Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez PaprykarZ19 2007-06-19, 9:21 pm

adas napisał(a):
Przemek26 napisał(a):
adas napisał(a):Temat powinien zostać zmieniony raczej na : Kto zostanie a kto nie. Szykuje się gruntowna przebudowa zespołu, niestety raczej czołowi zawodnicy dotychczasowego składu opuszczą Zagłębie, a miejsce ich zajmą młodzi (czyt. tani).

Czyli najpierw miasto nas wyjebało a teraz nowe władze klubu bezczelnie okradną KIBICÓW z gry w OE. Bo jeśli tak by się stało jak mówisz, a do czołowych wymieniam ( Borisa, Dżenana, Berka, Prymulę , Teresę ) . Bo pośmiewisko jakie zaczniemy robić przed kamerami nie będzie przypominało gry.
To nie nowe władze nas wy......... lecz stare wyj.......oferując takie kontrakty, jakich wielu pierwszoligowców by się nie powstydziło.

Ehh i tak to jest jak się rozdmucha balon z poborami,jeszcze w Polsce gdzie piłkarze chuja grają, a chcą dostawać tyle co w Premiership... Ale niektórzy na prawdę warci są tej kasy, którą dostają, np. gdyby nie Boris, czy Berek to byłoby kilka punktów mniej na koniec sezonu..
Jestem za tym żeby takich piłkarzy jak Paczka czy Bednar, którzy jednak nie są wybitnimi postaciami, pożegnać, a w ich miejsce dać szansę juniorom, bo na pewno gorzej grać nie będą, a w budżecie się znajdzie trochę dodatkowej kasy... Trzeba zachować trzon zespołu i najwyżej wspomóc doświadczonych uzdolnioną młodzierzą...
PaprykarZ19

Postprzez gumisroman 2007-06-20, 6:17 am

PaprykarZ19

masz absolutną racje po co Bednar Paczkowski Zubanovic skoro nic nie grają a jeśli grają to gorzej niz grać się da nawet na asfaltowni.

Piłka od nich odskakuje jak od zbrojonej betonowej ściany ;|

DO kościola i dać na msze za Zagłębie tylko Bóg możę nam pomóc ;/
gumisroman

Postprzez flex 2007-06-20, 8:24 am

Paczka i Bednar nie są wybitnymi piłkarzami ?
Być może w porównaniu do innych skrzydłowych z OE nie wybijają się specjalnie ale na tle innych piłkarzy Zagłębia nie odstają.
Samym Kłodą i Skrzypkiem grać na prawej stronie przez cały sezon nie możemy.
Na lewej jeszcze większe braki. Paczka na pewno nie grał gorzej niż Topolski, Mierzejewski czy Pach na lewej stronie. Jak będą lepsi na ich miejsce (w co nie wierzę z powodu "dziury budżetowej) to ok, ale jeśli nie przybędą inni zawodnicy w ich miejsce to nie ma sensu się ich pozbywać. Ciekawe ile osób będzie liczyła kadra naszego Zagłębia na starcie nowego sezonu.

Jeszcze jedno info o Peskovicu:
http://www.sports.pl/index.php?show=1&s=605&ns=93432
Kuras kusi Słowaka

Działaczom Zagłębia przybył kolejny kłopot. Nie dość, że nie wiedzą, na jakich zasadach zespół wystartuje w ekstraklasie, to jeszcze mogą stracić Borisa Peskovicia. Słowacki golkiper uważa, że po 30 czerwca będzie wolnym zawodnikiem i będzie mógł spokojnie odejść z Sosnowca.

Gdy nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Boris chciałby zostać na Stadionie Ludowym, ale pod warunkiem, że dostanie podwyżkę kontraktową. A o to będzie bardzo trudne, gdyż i tak znajdował się w absolutnej czołówce najlepiej zarabiających piłkarzy, kwitując co miesiąc 15 tysięcy złotych.

W sytuacji, gdy z klubem rozstaje siÄ™ wÅ‚oski sponsor, zawodnicy muszÄ… siÄ™ liczyć nie z windowaniem pÅ‚ac, ale ciÄ™ciem kosztów. – Z tego, co mi przekazali czÅ‚onkowie zarzÄ…du klubu to wszyscy zawodnicy, włącznie z Peskoviciem majÄ… ważne kontrakty. Nie dotyczy to jedynie Adriana Mierzejewskiego, który wraca z wypożyczenia do WisÅ‚y PÅ‚ock – dowodzi kierownik sosnowieckiej drużyny, Waldemar WÅ‚osowicz.
flex
Administrator

Postprzez MrCricket 2007-06-20, 9:28 am

Dla mnie sprawa jest prosta. Jeśli zagramy w ekstraklasie to i tak celem będzie utrzymanie. Nie ma sensu trzymać na siłę gwiazdorów, którzy kasowali gigantyczne jak na 2 ligę apanaże, a mimo to dali się wyprzedzić biedniejszym klubom typu Polonia Bytom czy Ruch Chorzów. Teraz zobaczymy kto gra w piłkę tylk odla kasy, czy jakieś resztki honoru w nich drzemią. Jeżeli warunki nie będą im odpowiadać, wówczas trzeba podziękować za usługi i niech sobie szukają pracodawców "frajerów", którzy za ich preciętniactwo będą płacić takie kokosy. Jeżeli sytuacja w Zagłębiu "jako tako" się ustabilizuje chętnych i całkiem niezłych grajków do gry na pewno nie zabraknie, bo to doskonała okazja do promocji. Odra Wodzisław już 10 lat gra bardzo przeciętnym budżetem jak na 1 ligę i sobie radzą. Co roku promują się tam zawodnicy, którzy przechodzą później do bogatszych klubów, a wielu z nich później do reprezentacji. Jak się chce to się da ;)
MrCricket

Postprzez PaprykarZ19 2007-06-20, 1:00 pm

flex napisał(a):Paczka i Bednar nie są wybitnymi piłkarzami ?
Być może w porównaniu do innych skrzydłowych z OE nie wybijają się specjalnie ale na tle innych piłkarzy Zagłębia nie odstają.
Samym Kłodą i Skrzypkiem grać na prawej stronie przez cały sezon nie możemy.
Na lewej jeszcze większe braki. Paczka na pewno nie grał gorzej niż Topolski, Mierzejewski czy Pach na lewej stronie. Jak będą lepsi na ich miejsce (w co nie wierzę z powodu "dziury budżetowej) to ok, ale jeśli nie przybędą inni zawodnicy w ich miejsce to nie ma sensu się ich pozbywać. Ciekawe ile osób będzie liczyła kadra naszego Zagłębia na starcie nowego sezonu.

No nie wiem czy nie odstają, w akcjach ofensywnych nie widziałem u nich za grosz kreatywności, zero pomysłu na grę! Wg mnie juniorzy wcale nie byliby znacznie od nich gorsi, a taka "inwestycja" mogłaby nam tylko i wyłącznie przynieść korzyści, bo tacy młodzi zawodnicy szybko mogliby się rozwijać i nabrać doświadczenia. A w przyszłości zmienić tych, którzy teraz grają w pierwszym składzie...
Ja wiem, że Kłoda i Skrzypek czy Topol z kimś(?, Pach to nie skrzydłowy!) nie pocigną sami na skrzydle, ale właśnie tych, którzy grają dla kasy, a zupełnie nic nie pokazują zastąpiłbym ambitnymi juniorami i już mielibyśmy zmienników.
A inna sprawa z tymi, którzy są warci pieniędzy, które dostają. Nie wyobrażam sobie naszej drużyny bez Borisa, Hosićia, Berka czy Prymuli... Wg mnie oni powinni zostać za wszelką cenę! A właśnie jak wyrzucimy bezproduktywnego Bednara i w jego miejsce wejdzie zdolny junior, to znajdzie się kasa na większe apanaże dla Borisa chociażby.
PaprykarZ19

Postprzez dakos 2007-06-20, 1:19 pm

Batata wraca do Polski:] moze on:]
dakos

Postprzez dziejus 2007-06-20, 3:53 pm

Surma i Wlodarczyk wolni ale czas ucieka kiedy to pieprzone przejecie klubu
dziejus

Postprzez natkan 2007-06-20, 4:09 pm

wlodarczyk jest slabszy od naszych napastnikow - jak najdalej od Sosnowca i Warszawy !!
natkan

Postprzez Kamilosx 2007-06-20, 4:36 pm

natkan napisał(a):wlodarczyk jest slabszy od naszych napastnikow - jak najdalej od Sosnowca i Warszawy !!

Rotfl.

Włodarczyk jest 50 - 100 razy lepszy od Folca czy Prymuli. Jak możesz tak mówić o gościu, który strzelił prawie 100 goli w OE. Tak, wiem jak gra, ogladam prawie kazdy mecz Legii i wiem jaki jest nieskuteczny, ale przypadkowy zawodnik nie strzela np 2 bramek Szachtarowi Donieck. Co takiego do tej pory pokazali Marcin "Nie trafiam z 3 metrow" Folc i Krystian "Piłka mi odskakuje" Prymula? :]
Kamilosx

Postprzez natkan 2007-06-20, 4:42 pm

wlodarczyk jest ciota najwiekszÄ… na szczescie nie ma najmniejszej szansy zeby przyszedl do naszego klubu wiec pozostaje spokojny
natkan

Postprzez Kamilosx 2007-06-20, 4:44 pm

natkan napisał(a):wlodarczyk jest ciota najwiekszą na szczescie nie ma najmniejszej szansy zeby przyszedl do naszego klubu wiec pozostaje spokojny

Z ćwierćinteligentami nie dyskutuję.
Kamilosx

Postprzez natkan 2007-06-20, 4:52 pm

przepraszam ze nie podzielam Twojego poglądu na temat wspaniałego Włodarczyka i uważam go za wybitnie marnego grajka mimo ze czasem uda mu sie strzelic gola z dużego palca nad którym rozpływają sie 'fachowcy'
krystian pokazał w tej rundzie - niesamowita szybkośc i skutecznośc czego piotr nigdy nie miał i miec nie bedzie, co do folca tez nie uwazam go za super snajpera ale wolałbym żeby został on jeśli miałby byc zastąpiony przez to drewno z Legii - i jestem w niebo wzięty że opuszcza klub ze stolicy
poza tym jak napisałem opcji najmniejszej nie ma żeby przyszedł grac do sosnowca więc poruszenie jego transferu w ogóle bez sensu
natkan

Postprzez laki 2007-06-20, 4:53 pm

Oj gdyby tylko Włodar chciał przyjść do Zagłębia , Gajtkowski do pięt mu nie dorasta ,
nie mówiąc o naszych napadziorach.
laki

Postprzez natkan 2007-06-20, 5:00 pm

no nie mogę pojąc co w nim widzicie jeśli ktoś znałby statystki na najnieskuteczniejszego napastnika orange ekstraklasy sezonu 06/07 jestem świecie przekonany że włodar byłby w ścisłej czołówce
ogrom 100% sytuacji jakie zmarnował w moich oczach go dyskwalifikuje
natkan

Postprzez Przemek26 2007-06-20, 5:00 pm

Kamilosx napisał(a):
natkan napisał(a):wlodarczyk jest slabszy od naszych napastnikow - jak najdalej od Sosnowca i Warszawy !!

Rotfl.

Włodarczyk jest 50 - 100 razy lepszy od Folca czy Prymuli. Jak możesz tak mówić o gościu, który strzelił prawie 100 goli w OE. Tak, wiem jak gra, ogladam prawie kazdy mecz Legii i wiem jaki jest nieskuteczny, ale przypadkowy zawodnik nie strzela np 2 bramek Szachtarowi Donieck. Co takiego do tej pory pokazali Marcin "Nie trafiam z 3 metrow" Folc i Krystian "Piłka mi odskakuje" Prymula? :]

Ty chyba żartujesz co do Włodara. On potzrbuje 10-15 akcji na stzrlenie bramki. Prymula przy 5 akcjach potrafi trafić 2 razy. Folc może na 6-8 akcji bramkowych wykorzysta 1-2.
Przemek26

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników