamierzony efekt jakim będzie ładna dla oka gra połączona z, w miarę możliwości, regularnym zdobywaniem punktów przez naszą drużynę!
PaprykarZ19

Postprzez MarcelZS 2007-10-27, 9:51 am

Brak wpisów w temacie oznacza brak wiary w pierwsze wyjazdow punkty?!

Ja wbrew wszytkiemu jestem optymista - bo kiedyś musi nadejść ten dzień że bramkarz - (całe szczeście że Gąsiński poza skłądem na Lubin) nie wpuści szmaty, obrona zagra na tyle szczelnie że prostopadłe podania Lubinian nie będą ribił sita z naszej defensywy a pomoc i atak zagra swoje czyli strzeli raz lub dwa.
Kadrowo, finasowo i oraganizacyjnie jesteśmy dużo słabsi ... ale w Lubinie wyjdą na przeciw siebie dwa Zagłębia - choć wiemy że Zagłębie jest tylko jedno !!! - i wygra ten kto zostawi więcej zdrowia na boisku.

PS. Licze na obecność w 11 - Pacha, Bednara i Marka ... i napewno będzie niespodzianka OZI

Brak wam wiary Panowie i Panie!!!
MarcelZS

Postprzez mike79 2007-10-27, 9:58 am

Tego meczu nie można przegrac, i My go nie przgramy !! Roszady w składzie, nowy trener i będzie OK !!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez sanhedryn_zla 2007-10-27, 10:36 am

taaaaa, trener nowy i od razu wszystko wygramy? badzmy realistami i zejdzmy na ziemie, nie dosc ze Lubinianie sa zespolem znacznie bardziej mocniejszym kadrowo, to sa zespolem bardziej doswiaczonym, ogranym w lidze; tak jak u Nas tak u Nich byly zmiany na lawce trenerskiej, piszecie ze u Nas musi to przyniesc efekt, zapomnieliscie ze Oni nie robili zmiany trenera po to aby przegrywac a wygrywac? Nasi znowu lekko pod presja Lubinianie tez, ale zagraja na wiekszej swobodzie, mysle ze Nas rozklepia a Nasz nowy trener nie zdziala cudu z tymi samymi zawodnikami w tydzien, wiec zeby nie bylo zimnego kubla wody dla poniektorych gdy wroca nasi kopacze"bogatsi" o kolejne 3 stracone bramki

stawaim na porazke 2-0

ps ale bardzo chcialbym remis , bylbym bardzo szczesliwy(pewnie jak wiekszosc z Was)
sanhedryn_zla

Postprzez tomeknh 2007-10-27, 12:51 pm

Wg mnie zaden nowy trener tu nic nie wskóra. Byl Bialek, Kowalik, teraz Orzeszek. Dworczyka nie wspominam. Nikomu praktycznie nie udlao sie zrobic kolektywu z tych osob, ktorymi klub obecnie dysponuje. Bialek poszedl do Odry i co sie dzieje? Wsrod tych zawodnikow jest poprostu brak wiary w sukces. Wolalbym, zeby zamiast nastepnych pieciu pseudogwiazd, kupili jednego naprawde wartosciowego. Ale troszke odbieglem od tematu.
tomeknh

Postprzez Mehehe7 2007-10-27, 3:22 pm

Będzie 1:1 szkoda ze bez wsparcia wiekszosci Sosnowieckich kibicow :(
Mehehe7

Postprzez stano 2007-10-27, 3:26 pm

Panowie, którzy tworzycie stronkę Zagłębie polecam wam link Zagłębie Lubin jak wyczerpująco piszą przed meczem o naszym Zagłębiu Sosnowiec. Może nasza strona też tak będzie w przyszłości wyglądać i przed każdym meczem dowiemy się coś więcej o naszych przeciwnikach.

[ Dodano: <26eSobotaec31 10pm10e= ]
Zapomniałem dodać link http://www.zaglebie-lubin.pl/www/index. ... &ktory=191
stano

Postprzez Sachi 2007-10-27, 4:09 pm

Lubinianie sa zespolem znacznie bardziej mocniejszym kadrowo, to sa zespolem bardziej doswiaczonym, ogranym w lidze

Ta, od Poloni Bytom teoretycznie też są mocniejsi, bogatsi, bardziej ograni w lidze ._. A jak się zakończył mecz wie każdy.
Sachi

Postprzez emdżej 2007-10-27, 4:46 pm

stano napisał(a):Panowie, którzy tworzycie stronkę Zagłębie polecam wam link Zagłębie Lubin jak wyczerpująco piszą przed meczem o naszym Zagłębiu Sosnowiec. Może nasza strona też tak będzie w przyszłości wyglądać i przed każdym meczem dowiemy się coś więcej o naszych przeciwnikach.

[ Dodano: <26eSobotaec31 10pm10e= ]
Zapomniałem dodać link http://www.zaglebie-lubin.pl/www/index. ... &ktory=191

Muszę przyznać, że robi wrażenie. Po przeczytaniu twojego posta nie spodziewałem się, że zobaczę tam aż tyle informacji.
emdżej

Postprzez mario1 2007-10-27, 5:42 pm

gniota nas cos mi sie zdaje
mario1

Postprzez Kangur 2007-10-27, 5:44 pm

mario1 napisał(a):gniota nas cos mi sie zdaje

Coś mi się zdaje, że jest remis...
Kangur

Postprzez mario1 2007-10-27, 5:49 pm

Kangur napisał(a):
mario1 napisał(a):gniota nas cos mi sie zdaje

Coś mi się zdaje, że jest remis...