Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez tymin 2007-07-03, 8:25 am

No jasne. A wszyscy się tak afiszowali tym przywiązaniem do klubu. A teraz co? Jak to powiedział Janusz Wójcik: Kasa misiu, kasa. Jak tak dalej pójdzie to pod szyldem "Zagłębie Sosnowiec" zagrają znajomi Kowalika.
tymin

Postprzez Przemek26 2007-07-03, 9:09 am

tymin napisał(a):No jasne. A wszyscy się tak afiszowali tym przywiązaniem do klubu. A teraz co? Jak to powiedział Janusz Wójcik: Kasa misiu, kasa. Jak tak dalej pójdzie to pod szyldem "Zagłębie Sosnowiec" zagrają znajomi Kowalika.

Nikt nie będzie tutaj za Łuczywkiem płakał. Miał sznase pograć, a tak zostana mu rezerwy Bełchatowa, bo w Górniku też grzał ławę.
Przemek26

Postprzez dziejus 2007-07-03, 9:55 am

Bylem dzisiaj rano w klubie przed wyjazdem.Faktycznie nie bylo Luczywka i Owczarka.Byl za to Topolski chociaz jeszcze z opatrunkiem na barku.
dziejus

Postprzez Sir 2007-07-03, 10:16 am

Powinniśmy się RAZ NA ZAWSZe NAUCZYĆ, że potrzebujemy piłkarzy którzy oddadzą CALE SWOJE ZDROWIE NA BOISKU...mogą mieć troche słabsze umiejetnosci..ale będą grźć trawę i walczyć...!!! Nie potrzebujemy **********

Jezeli dla Tomka Ł...liczy się tylko kasa..i woli grzać ławę...to widać, że jednak kasa PRZEWRACA we łlbie..

to tyle, pozdrawiam
Sir

Postprzez tymin 2007-07-03, 10:18 am

Przemek, ale ja nie mówię o Łuczywku konkretnie. Wcześniej ktoś podał cytat z gazety, że piłkarze nie chcą mniej zarabiać. Do tego się odnosiłem. Ale wracając do Łuczywka. Wiele osób mówi, że to swój chłop, że grałby ambitnie. Ale jaki z niego sosnowiczanin jak nie chce grać u nas? Zresztą pewnie poszło o kasę. Ech, szkoda gadać.

[ Dodano: 03-07-2007, 11:20 ]
Sir, święte słowa. Nam potrzebni są zawodnicy, dla których nie liczą się pieniądze, tylko GRA dla Zagłębia. Jeżeli Tomek ma inny cel to jemu już dziękujemy.
tymin

Postprzez MrCricket 2007-07-03, 10:40 am

Szatan powiedział wyraźnie na konferencji "pieniądze będzie trzeba podnieść z murawy". Nasi "galacticos" zgarneli wielkie premie za awans kuchennymi drzwiami, a teraz jeszcze kapryszą jak gwiazdy hollywood. W tej drużynie nie ma ponadprzeciętnych grajków (może oprócz ok. 3 grajków), nikt tu za nimi płakał nie będzie. Kasa musi być uzależniona od wyników, bo inaczej może być katastrofa na boisku. Jeżeli system się nie podoba, to trzeba delikwentom podziękować za usługi. Na pewno tłumy innych chętnych klubów się po nich zgłoszą, płacąc im takei kokosy jak mieli w zeszłym sezonie :D
MrCricket

Postprzez hugon 2007-07-03, 12:12 pm

Piłkarz to zawód -praca , przywiązanie do barw klubowych to wyświechtany slogan używany przez ''lanserów'' . W histori polskiej piłi nożnej odnotowano kilka przypadków obecnie to wymarły gatunek. Oczywiście zasada jaka płaca taka praca nie obowiązuje na boisku , odpowiedni system premiowania za zwycięstwa i tyle ! a kto to zrobi to nie ważne istotne by zawodnik dawał z siebie wszystko jak mawiał Napoleon najlepsze najwartościowsze armie to najemnicy...
hugon

Postprzez August 2007-07-03, 4:35 pm

Z dzisiejszego "Sportu" wynika, że nasi interesują się Bagnickim z Korony (wcześniej też chyba wystepował w Zabierzowie).
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-07-03, 4:42 pm

Brakuje mi w skladzie stopera(Teresa nie obecny) brakuje lewego pomocnika i
brakuje mi dobrego NAPADZIORA - chociaz powiem w skryciu ze jak Przemek
dostanie szanse to moze byc HIT w OE.
Moze jeszcze w trakcie obozu w Dzierzoniowie dowioza kogos.
Zobaczymy w trakcie sparingow - mam przeczucie ze bedzie srednio dobrze
w Sierpniu jak przyjada na Lazienkowska - nie musza przegrac z Legia.
Tylko trzeba POT zostawic na murawie boiska.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Osman 2007-07-03, 7:07 pm

Czekam na jakies transfery wkoncu, bo nie wiem czy pamiętac,ie ale z obecnym składem spokojnie w dup* dostawaliśmy w II lidze...

jak to sie nie zmieni to i nasza gra sie nie zmieni...

no bo w co wy wszyscy wierzycie!?? Jest awans to i bedzie nagle przyrost umiejętnosci u zawodnika??
Osman
Żółta kartka

Postprzez buli11 2007-07-03, 7:14 pm

Jakos na jesieni potrafili grac.Nagle zapomnieli jak sie gra?Nie,po prostu nie chcieli awansowac.
buli11

Postprzez Osman 2007-07-03, 7:17 pm

buli11 napisał(a):Jakos na jesieni potrafili grac.Nagle zapomnieli jak sie gra?Nie,po prostu nie chcieli awansowac.

Tak, ale wy naiwni jestescie, nie chcieli awansować ale awnsowali...
i jeszcze tak glupieją z licencją

To są wasze kolejne mądre komentarze
Osman
Żółta kartka

Postprzez vixen 2007-07-03, 7:27 pm

Łuczywek w Sosnowcu grać nie chce bo szuka miejsca w Białymstoku http://90minut.pl/news.php?id=580713
Owczarek w Chorzowie strzelił bramkę http://90minut.pl/sparing.php?id=5076
Zobaczymy co dalej z Naszymi wzmocnieniami.
vixen

Postprzez dziejus 2007-07-03, 7:33 pm

Mowe mi odjelo.Chce wzmocnic czy oslabic druzyne z ktora bedziemy szukac punktow.Jeszce lepiej jakby wybral ruch.

[ Dodano: 03-07-2007, 9:35 ]
Oczywiscie mysle o Luczywku
dziejus

Postprzez PaprykarZ19 2007-07-03, 9:04 pm

flex napisał(a):
PaprykarZ19 napisał(a):...

Dobra, przejdź do konkretów, rzuć jakąś propozycję zawodnika który chciałby się według Ciebie odnaleźć w Zagłębiu.

Wielokrotnie już podawałem moje "typy" do gry w Zagłębiu, ale mogę powtórzyć.
Obrońcy:
Paweł Sasin
Bartosz Jurkowski
Walerij Sokolenko
Pomocnicy:
Ireneusz Kowalski
Robert Kłos
Arek Bąk
Marcin Kaczmarek (nie wiem czy przedłużył kontrakt z Koroną)
Mariusz Sacha
Veljko Nikitović
Hubert Robaszek
Mariusz Solecki
Mateusz Wolański
Damian Wolański
Napastnicy:
Adam Czerkas
Jakub Grzegorzewski (kontrakt kończy się w grudniu)
Takesure Chinyama
Janusz Surdykowski
Sławomir Peszko
Robert Lewandowski
Grzegorz Kuświk
Pior Burski
Emil Drozdowski
Tomasz Jaworski
Dariusz Kantor ;D

Pozwoliłem sobie zaproponować też parę nazwisk młodszych zawodników z niższych lig, którzy mogliby wzmocnić naszą drużynę startującą w Młodej Ekstraklasie.
Starałem się podawać przede wszystkim zawodników z kartą na ręku ponieważ jak powszechnie wiadomo nie mamy pieniędzy na transfery.
Aha i zapomniałem. Bardzo mnie cieszy, że trener chce wzmocnić pozycję defensywnego pomocnika.
PaprykarZ19

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna