Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Smazu napisał(a):Kmiecik - on już nie powinien dostać szansy w Zagłębiu... ile on "setek" zmarnował to nie jestem nawet w stanie policzyć, sprzedać przynajmniej kasa będzie.
Smazu napisał(a):Kowalik szacunek! Przed meczem Gawęcki,Cygnar i przede wszystkim najgorsze z możliwych Kmiecik wzbudziły moje złe nastawienie co do meczu, myliłem się i powiem tyle:
Trzy do jednego, nie ma od nas lepszego!!! Świetny mecz Zagłębia, pomysł wprowadzenia Pacha był b.dobry,następne zaskoczenie to Piątkowski, w meczu z mł. Legia każdy inny zawodnik był lepszy, później w Brzesku tragedia mimo gola...a tu dzisiaj Piątkowski chyba wrócił do formy :) Kmiecik - on już nie powinien dostać szansy w Zagłębiu... ile on "setek" zmarnował to nie jestem nawet w stanie policzyć, sprzedać przynajmniej kasa będzie.
Trener Jerzy Kowalik na długo zapamięta to spotkanie. W 22. min w jednej chwili jego zespół stracił gola i bramkarza. Adam Bensz długo trzymał się za rękę, w którą tuż przed oddaniem celnego strzału trafił go Everton. Po chwili okazało się, że Bensz nie będzie mógł kontynuować gry. Jeszcze w czasie meczu trafił do szpitala. Na stadion wrócił już z gipsem na lewej ręce. - Złamana kość promieniowa. Minimum cztery tygodnie w gipsie - smucił się.
Gdy Bensz schodził z boiska, Kowalik z niepokojem spojrzał na Szymona Gąsińskiego. Rezerwowy bramkarz Zagłębia w dniu meczu zemdlał bowiem w windzie. - Zaraz wysłaliśmy go do szpitala. Badania niczego nie wykazały, ale niepokój pozostał - mówił potem Kowalik. Gąsiński jednak nie zawiódł. Kilka strzałów piłkarzy z Białegostoku obronił w wielkim stylu. Największe brawa zebrał za odbicie piłek po uderzeniach Jacka Markiewicza i Dariusza Jareckiego. Zagłębie prowadziło wtedy tylko jednym golem i remis był jeszcze w zasięgu drużyny gości.
Dzięki drugiej wygranej w lidze Zagłębie nie ma już na swoim koncie ujemnych punktów (sezon zaczęło z czterema na minusie), którymi ukarał sosnowiecki klub za udział w aferze korupcyjnej Wydział Dyscypliny. Teraz beniaminek jest już dwa oczka na plusie.
Sosnowieckiej drużynie służy stadion w Wodzisławiu. W roli gospodarza Zagłębie wygrało tutaj wcześniej z Polonią Bytom. Tak jak i wtedy, do siatki trafił w piątek Marcin Folc. Napastnik Zagłębia dwa razy znalazł się sam przed Jackiem Banaszyńskim dzięki dokładnym podaniom kolegów - Sławomira Pacha i pod koniec meczu Grzegorza Kmiecika. - Wstyd byłoby nie wykorzystać takich okazji. Za pierwszym razem lekko podciąłem piłkę. Mało brakowało, a zatrzymałaby się na poprzeczce [piłka odbiła się od niej i wpadła do bramki - przyp. red.] Podobnie jak w meczu z Legią, mieliśmy sporo okazji, gdybyśmy dziś przegrali, uznałbym, że dopadło nas fatum - uśmiechał się.
Trzecie - kto wie, czy nie najważniejsze - trafienie dołożył Dariusz Gawęcki. Obrońca Zagłębie uderzył piłkę głową tak mocno, że gdyby nie siatka, trzeba byłoby jej szukać na trybunach. - Na długim słupku było sporo miejsca. Tydzień temu podobną okazję miał Darek Kozubek, ale jemu zabrakło szczęścia. Trafiłem idealnie. Gol w ekstraklasie smakuje wyjątkowo - mówił piłkarz, dla którego było to pierwsze trafienie na boiskach Orange Ekstraklasy.
Zwycięstwa Zagłębia na pewno nie byłoby, gdyby nie Sławomir Pach. Pomocnik wrócił do pierwszego składu po kontuzji kostki. Razem z Jackiem Berensztajnem uporządkował grę zespołu w środku pola. Kilka razy w gąszczu nóg doskonale dojrzał kolegów z ataku. - Cieszę się przede wszystkim z tego, że wreszcie gram! To było zwycięstwo za sześć punktów, więc teraz radość jest podwójna - mówił Pach, który w końcówce spotkania był bliski kolejnej asysty. - Kontra była szybka, ale mogła być jeszcze szybsza. Myślę, że dopadło nas już zmęczenie, stąd i brak dokładności - tłumaczył.
Z powrotu do składu Pacha cieszył się też Berensztajn. - Co tydzień gram w środku z kim innym, ale tak może być dalej, bylebyśmy wygrywali - śmiał się "Berek".
Codino11 napisał(a):Cześć, czy jest może ktoś chetny żeby odsprzedać bilet z meczu Zagłębie - Jagielonia? Pozdrawiam kibiców
adriano do budy!!!!!zastanów sie chłopcze co piszesz /szkoda,właściwie to Kmiecik robil całą grę w napadzie a Folcu tylko bramki zdobywałał....Brawo napastnicy.BRAWO ZAGŁĘBIEadriano20 napisał(a):właśnie wróciłem z wodzisławia
kmiecik do budy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ten koleś po raz kolejny marnuje wszystko co sie da, bez kmiecika wygramy wyżej !!!!!!
adriano do budy!!!!!zastanów sie chłopcze co piszesz /szkoda,właściwie to Kmiecik robil całą grę w napadzie a Folcu tylko bramki zdobywałał....Brawo napastnicy.BRAWO ZAGŁĘBIEadriano20 napisał(a):właśnie wróciłem z wodzisławia
kmiecik do budy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ten koleś po raz kolejny marnuje wszystko co sie da, bez kmiecika wygramy wyżej !!!!!!
Gol na 1:0 Folca
http://plikus.pl/zobacz_plik-1-0_Folc-29435.html
Gol na 1:1 Evertona
http://plikus.pl/zobacz_p...rton-29436.html
Gol na 2:1 Gawręckiego
http://plikus.pl/zobacz_p...ecki-29437.html
Gol na 3:1 Folca
http://plikus.pl/zobacz_plik-3-1_Folc-29438.html
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników