PUCHAR POLSKI

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Przemek26 2007-10-10, 6:21 am

Kto wie do Bełchatowa też jechalismy po przegraną
Przemek26

Postprzez bolo73 2007-10-10, 7:03 am

A może Korona pójdzie na układ i w zamian za to,że dzisiaj pozwolimy im wygrać i tym samym awansować do dalszej fazy rozgrywek,oni oddadzą nam 3 pkt w lidze?Kto wie,kto wie?A tak poważnie,patrząc realnie na nasze szanse to prawie ich nie widzę.Korona jest w formie to raz,puchar traktują bardzo poważnie tak jak zawsze zresztą to dwa,grają na swoim stadionie to trzy.Ale żeby nie było tak ponuro to przypominam,że w sparingu przedligowym potrafiliśmy tam ziksować więc dopóki piła w grze...
bolo73

Postprzez Sir 2007-10-10, 8:06 am

bolo73 napisał(a):A może Korona pójdzie na układ i w zamian za to,że dzisiaj pozwolimy im wygrać i tym samym awansować do dalszej fazy rozgrywek,oni oddadzą nam 3 pkt w lidze?Kto wie,kto wie?

Boże...widzisz i nie grzmisz!!!!!

Człowieku to nie jest B klasa z calym szacunkiem zeby się ukladać..to jest PP w którym trzeba zapierdalać równo przez caly mecz!!!

W lidze nam do tej pory nie idzie...to ZEBY ZMAZAĆ trochę plamę NALEŻY wygrać z Koroną. TO będzie najlepsze lekarstwo na poprawienie nastrojów wokół klubu!

Tylko pytanie brzmi czy ta dziurawa obrona wytrzyma kilecką nawałnicę i czy bramkarzowi nie zrobi prezentu??!!

Czuję, że możemy sprawić niespodziankę
Sir

Postprzez bolo73 2007-10-10, 8:25 am

Oj widzę,że kolega SIR nie ma za grosz poczucia humoru.Przeczytaj kolego dokładnie mojego posta a dostrzeżesz,że jego 1 część jest napisana luźno,w formie żartu po to aby choć na chwilę oderwać się od tej rzeczywistości,która nas otacza.Jeżeli tego nie potrafisz to zauważ,że w dalszej części mojej wypowiedzi pojawia się zdanie,którego początek brzmi:
"A tak poważnie...".Tyle w temacie kolego SIR.Pozdrawiam
bolo73

Postprzez jajosh 2007-10-10, 2:03 pm

Witam kibiców Zagłębia. Na początku pozdrowienia z Kielc.
tak czytam tą historię o miejscu rozegrania meczu i powiem że mimo że z jednej strony cieszyłem się że mecz gramy u nas, to teraz pozostaje niesmak. widzę że władze waszego klubu starały się jak mogły aby znaleźć obiekt zastępczy jednak ... wyszło jak wyszło. trochę to wg mnie nieuczciwe ponieważ zgodnie z losowaniem wy powinniście być gospodarzami a tutaj się okazało ze gramy u nas. Niezgodne z duchem sportu.
Co od meczu to obiektywnie patrząc myślę że Korona jest zdecydowanym faworytem. Jakie minusy? z tego co wiem Zagłębie zagra w najsilniejszym składzie. W Koronie zabraknie Hermesa. Świerczewski zagra w środku - zmiennik mimo wszystko bardzo dobry. W ataku mozliwe że nie wybiegnie od początku Edi, któremu Zieliński da odpocząć, zamiast niego Gajtkowski, który po powrocie po kontuzji nie przekonuje na razie i nie wiadomo czego się spodziewać. Spodziewam się w tym meczy frontalnych ataków Korony na początku 1 i 2 połowy. tak było w sparingu latem. Wtedy nasza obrona nie wyglądała tak dobrze jak teraz. Wtedy straciliśmy 2 bramki. Dziś w składzie naszej obrony zmiana możliwa jest jedynie na bramce - Cierzniak za Mielcarza. Reszta: Kuś-Drzymont-Skerla-Bednarek spisuje się ostatnio wyśmienicie. Do minusów Korony zaliczyłbym tez przemęczenie skrzydłowych: Bonin i Sasin i niezbyt duże pole manewru na tych pozycjach (Kowalczyk - napastnik, Nowak - rozgrywający, Zabłocki - napastnik). Na koniec dodam mój pogląd na przyczynę remisu 2:2 w sparingu latem: Pesković. bronił wtedy wszystko w 2 połowie. byłem na meczu i pamietam to jak dziś. Siedziałem wtedy tuz za jego bramką i przecierałem oczy ze zdumienia. Pesković teraz już u was nie gra. Taki plus dla Korony.
Tak więc ... niech wygra lepszy.
jajosh

Postprzez HrabiaZÄ…bek 2007-10-10, 2:15 pm

Otóż kolega z Kielc myli sie i to bardzo. Zagłębie nie zagra w najsilniejszym składzie. Nie zagrają bowiem tacy zawodnicy jak: Bensz(bramkarz), Marek, Skrzypek czy Kmiecik. Z pewnością te braki są dotkliwe dla naszej drużyny o czym powinny świadczyć choćby wysokie porażki na wyjazdach. Ale że jest to Puchar Polski a nie liga nie wszystko jest stracone dla Zagłębia. Może wreszcie trochę szczęści się uśmiechnie i nie dość że nie stracimy kolejnego kluczowego gracza to kto wie, może nawet uda się awansować do kolejnej rundy? :)
HrabiaZÄ…bek

Postprzez cezarro 2007-10-10, 9:00 pm

Zas nedza 2-0 najniższy wymiar kary hosic i kaliciak jak zwykle the best!!
cezarro

Postprzez dziejus 2007-10-10, 9:04 pm

Fragment sprawozdania z meczu cyt."Podanie Oziebaly do Bednara ktory strzela z pierwszej pilki.Lapie Mielcarz".Jest to DRUGI celny strzal Zaglebia w tym meczu.Jest....83 min.spotkania!!!!!No coment's!!!!!!
dziejus

Postprzez Schabu 2007-10-10, 9:09 pm

Nie było niespodzianki i tradycyjnie plecy.Na luzie chłopaki dali wbić Koronie drugiego gola,bo w końcu trochę wolnego od tych porażek będą mieli.Prawie dwa tygodnie.
A to że nie grał Bensz,Marek,Skrzypek,Kmiecik czy ktoś tam jeszcze,to nic to nie zmienia bo nie pomógł by z całym szacunkiem nawet Maradona.
Bo nie mamy ani słabego,ani mocnego,ani równego składu.Nasz system polega na tym,że jak się uda to będą punkty czy bramki.
Schabu

Postprzez dziejus 2007-10-10, 10:16 pm

W GW pisza ze po meczu trener Jerzy Kowalik stwierdzil ze gra jego zespolu nie wygladala najgorzej.Gazeta skutecznie goni FAKT.
dziejus

Postprzez WaluÅ› 2007-10-11, 2:34 pm

dziejus napisał(a):W GW pisza ze po meczu trener Jerzy Kowalik stwierdzil ze gra jego zespolu nie wygladala najgorzej.Gazeta skutecznie goni FAKT.

HAHA, no chyba, że robili z Kowalikiem ten wywiad we Francji, gdzie obecnie przebywa Kowalik na stażu.
Pierwszym trenerem w meczu z Koroną był Jawień.
WaluÅ›
kumaty

Postprzez Robson_2006sc 2007-10-11, 3:00 pm

Waluś napisał(a):
dziejus napisał(a):W GW pisza ze po meczu trener Jerzy Kowalik stwierdzil ze gra jego zespolu nie wygladala najgorzej.Gazeta skutecznie goni FAKT.

HAHA, no chyba, że robili z Kowalikiem ten wywiad we Francji, gdzie obecnie przebywa Kowalik na stażu.
Pierwszym trenerem w meczu z Koroną był Jawień.

po 1. mecz byl w tv wiec kowalik mogl go ogladac
po 2. wywiad mogl byc przeprowadzony drogÄ… telefonicznÄ….
Robson_2006sc

Postprzez novack 2007-10-11, 3:02 pm

Najbardziej boli druga bramka. To chyba już koniec Dżenana.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez dziejus 2007-10-11, 6:41 pm

Kol.Robson_2006sc- nic z tych rzeczy co piszesz.Gazeta sprostowala,przeprosila i podziekowala.A trener zbiera rozumki u Kasperczaka i nie zaprzata sobie glowy takimi meczami.Idziemy na Rycerzy Wiosny!!!!
dziejus

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników