Koszulka dla kibiców

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez mck82bn 2007-07-02, 11:00 pm

Witam. Jestem wyłącznie za opcją czarno-białe pasy. Tylko chciałbym zasugerować aby te barwy zacząć od cienkiego czarnego paska na górze, tak aby na wysokości klatki piersiowej był biały kolor by można było umieścić herb klubu no i końcowy pasek na dole żeby też był raczej cieńszy(niekoniecznie). Argumenty o jakiś żałobach itp. są według mnie dziwne. Rozumiem barwy barwami kolorowo ale mało widoczne no i gdzie jest napisane że musimy mieć takie same koszulki jak piłkarzyki. Będziemy mieć wtedy swoje kibicowskie! HooliganWDuszyPolaka podał przykład kominiarek, flag czarno-białych a Ja jeszcze przypome o naszym szlagierowym szalu "WIARA KTÓRA PRZETRWAŁA" Raczej nie jest on kolorowy! Będąc juz przy tym haśłe to można by go wtedy umieścić z tyłu na pierwszym białym pasku (na wysokości herbu tylę że z tyłu) Niech nas nazywają Daltonowie czy jakoś tak, będzie ciekawie! Mam nadzieje że ta opcja zwycięży a jak nie to i tak sobie taką koszulke sprawie! Kolorowej nie kupie! Pozdrawiam
mck82bn

Postprzez drewinio 2007-07-02, 11:46 pm

Daltonowie mieli typową pszczółke czyli koszulke w zółto czarne poziome pasy :D. Wybór jest jeszcze nie przesądzony. Zadecyduje większość w głosowaniu. Cieszmy się że coś się ruszyło w tym kierunku i miejmy nadzieję iż szybko wspólnymi siłami coś zdziałąmy w tej sprawie. A jeżeli komuś wybrany projekt sie podobąć nei będzie to nei musi przecież na siłe takowej koszulki kupować. Czy to będzie w czarno białe pasy czy w czerwono, zilono białe czy też może w różowe plamki na filoetowym tle, nie ważne coś czeba wymyślić aby nas widać było z daleka i żeby ubarwić trybuny i spektakl jakim nie wątpliwie jest mecz.
drewinio

Postprzez Qni 2007-07-02, 11:50 pm

http://images29.fotosik.pl/14/e298a954ca81215f.jpg

Ta koszuka jest bardzo ladna. Najlepszy projekt ze wszystkich.
Nasz klub ma w herbie i piosence 3 kolory i takie sa zawarte na tej koszulce, poza tym kazdy kto zobaczy ta koszulke bedzie nas kojarzyl z Zaglebiem (albo Legia lub Slaskiem Wroclaw ... hehehe), a widzac bialo czane pasy na koszulce ... to musi byc Kmita Zabiezow.
Nie ma co cudowac z innymi kolorami niz czerwony-zielony-bialy, bo wprowadzamy tylko niepotrzebne zamieszanie i bedzie nasrane jak na jakiejs choince, tu na plotach flagi 3-kolorowe, tam kibice bialo-czarni, a tam jeszcze pilkarze na czerwono.

PS
Wyobrazcie sobie np. kibicow tych zespolow ubranych w inne niz podalem kolory: Chelsea-niebieski, MU-czerwony, Juve-bianco-neri, Milan AC - rosso-neri, Barca-bordo-niebieski, Widzew-czerwony-bialy, ŁKS-bialo-czerwony, Ruch-niebieski, Jaga-pszczółki, itd itp.
Dziwne, ze praktycznie wszyscy kibice liczacych sie w Europie klubow przyjmuja barwy zgodne z barwami klubu, czy strojow pilkarzy.
Panowie nie ma co kombinowac na sile, bo najlepsze sa najprostsze rozwiazania, czyli 3 KOLORY.
Qni

Postprzez Smazu 2007-07-02, 11:54 pm

mck82bn napisał(a):Witam. Jestem wyłącznie za opcją czarno-białe pasy. Tylko chciałbym zasugerować aby te barwy zacząć od cienkiego czarnego paska na górze, tak aby na wysokości klatki piersiowej był biały kolor by można było umieścić herb klubu no i końcowy pasek na dole żeby też był raczej cieńszy(niekoniecznie). Argumenty o jakiś żałobach itp. są według mnie dziwne. Rozumiem barwy barwami kolorowo ale mało widoczne no i gdzie jest napisane że musimy mieć takie same koszulki jak piłkarzyki. Będziemy mieć wtedy swoje kibicowskie! HooliganWDuszyPolaka podał przykład kominiarek, flag czarno-białych a Ja jeszcze przypome o naszym szlagierowym szalu "WIARA KTÓRA PRZETRWAŁA" Raczej nie jest on kolorowy! Będąc juz przy tym haśłe to można by go wtedy umieścić z tyłu na pierwszym białym pasku (na wysokości herbu tylę że z tyłu) Niech nas nazywają Daltonowie czy jakoś tak, będzie ciekawie! Mam nadzieje że ta opcja zwycięży a jak nie to i tak sobie taką koszulke sprawie! Kolorowej nie kupie! Pozdrawiam

Z powodu , że kiedyś Zagłębie coś łączyło z tymi barwami i , że 1 flaga jest tego koloru mamy mieć takie koszulki ?No bez przesady ;/ Teraz mamy rok 2007 a nie rok w którym były te barwy a flag jest dużo więcej kolorowych niż jedna którą wymieniłeś.
Kolorowej nie kupie! Pozdrawiam

No to po prostu szczyt możliwości ...
Smazu
Moderator

Postprzez sirMacius 2007-07-03, 9:47 am

Ja jestem za kolorem ale jak lud wybierze czarno białe to nie bende stroił fochów tylko ją kupię, jak wszyscy to wszyscy a pozatym ta koszulka bedzie noszana na czas meczy lub koleinych manifestacji, na inne okazje nie mam zamiaru jej zakładać. A przecież nie będzie wielkiego znaczenie czy jest czarna czy biało czy kolorowa ważne żeby wszyscy ją mieli w swoiej szafie:D
sirMacius

Postprzez ramzes84 2007-07-03, 10:14 am

Witam wszystkich kibiców Zagłebia,

Nie wiem czy taki plan juz sie nie pojawił ale myślę, że najlepszym wyjściem na znalezienie tego jednego modelu koszulki bedzie zrobienie ankiety na forum, albo na stronie - kibice sami wybiorą najlepszy z kilku wybranych projektów. Zawsze będą niezadowoleni ale lepszej możliwości chyba nie ma.

Pozdrowienia
ramzes84

Postprzez FuBu 2007-07-03, 10:19 am

Może i lepiej będzie się prezentowac koszulka w trójkolorowe barwy, ale jeśli nie wiecie do czego nawiazaniem jest biel i czerń to się nie wypowiadajcie !!

Smażu nie wiem czy jest za młody czy po prostu nie zorientowany, ale to nie sa barwy z którymi "kiedyś coś Zagłębie łączyło" tylko barwy Nasze - kibiców. Kiedy klub praktycznie nie istniał, a kibiców wszyscy mieli w d... te kolory zostały przyjete jako oficjalne barwy kibiców Zagłębia Sosnowiec. I to, że mamy rok 2007 nie zmienia tego faktu. Kolega wcześniej wspomniał o Naszym najpopularniejszym szalu, bo flag w tych barwach mamy duzo więcej, i to według mnie tych wazniejszych, Working Class, BB, Zagłebie - dzielnica Pogoń, Zagórze, kowbojka, FB, UZ, i jeszcze kilka innych...
FuBu

Postprzez HooliganWDuszyPolaka 2007-07-03, 10:44 am

moze to moja złosliwosc i sie czepiam ale przyjmujac argumentacje ze niewazne jak było kiedys wazne jak jest teraz mam pytanie-a z jakim herbem na piersi graja piłkarze?a do kol.Smaza nie coś łaczylo z tymi barwami tylko"cos"łączyło(popytaj starszych kolegów jezeli nie pamietasz lub nie wiesz co)i jezeli twierdzisz ze posiadamy JEDNĄ flage w tych barwach to ja smiem twierdzic ze jednego Daltona to my juz mamy(żarcik).myslałem ze dzieki tym koszulkom mamy byc "widoczni"w całej Polsce.i moze mi ktos powie po co robic koszulki które juz SĄ do kupienia(bardzo podobne)?pomysł z napisem z tyłu WKP wyborny.panowie(panie tez)warto chyba porozmawiac i zastanowic sie nad tzw.złotym srodkiem i tym po co tak naprawde robimy te koszulki.argumenty o klubach(MU,JUVE,MILAN itp.)mało przekonujace idac ta drogą powinnismy robic koszulki w kolorze w jakim piłkarze Zagłębia grali do tej pory najczesciej(w takim razie odpadają wszelkiego typu pasiaki a i koszulki z kolorowymi rekawami tez nie znajda sie za wysoko w tym "rankingu"-no chyba ze przyjmiemy argumentacje Smaza-niewazne jak było kiedys-wazne jak jest teraz.jescze raz napisze NIE JESTEM przeciwnikiem czerwono-zielono-białych barw gdyz sa to barwy klubu dla ktorego oddałem i mam nadzieje ze jeszcze troche oddam(poswięcę) mojego zycia.ale biało-czarne barwy "wpajane"mi były jako barwy kibiców(popatrzcie rowniez na ilosc szalikow w tych własnie barwach).
HooliganWDuszyPolaka

Postprzez drewinio 2007-07-03, 10:59 am

Patrząc na co niektórych myślenie że kiedyś były takie barwy to moze na meczach zamiast Zagłebie Sosnowiec zacznijmy krzyczeć TS UNION, TS "VICTORIA". UNIA SOSNOWIEC,RKS Sosnowiec, STAL, "GKS ZAGŁĘBIE". Tak że jakoś do mnie nei przemawia argument że kidyś barwy czarno białe symbolizowały naszą drużyne. Kolejnym waszym argumentem jest to ze kilka flag jest w abrwach czarno bialych. Flag w barwach czerwono-zielono-białych jest o wiele więcej "Jesteśmy po to żeby uczyć was pokory", "Dla nas nie liczy sie pochodzenei tylko Zagłębie" , "Wieczna Legenda", flaga "Wojkowice", flaga na meczu z róhem "CZerwono Ziolono Biały Czas", "Najważniejsza jest przygoda ADVENTURE GROUP" i wiele wiele innych. Krzesełka na stadionie są w barwach czerwono, zielono białych, herb Zagłębia jest w kolorach czerwono zielono białych. Pomysł na kilka z tych flag co wymienił mój przedmówca był taki żeby zrobić fajną flage za rozsądne pieniądze. W całej Polsce zagłębie jest kojarzone właśnie z barwami czerwono zielono białymi. Duża większość z nas utozsamia się właśnie z tymi 3 barwami.
Żeby nie pogłębiać tutaj sporu proponuje projektowanie koszulki kibica zacząć od ankiety :

Które barwy wybierasz na barwy koszulki kibica:
a) czerwono zielono białe
b) biało czarne

Wtedy sie wszystko wyjaśni po jak narazie to zabieramy sie do tego jak Górski do budowy stadionu.
drewinio

Postprzez tymin 2007-07-03, 11:04 am

a) (ostatnia propozycja Yooshky'ego)
tymin

Postprzez FuBu 2007-07-03, 11:05 am

Nie dociera do Ciebie, że biało-czarne to nie barwy żadnej Stali, Unionu, RKS czy czegos innego tylko KIBICOWSKIE ?! Flagi w tych barwach sa robione przez kibiców starszych i "bardziej kumatyuch". Poszło proste wyjasnienie tych barw więc sobie daruj gadki o krzesełkach, transparentach typu czerwono-zielono-biały czas czy spiewach o GKS...
FuBu

Postprzez drewinio 2007-07-03, 11:30 am

A ja ci tłumacze iż większość kibiców identyfikuje się z 3 barwami. Ty mówisz teraz o starszych kibicach. Niewiem czy zauważyłeś iz obecnie na ludowym "starych" kibiców jest "garstka" bo tak moge nazwać waszą grupę kibiców na tle powiedzmy " nowych".
Dla tego też wyszedłęm z propozycją zrobienia ankiety co do barw. Jeżeli głosowanie wyłoni barwy czarno- białe to wtedy i ja kupie koszulkę w tych barwach, a ty co zrobisz jak kibice wybiorą barwy czerwono - zielono-białe? W tym temacie już ktoś sie wypowiedział że żadnej innej koszulki niż czarno białej nie kupi.

PS. Piszesz że tak ma być bo to są barwy starych kibiców. To niech sie teraz okaże że kibice z Centrum będą tylko w czerono zieono białych przychodzić, kibice ze Środuli tylko na biało, kibice z Milowic na Żółto, z Niwki na zielono, itd itp.

PS.2. Przytoczyłem przykład zmieniających się nazw Zagłębia tylko po to żeby ci przybliżyć jak odbieram Twoje podejście do barw.
drewinio

Postprzez HooliganWDuszyPolaka 2007-07-03, 11:31 am

drewinio chcesz porównac Wiare Która Przetrwała do krzesełek na stadionie?co to k...wa za argument?!chcesz demokratycznego głosowania jakie barwy mam uwazac za swoje(czyt.od wielu lat kibica Zagłębia Sosnowiec)?!dałem propozycje na koszulke która napewno byłaby charakterystyczna i jednoczesnie "cos"(czyt.Wiarę Która Przetrwała)sobą symbolizowała.poniewaz po próbie całkowitego zniszczenia naszego klubu MY(fanatycy Zagłębia) cały czas byliśmy.a teraz,po tylu latach wracamy do grona pierwszoligowców i chocby dla takich chwil jakie mam zamiar przezyc w Poznaniu(pamietacie pierwszy mecz w drugiej lidze?)warto było.i nigdy nie porównuj Nas w zaden sposob do piłkarzy w zaden!(bo jak nagle dostana zalecenia od sponsora biegania w różowych koszulkach co wtedy zrobisz?-nie odpowiadaj).
HooliganWDuszyPolaka

Postprzez Darian 2007-07-03, 11:35 am

Ja zobaczyłem projekt z pasami biało-czarnymi poziomo to od razu zadałem sobie takie pytanie: CO TO k***a JEST?
Jeżeli chcecie barwy kibicowskie to ok ale nie w takim układzie pasiastym. Wyglądałoby to jak drużyna rugbystów.
Więc jeżeli chcecie coś robić to ograniczcie się do koloru czarnego. Może być również napis Wiara Która Przetrwała czy Working Class do tego herb Zagłębia i będzie git.

OBECNEMU PROJEKTOWI W BIAŁO-CZARNE PASY STANOWCZE NIE!
Darian

Postprzez HooliganWDuszyPolaka 2007-07-03, 11:55 am

powiedz mi tylko ilu bylo by tych "nowych"kibiców(szanuje kazdego kibica Zagłębia i nie dziele na nowych i starych) gdyby nie ta"garstka"(ludzi którzy byli wtedy kiedy nie było klubu-i moze nie byłoby do tej pory)?albo lepiej odpowiedz sobie sam.projektu na biało-czarne pasy nie ma wiec nie ma co sie nad nim rozwodzic.dałem propozycje na wydaje mi sie ciekawą koszulke(argumenty przytaczałem wczesniej) ale teraz widze ze raczej to nie ma sensu(zapomnijmy o tym co było-wazne co jest teraz).pozyjemy zobaczymy.nara "nowy"(czyt.drewinio).
HooliganWDuszyPolaka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice