Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
SuperExpress napisał(a):Ten sezon zaczął się pechowo dla Grzegorza Kmiecika. Najpierw został zawieszony, teraz leczy kontuzję! - Chciałbym, aby Wisła Kraków w końcu mnie sprzedała! – mówi.
Kibice Zagłębia liczyli, że będzie postrachem ligowych bramkarzy. Na razie Grzegorz Kmiecik na koncie ma tylko jedno trafienie. Gola zdobył w pierwszej kolejce w meczu z Lechem w Poznaniu (2:4).
- Przede wszystkim chciałbym w jednym klubie grać dłużej niż jeden sezon. Miałem nadzieję, że zadomowię się w Łodzi, ale niestety działacze ŁKS-u nie dogadali się z Wisłą Kraków w sprawie transferu. Tym samym byłem tam rok i później musiałem szukać nowego klubu. Z Wisłą kontrakt wiąże mnie do czerwca 2009 roku. Mam nadzieję, że działacze z Krakowa wcześniej gdzieś mnie sprzedadzą. W innym razie będę tak "krążył" po lidze jeszcze następny sezon. Przyznam szczerze, że o niczym innym nie marzę, jak o tym, by gdzieś zakotwiczyć na dwa, trzy lata. Wtedy będę się mógł sprawdzić i pokazać, na co mnie stać – dodał.
Sosnowiczanie ciągle tkwią w kryzysie, a trener Jerzy Kowalik postanowił usunąć ze składu Jarosława Białka i Krystiana Prymulę.
- Podczas pobytu na stażu we Francji przemyślałem parę spraw. Przeprowadziliśmy z zespołem męskie rozmowy. Białek i Prymula mieli swoją szansę, ale jej nie wykorzystali - mówi Kowalik, a prezes Leszek Baczyński dodaje: - Te dwa nazwiska trener przedstawił zarządowi. Będziemy jeszcze rozmawiać z tymi zawodnikami. Raczej nie ma mowy o przesunięciu ich do zespołu Młodej Ekstraklasy, skończy się na rozwiązaniu kontraktów. Po co mamy trzymać piłkarzy, których nie chce trener?
emdżej napisał(a):Sosnowiczanie ciągle tkwią w kryzysie, a trener Jerzy Kowalik postanowił usunąć ze składu Jarosława Białka i Krystiana Prymulę.
- Podczas pobytu na stażu we Francji przemyślałem parę spraw. Przeprowadziliśmy z zespołem męskie rozmowy. Białek i Prymula mieli swoją szansę, ale jej nie wykorzystali - mówi Kowalik, a prezes Leszek Baczyński dodaje: - Te dwa nazwiska trener przedstawił zarządowi. Będziemy jeszcze rozmawiać z tymi zawodnikami. Raczej nie ma mowy o przesunięciu ich do zespołu Młodej Ekstraklasy, skończy się na rozwiązaniu kontraktów. Po co mamy trzymać piłkarzy, których nie chce trener?
Źródło: Dziennik Zachodni
Użytkownicy przeglądający ten dział: Adam1906