TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Mr. M 2007-10-23, 9:08 am

Wszystkie maszty już stoją. Most przed głównym wejściem właśnie kończą odnawiać, prace na murawie trwają, przetarg na zadaszenie rozstrzygną za miesiąc, plac przed kasami ma być odnawiany na wiosnę. Wszystko zaczyna się pięknie układać. :)

P.S.

Właśnie kilka ciężarówek zrzuciło na placu za kasami (na stadionie) zrzuciło sporo żwiru. Czy ktoś może mnie uświadomić w jakim celu? Czyżby wejście i kasy też miały być odnawiane?
Zorientowanych proszÄ™ o info. :)
Mr. M

Druga edycja Warki

Postprzez cezare1 2007-10-23, 10:06 am

Nie wiem czy widzieliście - jest druga edycja akcji organizowanej przez Warke. Można projektować sektorówki i podobno Warka ma ufundować najlepszą. Fajnie byłoby to wygrać i na wiosnę już na naszym stadionie pokazać się z nową flagą.
Trzeba tylko trochę zaangażowania i projektowania. Adres strony www.wspierammojklub.pl

pozdr
cezare1

Postprzez Schabu 2007-10-23, 11:48 am

Mr. M napisał(a):Wszystkie maszty już stoją. Most przed głównym wejściem właśnie kończą odnawiać, prace na murawie trwają, przetarg na zadaszenie rozstrzygną za miesiąc, plac przed kasami ma być odnawiany na wiosnę. Wszystko zaczyna się pięknie układać. :)

P.S.

Właśnie kilka ciężarówek zrzuciło na placu za kasami (na stadionie) zrzuciło sporo żwiru. Czy ktoś może mnie uświadomić w jakim celu? Czyżby wejście i kasy też miały być odnawiane?
Zorientowanych proszÄ™ o info. :)

Wejście i kasy też mają być zrobione.Niestety kiedy to nie wiem.Ale projekt widziałem i naprawdę zacny.Niestety nie pamiętam gdzie to widziałem.
Schabu

Re: Druga edycja Warki

Postprzez Przemek26 2007-10-23, 12:33 pm

cezare1 napisał(a):Nie wiem czy widzieliście - jest druga edycja akcji organizowanej przez Warke. Można projektować sektorówki i podobno Warka ma ufundować najlepszą. Fajnie byłoby to wygrać i na wiosnę już na naszym stadionie pokazać się z nową flagą.
Trzeba tylko trochę zaangażowania i projektowania. Adres strony www.wspierammojklub.pl

pozdr

Narazie mamy jedną sektorówke która była dwa razy prezentowana. Może najpierw niech jedna trochę powiucha.
Przemek26

Postprzez jls 2007-10-23, 12:48 pm

Żwir prawdopodobnie będzie podłożem do odwadniania murawy.

[ Dodano: 23-10-2007, 1:52 ]
Obok budynku sanitarnego przy kasach leża rury grzewcze do murawy.
jls

Postprzez bartekcz92 2007-10-23, 2:17 pm

Na Stadionie Ludowym pojawiły się jupitery

Na stadionie Zagłębia Sosnowiec rozpoczęto w poniedziałek stawianie masztów oświetleniowych. Po południu nad koroną stadionu sterczały już trzy wysokie na ponad 40 metrów słupy.

Do pionu postawił je specjalny dźwig. Precyzyjne ustawianie trwało kilkanaście minut, a na koniec maszt związały z fundamentem niezwykle wytrzymałe śruby. - Pogoda była idealna, bo nie wiało. Jeżeli tak się utrzyma, to we wtorek maszty będą już w komplecie - mówi Zbigniew Drążkiewicz, dyrektor sosnowieckiego MOSiR-u.

Konstrukcja masztów, jak i projektorów, które oświetlą murawę, wywodzi się z Francji. Słupy, które stoją na koronie Ludowego, nazywają się pieszczotliwe "Petit Jean", czyli po prostu Jaś.

Po zakończeniu prac Stadion Ludowy do spełnienia wymogów licencyjnych będzie potrzebował już tylko i... aż zadaszonych trybun. - Zwróciliśmy się do PZPN-u z prośbą, by dopuścić obiekt do rozgrywek i kontynuować prace - wyjaśnia Zbigniew Drążkiewicz, dyrektor sosnowieckiego MOSiR-u. Podobnie uczyniła wcześniej m.in. Jagiellonia Białystok - i zgodę dostała. Prezes Leszek Baczyński żartuje, że jeżeli zgody nie będzie, to kupi kibicom tysiąc parasolek. - Zawsze możemy też zrobić zadaszenie prowizoryczne, tak jak swego czasu na stadionie Polonii Warszawa. Czy jednak o to chodzi? - pyta Drążkiewicz.

Rozstrzygnięcie przetargu na wybór projektu zadaszenia ma nastąpić na przełomie listopada i grudnia. Koniec prac przewiduje się na maj przyszłego roku.

Także w 2008 roku do użytku ma zostać oddany nowy pawilon klubowy - znajdzie się w nim osiem szatni dla młodych piłkarzy, którzy - póki co - przebierają się w... kontenerach. - Po remoncie szatni dla drużyny gości liczba pomieszczeń gwałtownie się zmniejszyła - tłumaczy Drążkiewicz. Tuż przy nowym pawilonie powstanie też boisko ze sztuczną nawierzchnią.

Jeżeli piłkarze Zagłębia będą chcieli pobiegać po sztucznej trawie w Sosnowcu już tej zimy, władze miasta zapraszają na boisko przy Zespole Szkół Ogólnokształcących przy ulicy Kisielewskiego. Murawa ma być gotowa z końcem listopada, nada się jednak co najwyżej do treningu, bo jej wymiary to tylko 30 na 60 metrów. Minimalna wielkość boiska do piłki nożnej to 45 na 90 metrów.

www.stadiony.net
bartekcz92

Postprzez Przemek26 2007-10-23, 3:48 pm

Fajnie widać z drogi na Rożdzieńskiego.
Przemek26

Postprzez MarcelZS 2007-10-23, 6:09 pm

Postęp pracy oraz ilość sprzętu zaangażowanego w remont murawy budzi nadzieje że zagramy z Wisłą - jedyną przeszkodą wydaje się być pogoda ... oby tylko nie było wysokich mrozów czy opadów śniegu.
Momentami przy wjeżdzie robił się korek by mogły kolejne wywrotki się mijać a to jadace na płyte a to pod kasy z materiałami a to poza stadion dotego dojeżdzały kolejny sprzęt koparko wywrotki czy nawet walec ....
MarcelZS

Postprzez emdżej 2007-10-23, 6:15 pm

MarcelZS napisał(a):Postęp pracy oraz ilość sprzętu zaangażowanego w remont murawy budzi nadzieje że zagramy z Wisłą - jedyną przeszkodą wydaje się być pogoda ... oby tylko nie było wysokich mrozów czy opadów śniegu.

Przecież murawa ma być podgrzewana to czym się martwić?
emdżej

Postprzez sanhedryn_zla 2007-10-23, 6:59 pm

emdżej napisał(a):
MarcelZS napisał(a):Postęp pracy oraz ilość sprzętu zaangażowanego w remont murawy budzi nadzieje że zagramy z Wisłą - jedyną przeszkodą wydaje się być pogoda ... oby tylko nie było wysokich mrozów czy opadów śniegu.

moze byc to problem w postepie prac

mam pytanie kiedy maja zakonczyc klasc murawe? bo z tego co mi sie o uszy obilo to musi ona jeszcze "lezakowac" sobie nieuzywana jakies 2-3 tyg
sanhedryn_zla

Postprzez MarcelZS 2007-10-23, 7:07 pm

emdżej napisał(a): Przecież murawa ma być podgrzewana to czym się martwić?

Owszem grać można ... ale prace nad murawą w trudnych warunkach zimowych mogą się przesunąć w czasie i nie z winy wykonawcy.
Zapewne nie jest to jakaś najnowsza technologi czy też super nowość dla Zielonej Architektury ale prace trzeba wykonać na tyle precyzyjnie by nie zwijać trawy na wiosne .....
MarcelZS

Postprzez StrooÅ› 2007-10-23, 7:09 pm

sanhedryn_zla napisał(a):
emdżej napisał(a):

moze byc to problem w postepie prac

mam pytanie kiedy maja zakonczyc klasc murawe? bo z tego co mi sie o uszy obilo to musi ona jeszcze "lezakowac" sobie nieuzywana jakies 2-3 tyg

Murawa będzie się nadawać do grania zaraz po ułożeniu. Miasto dopłaciło do takiej właśnie murawy 400 tys. zł. Mówił o tym Pan Drążkiewicz.
StrooÅ›

Postprzez Kangur 2007-10-23, 8:36 pm

Czy ktoś wie, kiedy będą odbywać się testy jupiterów ? W jakich dniach i godzinach ?
Kangur

Postprzez August 2007-10-23, 10:35 pm

Na Ludowym znowu maszty. Tyle lat czekałem. I się w końcu doczekałem. Piękna chwila.
August

Postprzez darco 2007-10-23, 10:45 pm

PRZYPOMINAM I PRZESTRZEGAM !!!

Wykonanie prac to jedno, a uzyskanie licencji to drugie !

Mam nadzieję, że działacze "obudzą" się w porę, aby odpowiednio wcześniej zaprosić Komisję PZPN d/s licencji.
Oby się nie okazało później, że roboty zostaną zakończone, a działacze PZPN akurat nie będą mieli wolnego czasu aby odwiedzić Sosnowiec...
darco

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników