MANIFESTACJA!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez marcin___ 2007-06-21, 6:57 pm

Tez widzialem na TVN24 i musze powiedziec, ze naprawde pokazalismy sie z bardzo dobrej strony, ryknelismy tam niezle:D pokazywali praktycznie samych kibicow i nasz GLOSNY spiew:D
marcin___

Postprzez Stasiek Cięciur 2007-06-21, 7:03 pm

marcin___ napisał(a):Tez widzialem na TVN24 i musze powiedziec, ze naprawde pokazalismy sie z bardzo dobrej strony, ryknelismy tam niezle:D pokazywali praktycznie samych kibicow i nasz GLOSNY spiew:D

a może ma ktoś możliwość wrzucenia tego materiału np na youtube?
Stasiek Cięciur

Postprzez gregor 2007-06-21, 7:13 pm

WIELKIE DZIęKI DLA ORGANIZATORóW MANIFESTU I DLA TYCH CO BYLI POD UMem .
ZAGłęBIE THE BEST
gregor

Postprzez pioszef 2007-06-21, 7:18 pm

pioszef

Postprzez Darian 2007-06-21, 7:19 pm

http://ww6.tvp.pl/3143,20070621514928.strona

Materiał filmowy także o dzisiejszej manifestacji.TVP3 Katowice.
Darian

Postprzez ^m@rcin^ 2007-06-21, 7:33 pm

Około 500 kibiców manifestowało w czwartek przed Urzędem Miejskim w Sosnowcu.
Fani domagają się szybkiego przystosowania Stadionu Ludowego do wymogów Orange Ekstraklasy. Do protestujących wyszedł prezydent Kazimierz Górski, który potem zaprosił do siebie delegację kibiców. Prezydent przedstawił harmonogram prac na obiekcie. Miasto ma też pomóc znaleźć sponsora, który sfinansuje podróże fanów Zagłębia do Wodzisławia, gdzie zespół prawdopodobnie będzie rywalizować na początku sezonu.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez tetes 2007-06-21, 7:51 pm

"Jeśli ktoś znalazl granatowo-czerwoną bluze z kapturem z duzym napisem MJ n a plecach i haftem charakterystycznym dla firmy Jordan niech odezwie sie do mnie na priv . Dla znalazcy Duże piwo....
tetes

Postprzez Waluś 2007-06-21, 8:14 pm

Ciesze się, że pokazaliśmy kulturę, a jednocześnie, że teraz cała Rada Miasta zacznie nas kibiców traktowac poważnie i jako grupę zjednoczona twardo dążącą do celu. Liczy się spokojny przebieg manifestacji. Mam wrażenie, że przy okazji zacieramy mylne wrażenie dużej liczby naszego społeczeństwa o kibicah chuliganach.
Chciałem jeszcze tylko dodać, że moja Żona nie mogła byc dzisiaj na manifestacji, (praca) a jest oddanym kibicem naszego klubu, dlatego w pracy przez cały dzień chodziła ubrana w koszulkę Zagłębia i tym samym podpisała się pod słusznościa mansifestacji.
Waluś
kumaty

Postprzez kingwins 2007-06-21, 8:57 pm

Respect! Niestety nie mogłem tam być dłużej niż kilka sekund (praca) ale przejeżdżałem obok urzędu i musze przyznać że wszyscy spisali się na 5+. Manifestacja robiła wrażenie co zaowocowało zainteresowaniem mediów. I tak ma być! Na następną manifestację przyjdzie nas jeszcze więcej! Chyba że panowie z rady miasta wreszcie ruszą tyłki i zrobią to co już dawno powinni zrobić.
kingwins

Postprzez Darian 2007-06-21, 9:34 pm

Apropo zainteresowania mediów to kolejna relacja filmowa:

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2415 ... a.html#rel
Darian

Postprzez Sir 2007-06-21, 9:39 pm

LucasUSA napisał(a):Brawo i wielkie gratulacje dla organizatorow.
Napiszcie cos wiecej o przemowieniu pana Dominika na sesji Rady Miejskiej.
Jeszcze raz gratulacje!!!!

Powiedziałem to, co leżało mi na sercu. Myślę, że każdy z Nas przemówiłby na sesji RM w podobnym tonie, bowiem kochamy ten klub i liczy się tylko jego dobro!
Sir

Postprzez django 2007-06-21, 9:57 pm

SportoweFakty.pl:

Kibice Zagłębia zebrali się w czwartek pod sosnowieckim Urzędem Miejskim, by zaprotestować przeciwko opóźnieniom w modernizacji Stadionu Ludowego. W efekcie miejscowi piłkarze będą prawdopodobnie rozgrywać pierwsze mecze sezonu Orange Ekstraklasy w Wodzisławiu lub Bełchatowie. - Powinniście demonstrować w Warszawie przed siedzibą PZPN, bo to tam leży przyczyna obecnych kłopotów - apelował do demonstrantów prezydent Sosnowca Kazimierz Górski.

Obecne władze miasta obiecywały podczas kampanii wyborczej kompleksową modernizację Stadionu Ludowego. Podgrzewana murawa, dodatkowe krzesełka, a przede wszystkim sztuczne oświetlenie zainstalowane jeszcze przed początkiem sezonu 2007/2008 - to tylko kilka z ulepszeń, które miały zostać wprowadzone. Szybko okazało się jednak, że jupitery rozbłysną najwcześniej we wrześniu. Władze miasta nie zraziły się tym, licząc na pobłażliwość piłkarskiej centrali. Bańka pękła przed kilkoma tygodniami. Przedstawiciele sosnowieckiego magistratu spotkali się z wiceprezesem PZPNu Eugeniuszem Kolatorem, który stwierdził, że dopóki nie będzie sztucznego oświetlenia, Zagłębie może zapomnieć o grze na Stadionie Ludowym.

-Za to całe zamieszanie odpowiada pan Kolator, który chciał po prostu zabłysnąć w mediach - denerwował się na spotkaniu z kibicami prezydent Górski. - Podkreślam, że to tylko prywatna opinia pana Kolatora, a nie decyzja PZPN. O dopuszczeniu stadionu do rozgrywek zadecyduje Komisja Licencyjna, której przedstawicieli spodziewamy się w Sosnowcu w najbliższą sobotę. My ze swojej strony przedstawimy wszelkie projekty, gwarancje finansowe oraz zobligujemy się do dotrzymania określonych terminów. Wymogi regulaminowe są jednak takie, że musimy zgłosić awaryjny stadion i dlatego prowadzimy rozmowy z władzami Wodzisławia. Do tej pory każdy beniaminek otrzymywał trochę czasu na dostosowanie bazy do pierwszoligowych wymogów i nie wiem czemu w przypadku Zagłębia miałoby być inaczej.

Delegacja kibiców spotkała się z przedstawicielami Rady Miasta i wręczyła im petycję, pod którą w ciągu trzech dni podpisało się aż siedem tysięcy mieszkańców regionu. Udało się także uzyskać pisemne zapewnienie władz o tym, że terminy przebudowy Stadionu Ludowego zostaną dotrzymane.

- Apeluję do panów radnych, pana prezydenta i wszystkich sympatyków Zagłębia, zróbmy wszystko, by Stadion Ludowy był dumą nie tylko Sosnowca, ale i całego regionu. Zapomnijmy o podziałach i o tym wszystkim co złego wydarzyło się do tej pory. Razem możemy sprawić, że Zagłębie znowu będzie wielkie - mówił na sesji rady miejskiej jeden z kibiców, a jego słowa zostały przyjęte oklaskami przez miejskich polityków. Najbliższe dni pokażą, czy czwartkowa manifestacja przyniesie pożądany skutek. Jeżeli nie, kibice zamierzają rozpocząć zbieranie podpisów pod wnioskiem o referendum w sprawie odwołania prezydenta.
django

Postprzez onzo 2007-06-21, 10:02 pm

ojej ci goście co "negocjowali" to kibice Zagłebia?? hahaha
bez polityki haha jaja sobie chyba robicie...?
onzo

Postprzez NHK12 2007-06-21, 10:12 pm

Onzo a gdzie Ty byłeś w tym czasie KIBICU ZAGŁĘBIA???Najlepiej kogoś zrugac. Mogłęś Ty negocjować Nie pozdrawiam
NHK12

Postprzez Przemek26 2007-06-22, 6:37 am

onzo napisał(a):ojej ci goście co "negocjowali" to kibice Zagłebia?? hahaha
bez polityki haha jaja sobie chyba robicie...?

^m@rcin^ napisał(a):
Przemek26 napisał(a):Mam tylko jedno pytanie. Czy Marcin Latos i jego brat Robek, byli przedstawicielami kibiców jako osoby prywatne czy jako politycy????????????????

Jako osoby prywatne ! Dzięki nim manifestacja była legalna, nikt inny nie chciał wziąć odpowiedzialności na siebie.

I nie komentuj
Przemek26

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna