I liga 2007/2008

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mario999 2007-07-21, 7:15 pm

a mnie sie cos wydaje ze jak te wszystkie kluby wezma dobrych prawnikow to pzpn zbankrutuje bo oni juz niewiedza sami co robia.
mario999

Postprzez Osman 2007-07-21, 7:20 pm

huoh...
Jagiellonia Białystok 2-5 Polonia Warszawa
Vuk Sotirović 45, Marcin Truszkowski 83 - Jacek Kosmalski 41 (k), 42, Lumír Sedláček 51, Radosław Gilewicz 62, 63

alez te warszawiaki sie rozegrali, ale trzeba przyznać że cholernie mocną ekipe stworzyli...

Jaga tez nie imponuje mi w transferach a i formą przypomina mi grę ze środka rozgrywek II ligii jaką wtedy fatalną prezentowali...

Odra Opole 3-1 Polonia Bytom
Hugo (dwie), Piotr Bajera - Artur Rozmus

Bytom tez zdecydowanie druzyna w naszym zasięgu ;]

Lech Poznań 4-0 Górnik Polkowice
Piotr Reiss 39 (k), 42, Maciej Scherfchen 59, Hernán Rengifo Trigoso 73

co do Lecha to wiadomo, nieziemski budżet i calkiem nieźli piłkarze, obawiam sie że na inaugracje niestety możemu być stremowani (co nam sie często niestety zdarza!) i możemy mieć smutne miny po tym meczu :)
Osman
Żółta kartka

Re: 1 liga 2007/2008

Postprzez robson_77 2007-07-21, 7:22 pm

tedeus napisał(a):WITAM JESTEM KIBICEM RUCHU CHORZOW WIEM ZE OD LAT JESTESMY WIELKIMI "WROGAMI" ALE MIMO WSZYSTKO POKAZALISCIE SIE Z JAK NAJLEPSZEJ STRONY POMAGAJAC NAM WPISAMI NA WSZYSTKICH STRONACH INTERNETOWYCH DZIEKUJE WAM BARDZO ZA NORMALNA REAKCJE I MYSLE ZE MY KIBICE RUCHU POSTAPILIBYSMY TAK SAMO MAM NADZIEJE ZE WYGRA DUCH SPORTU I ZE SPOTKAMY SIE JUZ NIEDLUGO NA DERBACH 1LIGOWYCH WIDZICIE SAMI ZE CENTRALA NIE LUBI NAS TU WSZYSTKICH NA SLASKU I TAKZE WAS W CALYM ZAGLEBIU DABROWSKIM NIE MOZEMY TAK SOBA POMIATAC POZDRAWIAM I TRZYMAJCIE SIE BRAC KIBICOWSKA TADEUSZ NOWICKI

Realnie oceniając Ruch ma nie małe szanse, że w końcu jednak dostanie licencję. Gorzej może być z nami, ale życzę Wam i nam, żebyśmy się spotkali w najbliższym sezonie na boiskach pierwszoligowych. :-)

Dla nas jedyny ratunek może być taki, że skala korupcji nie będzie tak duża jak w przypadku Łęcznej i Arki noi dzięki temu kara będzie łagodniejsza. Ale to tylko nadzieja. W czwartek się okaże czy się spełni.
robson_77

Postprzez eric 2007-07-21, 7:35 pm

To jakaś ogólna paranoja, co się w ogóle dzieje, przecież mniejsze napięcie było podczas meczów reprezentacji na MŚ. Mam tylko nadzieję, że WD PZPN nie ulegnie naciskom opinii publicznej i postąpi co najmniej adekwatnie do sytuacji. Jako że my przyznajemy się do winy i okazujemy skruchę, "pozbyliśmy" się ostatniego korupcyjnego ogniwa i mamy nowy zarząd, a do tego pewny jestem, że skala korupcji u nas jest po prostu nie porównywalna do Arki i Łęcznej, ponieważ z tego co pamiętam to zanim prokuratura przekazała akta WD PZPN to już i tak wszyscy wiedzieli jaka jest skala na te kluby i mniej więcej było wiadomo co komu groziło. Coś za dużo szumu w okół nas, ale to dlatego, że teraz jesteśmy sami i można w końcu zrobić ofiarnego k***a jego mać koziołka i na stos - zjarać. Liczę (co mnie aż dziwi ale co mam począć, innej możliwości już nie mam) na kompetencję WD PZPN, na mądrość Tomczaka i innych oraz tak jak pisałem na nie ulegnięcie naciskom tych paści z każdej strony Polski.

Ile my już tak żyjemy ??!! Ile czasu już śledzimy tą francusko-słowacką telenowele??!! Ludzie "z dupy" już nawet się wypowiadają i nawet ani k***a jego mać jednego obiektywnego komentarza, który wspominałby, że przecież jeszcze nie ma akt z prokuratury i z przedwczesnymi osądami trzeba się wstrzymać do poniedziałku, może czwartku. Jada po nas jak na fali !! Już gazet nie czytam, bo 'ze' dwa tygodnie nic o nas innego nie piszą, tv włącze to "Zagłębie zdegradowane", "wykluczyć z PZPN".

Myślałem, że ten kraj idzie ku dobremu, ale tu się wszystkim coraz bardziej w głowach pierdoli !!!!!!!! EURO2012 mówili, EURO2012 coś zmieni, odkąd przyznano nam je tylko czytam: "Będzie wstyd", "Nie damy rady", "Włosi odbiorą nam EURO2012", "Bardziej zasłużyli Węgrzy, może im sprzedamy??" Skandal(!) Skandal i syf(!)

I coś czuję, że ten rok będzie taki cały, wręcz jestem pewien, mam tylko nadzieję, że to przejdzie...
Pozdrawiam
Bez odbioru
eric

Postprzez cala11 2007-07-22, 1:22 pm

Co stanie się w poniedziałek?
Na niespełna tydzień przed - zapisaną w kalendarzu - inauguracją rozgrywek Orange Ekstraklasy nie ma jasności co do niemal 1/3 jej składu. Nie ma też pewności, kto, z kim i gdzie zagra w pierwszej kolejce. I w każdej następnej. - Przełożenie rozpoczęcia ligowej rywalizacji jest... jak najbardziej możliwe..
Co takiego stanie się w poniedziałek? Ano po raz kolejny zbierze się Komisja Odwoławcza ds Licencji PZPN. Na pewno ostatecznie rozstrzygnie kwestię licencji dla bytomskiej Polonii, która dostarczyć ma na Miodową umowy o możliwości korzystania ze stadionu przy Cichej w Chorzowie oraz Stadionu Śląskiego. Po podpisaniu przez prezydenta Marka Kopla zgody na organizację przez beniaminka imprez masowych w Chorzowie, zgoda komisji powinna być formalnością. Ale... Jest i scenariusz uwzględniający odmowę wydania takowego dokumentu. - Sprawy zastąpienia klubu bez licencji normowane są przepisami obowiązującymi od paru lat. Pierwsza w kolejce - zgodnie z nimi - jest w tej chwili Pogoń Szczecin, jako spadkowicz z ekstraklasy. Ale ona licencji pierwszoligowej nie dostała w żadnej z dwóch instancji.
Zagłębie zagrożone degradacją!
Potencjalnego ekstraklasowicza trzeba by więc szukać w tabeli II ligi - przypomina przepisy dyrektor Stefański. Za plecami czwartego w tabeli Zagłębia Sosnowiec rozgrywki sezonu 2006/07 skończyły zaś Lechia Gdańsk i Polonia Warszawa. - Zobaczy pan, że wszystko zostanie przeprowadzone w ten sposób, aby to właśnie stołeczny zespół znalazł się w ekstraklasie - snuje swoją „spiskową teorię dziejów” Jan Tomaszewski. Ano pożyjemy...
Nazwa sosnowieckiego Zagłębia - w kontekście informacji z ostatnich godzin - też spędza sen z powiek organizatorów rozgrywek. - W poniedziałek przekażemy Wydziałowi Dyscypliny PZPN zgromadzone w śledztwie dotyczącym korupcji materiały odnośnie Zagłębia Sosnowiec - poinformował w piątek rzecznik prasowy Prokuratury Apelacyjnej we Wrocławiu, Krzysztof Schwartz. - Możemy to uczynić, bo są on kompletne, a sprawa dotycząca tego klubu jest zamknięta.
- Rzeczywiście, mamy w tej chwili takową deklarację prokuratury - potwierdza szef WD, Michał Tomczak. Do Wrocławia - w imieniu wydziału - pojedzie jego zastępca, Robert Zawłocki. Nie można zarazem wykluczyć, że tego dnia posiądzie również wiedzę (choćby na razie nieformalną) dotyczącą innych podejrzanych klubów. Nawet i bez tego „zrzut” prokuratorskich dokumentów do piłkarskiej centrali może oznaczać kolejne zagrożenie dla organizacji rozgrywek. - Na pewno w czwartek zostanie wszczęte postępowanie dyscyplinarne w sprawie Zagłębia, o ile materiały będą uzasadniać taki krok. Chcielibyśmy też jak najszybciej wydać werdykt, nawet jeśli miałoby to oznaczać drastyczne kroki, jak degradację czy odebranie punktów. I tym razem nie zakładamy, iż kary odłożone zostaną do rozpoczęcia kolejnego sezonu - dodaje mecenas Tomczak.

Zawiesić na dwa miesiące
- To znakomicie - zaciera ręce cytowany już Jan Tomaszewski. - Wrzód powinien zostać przecięty jak najszybciej. Zawieśmy rozpoczęcie rozgrywek na - dajmy na to - dwa miesiące, wyczyśćmy ligę z najbardziej skorumpowanych klubów, a potem stosujmy już zasadę wyłącznie odpowiedzialności indywidualnej trenerów, działaczy i piłkarzy - oto propozycja „Tomka” na leczenie „raka korupcji”. Wśród owych klubów do natychmiastowego ukarania wymienia oba Zagłębia - z Lubina i Sosnowca - oraz... łódzki Widzew. - Jeszcze za przestępstwo związane z przekształceniem z RTS w spółkę i otrzymaniem licencji w sezonie 2004/05 - precyzuje Tomaszewski. I nie wyklucza, że w ciągu owych dwóch miesięcy można by do tej listy dopisać kolejne kluby, na które materiały obciążające „dorzuci” prokuratura.
Niepewność w Bytomiu, nadzieja w Chorzowie na ponowne rozpatrzenie sprawy Ruchu, strach w Sosnowcu, wreszcie opisywana obok sprawa Górnika Łęczna - powodów do bólu głowy jest w spółce mnóstwo. - Groclin (ma grać na „dzień dobry” z chorzowianami - dop. red.) już dopytuje się na piśmie, kto będzie jego rywalem w pierwszej kolejce - przyznaje Marcin Stefański. I zakłada, że w przyszłym tygodniu może zapaść decyzja o zmianach w terminarzu. - Potrzebna jest akceptacja klubów, ale przecież obecny „stan wyjątkowy” uzasadnia także rozwiązania nadzwyczajne - dodaje. I przypomina, że wszelkie przekładania spotkań to wyłączna kompetencja kierowanego przez niego Departamentu Logistyki Rozgrywek! Ważniejsza od zgody klubów jest tu raczej konsultacja z Canal+. - Wstrzymuję się na razie do poniedziałku z rozmowami ze stacją, ale... naprawdę nie wykluczam niczego - podkreśla.
cala11

Postprzez mario999 2007-07-22, 7:01 pm

kolator i rusko dzisiaj w sportowej niedzieli o 23 ciekawe co powiedza
mario999

Postprzez marcin___ 2007-07-22, 7:02 pm

mysle ze to co zwykle czy liz e to nie wina pzpnu, Zagłębie to zlodzieje a tak poza tym to ze nic nie wiadomo;)
marcin___

Postprzez Osman 2007-07-22, 7:15 pm

mario999 napisał(a):kolator i rusko dzisiaj w sportowej niedzieli o 23 ciekawe co powiedza

aż kur** obejrze jak sie będą podniecać...
Osman
Żółta kartka

Postprzez Przemek26 2007-07-22, 7:16 pm

Osman napisał(a):
mario999 napisał(a):kolator i rusko dzisiaj w sportowej niedzieli o 23 ciekawe co powiedza

aż kur** obejrze jak sie będą podniecać...

O 22 na TVP Sport
Przemek26

Postprzez tomeknh 2007-07-22, 7:31 pm

Nawiaze cos do tematu i jednoczesnie klubu, ktorego dotyczy to forum. Niektorzy zauwazyli zapewne, ze jesli chodzi o mistrzostwo Polski to jestesmy na 2 miejscu.... od konca. Gorsze notownia ma tylko LKS Lodz, co mnie osobiscie dziwi, bo czuje i wiem, ze gorsza od na bedzie Polonia Bytom, Cracovia, Jagiellonia i Gornik Zabrze, pod warunkiem, ze nie dostaniemy ujemnych punktow. Ale to jest moje zdanie.
tomeknh

Postprzez rauf 2007-07-22, 9:30 pm

Napiszcie co tam dziady powiedzialy w TVP sport. kolego wyzej nieprzygladaj sie notowaniom bukmacherow:P bo oni ocenili nasze szanse na mistrzostwo na szarym koncu przed ŁKS'em , liga zweryfikuje wszystko:). I daje sobie reke uciac ze jak bedzie -10 pkt to bezmydla sie utrzymamy:)
rauf

Postprzez Przemek26 2007-07-22, 9:41 pm

rauf napisał(a):Napiszcie co tam dziady powiedzialy w TVP sport. kolego wyzej nieprzygladaj sie notowaniom bukmacherow:P bo oni ocenili nasze szanse na mistrzostwo na szarym koncu przed ŁKS'em , liga zweryfikuje wszystko:). I daje sobie reke uciac ze jak bedzie -10 pkt to bezmydla sie utrzymamy:)

Na TVP Sport jest mecz Czechy : Argentyna w MŚ U 20.na razie wynik 1:1 :) :) :)

Tak więc trzeba poczekać do 23. na TVP 3
Przemek26

Postprzez marcin___ 2007-07-22, 10:29 pm

powiem tak nic nie dowiedzialem sie z tego tvp3 a jak jeszcze uslyszalem w tym materiale z nas wyklucza ze struktur pzpn to poprost umarlem ze smiechu i ta wypowiedz utwierdzial mnie tylko w tym ze sa tam sami idioci i kazfy gafa to co mu slina na jezyk przyniesie, ehh badz tu madry;)
no i troche denerwuje mnie ta decyzja ze wisla sobie pojedzie na turniej do usa i bedzie pewnie trzepac jakas kase...

Na TVN jest Orange Ekstraklasa teraz!
marcin___

Postprzez Konew 2007-07-22, 10:39 pm

Oglądam sobie właśnie magazyn Orange Ekstraklasa i nawet tam nie wiedzą kim my jesteśmy.Chodzi mi o to, że wymieniają nas jako śląski klub :(
Konew

Postprzez marcin___ 2007-07-22, 10:50 pm

jakos sie juz przyzwyczailem :555: :563:
marcin___

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna