Górnik Zabrze - Zagłębie Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez laBombonera 2007-10-07, 1:38 am

napisze tyle nie jest latwo byc kibicem naszego Zaglebia.
do kolegi rosoneri daj juz sobie chlopcze spokoj naprawdw mimo ze kibicujesz naszemu Zaglebiu najchetniej bym cie widzial na sektorze za zegAREM (na obcym stadionie).
minelo 10 kolejek mozna sie wiec pokusic o pewne podsumowania,zawsze nam czegos brakuje
a brakuje niestety druzynie slabszej wygrywamy 2-1 i nie umiemy tego utrzymac nawet kwadransu Qrwa bronimi w nawet w 8 jak trzeba i wykopujemy pilke ,ale co ja bede uczyl tego profesjonalistow.
Druga sprawa trener ja go nieznam nie wiem jakim jest czlowiekiem jakie ma podejscie do zawodniow ,raczej jestem przeciw pochopnemu zwalnianiu trenerow .i tym razem ciezko jest cos powiedziedziec ,przypomina mi sie od razu trener Poloni po przegranym meczu z Wisla
nie n arzekal ze jakich to on ma slabych zawodnikoe ze nie spelniaja podstawowych zalozen itd powiedzial ze wiele mecow przed nimi i razem musza sie wiele uczyc i takie tam i ta wypowiedzia zdobyl ich serca .A my no coz ja juz przezylem dwa sezony na pocztku lat 90,
co nas niezabije to nas wzmocni.
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez Raul75 2007-10-07, 2:03 am

Przemek26 napisał(a):Najwyższy czas postawić Kawę na Ławę. Kierunki są dwa .Dla Kaliciaka , Hosica, Kowalika.
Nie może być tak że Hosic kiedyś jeden z naszych filarów strzela samobóje lub jest jednym z winowajców 3-4 porażki rzędu. Nie może być tak ,że wejście Kalicika powoduje to że gra wygląda jakby grali w 9 ( jakby było dwóch obrońców mniej), i nie może być tak że Kowalik nie potrafi nakręcić w przerwie zespól który prowadzi 1:2 ,żeby po przerwie grali na jeszcze większych obrotach .
Jak to jest że PB wygrywa z Zagłębiem Lubin dziś robi pośmiewisko z Bełchatowa.
Przed sezonem wszyscy tutaj modlili sie żeby trenerem został Kuras . I co??? I ten trener zrobił z I ligowej Odry III ligowca. Białka chciano u nas zwalniać jeszcze przed pierwszym meczem. A co miał chłop zrobić skoro z 11 na boisku 8 srało mu na twarz i robiło wszystko żeby przegrać. Teraz Białek jest w zespole który chce grać , chce wygrywać i potrafił przerobić rozbitą Odrą z powrotem w I ligowca. Naszej drużynie już nie pomoże Boris, czy inni którzy z tego zespołu kiedyś czy niedawno odeszli. Tutaj potrzeba potężnego uderzenia w całą drużynę.Potrzeba takiej reakcji aby zatrzęsła się ziemia w Sosnowcu. Inaczej III liga przyjdzie już w przerwie zimowej, i nawet seria 10 wygranych z rzędu na wiosnę tego nie zmieni.Mając obronę która asystuje przy każdej utracie bramki bądź strzela je sama , mając resztę zespołu tak miałka psychicznie , która w takim momencie jak dzis po I połowie z Górnikiem sika z radości i majga się o sznurówki to....................

szkoda; zajebista szkoda, że nie wykorzystaliśmy tego, co było po I połowie. Oczy ze zdumienia przecierałem i tylko brakowało cwaniactwa aby w II połowie utrzymac wynik. A tak znów błędy w obronie.... Szkoda tylko Marka, bo ten chłopak na głowę bije wszystkich w obronie; szczególnie widać jak go zabrakło. I jeszcze jedno; wypieprzcie tego rossoneriego czy jak temu debilowi albo dajcie mi jego adres !!! no nie zniosę gościa już dłużej, gówniarz pieprzony!
Raul75

Postprzez Robson_2006sc 2007-10-07, 9:42 am

laBombonera napisał(a):napisze tyle nie jest latwo byc kibicem naszego Zaglebia.
do kolegi rosoneri daj juz sobie chlopcze spokoj naprawdw mimo ze kibicujesz naszemu Zaglebiu najchetniej bym cie widzial na sektorze za zegAREM (na obcym stadionie).

ja bym go najchetniej widzial na forum przeciwnika z ktorym gramy bo zal dupe sciska jak sie czyta wypociny piknika,ktory nie ma pojecia o pilce a tym bardziej o kibicach.Poprostu ten dupek mysli ze swoimi wypocinami zwroci na siebie uwage ale udaje mu sie to z miernym skutkiem.Mysle ze pora zbanowac tego typa bo szkoda nerwow na niego,to jest forum Zaglebia nie internetowych prowokatorów.Panie rossoneri moze zaszczyci nas pan kiedys swoją osobą na meczu i sie przedstawi wszyscy by chcieli pana poznac
Robson_2006sc

Postprzez MarcelZS 2007-10-07, 10:00 am

Co do Gąsińskiego NOVAC miał racje - ten chłop się nadej na IIIligę i do tego taki kozak .... zresztą nie tylko on - mnie tylko dziwi jak ci grajkowie negocjowali podwyżki i straszyli odejściem ... trzeba było ich puścić.
MarcelZS

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-10-07, 10:02 am

Jesli ktos nie jest Kibicem Zaglebia to nigdy nim nie bedzie. Przegrany kolejny mecz
ktory nie musielismy przegrac - STALO SIE I TRZEBA WIERZYC DALEJ ZE DAMY RADE
Nie trzeba zwalniac trenera to po pierwsze, chcialbym aby w tej krotkiej przerwie
trener wraz z zawodnikami wyjechali w ciche miejsce i pracowali nad brakami jakie
nasi zawodnicy maja - po prostu w miare mozliwosci szybko je wyeliminowac i grac
jak nalezy, moze trzeba poszczegolnych zawodnikow ustawic tam gdzie sie czuja najlepiej Bednar - prawa pomoc czuje sie najlepiej, Kaliciak - przeciez gral w Wisle
Krakow na lewej obronie i jak gral itd itp. Nie zalamujemy rak -tylko pracujemy a
napewno i u nas zaswieci slonce.

Zly bylem wczoraj na druzyne i caly swiat - ze jeden zawodnik pokonal nas tak
jak nie mozna bylo pokryc go indywidualnie. wyznaczyc PLASTER - no coz zalozenia
byly inne - Mamy dwa tygodnie do nastepnego meczu nalezy popracowac zdrowo
a napewno bedzie lepiej.
Kochani moze wreszcie beda mieli szanse gry u siebie na LUDOWYM - to bedzie
inna gra z KIBICAMI z DOPINGIEM.
Napewno bedzie lepiej - Serdecznie pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Darian 2007-10-07, 10:24 am

Nasz zespół zachował się w drugiej połowie jak Gołota w pierwszej rundzie. Stał statycznie i czekał aż Górnik mu wpie... Taka jest niestety prawda że gdy nasz zespół stanął przed tak ogromną szansą jaką było zwycięstwo nie potrafił pójść za ciosem i podnieś to zwycięstwo lub remis z murawy. Wogóle nie podjeliśmy walki w 2 połowie za co mam ogromny żal do zawodników Zagłębia.
Co do Peskovicia widać jak bardzo brakuje tego typu gracza w naszej bramce. Spokój i opanowanie są obce Gąsińskiemu. Po prostu wybrał złą dyscyplinę. Lepiej mogło mu się powieść gdyby został siatkarzem albo bokserem. ;)
Darian

Postprzez martinho 2007-10-07, 11:12 am

Pierwsza połowa niezła w wykonaniu naszej drużyny jednak to co działo się w w drugiej odsłonie woła o pomste do nieba. Niewiem co się dzieje w tej drużynie ładny mecz z Polonią i 3 pkt. z Jagiellonią też w pięknym stylu wywalczone 3pkt. wczoraj z Górnikiem do przerwy niezła gra i 2-1 a po przerwie katastrofa coś musi tkwić w tej drużynie na tą drugą część spotkania piłkarze przy korzystnym wyniku powinni wyjść dwa razy bardziej zmotywowani a a tu niemineło 5 min. i przegrywamy każda ofensywna akcja gospodarzy kończyła się conajmnie grożną sytuacją i przy większym szczęściu Górnika mogliśmy zostać wczoraj zdeklasowani. W przerwie zimowej powinno dojść conajmniej 5 doświadczonych zawodników i oczywiście sprawdzonych żeby niebyło tak że przyjdzie zawodnik typu Kaliciak i grał na odwal a pieniązki przelewały się na jego konto przede wszystkim trzeba wymienić obrone bo jak narazie nieidzie to w najlepszym kierunku i żeby nieokazało się że po rundzie wiosennej bęziemy mieli dalej dwa pkt i 50 bramek straconych, w Sosnowcu trzeba poruzyć niebo i ziemię żeby utrzymać tą 2 ligę a jeżeli się tak nie stanie to w przyszłym roku znów przyjdzie nam oglądać półamatorską 3 ligę a jedynym pocieszającum faktem będzie to że będziemy mieli chyba najlepszy stadion.
martinho

Postprzez sosnowiczanin ! 2007-10-07, 12:01 pm

Gra na Ludowym będzie zupełnie inna od tej którą widzimy jak na razie !!!
Z takim dopingiem chce się grać poza tą motywacją będzie jeszcze kwestia zbliżającego się okna transferowego i możliwości przetasowania składu (chęć utrzymania się w kadrze lub wypromowania się będzie w tym czasie mocniej działać niż zazwyczaj ) będzie działała pobudzająco na wszystkich !!!
To co najlepsze jeszcze nie nastąpiło !!!
sosnowiczanin !

Postprzez sosnowiczanka80 2007-10-07, 1:01 pm

Nie wierzę w to, co tu czytam hehehehehehe.Rozumiem, że trzeba być czasem optymistą ale bez przesady.Czasem trzeba też spojrzeć prawdzie w oczy, a jak już ktoś napisze tu prawdę - to jest od razu wyzywany.ROSSONERI ma rację i pisze tak jak jest, ale widze, że tutaj co po niektórzy wolą kogoś zwyzywać i zbluzgać niż REALNIE spojrzeć na to, co się dzieje w tej jakże upragnionej OE.To teraz mam kilka pytań do tych "optymistów".Gdzie dalej szukać punktów? Z kim wygramy jakikolwiek mecz?I z czego sie cieszyć?Z drugiej czy z trzeciej ligi? Co bedziecie pisać wtedy? Że trudno, że degradacja, że to nie nasza wina?LUDZIE....Naprawdę nie widzicie, co sie dzieje? Rozumiem optymizm - i tak jak Wy, czekam na jakiś cud...Ale czasem lepiej być miło zaskoczonym niż gorzko rozczarowanym kolejny raz...Pisałam to już kiedyś, ale napiszę po raz drugi - ZA WIARĘ PUNKTÓW NIE DAJĄ...Nie ważne co się stanie, Zagłębie było, jest i będzie, ale przestańmy być śmiesznie naiwni i czasem spójrzmy prawdzie w oczy....Kocham ten klub nie mniej niż Wy, ale to nie oznacza, że realnym podejściem i odmiennym zdaniem jestem od Was gorsza.Więc proponuję troszkę szacunku, chociaż pewnie i tak znajdzie sie tu kilku, którzy nie rozumieją słowa "szacunek".Pozdrawiam serdecznie i życzę mniej optymizmu a więcej realizmu i trzeźwego spojrzenia na sytuację.
sosnowiczanka80

Postprzez maciek123 2007-10-07, 1:28 pm

Jezeli mowicie o tym oknie transferowym to ja sobie bym nierobil nadzieji bo my w OE robimy transfery na miare II ligi !! :/ A jezeli chodzi o Ludowy to sie zgadza POWINNI grac inaczej niz na wyjazdach czy w tym zadupiu zwanym Wodzisław :/ Pozdro !! PIASKI ZAWSZE Z ZAGŁĘBIEM
maciek123

Postprzez romi_k9 2007-10-07, 2:52 pm

Ja sie nie bede za bardzo rozpisywal, po prostu powiem qrwa mac, co my robimy w OE nie mamy stadionu nie mamy zawodnikow nie mammy sponsora nie mamy nic sama bieda,tylko zal i ciagla rozpacz dal kibicow.I my walczymy o zlagodzenie kary,po co i tak spadniemy,niestety wszyscy o tym wiemy :(
romi_k9

Postprzez KSG King 2007-10-07, 3:12 pm

Czy to prawda, że nasi kibice rzucali w Waszym kibiców po meczu kamieniami ?
KSG King

Postprzez Robson_2006sc 2007-10-07, 3:24 pm

KSG King napisał(a):Czy to prawda, że nasi kibice rzucali w Waszym kibiców po meczu kamieniami ?

tak prawda,jezeli delegat to zauwazayl to mozecie sie spodziewac kary nalozonej na wasz klub poniewaz nie dopuszczalne jest aby kamienie znajdowaly sie na stadionie.. na szczescie chyba nikt nie oberwal
Robson_2006sc

Postprzez PaprykarZ19 2007-10-07, 3:34 pm

romi_k9 napisał(a):Ja sie nie bede za bardzo rozpisywal, po prostu powiem qrwa mac, co my robimy w OE nie mamy stadionu nie mamy zawodnikow nie mammy sponsora nie mamy nic sama bieda,tylko zal i ciagla rozpacz dal kibicow.I my walczymy o zlagodzenie kary,po co i tak spadniemy,niestety wszyscy o tym wiemy :(

jak my przestaniemy wierzyć w powodzenie tej "misji" to kto ma w to w takim razie wierzyć? Ludzie, k***a! Dobrze wszyscy wiemy, zarówno optymiści jak i malkontenci, że nasza sytuacja nie jest "różowa". Powiedziałbym nawet, że nasza pozycja startowa w porównaniu do przeciwników była o wiele gorsza od samego początku, ale nie zmienimy tego i musimy się zmierzyć z rzeczywistością. Nawet jeśli później nasz spadek do 3ligi będzie przesądzony(wierzę,że tak się nie stanie), to nie możemy się zachowywać jak niektórzy i tylko narzekać na cały otaczający świat, musimy wspierać naszą drużynę do końca, najłatwiej poddać się bez walki. Wierzę, że nam oddadzą te 4 nie słusznie odjęte punkty, no i że jak najprędzej zagramy na Ludowym przy pełnych trybunach zagorzałych i głośnych fanów, zrobimy takie piekło,że przyjezdni będą robić w gacie, a nasi tylko ich będą punktować! : ) To będę pozytywne impulsy, który powinny dać "kopa" naszym i zaczniemy grać jak należy i zdobywać punkty! Naszą siłą Ludowy, niestety pseudoprezydencik nam bardzo skomplikował misje, którą musimy wypełnić : /
PaprykarZ19

Postprzez kuba16 2007-10-07, 3:49 pm

Może wrzucić ktoś link z bramkami ??
kuba16

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna