Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Przemek26 2007-07-05, 6:24 am

A mnie ciagle zastanawia sprawa Robaszka. Zagłębie próbowało go pozyskać już przed rundą wiosenną. A tu teraz zawodnik wybiera PB. Zespół gdzie zawdonicy graja za drobne, a my nie potrafilismy Go załapać do Nas.
Łuczywek zaczyna chyba orientować się że jego zachowanie względem Zagłębia było błędem.
Z naszych informacji wynika, że z właścicielem klubu przeprosił się Tomasz Łuczywek. Wychowanek Zagłębia był już blisko podpisania umowy, ale ostatecznie trafił na testy do Białegostoku. Jeżeli mu się nie powiedzie, może jeszcze wróci do Sosnowca.
choć, w tej sytuacji powinień od razu wrócic do rozmów a nie plątać się po Białymstoku. Widać ze w łebie sie poprzewracało.
Owczarek , mimo że chłopak miejscowy, nasiąkł śląskiem i wraca skąd odszedł na bodbuj OE.Pewnie atuś mu doradził że w Zagłębiu sa obnizki więc poszedł szukać kasy gdzie indziej. Badź co bądź zdania o nim nie zmieniłem i nadał wg. mnie to uzupełnienie ławki rezerwowych.
Bębenek - ten zawodnik powinień być u nas.Poczekamy az się wykuruje, ale wtedy może być już za późno.
Podobno w tym tygodniu na zgrupowanie maja zawitac piłkarze z I ligowa ograna przeszłością ( nie emeryci jak Brzęczek).
Wygląda na to, że Boris nie zamierza odejść, więc silny mur naszej bramki zostaje. Defensywa jest OK. Pomoc potrzebuje lewej strony, oraz wzmocnienia do środka. No i ATAK. Tutaj wyglada tragicznie. Ozi, Folc, Prymula?????? . Smalec :D :D :D . Bez jaj.
I ten Jaworski. Hehe Jednego Jwę mamy ale w innej dyscyplinie :D :D

[ Dodano: 05-07-2007, 9:37 ]
Pogoń Szczecin rozwiązała za porozumieniem stron kontrakt z Łukaszem Trałką.

23-letni pomocnik w ostatnim sezonie był wypożyczony z Pogoni do KSZO Ostrowiec Świętokrzyski. Ze szczecińskim klubem Trałka miał podpisany kontrakt do końca 2008 roku

Ten zawodnik sprzydałby się w Sosnowcu.
Przemek26

Postprzez tymin 2007-07-05, 9:37 am

Panowie, a co z Wolańskim?? Po Białymstoku krążą plotki, że odejdzie. Jak myślicie? Przydałby się??
tymin

Postprzez flex 2007-07-05, 9:58 am

tymin napisał(a):Panowie, a co z Wolańskim?? Po Białymstoku krążą plotki, że odejdzie. Jak myślicie? Przydałby się??

Z wypowiedzi niektórych zawodników wynika, że jego powrót do Zagłębia zrobiłby więcej fermentu niż pożytku.

Nie był złym zawodnikiem i uważam, że na prawej stronie wymiatał lepiej niż Dawid, ale ja bym odpuścił sobie takiego grajka.
flex
Administrator

Postprzez sosnowiczanin ! 2007-07-05, 10:07 am

Zagłębie potrzebuje w tej chwili stopera, lewego pomocnika, defensywnego pomocnika, i napastników.

Myślę , że od Wolańskiego bardziej przydałby się Łabędzki albo Trałka .
Co do Grzybowskiego to on grał w ataku i na prawej stronie pomocy ale jest lewonożny więc mógłby grać jako lewy pomocnik jednak myślę, że jest trochę za stary by mógł grać przez cały sezon na wysokim poziomie.
W ataku przydałby się Kmiecik i jeszcze ktoś : Bagnicki, Bania, Micanski, Aleksander, Kosmalski, Sobociński.

Czy ktoś wie jak wygląda sytuacja z T. Podgórskim? Może tego piłkarza sprowadzić z Piasta?

Z ciekawszych zawodników widzę jeszcze P. Kuliga z Łęcznej, R. Wróblewskiego z Arki (może grać na lewej stronie), M. Kikuta z Lecha, T. Cericia z ŁKSu, K. Gołosia z Wisły, P. Sasina z Korony.
sosnowiczanin !

Postprzez MarcelZS 2007-07-05, 10:13 am

Wolański nie ma w Zagłębiu miejsca - chyba każdy z nas wie że odpuścił mecz barażowy z Jagą bo miał kontrak, konflikt z Lachą i chamskie zachowanie podczas ostatniego meczu w Sosnowcu.
MarcelZS

Postprzez cyfron24 2007-07-05, 10:22 am

Z pośród tych piłkarzy, których wymienił sosnowiczanin żaden do nas nie będzie chciał przyjśc. Po pierwsze kasa, po drugie łatka korupcja. Gdyby to był koncert życzeń to ja bym zechciał Telichowskiego, Kikuta, Cantoro i Mouziego. Ale szybciej zagłosuję na Górskiego w następnych wyborach, niż uwieżę że ktoś taki zechce u nas zagrać.
cyfron24
Żółta kartka

Postprzez emdżej 2007-07-05, 10:41 am

Wolański niech się tu lepiej nie pokazuje po tym w jakich okolicznościach odszedł do Jagi
emdżej

Postprzez tymin 2007-07-05, 11:07 am

cyfron24. Cantoro jest raczej poza naszym zasięgiem. Nie jesteśmy potęgą finansową.....
tymin

Postprzez marcin___ 2007-07-05, 12:24 pm

tymin tys jest jakis slepy czy co..
marcin___

Postprzez 1 2007-07-05, 12:57 pm

Jeżeli chodzi o Wolańskiego to:

"Bardzo jasno tą sprawę przedstawia trener Płatek.

- Wolański miał w poniedziałek stawić się na zgrupowaniu. Nie przyjechał i nie ma już tematu tego piłkarza - mówi krótko szkoleniowiec. - Nie mam zamiaru współpracować z tak nieodpowiedzialną osobą. Musimy teraz przygotowywać się do sezonu, a nie zajmować się czymś innym."

sosnowiczanin ! napisał(a):W ataku przydałby się Kmiecik i jeszcze ktoś : Bagnicki, Bania, Micanski, Aleksander, Kosmalski, Sobociński.

Ten transfer jest nierealny, bo co może zaoferowac Sobocińskiemu Zagłębie czego nie może zaoferowac Jagiellonia ? Większych pieniędzy na pewno nie, bo Sobociński to chyba nasz najlepiej opłacany zawodnik. Poza tym ma ważny kontrakt.
1

Postprzez August 2007-07-05, 1:48 pm

Widać chyba, że zarząd jednak działa cały czas tyle, że po cichu, skoro prZyjeżdża do nas Trałka. Z tego wynika, że musieli wcześniej rozmawiać. Może tak jest też z innymi zawodnikami.
August

Postprzez kobył 2007-07-05, 1:48 pm

A do Dzierżnoniowa jak pewnie już większość z was wie dojechał Łukasz Trałka i Pape Samba Ba. I jeśli chodzi i tego drugiego to jestem bardzo zadowolony z tego faktu bo mi się przypodobał w meczu na Ludowym nieźle mieszał na lewej stronie. Miałem wcześniej pisać, że powinniśmy się nim zainteresować ale jak sobie przypomniałem komentarze lecące z trybuny na jego temat wolałem się nie odzywać...
kobył

Postprzez August 2007-07-05, 1:58 pm

Wydaje mi się, że Pape Samba Ba trenował już z Ruchem. Czyżby nic nie wyszło z podpidania kontraktu ?
August

Postprzez flex 2007-07-05, 2:02 pm

August napisał(a):Wydaje mi się, że Pape Samba Ba trenował już z Ruchem. Czyżby nic nie wyszło z podpidania kontraktu ?

Ciekawe czy po zgrupowaniu powiedzą "Abemus Pape" :-)
flex
Administrator

Postprzez turku 2007-07-05, 2:18 pm

kobył napisał(a):A do Dzierżnoniowa jak pewnie już większość z was wie dojechał Łukasz Trałka i Pape Samba Ba. I jeśli chodzi i tego drugiego to jestem bardzo zadowolony z tego faktu bo mi się przypodobał w meczu na Ludowym nieźle mieszał na lewej stronie. Miałem wcześniej pisać, że powinniśmy się nim zainteresować ale jak sobie przypomniałem komentarze lecące z trybuny na jego temat wolałem się nie odzywać...

Mnie tez sie podobał i też jestem z tego zadowolony miejmy nadzieje że będzie wzmocnieniem naszego zespołu nie wyjdzie tak jak z łuczywkiem że strony sie nie porozumiały

P.S.

Zastanawialiście się czy ktos "z góry" czyta to co my tu wypisujemy??
bo przeciez na 100 głupich i mao trafionych wypowiedzi może się zdarzyc perełka jakiegos kibica który podpowie naszym prezesom i trenerom cos na co sami by nie wpadli.

Wiem że taka mozliwośc jest mało prawdopodobna ale na setki tysięcy komentarzy kilka może być "złtymi myslami"

Bo kibice nie gęsi i swój rozum mają :)
turku

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna