Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Fan 2007-09-04, 2:06 pm

MrCricket napisał(a):
Fan napisał(a):Nie ma co gadać o Borucach, Barthezach bo to jest bez sensu gadanie. Ale zawodnicy typu Janukiewicz czy Kapsa to byli do wyjęcia przed sezonem i w obecnym momencie nie byłoby wcale problemu. A tak to zostajemy pewnie do końca rundy z jednym bramkarzem bo reszta to nadaje się do gry w Sarmacji czy Milenium.

Problem w tym, że przed sezonem był Peskovic czyli bramkarz wysokiej k(l)asy i nie było potrzeby myśleć o innym. Aż tu nagle taki numer w ostatniej chwili...

Dobrze, ale przed sezonem dawano wyraźnie do zrozumienia , że odejdzie albo Gąsiński albo Bensz. Więc mogliby się pukusić o to zeby sprowadzić kogoś z mojej wyżej wymienionej dwójki i na pewno nie pogardziliby grą u nas. Tymbardziej, że od kiedy chujor wywinął numer był na to czas to myśmy zakontraktowali Kopyła. A teraz tylko czekam na wiadomość o Grychtole. Śmiech na sali.
Fan
Working Class

Postprzez drewinio 2007-09-04, 3:55 pm

Myślisz że przez tą kacje z korupcją i degradacja o klase niżęj lube też dwie zachęci kogoś z Twoich wymarzonych bramkarzy do dołączenia do nas? Nie wydaje mi sie.
drewinio

Postprzez Fan 2007-09-04, 5:02 pm

drewinio napisał(a):Myślisz że przez tą kacje z korupcją i degradacja o klase niżęj lube też dwie zachęci kogoś z Twoich wymarzonych bramkarzy do dołączenia do nas? Nie wydaje mi sie.

Po pierwsze to jak napisałem wcześniej pożegnanie miało nastąpić Gąsińskiego bądź Bensza więc wtedy można było szukać następcy bądź zastępcy Peskovicia.
Po drugie po jego odejściu i najchujowszym zachowaniu można było myśleć o klasowym bramkarzu a nie jakimś Ukraińcu z dupy wziętym.
Po trzecie Janukiewicz co najwyżej mógłby się spotkać z kolegami na Oporowskiej za rok a Zagłębie to marka a nie odejście z WKS-u do Groclinu np.
Po czwarte Kapsa zleciał chyba na dno razem z KSZO.
Po piąte bądź dalej zwolennikiem Grychtoła i innych podobnych bramkarzy tylko nie pisz na forum ze jeśli przegarmy kolejne mecze to przez problem z obsadą bramki.
Fan
Working Class

Postprzez kuba16 2007-09-04, 7:47 pm

Ej jak jest tak źle to ja mogę sobie stanąć na bramce. Klub zaoszczędzi pieniądze i wszyscy będom zadowoleni. Nie no głupi żart :) A tak na powarznie to sytuacja nie jest za ciekawa. 2 bramkarzy trochę mało a znalezienie jakiegoś teraz to nie wątpliwy kłopot. No ale nic zawsze Zagłębie...
kuba16

Postprzez marcin___ 2007-09-04, 8:21 pm

jeszcze zeby dwoch bramkarzy bylo o by bylo okej ale ten kopyl to bardzij na poziomie juniora niz OE jest wiec ja go za bramkarza nie zaliczam niestety i tu jest problem;/
marcin___

Postprzez Smazu 2007-09-04, 9:24 pm

Kopyła nawet nie mieści się w składzie Mł. Zagłębia a co dopiero I ligowca..
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez dziejus 2007-09-04, 9:39 pm

I tak sie rodzi plotka.Zenia w ostatnim zwycieskim meczu ME z Jagiellonia bronil caly mecz i z relacji live obronil pare bramek.Inna sprawa ze jest jeszcze mlody i niedoswiadczony a do tego dochodzi bariera jezykowa co utrudnia porozumiewanie sie z obroncami.Zobaczymy moze kogos "wymodza"w piatek na sparingu.
dziejus

Postprzez Theo 2007-09-04, 10:46 pm

Ale jest ponoć możliwość o wystąpienie do PZPNu ( mówili o tym komentatorzy w pokazywanym dzisiaj meczu z Jagą) o pozwolenie na transfer po okienku transferowym, więc jest szansa na pozyskanie bramkarza ale raczej wiązałoby się to z kosztami...
Theo

Postprzez damian_2006 2007-09-05, 6:48 am

Pamietam ,ze Liverpool tak kiedys zrobil i im sie udalo pozyskac jakiegos tam bramkarza
damian_2006

Postprzez kriss68 2007-09-05, 3:39 pm

Znalezienie wolnego bramkarza raczej graniczy z cudem, bo takowego na rynku po prostu nie ma. Dwa treningi zaliczył Marcin Grychtoł, były bramkarz GKS Katowice, ale opuścił już Sosnowiec.

- Z dwoma bramkarzami do końca rundy na pewno nie pozostaniemy - mówi trener Jerzy Kowalik. - Dzisiaj Grzesiek Kurdziel (na zdjęciu; odpowiedzialny za szkolenie bramkarzy - przyp. red.) jedzie na jeden z meczów III ligi i będzie obserwował potencjalnego kandydata. Nie mogę zdradzić nazwiska, bo sam zainteresowany oraz jego przełożeni o tym nie wiedzą. Być może potencjalnego kandydata zobaczymy podczas piątkowego meczu kontrolnego z Odrą Wodzisław Śląski.

Hubert Kościukiewicz, pomocnik Zagłębia, nie jest w najlepszym nastroju i trudno mu się dziwić, skoro od kilku tygodni wędruje z jednego gabinetu lekarskiego do drugiego. Piłkarz narzeka na bóle mięśni brzucha i przeprowadził już wiele konsultacji. Specjaliści z Poznania przekonywali go, by poddał się operacji. Z kolei fachowcy ze Szczecina twierdzą, by leczyć na razie ten uraz zachowawczo. Mija dzień za dniem, a Kościukiewicz jest w tym samym miejscu.

Może by spróbować R.Gubca albo J.Tkocza
kriss68

Postprzez dziejus 2007-09-05, 3:47 pm

Predzej Sobanskiego z Trzebiatowa lub Olszewskiego z Jagiellonii
dziejus

Postprzez fan78 2007-09-05, 6:41 pm

A co ze sprawą Krzysztofa Kazimierczaka?Trenuje z nami?
fan78

Postprzez tymin 2007-09-11, 8:39 am

fan78 napisał(a):A co ze sprawą Krzysztofa Kazimierczaka?Trenuje z nami?

No właśnie, ponawiam pytanie. Adam, czy sprawa Kazimierczaka jest nadal aktualna, czy już upadła?
tymin

Postprzez fan78 2007-09-12, 1:13 pm

Ekstraklasa S.A twierdzi, że Dominik Sobański w Sosnowcu nie zagra
Działacze liczyli na takie rozwiązanie po tym, gdy rękę złamał Adam Bensz. Lekarze twierdzą, że 22-latek wróci do treningów najwcześniej za pięć tygodni. W tym momencie w klubie pozostaje już tylko dwóch zdrowych bramkarzy - Szymon Gąsiński i Eugen Kopyl. Ukrainiec nie gwarantuje jednak poziomu i formy, która uprawniałaby go do występów w ekstraklasie.

Klub miał pecha, bo Bensz złamał rękę w ostatnim dniu okresu transferowego, a po jego zakończeniu do gry można potwierdzić już tylko piłkarza bez przynależności klubowej. Takim zawodnikiem był Marcin Grychtoł (ostatnio GKS Katowice), ale z testów nic nie wyszło. Działacze postanowili więc spróbować piłkarza z ważnym kontraktem - sięgnęli po Dominika Sobańskiego. 25-letni zawodnik trzecioligowej Regi-Merida Trzebiatów zagrał już w dwóch sparingach (z Odrą i wczoraj z młodzieżowym zespołem Zagłębia). Trenerzy widzą dla niego miejsce w kadrze, ale w tym momencie zaczynają się problemy.

Chociaż przeszkód z potwierdzeniem do gry Sobańskiego nie widzi PZPN. - Bramkarz to tak newralgiczna pozycja, że nie powinno być z tym żadnego problemu. Nawet po terminie. Skoro jeden jest kontuzjowany, to klub powinien mieć możliwość uzupełnienia składu - przekonuje Zbigniew Koźmiński, rzecznik prasowy związku.

Decyzję w tej sprawie podejmuje jednak Ekstraklasa SA, która zarządza rozgrywkami. - Przepis mówi jasno, że klub może uprawnić do gry bramkarza po zakończeniu okresu transferowego tylko w przypadku, jeżeli dwóch piłkarzy grających na tej pozycji jest przewlekle kontuzjowanych. Z tego co wiem, to taka okoliczność nie zachodzi. Zagłębie nawet nie wysłało pisma w tej sprawie - tłumaczy Adrian Skubisz, rzecznik prasowy Ekstraklasy SA.

Czy to przekreśla szansę Sobańskiego na grę w Sosnowcu? Otóż nie - zawodnik może, bowiem zmienić zespół po zakończeniu okresu transferowego jeżeli jego kontrakt zostanie rozwiązany z winy klubu.

Prezes Leszek Baczyński stwierdza, że jeżeli nie uda się teraz to zakontraktuje bramkarza z Trzebiatowa po zakończeniu rundy.

Nie warto oszczędzać na bramkarzu

Solidny, doświadczony bramkarz to dla beniaminka skarb bezcenny. Zagłębie miało takiego bramkarza - nazywał się Boris Pesković. Słowak to jednak typ piłkarza, którego kibice kochają, ale działacze wolą omijać szerokim łukiem. Pesković zna swoją wartość i potrafi się zaciekle kłócić o każdą złotówkę. Nie został w Sosnowcu, bo gdy myślał, że wynegocjował kontrakt netto, okazało się, że była to kwota brutto. Prawdopodobnie poszło o pięć tysięcy złotych... Może lepiej było zapłacić Peskoviciovi tyle, ile chciał? Działacze oszczędziliby na nerwach, pieniądzach, a i pewnie punktów na koncie Zagłębia też byłoby teraz więcej.

Wojciech Todur

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
fan78

Postprzez August 2007-09-18, 8:30 pm

Do Adama Bensza dołączył teraz Szymon Gąsiński, który podczas treningu naciągnął mięsień uda. Z Bełchatowem w Pucharze Ekstraklasy zagra w środę niedoświadczony Ukrainiec
Zagłębie ma teraz już tylko jednego zdrowego bramkarza - Eugena Kopyla - i to właśnie Ukrainiec zagra w meczu z GKS-em Bełchatów w ramach rozgrywek o Puchar Ekstraklasy. Kopyl prezentuje jednak skromne umiejętności, w meczach Młodej Ekstraklasy niczym się nie wyróżnia. Na dodatek prawie nie mówi po polsku, przez co z trudem kieruje obrońcami.

Rezerwowym będzie niedoświadczony Marcin Jaszczyk. - Gąsiński naciągnął mięsień uda. To już dramat. Zaczęliśmy kusić los, gdy dzień przed startem ligi opuścił nas Boris Pesković. Potem już poleciało... - macha ręką zrezygnowany trener Jerzy Kowalik.

- Jak pech to pech. Kopnąłem piłkę, coś mnie zabolało, ale trenowałem dalej. Potem, niestety, z każdym ruchem ból się pogłębiał. Jestem już po wizycie u lekarza. Naciągnąłem mięsień błoniasty. Doktor Krzysztof Ficek twierdzi, że intensywna terapia czyli zastrzyki, kroplówki, leki pomogą i w niedzielę będę gotowy do gry. Oby... - mówi Gąsiński.

Po tym, jak rękę złamał Bensz, działacze chcieli potwierdzić do gry kolejnego bramkarza. Ekstraklasa SA odpowiedziała jednak, że okres transferowy już się zakończył, a zgłoszenie do rozgrywek następnego bramkarza stanie się możliwe tylko wtedy, gdy dwóch zawodników grających na tej pozycji będzie przewlekle kontuzjowanych. - Tylko co to znaczy "przewlekle"? Nie chcemy naginać przepisów, bo może być i tak, że Szymon wykuruje się do niedzieli i jednak z Groclinem zagra. A wtedy ktoś mógłby nam zarzucić oszustwo i musielibyśmy zapłacić karę - tłumaczy Kowalik, który przyznaje, że wciąż liczy na transfer Dominika Sobańskiego. Ten musi jednak rozwiązać wcześniej kontrakt z Regą Meridą Trzebiatów z winy klubu.

W meczu w Bełchatowie (godz. 17) nie zagrają też: Arkadiusz Kłoda, Grzegorz Kaliciak, Paweł Cygnar, Dawid Skrzypek i Marcin Folc. - Dostali wolne, bo dla nas najważniejsze będą jednak mecze w lidze. Po spotkaniu z ŁKS-em Łódź (0:3) czuję olbrzymi niedosyt. Przegraliśmy w fatalnym stylu po indywidualnych błędach. Analiza tego spotkania była długa i dokładna. Takie wpadki nie mogą się już powtórzyć! - podnosi głos Kowalik.

Dodajmy, że na mecz z Groclinem do składu ma wrócić Grzegorz Kmiecik przesunięty dyscyplinarnie do zespołu Młodej Ekstraklasy. Za Kmiecikiem wstawili się koledzy z zespołu.
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4500564.html

Ależ się mści ta cała sprawa z Peskoviciem. Ten błąd obciąża konto Mr Szatana.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna