Zagłębie Sosnowiec - Polonia bytom 18.08.2007.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie drużyną... własnego boiska?!

Postprzez Adams1906 2007-08-18, 9:59 pm

Blajpios napisał(a):
laBombonera napisał(a):
Blajpios napisał(a): by na mecze Zagłębia drukować plakaty w stylu zapraszamy na MECZ (można dodać: w ramach rozgrywek I ligi) O UTRZYMANIE W II LIDZE. W każdym razie, dobry kroczek dzisiaj zrobiony!

Kolego wez sie puknij w czolo z tymi plakatami,masz jakas shize na tym punkcie czy co???
A wracajac do meczu ,nareszczcie zwyciestwo gra tez z tego co slyszalem w radiu calkiem niezla,chwalili srodek pola i atak .juz sie nie moge doczekac retransmisji w c+.

Kolego, shize, nie bardzo wiem, co to jest, więc chyba nie mam. Szkoda, że Kolega nie zauważył powiewu radości ze zwycięstwa w tym zestawieniu paradoksów, jakie niesie polska liga, sprawa Zagłębia itd. Zagłębie zespołem własngo boiska? - po zwycięstwie w Wodzisławiu. Równie dobre znalazłem: "derby bezdomnych". A to wszystko dlatego - że w ramach rozgrywek Ekstraklasy gra się o utrzymanie w II lidze.
A skoro już Kolega podjął dyskusję w sprawie plakatów. Cóż - walka medialna to dziś bardzo ważna walka, w całej cywilizacji. Czasem zastępuje wojny, czasem je wygrywa. Zagłębie jest w niej w niedobrej co najmniej sytuacji. Niemniej Klub już podjął różne odważne kroki - ten jest podobny. Czy Kolega jest w stanie napisać, co w tych sformułowaniach zaproponowanego przeze mnie tekstu jest nieprawdziwe? Media nieprzychylne Zagłębiu wygrywają - często co najmniej przekłamując sprawę. Poczucie humoru, czy raczej - duch niepodległy pozwalający na dystans wobec upragnionej "ścieżki", w którą Zagłębie wpychają: to jak zawsze, może być potężna siła!
Ale, w tym akurat wątku, to był dodatek. Jak napisałem - głównie chodziło o pokazanie paradoksów. Zagłębie, które nie przegra na boisku zmagań tegorocznych, bo wyprzedzi kilka innych drużyn - to będzie kolejny paradoks. Cieszmy się dzisiaj - pierwszym znaczącym kroczkiem w tym kierunku!

Koledzy nie kłućmy się w tak radosnym dniu !
Zagłebie odniosło pierwsze zwycięstwo w OE od 15 lat !
PIERWSZE W HISTORI o 3 Pkt. !
Powoli odbijamy się od dna !

kolega Blajpios (przepraszam jeśli przekręciłem nick ;) ) , wychodzi z inicjatywą , to bardzo dobrze że nie chce siedzieć i czytać tylko relacji live na internecie , chce coś robić na + dla klubu ;)
nie potrzebnie odrazu wyzywac , denerwowac sie , kazda inicjatywa liczy sie na + ;)

Pozdrawiam
Adams1906

Re: Zagłębie drużyną... własnego boiska?!

Postprzez Blajpios 2007-08-18, 10:09 pm

Adams1906 napisał(a):
Blajpios napisał(a):
laBombonera napisał(a):
Blajpios napisał(a): by na mecze Zagłębia drukować plakaty w stylu zapraszamy na MECZ (można dodać: w ramach rozgrywek I ligi) O UTRZYMANIE W II LIDZE. W każdym razie, dobry kroczek dzisiaj zrobiony!

Kolego wez sie puknij w czolo z tymi plakatami,masz jakas shize na tym punkcie czy co???
A wracajac do meczu ,nareszczcie zwyciestwo gra tez z tego co slyszalem w radiu calkiem niezla,chwalili srodek pola i atak .juz sie nie moge doczekac retransmisji w c+.

Kolego, shize, nie bardzo wiem, co to jest, więc chyba nie mam. Szkoda, że Kolega nie zauważył powiewu radości ze zwycięstwa w tym zestawieniu paradoksów, jakie niesie polska liga, sprawa Zagłębia itd. (...) Jak napisałem - głównie chodziło o pokazanie paradoksów. Zagłębie, które nie przegra na boisku zmagań tegorocznych, bo wyprzedzi kilka innych drużyn - to będzie kolejny paradoks. Cieszmy się dzisiaj - pierwszym znaczącym kroczkiem w tym kierunku!

Koledzy nie kłućmy się w tak radosnym dniu !
Zagłebie odniosło pierwsze zwycięstwo w OE od 15 lat !
PIERWSZE W HISTORI o 3 Pkt. !
Powoli odbijamy się od dna !

kolega Blajpios (przepraszam jeśli przekręciłem nick ;) ) , wychodzi z inicjatywą , to bardzo dobrze że nie chce siedzieć i czytać tylko relacji live na internecie , chce coś robić na + dla klubu ;)
nie potrzebnie odrazu wyzywac , denerwowac sie , kazda inicjatywa liczy sie na + ;)

Pozdrawiam

Też pozdrawiam, dzięki za docenienie mojej inicjatywności, oczywiście jestem tego samego zdania, że nie ma się co kłócić (czasem warto dyskutować) - a tym bardziej dzisiaj, przy tym zwycięstwie. Nie należy gasić radości!
Blajpios

Postprzez Adams1906 2007-08-18, 10:16 pm

Popieram ;) warto dyskutować , każda inicjatywa to plus , nawet najmniejszy pomysl moze dac efekt ;)

a teraz już w temacie ;
niestety nie było mnie na meczu , mam nadzieje jeździć systematyczniej od meczu z Jagiellonią , niestety na melanżu z Legionistami (nie będę z ważnych , osobistych powodów) ... a teraz do sedna , czy ma ktoś już informacje , jaką frekwęcją popisaliśmy się (bądź też nie) na meczu w Wodzisławiu ?;>
Adams1906

Postprzez Sir 2007-08-18, 10:18 pm

Własnie wróciłem z meczu....

od razu dwie najwazniejsze kwestie..

KIBICE, MY zachowywalismy siępdoczas emczu KAPITALNIE...DOPING NON STOP!! Rozmawiałem po meczu z trenerem Kowalikiem..i BYŁ PEŁEN PODZIWU zarówno dla trybuny odkrytej jak i krytej!!!

Nie wiem czy zauwazyliscie ale KIBICE ODRY WODZISLAW siedzieli na rogu ( bylo ich kilkunastu ) i mówili że są POD WRAŻENIEM ze może nie przyjechalismy w ogroomnej liczbie, ale ze POTRAFIMY STWORRZYĆ NIEZŁY SPEKTAKL!! ZASŁUGA W TYM WSZYSTKICH KIBICÓW NA KRYTEJ I NA OTWARTEJ....

A drugi aspekt BARDZO DO PODKRESLENIA..to, że KOWALIK STAWIA NA MŁODZIEŻ!!

Ludzie, powiedzcie mi który trener wpuscilby w takim meczu w drugiej polowie CYGNARA na boisko mając jeszcze na ławce Piątkowskiego??!!! SUper posunięcie..CYgnar bardzo dobry występ JAK NA DEBIUT!! To samo Szatan! Chociaz na początku kilka błędow to potem umijętnie przytrzymal i rozegral!

BRAWA DLA TYCH CHŁOPAKÓW I BRAWA DLA TRENERA ZA ODWAGĘ
~

Acha no i bramkę WYWALCZYŁ AREK KŁODA...najpierw swoim rajdem prawą stroną, a potem nieustępliwoscia do konca.....
Ostatnio edytowano 2007-08-18, 10:40 pm przez Sir, łącznie edytowano 1 raz
Sir

Postprzez Adams1906 2007-08-18, 10:38 pm

Sir napisał(a):Własnie wróciłem z meczu....

KIBICE, MY zachowywalismy siępdoczas emczu KAPITALNIE...DOPING NON STOP!! Rozmawiałem po meczu z trenerem Kowalikiem..i BYŁ PEŁEN PODZIWU zarówno dla trybuny odkrytej jak i krytej!!!

Nie wiem czy zauwazyliscie ale KIBICE ODRY WODZISLAW siedzieli na rogu ( bylo ich kilkunastu ) i mówili że są POD WRAŻENIEM ze może nie przyjechalismy w ogroomnej liczbie, ale ze POTRAFIMY STWORRZYĆ NIEZŁY SPEKTAKL!! ZASŁUGA W TYM WSZYSTKICH KIBICÓW NA KRYTEJ I NA OTWARTEJ....

Ludzie, powiedzcie mi który trener wpuscilby w takim meczu w drugiej polowie CYGNARA na boisko mając jeszcze na ławce Piątkowskiego??!!! SUper posunięcie..CYgnar bardzo dobry występ JAK NA DEBIUT!! To samo Szatan! Chociaz na początku kilka błędow to potem umijętnie przytrzymal i rozegral!

Dzięki za świeże info ;)
Kowalik naprawde pokazał że wie co robi ...
wpuścić 2 takich zawodników ;)
mam nadzieje że znajde gdzieś jakiś filmik z meczu z oprawą itp .

! Pozdrawiam PRAWDZIWYCH kibicóW !
Adams1906

Postprzez Kry's 2007-08-18, 10:42 pm

brawo Zagłenie !!! Żal mi trenera który prowadzi drużyne wiedząc że może tylko spaśc klasę lub dwie niżej,ale powiem tak,Szacunek Panie Kowalik!!!nie za pierwsze zwycięstwo ,ale za pracę dla tego klubu.
tochel ty szmaciarzu!!!!!!!!!!!!!

OSTRZEŻENIE, NA TYM FORUM SĄ NORMALNI LUDZIE I TACY TYLKO BĘDĄ, BEZ NAPINKI I WYZWISK.
Ostatnio edytowano 2007-08-18, 11:13 pm przez Kry's, łącznie edytowano 1 raz
Kry's

Postprzez Waluś 2007-08-18, 10:55 pm

Sir napisał(a):Własnie wróciłem z meczu....

~

Acha no i bramkę WYWALCZYŁ AREK KŁODA...najpierw swoim rajdem prawą stroną, a potem nieustępliwoscia do konca.....

W 100%zgadzam sie z Tobą bo też byłem podczas tego jak Kowalik to podkreślał. Zapomniałeś może przeoczenie dodać, że nasz trener podkręslał bardzo dobrą grę Bensza. Mówił, że widzi w nim ogromny potencjał, że była opcja z transerem do GKS Katowice, ale tylko po to, żeby ogrywał się podczas 2 ligowych spotkań. Kowalik również podkreślał osobowość, charakter Folca, który pracował cały czas na tą bramkę i w końcu się doczekał. Po tym co dzisiaj usłyszałem moge tylko stawierdzić o Kowaliku, że napewno wie co robi i jest temu oddany. W ostatnim czasie takiego trenera nie mieliśmy, co pozostawiam bez komentarza,,,,,,,
Waluś
kumaty

Postprzez Adams1906 2007-08-18, 10:57 pm

Kry's napisał(a):brawo Zagłebnie !!! Żal mi trenera który prowadzi drużyne wiedząc że może tylko spaśc klasę lub dwie niżej,ale powiem tak,Szacunek Panie Kowalik!!!nie za pierwsze zwycięstwo ,ale za pracę dla tego klubu.
tochel ty szmaciarzu!!!!!!!!!!!!!

ziomuś , nie wyzywaj Tochela , nie warto poprostu , w nim nie rozumiem tylko jednego , dlaczego do tej pory nie oddał tytułu trenera 100 lecia i jak on go wogóle miał czelność odebrać , ale to off top , sory ;)
Adams1906

Postprzez arek 2007-08-18, 11:25 pm

Witam
A teraz podsumowanie na gorąco - tak jak podkreślał nasz trener - 70 min. przewagi Zagłębia. Świetny mecz Arka Kłody i Dawida Skrzypka. W drugiej połowie obudził się Berensztajn. Bardzo dobra gra na lini bramkowej Adama Bensza ale przy wszystkich jego wyjściach truchlałem ze strachu. Nie zgadzam się z trenerem odnośnie Folca - chwała mu za bramkę i za to że się przełamał ale znowu kilka niewykorzystanych sytuacji i jak na mój gust małe zaangażowanie w walkę o piłkę. Kompletne rozczarowanie grą Białka za to dobre zmiany młodych zawodników.
Nie wiem jak nasi grajkowie to robią ale od 80 min. po prostu przestają grać. We wszystkich meczach tracili bramki w samej końcówce i tym razem znowu niewiele brakowało.
Atomsfera na trybunach bardzo dobra - poza trybunami bardzo bezpiecznie - wręcz sennie. Frekfencja pomimo odległości trochę za mała.
Górskiemu należy się solidny kopniak - ćwierćmilionowe miasto bez stadionu jeździ do takiej mieścinki. Wstyd
arek

Postprzez mario999 2007-08-18, 11:51 pm

wyjazd zajebisty tak jak i doping. hanysy nawet w drugiej polowie juz nic nmawet nie spiewaly bo w3iedzialy ze i tak beda nieslyszalni. zaaaglebie gol lolollo...... bylo zajebiscie nawet fala sie udala. dla mnie najlepszy zawodnik berensztajn wreszcie byl tym berensztajnem co kiedys. brawa dla chlopakow za walke o kazdy cm boiska. na moje oko bylo nas okolo 800-900 osob ale doping zajebisty.
mario999

Postprzez novack 2007-08-19, 3:03 am

Białek, prawie jak piłkarz!!!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Robson_2006sc 2007-08-19, 3:07 am

novack napisał(a):Białek, prawie jak piłkarz!!!

acha widziales na zywo i powiesz gral slabo ale oceniac po relacji tekstowej to chyba nieporozumienie.Gral slabo ale nigdy nie oceniaj nikogo gdy nie widzisz na zywo wkoncu zwycienstwo teraz Legia ;o
Robson_2006sc

Postprzez novack 2007-08-19, 3:13 am

Robson_2006sc napisał(a):
novack napisał(a):Białek, prawie jak piłkarz!!!

acha widziales na zywo i powiesz gral slabo ale oceniac po relacji tekstowej to chyba nieporozumienie.Gral slabo ale nigdy nie oceniaj nikogo gdy nie widzisz na zywo wkoncu zwycienstwo teraz Legia ;o

Niestety miałem to nieszczęście widzieć tego nieudacznika na żywo!
novack

Postprzez Bizoniasty 2007-08-19, 6:47 am

Naprawde swietny mecz, zagadzam sie z przedmowcami co do wystepu pilakrzy, ale niestety na uwage zasluguje jeszcze bramkarz Poloni... Co do stadionu moze, to nie robi jakiegos ogromnego wrazenia, za to murawe mieli naprawde zajebista :D
Bizoniasty

Postprzez flex 2007-08-19, 8:50 am

Brawo Zagłębie. Zasłużone zwycięstwo.
Tutaj możecie obejrzeć relację z meczu:
http://www.youtube.com/watch?v=cuzsqOcdfJY
flex
Administrator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna