Górnik Zabrze - Zagłębie Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Schabu 2007-10-07, 4:07 pm

Co nie którzy z was nie mogą się doczekać okienka transferowego.
Ale chyba nie ma się z czego cieszyć?
A pomyśleliście,że do klubu który i tak poleci do drugiej czy trzeciej ligi,żaden z piłkarzy z pierwszej ligi nie przyjdzie?????
Możemy liczyć tylko na drugo lub trzecio ligowców,albo na paru dziadków takich jak np.Kaliciak
A efekty z Kaliciaka każdy widzi.
Tak więc okienko transferowe,raczej wiosny nam nie uczyni.
Schabu

Postprzez romi_k9 2007-10-07, 5:17 pm

PaprykarZ19 napisał(a):
romi_k9 napisał(a):Ja sie nie bede za bardzo rozpisywal, po prostu powiem qrwa mac, co my robimy w OE nie mamy stadionu nie mamy zawodnikow nie mammy sponsora nie mamy nic sama bieda,tylko zal i ciagla rozpacz dal kibicow.I my walczymy o zlagodzenie kary,po co i tak spadniemy,niestety wszyscy o tym wiemy :(

jak my przestaniemy wierzyć w powodzenie tej "misji" to kto ma w to w takim razie wierzyć? Ludzie, k***a! Dobrze wszyscy wiemy, zarówno optymiści jak i malkontenci, że nasza sytuacja nie jest "różowa". Powiedziałbym nawet, że nasza pozycja startowa w porównaniu do przeciwników była o wiele gorsza od samego początku, ale nie zmienimy tego i musimy się zmierzyć z rzeczywistością. Nawet jeśli później nasz spadek do 3ligi będzie przesądzony(wierzę,że tak się nie stanie), to nie możemy się zachowywać jak niektórzy i tylko narzekać na cały otaczający świat, musimy wspierać naszą drużynę do końca, najłatwiej poddać się bez walki. Wierzę, że nam oddadzą te 4 nie słusznie odjęte punkty, no i że jak najprędzej zagramy na Ludowym przy pełnych trybunach zagorzałych i głośnych fanów, zrobimy takie piekło,że przyjezdni będą robić w gacie, a nasi tylko ich będą punktować! : ) To będę pozytywne impulsy, który powinny dać "kopa" naszym i zaczniemy grać jak należy i zdobywać punkty! Naszą siłą Ludowy, niestety pseudoprezydencik nam bardzo skomplikował misje, którą musimy wypełnić : /

wiadomo ze wiara czyni cuda, my wierzymy ponad wszysko:) brakuje nam tylko kasy ,wtedy bedziemy mieli lepszych zawodnikow a nie 3 ligowych,niestety nie mamy zadnego znanego zawodnika itpo itd ,wlasciciele klubu powinni szukac jakiegos konkretnego sponsora a nie trzymac z wielka laska ten zakichany ergom,czy zaden koncern nie chce naszego pieknego zaglebia ,niech sie miasto dorzuci,wroclaw tak robi.Inaczej bedziemy nadal klepac biede, a moze kazdy zaglebiak bedzie dawal 10 miesiecznie i sami staniemy sie sponsorami naszego klubu ,ale bylo by to piekne :)
romi_k9

Postprzez Raul75 2007-10-07, 10:04 pm

tylko skąd wziąć pieniądze na transfery skoro i tak wiadomo, że po sezonie ergom się wycofuje. Ze można to piłkarze pokazali w I połowie; z taką postawą można jeszcze coś ugrać. Pechowo gra obrona a to co wyczynia Hosic i Adzem to juniorskie błędy. Jeszcze raz powiem, ze szkoda Marka, bo gra ciekawie i pewnie. A co do kibiców? Cóż; przważają tu straszni malkontenci a ja czekałem bardzo długo na to, by znów oglądać Zagłębie w I lidze. Owszem, krytyka jest na miejscu ale negowanie wszystkiego to przejaw skrajnego debilizmu jeśli oczywiście ktoś identyfikuje sie z klubem. Nawet jeśli ma być III liga to co? Przestaniemy kibicować? Nie będzie nas interesować co się dzieje w lidze? Nie będzie wyjazdów? NIEMOZLIWE nawet jeśli się to komuś nie podoba. To forum jest dla prawdziwych kibiców a inni niech się zastanowią nad treścią swoich postów
Raul75

Postprzez tomeknh 2007-10-08, 12:39 am

sosnowiczanka80 napisał(a):Nie wierzę w to, co tu czytam hehehehehehe.Rozumiem, że trzeba być czasem optymistą ale bez przesady.Czasem trzeba też spojrzeć prawdzie w oczy, a jak już ktoś napisze tu prawdę - to jest od razu wyzywany.ROSSONERI ma rację i pisze tak jak jest, ale widze, że tutaj co po niektórzy wolą kogoś zwyzywać i zbluzgać niż REALNIE spojrzeć na to, co się dzieje w tej jakże upragnionej OE.To teraz mam kilka pytań do tych "optymistów".Gdzie dalej szukać punktów? Z kim wygramy jakikolwiek mecz?I z czego sie cieszyć?Z drugiej czy z trzeciej ligi? Co bedziecie pisać wtedy? Że trudno, że degradacja, że to nie nasza wina?LUDZIE....Naprawdę nie widzicie, co sie dzieje? Rozumiem optymizm - i tak jak Wy, czekam na jakiś cud...Ale czasem lepiej być miło zaskoczonym niż gorzko rozczarowanym kolejny raz...Pisałam to już kiedyś, ale napiszę po raz drugi - ZA WIARĘ PUNKTÓW NIE DAJĄ...Nie ważne co się stanie, Zagłębie było, jest i będzie, ale przestańmy być śmiesznie naiwni i czasem spójrzmy prawdzie w oczy....Kocham ten klub nie mniej niż Wy, ale to nie oznacza, że realnym podejściem i odmiennym zdaniem jestem od Was gorsza.Więc proponuję troszkę szacunku, chociaż pewnie i tak znajdzie sie tu kilku, którzy nie rozumieją słowa "szacunek".Pozdrawiam serdecznie i życzę mniej optymizmu a więcej realizmu i trzeźwego spojrzenia na sytuację.

Uważam podobnie jak Sosnowiczanka80. Cos od siebie. Z kim mamy teraz szukac punktow? Z tych teoretycznie slabszych pozostal tylko Widzew i oby to byl mecz w Sosnowcu. Jednak nawet w przypadku zwyciestwa ile bedziemy mieli tych punktow? 5?! Bytom ma juz ich 10, a Jaga 11...
tomeknh

Postprzez bolo73 2007-10-08, 8:45 am

Piszecie tutaj,że nie mamy w składzie znanych nazwisk,tak?No i co z tego,że nie mamy.Nie o nazwiska tutaj chodzi!Czy Pitry przychodząc do nas był znanym piłkarzem?Czy Jarka strzelający dla Zabrza bramki na zawołanie był znanym piłkarzem?Czy swego czasu Urban lub Czerwiec przychodząc do Zagłębia byli znanymi piłkarzami?W sytuacji w jakiej znaleźliśmy się nie potrzebujemy gwiazdorów za grubą kasę lecz młodych utalentowanych i głodnych sukcesów zawodników,którzy po spadku pomogą nam się ponownie odrodzić.Uważam,że jeżeli po rundzie jesiennej nie będzie widać szans na utrzymanie to polityka transferowa klubu powinna zmierzać właśnie w tym kierunku.Wyłowić perełki za niewielką kaskę z niższych lig i pozwolić im nabierać doświadczenia i ogrania w rundzie wiosennej by później zbierać tego owoce.Dziadków nam nie potrzeba bo Zagłębie to nie jest klub wzajemnej adoracji i odskoczni dla grajków emerytów tylko klub mający w najbliższej przyszłości rosnąć w siłę a jak wiadomo "w młodości siła".
bolo73

Postprzez darco 2007-10-08, 9:21 am

kuba16 napisał(a):Może wrzucić ktoś link z bramkami ??

Proszę bardzo :

http://www.onet.tv/28986,3029,8,2740948 ... wideo.html
darco

Postprzez Fan 2007-10-08, 10:38 am

Jeszcze nie pisałem nic na temat trenera w tym sezonie ale powoli puszczają mi nerwy i można mu powiedziec out. Przecież on co mecz pierdoli te same piękne słówka, że grali super, był super mecz itd. Ci zawodnicy wcale nie nadają się na extraklase. Mało tego w przyszłym sezonie zagramy w 3 lidze i jak dobrze pójdzie to lige wyżej będą od nas takie drużyny jak Przebój Wolbrom. No wstyd i jeszcze raz wstyd. Nasz bilans na wyjeździe 0-0-7 no juz niedługo im zostaje do dobicia 0-0-15. Wszyscy się śmiali z Polonii a ta Polonia potrafi wygrać z MP "u siebie" i strzelić 3-0 w Bełchatowie i to z "pierwszym garniturem" wcale nie mając lepszych zawodników od naszych. 1/3 sezonu za nami a straty co raz większe i może już należy pomyśleć o zmianach bo część klubów już to zrobiła a w niektórych to kwestia kolejki.
Szansę widać tylko na 3 pkt z Widzewem i z magiczną liczbą 5 kończymy 1 rundę.
Fan
Working Class

Postprzez bolo73 2007-10-08, 10:53 am

Pytanie brzmi tak: co nam da zmiana trenera?odpowiedź: nic!!!Kowalik jest dobrym trenerem,trzeba dać chłopu czas a nie napalać się na innego trenera.Gość cały czas podnosi swoje i tak już niemałe kwalifikacje i to będzie procentowało w przyszłości.Nawet kosztem spadku.Niekiedy trzeba wykonać krok w tył aby później uczynić dwa do przodu.Wiem,że chcielibyśmy wyników dzięki którym rośnie ilość punktów, bo to one kształtują tabelę ale jestem przekonany,że te wyniki przyjdą.Tak jak kiedyś pisałem punkty zdobędziemy dopiero w meczu z Widzewem a później prawdopodobnie dopiero w rundzie rewanżowej ale wierzę,że cofną nam punkty minusowe i zdobędziemy to 14 miejsce dzięki któremu spadniemy tylko o 1 klasę rozgrywkową niżej.
bolo73

Postprzez flex 2007-10-08, 1:32 pm

Na pewno krokiem w tył byłaby także zmiana trenera w tym momencie. Wykonał on jakąś pracę z tym materiałem co miał do dyspozycji. Na efekty trzeba niestety poczekać. Tak krawiec kraje jak mu materiału staje.
Piszecie, że taka Polonia Bytom nie ma wcale mocnego składu a wygrywa z Bełchatowem.
Ja uważam, że dla nas cenniejsza jest ta nasza wygrana z Polonią niż ich wygrana z Bełchatowem. To z Polonią, Widzewem, ŁKSem, Jagą i Ruchem będziemy walczyć o uniknięcie strefy spadkowej. Jak na razie idzie z tym jak po grudzie, ale ja wierzę w to że karta się odwróci.
Potrzeba nam jednak ustabilizowania linii obronnej. O ile ta obrona miejscami śmiało poczynia sobie w akcjach ofensywnych to jednak na boisku jej rola polega na uniemożliwieniu przeciwnikom strzelenia bramki a z tym im idzie kiepsko.
Może to co wydaje mi się nieuniknione czyli przewietrzenie szatni w przerwie zimowej nie będzie aż takim osłabieniem ? Może niektórzy uważani za filary naszej kadry już się wypalili i potrzeba nam zmian ? Nie wiem czy zmiana trenera wiele by pomogła przy obecnej kadrze.
A jeśli już zmiana to na kogo ? Kurasia ? Baniaka ? Może zakręcony Białek jeszcze ma wrócić ?
flex
Administrator

Postprzez Przemek26 2007-10-08, 1:39 pm

Jak już pisałem wcześniej Hosić siegnął dna swoją gra jka tylko zaczął grac z Kaliciakiem.
Arek Kłoda gra w kratke , Bolek bezapelacyjnie nr.1 w obronie ,niestety znów kontuzja.
Obawiam się że jak Marek nie da rady zagrać z Koroną , to Kaliciak z Dżenanem znów odpi*** KICHĘ. Inna sprawa to to, że oni graja bez zaangażowania, cos im wyjdzie raz drugi, a potem jest dno. Groclin, Legia, ŁKS , Craxa. Przecież to były mecze bez ambicji , woli walki, zaangażowania. Może by tak pomyśleć nad zmianą kapitana, bo jak narazie Hosić ,swoja gra zniechęca do gry i walki.Mecz w Zabrzu miał dla nas tylko 45 minut, notabaene również nie jakeis porywające. Gdyby Górnik wykorzystał swoje to by było pozamiatane. Do następnego meczu o ligowe punkty mamy trochę czasu. I nie można tego czasu przesiedzieć.
Przemek26

Postprzez MarcelZS 2007-10-08, 1:42 pm

Co do zmiany trenera to można tylko zarzucać Jurkowi Kowalikowi ofensywne ustawienie i chęć grania piłką a nie przeszkadzania i kopania po nogach jak to czyni np. Jagielonia - smutne jest to że zawodnicy, którzy uważali się za pierwszoligowców są tak słabi że aż to gryzie w oczy.

Obrona i bramakrz to jest dramat - choć większość z was ma pretensje do Kaliciaka to ja uważam że on jest o niebo lepszy od Hosica ... no ale rozumie sympatie do naszego kapitana lub antypatie do gościa, który w sercu ma białą gwiazde.
MarcelZS

Postprzez mayday77 2007-10-08, 3:18 pm

Oto rozmowa z "Berkiem"jaką przeprowadził dziennikarz Sportowych Faktów.
Berek oczami wyobraźni widzi już stojące jupitery i montaż podgrzewanej murawy.

Jacek Berensztajn w ciągu ostatnich kilku miesięcy nie ma powodów do radości, gdyż w jego obecnym klubie dzieje się wiele niedobrego. Najtrudniejszym tematem jest korupcja, do którego rozmówca nie chciał wracać oraz brak stadionu bowiem sosnowiczanie swoje mecze rozgrywają na obiekcie Odry Wodzisław.
Jak ocenia pan przebieg sobotniego widowiska?
- Mecz był trudny. Wiadomo, że spotkanie w pierwszej połowie ułożyło się dla nas, ponieważ prowadziliśmy jedną bramką. Niestety po przerwie spaliliśmy się totalnie, straciliśmy szybko dwa gola, potem kolejny i było po meczu. W szatni jeszcze się mobilizowaliśmy. Popełniliśmy karygodne błędy w defensywie. Przegraliśmy na własne życzenie, natomiast trzy punkty trafiają na konto Górnika.

Co się stało pańskiemu koledze Adrianowi Markowi, który w trakcie spotkania został przewieziony do pobliskiego szpitala?
- Myślę, że ma pęknięte żebro. Prawdopodobnie został uderzony piłką. Zobaczymy w najbliższym czasie, jaka czeka go przerwa, co z nim będzie. Niech wraca do zdrowia.

Zabrzanie wysoko zawiesili wam poprzeczkę?
- Wiedzieliśmy co gra Górnik. Założyliśmy sobie, że musimy twardo i ostro kryć Dawida Jarkę, jednak w tym zadaniu zaprezentowaliśmy się fatalnie. Gdzie piłka spada jest Jarka. Miał cztery sytuacje, zdobył cztery bramki, chłopak ma swoje pięć minut. W przyszłości nie możemy popełniać takich samych błędów.

Mocno odczuwacie utratę Borisa Peskovicia, który walnie przyczynił się do awansu do Orange Ekstraklasy?
- Takie jest życie piłkarza. Na pewno Boris przydałby się bowiem należy do klasowych bramkarzy. Udowadnia w Zabrzu, że jest najlepszym golkiperem w lidze. Życzę mu wszystkiego najlepszego, gdyż jak pan wspomniał zrobił dla nas wiele dobrego i dołożył cegiełkę do awansu. Chciał się pokazać z bardzo dobrej strony i tak uczynił, zaliczył kilka dobrych interwencji.

Uważa pan, że skarani za korupcję powinni być tylko ludzie, którzy w tym "maczali" palce, a nie Zagłębie Sosnowiec ze sporą rzeszą sympatyków?
- Nie chciałbym się o tym wypowiadać. Kara już jest, zobaczymy co z tym będzie dalej. Niestety musimy odcierpieć swoje. Osobiście mam tego wszystkiego dosyć.

Gra na obcym obiekcie w Wodzisławiu też znacząco nie pomaga...
- Dokładnie. Cały czas mamy praktycznie mecze wyjazdowe. W tym sezonie nic nam nie sprzyja. Nie mamy stadionu, trudno. Musimy szukać szansy na wyjazdach, bo ciężko to wszystko widzę. Prace na obiekcie w Sosnowcu są pomału likwidowane, więc u siebie zaczniemy wygrywać i mijać rywali w Orange Ekstraklasie. Murawa jest wymieniana, maszty postawione, idzie ku lepszemu. Liczymy, że kibice pomogą nam w zdobyciu kilku ważnych punktów.

Zostanie pan w drugoligowym bądź trzecioligowym Zagłębiu Sosnowiec?
- Mam kontrakt do czerwca 2008 roku, więc zobaczymy co będzie. Ciekawy jestem czy działacza będą chcieli przedłużyć umowę. Natomiast jak każdy ambitny sportowiec pragnę grać na najwyższym ligowym szczeblu.

Jaka panuje atmosfera w szatni sosnowieckiego zespołu?
- Myślę, że wyniki nam nie sprzyjają, a jak rezultatów nie ma to i atmosfery. Sytuacja w szatni jest gęsta. W każdym meczu chcemy coś zdobyć, wszyscy starają się poprawić atmosferę w Zagłębiu, ale nadal jest kiepsko. Wszystko się poprawi w momencie, gdy zaczniemy wygrywać.

Na co stać waszego ostatniego ligowego rywala Górnik Zabrze w bieżących rozgrywkach?
- Górnik jest dobrze zbudowaną drużyna, na czele z Ryszardem Wieczorkiem. Myślę, że "Górnicy" stopniowo będą atakować czołową trójkę i powalczą nawet o europejskie puchary, wszystko się może zdarzyć.

A wy o co walczycie, o twarz?
- Przede wszystkim walczymy o uniknięcie degradacji do trzeciej ligi, bo to jest najbardziej istotne. Musimy walczyć, ambitnie do samego końca, wierzyć w nasz sukces i liczyć na lepsze jutro.

Źródło:www.sportowefakty.pl
mayday77

Postprzez mag8055 2007-10-08, 3:24 pm

CZY KTOS MOZE MI PODAC GDZIE JESZCZE MOZNA ZOBACZYC ZDJECIA CZY TYLKO W GALERI GDZIE SA TE DWIE CZESCI?

[ Dodano: 08-10-2007, 4:31 ]
czy nikt nie moze odpowiedziec , musze obejrzec zdjecia i mam pytanie czy jest ich tylko tyle co w galeri czy jeszcze gdzie cos znajde
mag8055

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-10-08, 4:13 pm

Na FORUM naszego Zaglebia maja wstep i prawo wypowiedzi ludzie oddani i prawdziwi
kibice - jesli ktos chce ponudzic to nie tutaj - OK.
Wyzej cytowana wypowiedz BERKA zawiera wiele prawd i mysle identycznie jak On
kiedy ruszymy do gry na LUDOWYM to bedzie zupelnie inna gra - smiem twierdzic
nawet najsilniejsi nie musza wygrywac w Sosnowcu.
Najwazniejszy moment ktory ta druzyne zmobilizuje i pchnie do gry o wszystko
to jest decyzja PZPN - jesli dostalibysmy od Prezesa Listkiewicza ZAWIESZENIE
DEGRADACJI Z ODPOWIEDNIMI WARUNKAMI - to bylby impuls ktory dalby tej
druzynie takiego kopa, ze jestem przekonany iz obroniliby OE spokojnie.
Ja mam taka nadzieje iz nie spadniemy nawet do II ligi, moze sie myle ale tak
zycze zawodnikom i nam KIBICOM ZAGLEBIA.
Mysle iz 3 Listopada br zacznie sie gra na Ludowym i bedzie lepiej i lepiej.-
Jeszcze jedno dajcie spokoj trenerowi nie zwalniejcie - to dobry profesjonalista
z pewnoscia pomoze druzynie z Sosnowca.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez emdżej 2007-10-08, 9:38 pm

mag8055 napisał(a):CZY KTOS MOZE MI PODAC GDZIE JESZCZE MOZNA ZOBACZYC ZDJECIA CZY TYLKO W GALERI GDZIE SA TE DWIE CZESCI?

[ Dodano: 08-10-2007, 4:31 ]
czy nikt nie moze odpowiedziec , musze obejrzec zdjecia i mam pytanie czy jest ich tylko tyle co w galeri czy jeszcze gdzie cos znajde

Sprawdź tu: http://www.gornik.zabrze.net.pl/fot_gor ... index.html

A na przyszłość...więcej myślenia.
emdżej

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna