TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Stanley 2007-07-10, 10:37 am

http://www.sosnowiec.info.pl/modules/ne ... 3aa1dda251

Poznański Elektromontaż nie wycofał swojego protestu w sprawie przetargu na wykonanie oświetlenia Stadionu Ludowego, na co niektórzy naiwni liczyli, albo udawali, że liczą.

- MOSiR Sosnowiec odrzucił protest i dziś (we wtorek) wysyła taką informację do wszystkich podmiotów biorących udział w przetargu na wykonanie oświetlenia na Stadionie Ludowym. Jeśli do poniedziałku do godz. 15.30 nie nadejdzie z Poznania odwołanie do arbitrażu, to za tydzień, we wtorek, podpisujemy umowę z wrocławską firmą Eltel Networks, która przetarg wygrała - powiedział dyrektor MOSiR-u, Zbigniew Drążkiewicz.

- Z 11 zarzutów zgłoszonych przez Elektromontaż, nie ma ani jednego merytorycznie uzasadnionego. Jeszcze przed otwarciem kopert firma protestująca bardzo dokładnie sprawdzała ofertę firmy wrocławskiej. Złożyła kilkadziesiąt zapytań i nie miała wtedy żadnych uwag - dodaje dyrektor.

W przypadku arbitrażu Urząd Zamówień Publicznych wyznaczy termin rozprawy. Przedłuży to datę podpisania umowy firmą Eltel Networks o drugie dwa tygodnie.

Jeśli chodzi o pozostałe prace inwestycyjno-remontowe na Stadionie Ludowym, to ich zaawansowanie wygląda następująco:
• szatnia dla gości - otwarcie ofert nastąpi 17 lipca (dziewięć firm pobrało specyfikacje, co dobrze rokuje),
• płyta boiska - dziś (we wtorek) nastąpi podpisanie umowy na wykonanie projektu modernizacji płyty (czas wykonania projektu - 2-3 tygodnie; ogłoszenie przetargu na wykonanie płyty - trzy tygodnie i wykonanie płyty 4-5 tygodni),
• zadaszenie - w przygotowaniu są dwie koncepcje (autorzy: z Wrocławia i z Sosnowca),
• wejście główne na stadion i kasy biletowe - są dwie oferty na wykonanie projektu, negocjowana jest cena projektu (na projekt i wykonanie jest 200 tys. zł).

Zapytaliśmy dyrektora Drążkiewicza, jak wygląda zabezpieczenie finansowe na prace na Stadionie Ludowym.
- Na oświetlenie stadionu i remont szatni posiadamy środki, mamy też 100 tys. na projekt modernizacji płyty. Otrzymałem zapewnienie, że jeśli wystąpi konieczność wzięcia kredytu, to zostanie zwołana sesja Rady Miejskiej - zapewnił dyrektor MOSiR-u.

Janusz Lewanda
Stanley

Postprzez Osman 2007-07-10, 6:10 pm

no i coraz bardziej mi sie podoba nasza współpraca z miastem :)
W kóńcu tu chodzi o dobro wspólne! :)
Osman
Żółta kartka

Postprzez Smazu 2007-07-11, 7:29 pm

Aaa zapomniałem sry ;]
pojawił się neews , że prowadzimy rozmowy z Odrą o stadion po co jak mamy "podobno" podpisaną umowę ze stadionem Śląskim ? :|
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez kret75 2007-07-11, 7:57 pm

Smazu napisał(a):Aaa zapomniałem sry ;]
pojawił się neews , że prowadzimy rozmowy z Odrą o stadion po co jak mamy "podobno" podpisaną umowę ze stadionem Śląskim ? :|
Ale na jeden mecz narazie!
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez Schabu 2007-07-12, 3:52 pm

Nie mogę się doczekać tych remontów.Jak na razie nic nie słychać ani nic nie widać na stadionie aby się coś działo.Mam nadzieję,że nie będzie to trwało,tak jak przygotowania Polski do Euro.Czyli nic.
Schabu

Postprzez Osman 2007-07-12, 5:23 pm

Schabu napisał(a):Nie mogę się doczekać tych remontów.Jak na razie nic nie słychać ani nic nie widać na stadionie aby się coś działo.Mam nadzieję,że nie będzie to trwało,tak jak przygotowania Polski do Euro.Czyli nic.

to juz nie klubu wina, tylko Polskiego prawa ze tak to wszystko sie musi przeciagac..
no ale z drugiej strony to tez mogli i w klubie ruszyc dupe duzo, duzo wczsniej...
Osman
Żółta kartka

Postprzez Pawelek_S. 2007-07-12, 5:35 pm

Osman napisał(a):
Schabu napisał(a):Nie mogę się doczekać tych remontów.Jak na razie nic nie słychać ani nic nie widać na stadionie aby się coś działo.Mam nadzieję,że nie będzie to trwało,tak jak przygotowania Polski do Euro.Czyli nic.

to juz nie klubu wina, tylko Polskiego prawa ze tak to wszystko sie musi przeciagac..
no ale z drugiej strony to tez mogli i w klubie ruszyc dupe duzo, duzo wczsniej...

Dużo dużo wcześniej to w klubie rządził pan r. a on się troszczył tylko o swoją dupę więc nie narzekaj już tak. Zobaczymy jak teraz z nowym właścicielem i zarządem to wszystko się potoczy.
Pawelek_S.

Postprzez 666 2007-07-13, 8:50 am

Zagłębie będzie grało w Wodzisławiu swoje pierwsze mecze, umowa została podpisana. Mecze odbędą się jednak bez udziału publiczności.
666

Postprzez Łuki19 2007-07-13, 9:08 am

666 napisał(a):Zagłębie będzie grało w Wodzisławiu swoje pierwsze mecze, umowa została podpisana. Mecze odbędą się jednak bez udziału publiczności.

Gdzie ty takie głupoty wyczytałes ze bez udziału publicznosci ?
Łuki19
Obserwowany

Postprzez 666 2007-07-13, 9:18 am

Łuki19 napisał(a):
666 napisał(a):Zagłębie będzie grało w Wodzisławiu swoje pierwsze mecze, umowa została podpisana. Mecze odbędą się jednak bez udziału publiczności.

Gdzie ty takie głupoty wyczytałes ze bez udziału publicznosci ?

Nigdzie nie wyczytałem bo to jest info z pierwszej ręki a konkretnie od jednego z działaczy...
666

Postprzez mario1 2007-07-13, 9:25 am

a niby z jakiej to racji bez publiki jesli to kara za korupcje to ok moze byc :diabel:
mario1

Postprzez 666 2007-07-13, 9:31 am

mario1 napisał(a):a niby z jakiej to racji bez publiki jesli to kara za korupcje to ok moze byc :diabel:

Z takiej że tylko na takie rozwiązanie zgodził się prezydent Wodzisławia wraz z prezesem Sochą... Zagłębie zagra 2 mecze w Wodzisławiu. Pierwszy to jest mecz z Odrą a więc bedzie zamieniony gospodarz czyli będzie nim poprostu Odra a drugi z Polonią Bytom bez kibiców...
666

Postprzez mario1 2007-07-13, 9:37 am

no to nie ladnie z ich strony bo jak sie mowi A to trzeba powiedziec i B (no ale dobrze ze chociarz A powiedzieli)
mario1

Postprzez Łuki19 2007-07-13, 10:44 am

to dlaczego w wywiadzie z prezydentem Wodzisławia nic nie pisze ze mecze bez publicznosci ?

http://www.sosnowiec.info.pl/modules/ne ... 8d2b4929e6

Prezydent Wodzisławia: czekamy na Zagłębie! | 13.07.2007
Wojciech Todur: Jak trudna była to decyzja?

Mieczysław Kieca, prezydent Wodzisławia: (...) Było ciężko z wielu powodów. Każdy, kto widział, jak zachowywali się pseudokibice podczas meczu Legii Warszawa w Wilnie, dwa razy zastanowi się teraz zanim wpuści kibiców obcej drużyny na swój stadion.

Co lub kto w takim razie Pana przekonał?

- Władze miasta oraz klubowi działacze z Sosnowca wykazali się godnym podziwu uporem i przedstawili też konkretny plan promocji całego przedsięwzięcia. (...)

Na czym ma polegać ta promocja?

- Zagłębie stawia sprawę jasno: jedziemy do przyjaciół z Wodzisławia. Razem chcemy dać przykład, że antagonizmy - jeżeli w ogóle są - muszą iść w kąt, gdy zagrożone jest dobro klubu z naszego regionu. Przecież dla kibiców to też lepiej, że województwo śląskie będzie mieć w ekstraklasie pięć, a nie cztery drużyny. Działacze Zagłębia i władze miasta zaprosiły mnie na spotkanie z kibicami z Sosnowca. (...)

Jak na decyzję władz Wodzisławia zareagowali kibice Odry?

- (...) Głosy (...) były podzielone. Na koniec usłyszeliśmy jednak zapewnienie, że nie widzą problemu. Mam nadzieję, że pokażemy innym, że na Śląsku, w kolebce polskiej piłki, wyznacza się nowe standardy, a wszystko to z myślą o Euro 2012.

Kto będzie odpowiadał za bezpieczeństwo podczas spotkań rozgrywanych w Wodzisławiu?

- Zabezpieczenie widowiska to obowiązek organizatora. Oprócz umowy stadion zostanie też dodatkowo ubezpieczony. Władze Sosnowca zapewniły nas również, że zorganizują transport dla kibiców Zagłębia.

Mi się wydaje 666 że ty tylko niepotrzebnie i bez uzasadnienia mieszasz !! 1 mecz z Odra normalnie chyba zagramy na Sląskim wkoncu mamy umowe na 1 mecz !!! a reszte w Wodzisławiu z Publicznoscia a nie jak ty mówisz ze bez bo masz jakies niby info.
Łuki19
Obserwowany

Postprzez Nato 2007-07-13, 11:37 am

musze was zmartwić ale wygląda tak:
pierwszy mecz gracie z nami w roli gościa na naszym stadionie
mecz z Polonią Bytom rozgrywacie także u nas jednak bez udziału publiczności.
reszte meczy rozgrywacie ze zmianą gospodarza.

666 ma bardzo dobre informacje :)
Nato

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna