Kompromitacja Wladz Miasta! Czy tylko kibicom zalezy?! APEL!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez ^yoGi^ 2007-06-17, 6:30 pm

Zibi83 napisał(a):Nr. PESEL na liście podpisów to podstawa, bez tego lista jest niewiarygodna. Co do listu protestacyjnego pod którym zbierane są podpisy nie może w nim być wyzwisk i wulgaryzmów. Skoro jest to list protestacyjny mający wywołać "jakieś" działania należy w nim raczej unikać oskarżeń kogoś o coś a skupić się na oczekiwaniach.

Owszem. W Polsce nie można nikomu nigdzie wierzyć. Pesel jest podstawą rzetelność, a więc proszę administratora forum, o zmodyfikowanie listy dodając jedną dodatkową rubrykę na PESEL. Jak będzie to zrobione na stronie nikt nie będzie musiał dołączać jej na własną rękę co spowoduję trochę zamieszania, choćby miejsce, szerokość rubryki. Miejsce zamieszkania musi być szczegółowe. Miejscowość ulica, numer domu i/lub mieszkania,KOD POCZTOWY!!!

@EDIT
Nie wiedzieć dlaczemu :056: na stronie nie ma nic, a nic powiedziane na temat samej manifestacji. Data, godzina... Nie ma podanych szczegółów, celu oraz żądań. Czy wy wiecie co chcecie osiągnąć? Chyba nie. Nie jest naszym celem wybudowanie na szybkęsa odpowiednich zeczy na Ludowym. Naszym celem jest wymuszenie na władzach wykonanie postulatów, które były wypisywane podczas wyborów. Największym sukcesem, jaki możemy osiągnąć to zmiana rządu, minimum jest spełnienie wymogów licencyjnych TERAZ!. Nie dajmy sobie dmuchać w kaszę, tą sprawę doprowadzimy, do końca!
**
Rozpoczynamy BOJKOT?!

Tak dla niekumatych :diabel:
Bojkot (ang. boycott) jest to częściowe lub całkowite zerwanie kontaktów (handlowych) lub stosunków dyplomatycznych z firmą, organizacją, państwem. Bojkot stosuje się w celu wyrażenia protestu lub wywarcia presji (wymuszenia ustępstw).
Ostatnio edytowano 2007-06-17, 6:38 pm przez ^yoGi^, łącznie edytowano 2 razy
^yoGi^

Postprzez Lorn 2007-06-17, 6:38 pm

Jutro na stawikach odbywają się coroczne regaty Staszic/Plater- razem z kolegami będziemy zbierać podpisy, które po południu podrzucę do sklepu.
Lorn

Postprzez Lorn 2007-06-17, 6:43 pm

@EDIT
Największym sukcesem, jaki możemy osiągnąć to zmiana rządu, minimum jest spełnienie wymogów licencyjnych TERAZ!. Nie dajmy sobie dmuchać w kaszę, tą sprawę doprowadzimy, do końca!
Rozpoczynamy BOJKOT?!

no chyba nie bardzo, zmiana rządu spowoduje wydłużenie roboty papierkowej, poza tym kto powiedział że nowy rząd wypełni obietnice starego? Myślę że należy nakłonić obecnych włodarzy do wywiązania się ze sprawy.
Lorn

Postprzez adas 2007-06-17, 7:06 pm

^yoGi^ napisał(a):@EDIT
Nie wiedzieć dlaczemu :056: na stronie nie ma nic, a nic powiedziane na temat samej manifestacji. Data, godzina... Nie ma podanych szczegółów, celu oraz żądań. Czy wy wiecie co chcecie osiągnąć? Chyba nie. Nie jest naszym celem wybudowanie na szybkęsa odpowiednich zeczy na Ludowym. Naszym celem jest wymuszenie na władzach wykonanie postulatów, które były wypisywane podczas wyborów. Największym sukcesem, jaki możemy osiągnąć to zmiana rządu, minimum jest spełnienie wymogów licencyjnych TERAZ!. Nie dajmy sobie dmuchać w kaszę, tą sprawę doprowadzimy, do końca!
**
Rozpoczynamy BOJKOT?!

Bojkot (ang. boycott) jest to częściowe lub całkowite zerwanie kontaktów (handlowych) lub stosunków dyplomatycznych z firmą, organizacją, państwem. Bojkot stosuje się w celu wyrażenia protestu lub wywarcia presji (wymuszenia ustępstw).

Na stronie podane są informację jakie uzyskałem od jednego z organizatorów sobotniego spotkania, kolegi Sir. Co do numerów pesel, sam dziś zadałem pytanie czemu ich nie ma. Odpowiedź jaką uzyskałem, to że zbierzemy w ten sposób mniej podpisów do środy. Ja w spotkaniu nie uczestniczyłem i wiadomości, które umieściłem na stronie zostały mi przekazane.
adas

Postprzez ^yoGi^ 2007-06-17, 7:19 pm

Na stronie podane są informację jakie uzyskałem od jednego z organizatorów sobotniego spotkania, kolegi Sir. Co do numerów pesel, sam dziś zadałem pytanie czemu ich nie ma. Odpowiedź jaką uzyskałem, to że zbierzemy w ten sposób mniej podpisów do środy. Ja w spotkaniu nie uczestniczyłem i wiadomości, które umieściłem na stronie zostały mi przekazane.

To chyba lepiej, aby zebrać dużo mniej podpisów, niż ogromne ilości podpisów do niczego nie potrzebne, bez Pesla one będą niewiarygodne, i władze się na nas i tak i tak wypną. Oni będą chcieli nas udupić i powiedzą, że bez tego je*** numerku jest to nie wiarygodne i koniec. Oni nie chcą budować tego stadionu (odnawiać) więc będą wymyślali jak najwięcej kontrargumentów, aby zbić nasze "za".

P.S coś mi się poj*bało z cytatami.
^yoGi^

Postprzez fan78 2007-06-17, 7:31 pm

W tym kraju kulturalne metody zalatwiania spraw nigdy nie przyniosły rezultatów,wiec jestem pesymistą.Potrzebna jest manifestacja z paleniem opon blokowaniem dróg i ewentualnie zamurowaniem wejscia do UM :) jak to ostatnio zrobili gornicy z w siedzibie Kompani Weglowej.
fan78

Postprzez Misaki 2007-06-17, 7:53 pm

Stwierdzam, że po h*** ta organizacja tego Była mowa, że wszelkie sprawy dogadamy na forum Kolejny raz się pytam czy nie lepiej zbierać dane razem z PESELAMI lub konkretnymi adresami Licze na odpowiedź od pewnych osób ( Sir ? ) bo nie wiem czy nie na darmo te podpisy zbieram...
Misaki

Postprzez Lorn 2007-06-17, 7:58 pm

Ludzie zbierajmy ile się da w ogóle a jak się uda żeby był Pesel to niech osoba wpisująca poda.
Lorn

Postprzez Misaki 2007-06-17, 7:59 pm

Lorn napisał(a):Ludzie zbierajmy ile się da w ogóle a jak się uda żeby był Pesel to niech osoba wpisująca poda.

NIE! Musi być wiadome co i jak dokładnie Nie że połowa z peselami a połowa nie Czekam na odpowiedź od konkretnych osób
Misaki

Postprzez Lorn 2007-06-17, 8:15 pm

ponieważ nie ma odpowiedzi jutro będę chodził i zbierał na dwie listy- osobno głosy z podanym numerem PESEL i osobno dla tych którzy z jakiegoś powodu nie mogli go wpisać- może na coś się przyda.

I pytanie: do kiedy można ostatecznie donosić podpisy do sklepu?
Lorn

Postprzez Misaki 2007-06-17, 8:22 pm

I jeszcze mam pytanie Skoro umawialiśmy się na pikiete w czwartek to wniosek do urzędu w jej sprawie powinien być złożony dzisiaj (3 dni przed ) Czy został złożony? No i oczywiście trzeba poinformować policje...
Misaki

re

Postprzez Qba 2007-06-17, 8:48 pm

Od pewnego czasu sie tu nie wypowiadam, czasem przegladam, ale juz nie wytrzymalem!
Ja nie wiem co sie w tym temacie wyprawia?! Nikt tego nie pilnuje? Ludzie jak to wyglada?!
13-latek chce pozbawic Gorskiego stolka (notabene cos sie tu duzo osob "kumatych" udziela), padaly slowa o manifestacji, miliony pomyslow, zostaly niby podjete jakies kroki (spotkanie) i co? i wielkie GOWNO!!!

Wplacilem pieniadze na manifestacje (jej przygotowanie) - kolejna kwestia: tylu chetnych do dyskusji, a pieniedzy jakos na koncie nie przybywa!
Wracajac do wplaty - pieniazki (male, bo male) przelalem z mysla, ze przydadza sie przy organizacji pikiety... o ktorej jakos cicho... a powinno sie dookola trabic, zeby zachecic do wziecia udzialu w niej jak najwieksza ilosc osob! juz dawno caly Sosnowiec powinien byc zawalony ulotkami, banerami i plakatami! przy naszym potencjale juz powinno wisiec kilka bilboardow w "strategicznych" miejscach!

a tu co? zbieranie podpisow?! czy to nie aby powtorka z rozrywki? juz raz zbieralismy podpisy na stadion, Gorski pewnie na makulature oddal...

Sa osoby, ktore pilotuja cala sprawe (m.in. kolega Sir), a jezeli sie juz tego podjeliscie, to doprowadzcie sprawe do konca, wykorzystujac pierwotnie uksztaltowana koncepcje finalu pod UM z duza iloscia uczestnikow...

pozdrawiam
Qba

Postprzez zag23 2007-06-17, 8:50 pm

Poprawiona lista. Wystarczy rozpakować i po krzyku. Stwierdziłem, że nr dowodu osobistego będzie ważny dlatego poprawiłem listę jeszcze raz.
Ostatnio edytowano 2007-06-17, 9:06 pm przez zag23, łącznie edytowano 1 raz
zag23

Postprzez Przemek26 2007-06-17, 8:53 pm

^yoGi^ napisał(a):
Zibi83 napisał(a):Nr. PESEL na liście podpisów to podstawa, bez tego lista jest niewiarygodna. Co do listu protestacyjnego pod którym zbierane są podpisy nie może w nim być wyzwisk i wulgaryzmów. Skoro jest to list protestacyjny mający wywołać "jakieś" działania należy w nim raczej unikać oskarżeń kogoś o coś a skupić się na oczekiwaniach.

Owszem. W Polsce nie można nikomu nigdzie wierzyć. Pesel jest podstawą rzetelność, a więc proszę administratora forum, o zmodyfikowanie listy dodając jedną dodatkową rubrykę na PESEL. Jak będzie to zrobione na stronie nikt nie będzie musiał dołączać jej na własną rękę co spowoduję trochę zamieszania, choćby miejsce, szerokość rubryki. Miejsce zamieszkania musi być szczegółowe. Miejscowość ulica, numer domu i/lub mieszkania,KOD POCZTOWY!!!

@EDIT
**
Rozpoczynamy BOJKOT?!

yoGi DRAŻNISZ MNIE. PISZESZ WYWODY CO JAK I DLACZEGO A JAK BYŁO SPOTKANIE W SOBOTĘ SIEDZIAŁEŚ W DOMU PRZED MONITOREM I CZEKAŁEŚ NA WIEŚCI. BYŁO k***a PRZYJŚĆ I SIE WYPOWIEDZIEĆ, NIKT BY CI NIE PRZERWAŁ, NIKT NIE WYŚMIAŁ. TAKŻE RADZE CI NIE PISZ WIĘCEJ RAD TYLKO CZEKAJ NA BIEG WYDARZEŃ A W MIĘDZY CZASIE DRUKUJ 1000 KOPII LISTU I ZBIERAJ PODPISY.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przemek26

Postprzez sensi1906 2007-06-17, 9:17 pm

Nr dowodu?? wybaczcie ale jeszcze nie posiadam takiego zalaminowanego papierka... ;/ to co znaczy że ja już nic nie moge wnieśc do sparawy??

Dobrze nie było mnie na spodkaniu ale Bradzo BARDZo mi zależy na stadionie !!!

Rozumiem PESEL, wsumie wszystko rozumiem (ale dlaczego ludzie troszke młodsi nic nie mogą zrobić) to że ma się dowód jest się ważniejszym??

OGARNIJCIE SIĘ i róbmy coś a nie tylko papierkami będziemy się zajmować co my do cholery jesteśmy jakieś urzedasy??
sensi1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna