RUDY: SZACUNEK CZY POTĘPIENIE?

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Czy w wsietle tego co ostatnio wydarzyło sie w naszym klubie(korupcja) nazwisko Wojciecha Rudego nadal powinno znajdować sie w dziale "Zasłużeni dla Zagłębia Sosnowiec"?

Tak.
51
17%
Nie.
215
73%
Nie mam zdania.
28
10%

Liczba głosów : 294

RUDY: SZACUNEK CZY POTĘPIENIE?

Postprzez fan78 2007-08-13, 1:29 pm

Prosze o krótkie uzasadnienie.
Moja odpowiedz:Nie.
Zszargał dobre imie klubu,kupe lat uplynie zanim nie bedziemy kojarzeni z handlowaniem meczami.I to wlasnie miedzy innymi dzieki temu panu.
fan78

Postprzez emdżej 2007-08-13, 2:18 pm

Zagłosowałem również na "nie". Uzasadnienie: szacunek i zaufanie jest trudno zyskać, bardzo łatwo stracić, a odzyskać niemal niemożliwe.
emdżej

Postprzez flex 2007-08-13, 2:24 pm

Od strony piłkarskiej/sportowej z pewnością zasługuje na miejsce w galerii sław Zagłębia.
Jeśli zaś chodzi o jego zasługi dla Zagłębia to z pewnością wyświadczył klubowi również wilczą przysługę.
Dlatego wybrałem opcję nie mam zdania.
flex
Administrator

Postprzez psv 2007-08-13, 2:39 pm

Zdecydowanie NIE
Uzasadnienie: to za jego czasów był największy przekręt w klubie o którym na pewno wiedział a nic nie zrobił. Jego zasługi jako piłkarza zeszły w tym momencie na dalszy plan.
psv

Postprzez mario1 2007-08-13, 2:58 pm

jako pilkarzowi napewno mu sie nalezalo lecz moim zdaniem przekreslil swoje osiagniecia poczynaniami niegodnymi juz nie tylko prezesa klubu ale sportowca wogule moj glos niestety na NIE (przykre takie ankiety)
mario1

Postprzez Mr. M 2007-08-13, 4:23 pm

Pod wzgledem sporotwym niewątpliwie jest to sława naszego klubu jednak cały kapitał podziwu i zaufania jaki u mnie miał stracił działając na szkodę klubu celem osobistych korzyści. Zasłużeni ludzie nie wykorzystują tak klubu, który dał im sławę i rozgłos. Dlatego moja odpowiedź brzmi:

RUDY MUSI ODEJŚĆ!!!!!!

Pozdrawiam ;)
Mr. M

niestety, nie mogłem zagłosować

Postprzez Blajpios 2007-08-13, 5:35 pm

Nie ma bowiem przewidzianej rubryki, w której bym się odnalazł, póki co. W dodatku - Zagłębie "wielkich na skalę krajową" to jednak nie ma zbyt wielu; warto i to wziąć pod uwagę, choć nie jest to decydujące. Decydujące - a tym bardziej, że mamy mało sław - jest to, by osąd był w miarę obiektywny. Dla mnie więc - warto by może jeszcze się wstrzymać. Zobaczyć, czy W. Rudy "wyjdzie naprzeciw sytuacji z odwagą, po męsku", by stanąć wobec zarzutów. Gdzieś była mowa, że Zagłębie zanim wystąpi z pozwami przeciw tym, co uczestniczyli w aferze, czeka na reakcję, czy zwrócą się ze słowem "przepraszam" i zaproponują coś sensownego. Trzeba pamiętać, że kontekst jest bardzo złożony, również i w wymiarze takim, że całe środowisko było przeżarte problemem. Również i w znaczeniu takim - że całościowo nie wzięto się za rozliczanie w polskiej piłce, grać mogą dalej zamieszani w aferę, za którą skazano już klub itd. Czyli - warto wstrzymać się, warto wstrzymać się do czasu i możliwości oceny, na ile był "wmontowany" w układy polskiej piłki, czy jest jedyną sławą, która uczesniczyła w korupcjach? Koledzy jego z kadry, choćby teraz bardzo krzyczeli - nie sprzedawali itd. Ale - tu pewnie niełatwo dojdzie się do wniosków rozstrzygających. Przynajmniej więc poczekałbym z decyzją usuwać z galerii czy nie: do zobaczenia, jak zareaguje. Jeżeli będzie próbował udźwignąć odpowiedzialnie sytuację, to kto wie, czy nie mógłby zostać. Póki co może jedynie "wycofać zdjęcie" i dać informację, że czeka się na rozstrzygnięcia w sprawie korupcyjnej, czy przyjmie postawę odpowiedzialną"? Nie wiem, czy w ten sposób Zagłębie nie powinno dać mu szansę powstać z dna, skoro jednak też i coś w historii zawdzięcza. To jednak - to już dyskusyjne. Mimo wszystko jednak, wstrzymywałbym się ze "skazaniem", gdy jest jeszcze tak dużo znaków zapytania. Jakkolwiek, jeżeli stan obecny miałby pozostać, czyli w żaden sposób nie zareagowałby p. Rudy - to po pewnym czasie głosuję za usunięciem.
Blajpios

Postprzez viking 2007-08-13, 5:39 pm

Zastanawawia mnie czy wcześniej postępował dobrze, może kiedyś również czarował i mieszał, tego nie wiemy i pewnie się nie dowiemy. Natomiast już dziś można powiedzieć że stracił wszystko na co pracował - przegrał :(
viking

Postprzez Tomowitz 2007-08-13, 6:50 pm

Rety! Zostawcie go tam z adnotacją co zrobił złęgo i tyle. Zachowujecie się jak PiSowcy. Wszystko co robiła władza w PRLu było złe a żadnych plusów a jednak były i to w wielu dziedzinach. Zasłużył się a potem zgnoił, ale coś dla klubu zrobił. Ja bym go zostawił z odpowiednią adnotacją.
Tomowitz

Postprzez Mr. M 2007-08-13, 7:03 pm

Tomowitz a skąd teraz mogę mieć pewność że ten zasłużony dla klubu "wielki" zawodnik wcześniej, gdy dopiero pracował na tą "wielkość" też nie robił wałków i nie okradał klubu. Tego nie wiemy i się nie dowiemy ale skoro facet stracił zaufanie to powinien być jakoś odnotowany (albo skreślony).

Jak to wygląda kiedy taki człowiek stoi w jednym rzędzie obok Gałeczki czy Jarosika? Dla mnie to się po prostu 'gryzie' ze sobą.

Pozdrawiam :)
Mr. M

Postprzez Diadem2 2007-08-13, 7:14 pm

Głosuje na nie.
To, że ktoś, kiedyś zrobił wiele dobrego nic nie znaczy, jeżeli przekreślił to wszystko takim fatalnym w skutkach zachowaniem.
To trochę tak jakby dawać pieniądze na tacę w kościele przez całe życie (poświęcać się dla Zagłębia), a gdy ksiądz za te pieniądze wyremontuje kościół (klub awansuje do OE), przyjść w nocy i podpalić budynek (korupcja i degradacja klubu).

Ta osoba powinna się cieszyć jeżeli ludzie będą się do niej odnosić obojętnie. To już będzie dla niej sukces, ale żeby ją wywyższać do galerii sław Zagłębia!!?? Absolutnie na to nie zasługuje... Powinien się cieszyć, że ludzie go nie zlinczowali, a przecież jakiemuś debilowi mogły puścić nerwy, ludzie są różni...
Diadem2

Postprzez *Tolek* 2007-08-13, 7:41 pm

Forum i tak odwiedza garstka osób, a te bardziej obeznane, starsze, pamiętające wydarzenia za gry Rudego, interesujące się naszą historią raczej nie odwiedzają tego forum. Jest tu możliwość oddania swojego głosu i skomentowania faktu, ale uważam, aby więcej osób zagłosowało i więcej mogło się wypowiedzieć powinna być zorganizowana taka sama sonda, na stronie 100%. Założę się głosów będzie dużo większe, a różnice między poszczególnymi opcjami dużo mniejsze bo sam osobiście miałem trudności co wybrać biorąc pod uwagę wydarzenia z Rudym te z ostatniego czasu oraz z murawy. Ostatecznie wybrałem "Nie!" ze względu na to, że nawet jeśli byłby królem strzelców OE, zdobyłby z Zagłębiem mistrzostwo i strzelił 100% bramek, to nie zmienia to faktu, że zdradził swój klub w sposób okrutny i niech nawet nie wspomina, że tu grał i broń Boże niech nie nazywa się sosnowiczaninem bo to hańba dla całego regionu. Powinien zostać porządnie i długotrwale potępiany w więzieniu przez co najmniej kilka(naście?) lat, a z galerii sław powinien zostać usunięty bezwzględnie.

EDIT.
sosnowiczanin ! napisał(a):Bez wątpienia jako piłkarz W. Rudy zasługuje na szacunek nas- kibiców ale jako prezes zasługuje na potępienie ze względu na znaną nam wszystkim aferę korupcyjną przez która nie nacieszyliśmy się Ekstraklasą za długo .
Jest postacią skrajnie kontrowersyną.

Skrajnie...? :P
Ostatnio edytowano 2007-08-13, 9:08 pm przez *Tolek*, łącznie edytowano 1 raz
*Tolek*

Postprzez sosnowiczanin ! 2007-08-13, 9:01 pm

Bez wątpienia jako piłkarz W. Rudy zasługuje na szacunek nas- kibiców ale jako prezes zasługuje na potępienie ze względu na znaną nam wszystkim aferę korupcyjną przez która nie nacieszyliśmy się Ekstraklasą za długo .
Jest postacią skrajnie kontrowersyną.
sosnowiczanin !

Postprzez jls 2007-08-14, 7:26 am

Nie można cały czas żyć dokonaniami z przeszłości.
Każdy pracuje na swój wizerunek i dlatego .że kiedyś był bardzo dobrym piłkarzem nie oznacza, że teraz może robić wszystko co uważa za stosowne.
Popełnił wielkie wykroczenie typu moralnego przekreślające dobry wizerunek naszego klubu ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC. I to się liczy obecnie najbardziej.
Nikt obecnie w Polsce nie pamięta co osiągnęło Zagłębie w histori piłki nożnej, ale każdy teraz wytyka Zagłębie za udowodnione przekręty korupcyjne. Nikt nie mówi, że dokonali tego konkretni ludzie, wszyscy wytykają klub, ponieważ te nazwiska firmowały konkretny klub a nie poszczególne osoby.
Dlatego zdecydowane NIE.
jls

Postprzez Slolac21 2007-08-14, 7:57 am

i ja równiez podpisuje sie pod tym ze raqzem z cała "bandą" zszargał dobre imie naszego klubu!!! powinien zniknąc z z wszystkich naszych galeri dla zasłuzonych.... pozdrawiam
Slolac21

Następna strona

Powrót do Piłka nożna