LEGIA

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez zag23 2007-07-09, 4:27 pm

Powiem wam, że strona litewska właściwie nie podeszła do tego meczu. Dlaczego na stadion Vetry Wilno weszło 3 tys. kibiców Legii a nie ograniczona liczba widzów np. 500, po drugie dlaczego policjanci nie stali jeden obok drugiego przy sektorze Legii i po trzecie dlaczego policji było tak mało po czwarte małe barierki i brak krat w sektorach, w których znajdowali sie kibice Legii. Na te pytania też należy odpowiedzieć. Może by nie doszło do tak wielkich ekscesów, które hańbią polską piłkę i Polaka jako osobę.
zag23

Postprzez emdżej 2007-07-09, 4:29 pm

zag23 napisał(a):Powiem wam, że strona litewska właściwie nie podeszła do tego meczu. Dlaczego na stadion Vetry Wilno weszło 3 tys. kibiców Legii a nie ograniczona liczba widzów np. 500, po drugie dlaczego policjanci nie stali jeden obok drugiego przy sektorze Legii i po trzecie dlaczego policji było tak mało po czwarte małe barierki i brak krat w sektorach, w których znajdowali sie kibice Legii. Na te pytania też należy odpowiedzieć. Może by nie doszło do tak wielkich ekscesów, które hańbią polską piłkę i Polaka jako osobę.

Czyli w myśl zasady "okazja czyni złodzieja" nie obwiniać wcale kibiców?
emdżej

Postprzez Monti 2007-07-09, 4:30 pm

Niektórzy nieco się zapędzają. Wielu t.z. normalnych kibiców krytycznie ocenia zachowanie Legii tak w trakcie naszego meczu z Jagą jak i wczorajszych wydarzeń. Puki to się mieści w ramach oceny podoba nie podoba to nie ma problemu. Pragnę jednak przypomnieć że nasza społeczność jest bardzo różnorodna, każdy z nas jest inny. Pragnę, także przypomnieć że są wśród nas ludzie którzy kibiców Legii uważają za przyjaciół. W związku z tym zupełnie nie są na miejscu wpisy, które mogą obrazić kibiców Legii i to przede wszystkim ze względu na szacunek do samych siebie (kibiców Zagłębia). Obraźliwe wpisy w stosunku do Legii to ten sam poziom zachowania jak wczorajsze burdy. Niektórzy zatem złapali się w pułapkę swojej własnej krytyki.
Monti
Moderator

Postprzez Paulson 2007-07-09, 4:37 pm

Zibi33 napisał(a):Kibole Legii to chamy, burki i mimo ,że ze stolicy to zwykłe wieśniaki.
Dla mnie Warszawa to od wczoraj największa Wieś w Polsce.

Przypomniał mi się Nasz mecz z Jagiellonią i to co się działo po meczu, to Oni zaczęli burdy
na Naszym stadionie.
Byłem na meczu po stronie tzw.trybuny krytej i byłem świadkiem jak grupa kiboli Legii chamsko zachowywało w stosunku do starszych osób , kobiet i dzieci .
Okrzyki w stylu: Wstawać k...a,Jak Wam się nie chce śpiewać to spier....ć.
Kobieta z dzieckiem ubrana w klubowe barwy nie mogła normalnie zobaczyć meczu , bo
grupka chamów z Warszawy bezczelnie zastawiła miejsca na których siedziała kobieta z dzieckiem- odpowiedz warszawiaka -na meczach się stoi nie siedzi.

Uważam,że każdym może kibicować tak jak chce!

Kibice Legii to Wiocha!

Legia to wioska, wioska typowo dziadowska

To, co zobaczyłam w Wilnie właściwie nie wymaga komentarza. Dzicz, hołota, śmietnik - to i tak najbardziej uprzejme słowa pod adresem kibiców Legii, którzy ośmieszają swój klub.
Bandziorki (bo do bandytów jednak im nieco brakuje, ale to jakieś cwaniaczki , koksy, bezmózgowce tyle na ich temat można powiedzieć są to generalnie gnoje zafajdani).
Powinno sie przykładnie ukarać tych chuliganów, a Legii nakazać grać mecze na
wyjazdach bez kibiców, (przynajmniej klub by zaoszczędził kasę, bo nie musiałby płacić kar za pseudokibiców). Szkoda piłkarzy Legii, bo wierzę, że odrobiliby tę stratę i awansowali do następnej rundy, a wtedy byłyby ciekawe mecze z Blackburn.
Paulson

Postprzez zag23 2007-07-09, 4:40 pm

emdżej napisał(a):
zag23 napisał(a):Powiem wam, że strona litewska właściwie nie podeszła do tego meczu. Dlaczego na stadion Vetry Wilno weszło 3 tys. kibiców Legii a nie ograniczona liczba widzów np. 500, po drugie dlaczego policjanci nie stali jeden obok drugiego przy sektorze Legii i po trzecie dlaczego policji było tak mało po czwarte małe barierki i brak krat w sektorach, w których znajdowali sie kibice Legii. Na te pytania też należy odpowiedzieć. Może by nie doszło do tak wielkich ekscesów, które hańbią polską piłkę i Polaka jako osobę.

Czyli w myśl zasady "okazja czyni złodzieja" nie obwiniać wcale kibiców?

Oczywiście, że "kibiców" dla mnie zwykłych chuliganów należy obwinić to ich wina, że doszło do takiego skandalu ale pewne normy nie zostały zachowane odnośnie zabezpieczenia widowiska sportowego i to tylko ułatwiło wejście na murawę i całą resztę. Mogę się założyć, że UEFA wytknie to Litwinom.
zag23

Postprzez eric 2007-07-09, 5:00 pm

Monti napisał(a):Niektórzy nieco się zapędzają. Wielu t.z. normalnych kibiców krytycznie ocenia zachowanie Legii tak w trakcie naszego meczu z Jagą jak i wczorajszych wydarzeń. Puki to się mieści w ramach oceny podoba nie podoba to nie ma problemu. Pragnę jednak przypomnieć że nasza społeczność jest bardzo różnorodna, każdy z nas jest inny. Pragnę, także przypomnieć że są wśród nas ludzie którzy kibiców Legii uważają za przyjaciół. W związku z tym zupełnie nie są na miejscu wpisy, które mogą obrazić kibiców Legii i to przede wszystkim ze względu na szacunek do samych siebie (kibiców Zagłębia). Obraźliwe wpisy w stosunku do Legii to ten sam poziom zachowania jak wczorajsze burdy. Niektórzy zatem złapali się w pułapkę swojej własnej krytyki.

A co mnie interesuje, że są tu kibice Legii na forum mojego klubu(!) Czytam te komentarze na Legialive i tych idiotów co po niektórych, ale się nie wypowiadam bo po co. Wiem też, że są normalni kibice, ale tak jak pisałem: Tak nas piszą jak nas widzą, a teraz widzą Legię, a za tym idzie Zagłębie, bo przecież jesteśmy ich ulubionymi popychadłami i cała Polska nas z nią kojarzy, oczywiście jako ich psiska a nie równorzędnych partnerów.
Nie zdziwiłbym się gdybyś tam wczoraj był a oni kazali ci rzucać kamieniami i wyrywać krawężniki a ty byś to robił(!) bo to są twoi bracia (cokolwiek to dla ciebie znaczy).
I jak na tym forum jest jeden czy drugi bezmózgi kark to niech mu ktoś "normalny" zrobi bana.
Wracając do tematu: "nie uraźmy kibiców Legii" to wiedz Ty i niech wiedzą oni, że narobili syfu na całą Polskę a może i nawet całą Europę i długo będziemy kojarzeni (jako kraj) z bandytyzmem i debilizmem, a to że są "normalni" kibice to ja wiem i nie tylko ja, ale dlaczego nikt tam nie reaguje już od dłuższego czasu wiedzą, że w Legii rządzą idioci, a nie kibice.
Powiem tak zrobić coś trzeba bo ja tych karków agresywnych z Warszawy nie chcę u siebie więcej widzieć. Niech robią chlew u siebie na podwórku a nie u nas i nie na całą Polskę i Europę. Wstyd mi teraz, że Zagłębie się utożsamia z Legią, bo już nas nigdzie nie lubią a teraz na pewno PZPN będzie miało dodatkowy argument mając w głowie naszą zgodę z tymi karkami.

A dla mnie liczy się tylko piłka a nie te wasze rozgrywki poza boiskowe, które notabene rozgrywane są na boisku i trybunach najczęściej.

Ole
Ostatnio edytowano 2007-07-09, 5:04 pm przez eric, łącznie edytowano 1 raz
eric

Postprzez Smazu 2007-07-09, 5:00 pm

"I masz Smażu, Twoi koledzy kibice Legii ładnie się zaprezentowali w Wilnie prawda ? Kibice to gówno hołota i debile nic więcej" - przykro mi to słyszeć ;/ tak jak by wyzywano mój naród ...
tylko to jest opinia osoby która nie zna się na "kibicowaniu" , ale nie miło jest być identyfikowanym z kibolami.
Smazu
Moderator

Postprzez drewinio 2007-07-09, 5:13 pm

No to chłopaki z Legi udupieni zostali an najbliższe 3 lata.
drewinio

Postprzez Monti 2007-07-09, 5:29 pm

Eric czytaj ze zrozumieniem .
Monti
Moderator

Postprzez romi_k9 2007-07-09, 5:54 pm

Hej panienki,nie rozplakujcie sie i nie piszcie poematow.To sprawa Legii,wiec po co te komentarzeA skoro malo wam narzekan jak inni (fuking polich,powinni strzelac z ostrych,itd bo juz ise troche naczytalem ) to zmiencie narodowosc np na Ugandzka ,nie wiele sie roznicie .
romi_k9

Postprzez Smazu 2007-07-09, 6:10 pm

romi_k9 napisał(a):Hej panienki,nie rozplakujcie sie i nie piszcie poematow.To sprawa Legii,wiec po co te komentarzeA skoro malo wam narzekan jak inni (fuking polich,powinni strzelac z ostrych,itd bo juz ise troche naczytalem ) to zmiencie narodowosc np na Ugandzka ,nie wiele sie roznicie .

Hahaha dobre :D
Przez nich "zawód" kibic staje się podobnym do złodziej , gwałciciel , margines itp.
Smazu
Moderator

Postprzez drewinio 2007-07-09, 6:17 pm

Smazu napisał(a):
romi_k9 napisał(a):Hej panienki,nie rozplakujcie sie i nie piszcie poematow.To sprawa Legii,wiec po co te komentarzeA skoro malo wam narzekan jak inni (fuking polich,powinni strzelac z ostrych,itd bo juz ise troche naczytalem ) to zmiencie narodowosc np na Ugandzka ,nie wiele sie roznicie .

Hahaha dobre :D
Przez nich "zawód" kibic staje się podobnym do złodziej , gwałciciel , margines itp.

złodziej, gwałciciel, margines toż to poseł samoobrony :D. Niewydahje mi się iż kibic jest jak samoobrona :D
drewinio

Postprzez Lord Vania 2007-07-09, 6:18 pm

zag23 napisał(a):Powiem wam, że strona litewska właściwie nie podeszła do tego mezu. Dlaczego na stadion Vetry Wilno weszło 3 tys. kibiców Legii a nie ograniczona liczba widzów np. 500, po drugie dlaczego policjanci nie stali jeden obok drugiego przy sektorze Legii i po trzecie dlaczego policji było tak mało po czwarte małe barierki i brak krat w sektorach, w których znajdowali sie kibice Legii. Na te pytania też należy odpowiedzieć. Może by nie doszło do tak wielkich ekscesów, które hańbią polską piłkę i Polaka jako osobę.

Podeszła jak najbardziej właściwe !
To tylko w Polsce między boiskiem a trybunami znajdują się siatki. W całej cywilizowanej piłkarsko Europie takich cudów już nie ma. Jak powiedział też pan Kucharski w TVP 3, że policja na stadionie to prowokator to przy nich nie stali, a idioci w barwach Legii do serca sobie wzięli, że jak nie ma kota to myszy harcują. Nie poczuli nacisku jak zawsze to już im od****doliło ! Jakie to "Polskie", że dostajemy to o co walczymy a potem mamy to w dupie.
Zachowania tych bandytów nic nie wytłumaczy ale Legię łubie i będę lubił a zgoda ma trwać w najlepsze. Co nie zmienia faktu, że Legionistów coraz bardziej swędzą pięści i coraz bardziej szukają burdy a szkoda, że tylko na wyjazdach. Legia ładnie grała tylko efektów za bardzo nie było widać.
Lord Vania

Postprzez Smazu 2007-07-09, 6:19 pm

Nie jest , ale tak jest kojarzony.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Paulson 2007-07-09, 6:35 pm

Zarząd Legii podjął decyzję o zawieszeniu na okres trzech lat zorganizowanych wyjazdów kibiców na mecze w Polsce i poza granicami kraju - poinformował prezes warszawskiego klubu, Leszek Miklas.

Współczuje kibicom legii bo to dotknie nie
bandytów ale i prawdziwych kibiców.
Paulson

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna