Fotoreportaż z dzisiejszego protestu (uwaga dużo fotek!)

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Fotoreportaż z dzisiejszego protestu (uwaga dużo fotek!)

Postprzez kobył 2007-06-21, 4:52 pm

Fotoreportaż z protestu kibiców Zagłębia Sosnowiec, który odbył się 21 czerwaca 2007 roku pod UM w Sosnowcu. Jeżeli zależałoby komuś na większej ilości zdjęć bądź w większej rozdzielczości prosze o PM.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kobył

Ciąg dalszy

Postprzez kobył 2007-06-21, 5:00 pm

Ciąg dalszy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mam nadzieje, że nienaruszyłem regulaminu forum wrzucając taką liczbę fotek i w takich wymiarach. Nie znalazłem nigdzie w FAQu zasad wrzucania fotek - wszystkie fotki mają standartowy rozmiar i wage jeśli chodzi o publikacje na forach internetowych.
kobył

Postprzez onzo 2007-06-21, 10:15 pm

no to fajne ale jak widziałem http://zaglebie.sosnowiec.pl/galeria2/2 ... G_0070.JPG haha no coż chyba wiecie co zawsze wypływa na wierzch...
onzo

Postprzez Misaki 2007-06-22, 12:19 am

onzo napisał(a):no to fajne ale jak widziałem http://zaglebie.sosnowiec.pl/galeria2/2 ... G_0070.JPG haha no coż chyba wiecie co zawsze wypływa na wierzch...

Zawsze ktoś się będzie doszukiwał drugiego dna No cóż Zagłębie ma kibiców w różnych kręgach Polityki się nie doszukujmy Otrzymaliśmy pomoc od kibica i na tym koniec.
Misaki

Postprzez kobył 2007-06-22, 12:29 am

Zapytam bo nie jestem w temacie... Kim jest facet na tym zdjęciu?
kobył

Postprzez Ader 2007-06-22, 1:26 pm

Moze nie wszyscy maja ochote byc pierwszoplanowa gwiazda zdjecia?
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez kobył 2007-06-23, 12:48 pm

Fotograf ma pełne prawa do wykonanej przez niego fotografii. Żyjemy w wolnym kraju i w miejscu publicznym można fotografować kogo się chce i publikować potem te zdjęcia. Jeśli chodzi o Ciebie to nie rozumiem, bo bezproblemowo usunąłem fotke na, której byłeś "pierwszoplanową gwiązdą" bez żadnego szemrania bo rozumiem pewne kwestie.
Pozdrawiam

Ps. Oczywiście jeżeli ktoś sobie nieżyczy swojej twarzy na, którym z opublikowanych przeze mnie zdjęć to uszanuje to tak samo jak uszanowałem wole Agera i ściągne zdjęcie bądź zamarze twarz. W powyższej wypowiedzi chciałem tylko przekazać, że mam pełne prawo do publikacji fotek.
kobył

Postprzez ^yoGi^ 2007-06-23, 2:33 pm

kobył napisał(a):Fotograf ma pełne prawa do wykonanej przez niego fotografii. Żyjemy w wolnym kraju i w miejscu publicznym można fotografować kogo się chce i publikować potem te zdjęcia. Jeśli chodzi o Ciebie to nie rozumiem, bo bezproblemowo usunąłem fotke na, której byłeś "pierwszoplanową gwiązdą" bez żadnego szemrania bo rozumiem pewne kwestie.
Pozdrawiam

Ps. Oczywiście jeżeli ktoś sobie nieżyczy swojej twarzy na, którym z opublikowanych przeze mnie zdjęć to uszanuje to tak samo jak uszanowałem wole Agera i ściągne zdjęcie bądź zamarze twarz. W powyższej wypowiedzi chciałem tylko przekazać, że mam pełne prawo do publikacji fotek.

Nie można publikować zdjęcia zrobionego osobie w miejscu publicznym z publicznego aparatu na publicznej karcie pamięci, bez jego wiedzy i zgody.
^yoGi^

Postprzez kobył 2007-06-23, 4:04 pm

Nie będziemy się kłucić o takie pierdoły. Tak jak napisałem komuś nie pasuje to ściągne.

Ale tak, żeby pozostało na moim:

Zgodnie z ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych:

"1. Rozpowszechnianie wizerunku wymaga zezwolenia osoby na nim przedstawionej.
W braku wyraźnego zastrzeżenia zezwolenie nie jest wymagane oraz jeżeli
osoba ta otrzymała umówioną zapłatę za pozowanie.
2. Zezwolenia nie wymaga rozpowszechnianie wizerunku:
1) osoby powszechnie znanej, jeżeli wizerunek wykonano w związku z pełnieniem
przez nią funkcji publicznych, w szczególności politycznych,
społecznych, zawodowych,
2) osoby stanowiącej jedynie szczegół całości takiej jak zgromadzenie, krajobraz,
publiczna impreza.
"
kobył

Postprzez michaelus 2007-06-23, 4:07 pm

Jeśli zdjęcie się komuś konkretnie to wymagania jest jego zgoda na używanie zdjęcia.

Jeśli zdjęcie zrobiono grupie to takiej zgody juz nie potrzeba.
michaelus

Postprzez sirMacius 2007-06-26, 5:21 pm

Ale przecież nie obraził osoby na zdięciu umieszczajać jej na forum. No chyba że ktoś uważa że nie jest fotogeniczny i mu sie to nie podoba a tego pozytwynego, starszawgo pana na 1 i 1 zdięciu znam z widzenia.
sirMacius

Postprzez Lauri 2007-06-26, 7:58 pm

Aderowi raczej nie o fotogenicznosc chodzilo tylko o to zeby lepiej niektore twarze nei pojawialy sie w internecie :D wedlug mnie wszystkie twarze powinny byc zamazane ;)
Lauri

Powrót do Piłka nożna