Legia Warszawa - Zagłębie Sosnowiec 25.08

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez LucasUSA 2007-08-26, 10:36 pm

Bizoniasty napisał(a):Z tym dupolizaniem to ktos tam przegial pale. A co jak Legia po kazdej bramce spiewala o Zagłębie o Sosnowiec to co robili to sobie dla jaj ? Moze, zeby nas upokorzyc co ? I jestem pewny, ze nawet jakby nie bylo protestu to robili by tak samo... Bylismy w barze, to bez przerwy bylem pytany czy mam co pic, co palic. Jeden czlowiek nawet chcial nam bilety na pociag kupic, dlaczego co ? Wielu co pojechalo wczesniej to co u rodziny spalo ? W hotelach moze? Nie u Warszawiakow, ktorych znaja z wyjazdow. Dlatego przeszlo to moje najsmielsze oczekiwania jak zostalismy tam ugoszczeni. Dlatego jestesmy "gorolami", mowimy, tak samo, tak samo myslimy, mamy te same wartosci moralne. Jestesmy identyczni. Poprostu bracia

Pozdro! Nie ma co tracic energii, zeby tlumaczyc rzeczy oczywiste. Nie wdawaj sie z nimi w dyskusje, niech im ta ziemia dalej bedzie plaska. A za dupolizanie to powinien byc natychmiastowy ban.

Co do meczu - sytuacja Kmiecika zupelnie inaczej wygladala w realu niz ja sobie wyobrazalem na podstawie Legia.TV ;). Niezle sie potrafi zachowac, naciskany przez obroncow oddal 2 strzaly - niezle kreci jak na swoj wzrost. Z kolei sytuacja Kozubka i Skrzypka - tragiczna amatorszczyzna - KOSZMAR. Powinni poparzec, jak sie bramki glowka strzela :( http://pl.youtube.com/watch?v=bQnxKGOjN ... ed&search=
(a'propos - jeden z moich kultowych meczow).
LucasUSA

Postprzez Misaki 2007-08-26, 11:06 pm

fan78 napisał(a):
Misaki napisał(a):Magazyn Orange Ekstraklasa: Legia, Legia, Legia, Legia a na koniec słowo o Zagłębiu :056:
I to jakie! - To nie jest nawet poziom 2 ligowy :056:
Rozumiem, że TVN , Legia to ITI ale to już przesada tak się rozpływać...
Widze ze to tez twój ulubiony program :056: Mnie najbardziej rozjebał dziennikarzyna z "Przegladu Sportowego" cytuje: "Ruch i Jagiellonia jeszcze cos wnoszą do tej ligi ale Polonia i Zagłębie...tu chyba PZPN był zbyt pobłażliwy" :galy:

No właśnie jest powtórka i czekam na zakończenie programu, żeby poznać nazwisko tego pana i dodać go do mojej listy osób nieprzychylnych Zagłębiu. :056:
W ogóle moglibyśmy taką listę wspólnie stworzyć bo ostatnio jest notowany wysyp takich ludzi co to lubią kopać leżącego :/
Jeszcze apropos programu to przy przedstawianiu następnej kolejki to też pan redaktor się zajefajnie zachował kpiąc z "atrakcyjności" naszego meczu z Jagą :/
Na szczęscie byłem na forum Jagielloni i jakoś mi się tak cieplej zrobiło bo dla nich naprawdę jesteśmy atrakcyjnym przeciwnikiem a więcej się liczy dla mnie głos kibica a nie jakiegoś redaktorzyny. Acha no i dementi w sprawie derbów śląska z Polonią nie było. Proponuje dalej słać im te maile i nie dawać spokoju - ja tak na pewno zrobię :)

edit:
Dariusz Tuzimek -Przegląd Sportowy :) strzeż się

to teraz szukamy namiarów na niego i to czy jest niebezpieczny w starciu bezpośrednim :056: tak jak na stronie red watch haha

PS
Dzisiaj z mojej listy usunąłem sędziego Artura Radziszewskiego. Po obejrzeniu dzisiejszego spotkania GKS-u na TVP3 doszedłem do wniosku, że ten kolo jest kaleką - ja nie wiem jakim cudem ten koleś sędziować może.
Misaki

Postprzez adas 2007-08-26, 11:58 pm

Przemek26 napisał(a):Jak czytam ...
Myśmy przyjechali z założeniem wywiezienia jakichś punktów. Było wiadomo, że Legia musi wygrać, a my mogliśmy zrobić niespodziankę

To mnie k***a szlag trafia. Oni musieli wygrać mu pojechali oblukać Pałac Kultury.
Macie takie podejście do gry w tym sezonie ???????????//
TO WYPIERDALAĆ BANDO ZAJEBANYCH NAJEMNIKÓW W PODSKOKACH Z ZAGŁĘBIA KURWY!!!!!!!!!!

Przemek, rozumiem nerwy i emocje, jednak pełnisz na tym forum funkcję administratora i tego typu odzywki nie mogą mieć miejsca. Administrator to osoba, która pilnuje aby na forum panował porządek i aby pozostali użytkownicy przestrzegali regulaminu. W ten sposób dajesz fatalny przykład.
adas

Postprzez LucasUSA 2007-08-27, 1:49 am

fan78 napisał(a):
Misaki napisał(a):Magazyn Orange Ekstraklasa: Legia, Legia, Legia, Legia a na koniec słowo o Zagłębiu :056:
I to jakie! - To nie jest nawet poziom 2 ligowy :056:
Rozumiem, że TVN , Legia to ITI ale to już przesada tak się rozpływać...
Widze ze to tez twój ulubiony program :056: Mnie najbardziej rozjebał dziennikarzyna z "Przegladu Sportowego" cytuje: "Ruch i Jagiellonia jeszcze cos wnoszą do tej ligi ale Polonia i Zagłębie...tu chyba PZPN był zbyt pobłażliwy" :galy:

No pewnie, wedlug tego dziennikarzyny PZPN powinien "zapraszac" do Ekstraklasy tylko kluby, ktore cos "wnosza". Proponuje na poczatek Real, Man Utd. , moze Chelsea (chociaz z Ruskimi nigdy nie wiadomo) - jak sie sprawdza to sie zastanowimy nad innymi kandydaturami.

Pomysl Misaki o stworzeniu naszego Red Watch ;) swietny, hihi. Bedzie potrzebny duzy serwer.

[ Dodano: 26-08-2007, 8:58 ]
http://www.sport.pl/sport/1,74696,4435891.html

Skrzypek i Kozubek zostali wybrani do jedenastki kolejki "Z Czuba". I nie bylo w tym zlosliwosci wobec naszego klubu, sami sie prosili.
LucasUSA

Postprzez Arek W 2007-08-27, 4:57 am

Myśmy przyjechali z założeniem wywiezienia jakichś punktów. Było wiadomo, że Legia musi wygrać, a my mogliśmy zrobić niespodziankę

To mnie ****** szlag trafia. Oni musieli wygrać mu pojechali oblukać Pałac Kultury.
TO ******* BANDO ******** NAJEMNIKÓW W PODSKOKACH Z ZAGŁĘBIA ******!!!!!!!!!!

I taki "kulturalny" moderator rozdaje ostrzeżenia na lewo i prawo?!
To chyba jakieś nieporozumienie!
Do lucasa - nie Ty rozdajesz bany a każdy człowiek na forum ma prawo do swoich opinii i nie uważam żeby moje były jakieś niedorzeczne.Wielu tak sądzi na temat naszej zgody z Legią ale niestety wielu też nie dostrzega powagi sytuacji.
Pozdrawiam kibiców piłki nożnej
Ostatnio edytowano 2007-08-27, 6:13 am przez Arek W, łącznie edytowano 1 raz
Arek W

Postprzez Przemek26 2007-08-27, 6:18 am

Arek W napisał(a):

To mnie ****** szlag trafia. Oni musieli wygrać mu pojechali oblukać Pałac Kultury.
TO ******* BANDO ******** NAJEMNIKÓW W PODSKOKACH Z ZAGŁĘBIA ******!!!!!!!!!!

I taki "kulturalny" moderator rozdaje ostrzeżenia na lewo i prawo?!
To chyba jakieś nieporozumienie!
Do lucasa - nie Ty rozdajesz bany a każdy człowiek na forum ma prawo do swoich opinii i nie uważam żeby moje były jakieś niedorzeczne.Wielu tak sądzi na temat naszej zgody z Legią ale niestety wielu też nie dostrzega powagi sytuacji.
Pozdrawiam kibiców piłki nożnej

PRZEPRASZAM WSZYSTKICH ZA POWYŻSZE SŁOWNICTWO ALE TAKIE WYPOWIEDZI TO MOŻNA MÓWIĆ W OKRĘGÓWCE.
Przemek26

Postprzez MarcelZS 2007-08-27, 6:33 am

0:5 i temat do zamknięcia .... długo szukałem pozytywów piłkarskich, ale naprawde trudno znaleźć, a boli to że potrafimy wypracować "setki" ale na tym się kończy....

Ja wielkiego żalu o słowa krytyki nie mam po meczu z Legią ... nie ma nic prostszego, jak zagrać skutecznie z Jagą i ŁKS-em ... by potwierdzić, że OE to jest klasa rozgrywkowa, w której ci panowie powinni grać... tylko czy potrafią????
MarcelZS

Postprzez mike79 2007-08-27, 8:34 am

Apropo kilku wątpliwych,śmiesznych a jednocześnie drażniących i nieprawdziwych wypowiedzi dziennikarzy(typu pan Tuzimek) i nie tylko. Skoro uważa(ją) że nic nie wnosimy do OE a jednocześnie nie prezentujemy nawet poziomu drugoligowego TO JA PYTAM JAKIM CUDEM MECZE W OE Z UDZIAŁEM NASZEGO ZAGŁĘBIA-pod względem atrakcyjności- NIE ZOSTAŁY OCENIONE PONIŻEJ 3(W SKALI 1-5), A TYM SAMYM ZAJMUJEMY POD TYM WZGLĘDEM MIEJSCE W ŚCISŁEJ CZOŁÓWCE NAJPOPULARNIEJSZEGO DZIENNIKA SPORTOWEGO W POLSCE JAKIM JEST "Przegląd Sportowy"(dokładnie ten sam w którym pan Tuzimek pełni funkcję zastępcy naczelnego)?!?!
REASUMUJĄC-albo k... coś jest czarne, albo białe !! A nie takie i takie Drogi dziennikarzu pokroju pana Tuzimka i jemu podobnych !!

I jeszcze jedno - JEST OGROMNA RÓZNICA MIĘDZY NOTORYCZNĄ SŁABĄ GRĄ , A GRĄ NIESKUTECZNĄ.A co jest zmorą Naszego Zagłębia, chyba każdy widzi. Stąd też dziwne jest że mając w kadrze 5-6 napastników, tylko 3 z nich może liczyc na regularne występy. Panie trenerze Kowalik, Pana to nie dziwi ??
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez flex 2007-08-27, 9:20 am

Nie ma co się stresować wypowiedziami Tuzimka. Tak się poprostu wypowiadają ludzie nie przygotowani to udzielenia wywiadu/komentarza. Kto z dziennikarzy ogólnopolskich się interesuje meczami Zagłębia Sosnowiec ? Śledzą wyniki i na tej podstawie się wypowiadają.

Musimy więc poprawić jeszcze wyniki :-)
Żeby to tylko było takie proste jak się pisze.
flex
Administrator

Postprzez emdżej 2007-08-27, 9:26 am

LucasUSA napisał(a):Pozdro! Nie ma co tracic energii, zeby tlumaczyc rzeczy oczywiste. Nie wdawaj sie z nimi w dyskusje, niech im ta ziemia dalej bedzie plaska. A za dupolizanie to powinien byc natychmiastowy ban.

Ban za wyrażanie swoich poglądów? Nie każdy musi kochać Legię
emdżej

Postprzez wierny do końca 2007-08-27, 9:32 am

mike79 napisał(a):Apropo kilku wątpliwych,śmiesznych a jednocześnie drażniących i nieprawdziwych wypowiedzi dziennikarzy(typu pan Tuzimek) i nie tylko. Skoro uważa(ją) że nic nie wnosimy do OE a jednocześnie nie prezentujemy nawet poziomu drugoligowego TO JA PYTAM JAKIM CUDEM MECZE W OE Z UDZIAŁEM NASZEGO ZAGŁĘBIA-pod względem atrakcyjności- NIE ZOSTAŁY OCENIONE PONIŻEJ 3(W SKALI 1-5), A TYM SAMYM ZAJMUJEMY POD TYM WZGLĘDEM MIEJSCE W ŚCISŁEJ CZOŁÓWCE NAJPOPULARNIEJSZEGO DZIENNIKA SPORTOWEGO W POLSCE JAKIM JEST "Przegląd Sportowy"(dokładnie ten sam w którym pan Tuzimek pełni funkcję zastępcy naczelnego)?!?!
REASUMUJĄC-albo k... coś jest czarne, albo białe !! A nie takie i takie Drogi dziennikarzu pokroju pana Tuzimka i jemu podobnych !!

I jeszcze jedno - JEST OGROMNA RÓZNICA MIĘDZY NOTORYCZNĄ SŁABĄ GRĄ , A GRĄ NIESKUTECZNĄ.A co jest zmorą Naszego Zagłębia, chyba każdy widzi. Stąd też dziwne jest że mając w kadrze 5-6 napastników, tylko 3 z nich może liczyc na regularne występy. Panie trenerze Kowalik, Pana to nie dziwi ??

Ten kutas Tuzimek musiałby chodzić na mecze, żeby mógł o nich mówić...w sobotę nie było go na Legii...i tyle w temacie.
wierny do końca

Postprzez Monti 2007-08-27, 10:15 am

Moim skromnym zdaniem, nerwowe i emocjonalnie reakcje niektórych kibiców wynikają z tego że nazbyt szybko uwierzyli w zapewnienia władz klubu że "na koniec sezony na pewno, każdy kibic będzie zadowolony". Jedynym jak do tej pory błędem było to że nikt nie miał odwagi powiedzieć wprost że na tą chwilę nie możemy na zbyt wiele liczyć, że potrzeba 2-3 sezony żeby poukładać klub organizacyjnie i zbudować zespół ciężką pracą bo ciężkich pieniędzy żeby go zbudować w miesiąc nie mamy. Jeśli przed ligą podstawowym kryterium budowania zespołu jest wysokość wynagrodzenia a nie umiejętności to na co można liczyć? Na pewno jednym z czynników, które nie pozwoliły nam zbudować pierwszoligowej kadry była także perspektywa degradacji. Uważam jednak że nie ma żadnej tragedii. W perspektywie 2 sezonów i tu nie ma znaczenia czy zaczynając od 2 czy od 3 ligi należy zbudować zespół w znacznej mierze oparty o obecnych juniorów doskonale dających sobie rade w Młodej Ekstraklasie i zawalczyć o ligę ponownie.
Monti
Moderator

Postprzez mario1 2007-08-27, 12:41 pm

Uważam jednak że nie ma żadnej tragedii. W perspektywie 2 sezonów i tu nie ma znaczenia czy zaczynając od 2 czy od 3 ligi należy zbudować zespół w znacznej mierze oparty o obecnych juniorów doskonale dających sobie rade w Młodej Ekstraklasie i zawalczyć o ligę ponownie.PIEKNE I PRAWDZIWE SLOWA MONTI zgadzam sie w pelni z ta teza bo niestety takie sa realia ze niema sponsora -niema kasy,niema kasy -niema zawodnikow,niema zawodnikow-niema wynikow
mario1

Postprzez mike79 2007-08-27, 1:24 pm

Jeśli mamy w przyszłości(2 bądź 3 liga) opierac grę Naszego zespołu na zawodnikach Młodej Ekstraklasy TO ŻYCZE POWODZENIA. Można policzyc na palcach jednej reki zawodników którzy na tle zawodników innych drużyn się wyrózniają lub ewentualnie widac w nich pewien potencjał(Oziębała,Marek). Pozostali prezentują się przeciętnie, a biorąc pod uwagę fakt że jesteśmy praktycznie jedyną drużyną która w rozgrywkach ME regularnie "podkrada" 5-6 zawodników(3 gra w "podstawie" ME) z pierwszego zespołu oraz że większośc drużyn gra wyłącznie chłopakami z roczników 86 i młodszych NO TO WIELKICH POWODÓW DO RADOŚCI I OPTYMIZMU RACZEJ NIE MAMY.

PS. Wyciąganie wniosków na podstawie TYLKO I WYŁĄCZNIE "suchych wyników"(jak to czynią niektórzy) jest dużym nieporozumieniem...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez LucasUSA 2007-08-27, 1:31 pm

emdżej napisał(a):
LucasUSA napisał(a):Pozdro! Nie ma co tracic energii, zeby tlumaczyc rzeczy oczywiste. Nie wdawaj sie z nimi w dyskusje, niech im ta ziemia dalej bedzie plaska. A za dupolizanie to powinien byc natychmiastowy ban.

Ban za wyrażanie swoich poglądów? Nie każdy musi kochać Legię

Kolego emdzej, poglady mozna wyrazac w bardziej kulturalny sposob. Regulamin nie pozwala obrazac innych uczestnikow forum, a ja uwazam okreslenie "dupolizanie" za obrazliwe w stosunku do zdecydowaniej wiekszosci kibicow Zaglebia, a poza tym nieestetyczne i niesmaczne ;)
LucasUSA

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna