Nowy stadion

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Schabu 2007-06-10, 9:42 pm

Ja uważam,że stadion powinien powstać tu gdzie jest.
To nie oto chodzi kto ma bliżej,bo kto kocha Zagłębie to i tak będzie chodził gdziekolwiek będą grali.
Ale ja na waszym miejscu najpierw zastanowił bym się,kiedy na to będzie nas stać?
Bo jak na razie to ze wszystkim jest w klubie ciężko.
Nie wiadomo co siÄ™ jeszcze wydarzy.
Pamiętam jak miał powstać za stodołą Aquapark i co zrobili.....
Spieprzyli boisko na którym za łebka grało się jak złoto.
Ktoś powinien za to beknąć.
W tej chwili jest tam tragedia jakich mało.Panie prezydencie wstyd!!!!!!
I powiem wam że tak myśląc już po rozgrywkach wydaje mi się,że gdyby nie ogromna wiara kibiców która plątała nogi zawodnikom to byśmy mieli gówno a nie awans.
To my kibice wepchnęliśmy to Zagłębie na ten awans.Byliśmy silniejsi niż oni!!!
I jak na razie to martwy się oto aby skład diametralnie się zmienił i nie musieli oglądać meczów na Śląskim lub Bóg wie gdzie jeszcze.
Ten awans to cud,więc mam nadzieję że nie polecimy z hukiem z powrotem do punktu wyjścia
Schabu

Postprzez Misaki 2007-06-10, 10:50 pm

Schabu napisał(a):Ja uważam,że stadion powinien powstać tu gdzie jest.
To nie oto chodzi kto ma bliżej,bo kto kocha Zagłębie to i tak będzie chodził gdziekolwiek będą grali.
Ale ja na waszym miejscu najpierw zastanowił bym się,kiedy na to będzie nas stać?
Bo jak na razie to ze wszystkim jest w klubie ciężko.
Nie wiadomo co siÄ™ jeszcze wydarzy.
Pamiętam jak miał powstać za stodołą Aquapark i co zrobili.....
Spieprzyli boisko na którym za łebka grało się jak złoto.
Ktoś powinien za to beknąć.
W tej chwili jest tam tragedia jakich mało.Panie prezydencie wstyd!!!!!!
I powiem wam że tak myśląc już po rozgrywkach wydaje mi się,że gdyby nie ogromna wiara kibiców która plątała nogi zawodnikom to byśmy mieli gówno a nie awans.
To my kibice wepchnęliśmy to Zagłębie na ten awans.Byliśmy silniejsi niż oni!!!
I jak na razie to martwy się oto aby skład diametralnie się zmienił i nie musieli oglądać meczów na Śląskim lub Bóg wie gdzie jeszcze.
Ten awans to cud,więc mam nadzieję że nie polecimy z hukiem z powrotem do punktu wyjścia

1. Nowy stadion to sprawa miasta a nie klubu
2. Skład się diametralnie nie zmieni bo większość ma podpisane kontrakty.
3. Skoro jesteś wiernym kibicem i będziesz chodził na każdy mecz to chyba nie powinno Ci przeszkadzać że będzie on w Zagórzu MIESZKAŃCU OS. PIASTÓW KTÓRY MA RZUT BERETEM haha Gwarantuje Ci że jest dużo ludzi (pikników) którzy przyszli by na mecz gdyby mieli bliżej a generalnie bliżej mają Zagłębiacy na Zagórze niż na Stary Sosnoiwiec

Uprzedzając Twój następny post proszę nie pisz że lepiej by było jak by pikniuki nie przychodziły na stadion :)
Misaki

Postprzez monah 2007-06-13, 1:41 pm

wedłig mnie stadion powinło wybudować miasto a zarząd klubu powinien zająć się wzmocnieniami składu.
stadion powinien być nowoczesny bo przecież nieośmieszymy sie przed całą polską!
:569:
monah

Postprzez fan78 2007-06-13, 1:43 pm

monah napisał(a):wedłig mnie stadion powinło wybudować miasto a zarząd klubu powinien zająć się wzmocnieniami składu.
stadion powinien być nowoczesny bo przecież nieośmieszymy sie przed całą polską!
:569:
Juz sie osmieszylismy Kolego?Obudziłes sie?
fan78

Postprzez Tomowitz 2007-06-13, 5:58 pm

Stadion powinien być na Pekinie a nie na Kresowej. Więcej ludzi miałoby bliżej.
Tomowitz

Postprzez Nicram85 2007-06-13, 6:19 pm

Jedno z najbogatszych miast w województwie a nie stać nas na stadion żenada i parodia ale mamy k***a tą jebaną góre pierdolony niewypał i wspaniały pomysł górskiego, na 1 meczu Zagłębia jest więcej ludzi niż przez całą zimę było na tej górze za której wybudowanie można by wybudować ze dwa
Nicram85

Postprzez monah 2007-06-13, 7:12 pm

jeśli wybudujemy super nowoczesny stadion to wszyscy zapomną o naszym starym ludowym niespełnijącym norm
monah

Postprzez Tomowitz 2007-06-13, 7:48 pm

Nicram85 napisał(a):Jedno z najbogatszych miast w województwie a nie stać nas na stadion żenada i parodia ale mamy k***a tą jebaną góre pierdolony niewypał i wspaniały pomysł górskiego, na 1 meczu Zagłębia jest więcej ludzi niż przez całą zimę było na tej górze za której wybudowanie można by wybudować ze dwa

No nie przesadzaj że ta góra tyle kosztowała bo to jest śmieszne

Poza tym teraz buduje siÄ™ park linowy na Kazimierzu czy jakoÅ› tak :)
Tomowitz

Postprzez Nicram85 2007-06-13, 8:01 pm

no tania ta góra na pewno nie była.Jle na to kasy poszło pewnie się nie dowiemy , ale oświetlenie zadaszenie i murawa pewnie tak
Nicram85

Postprzez Tomowitz 2007-06-13, 8:06 pm

Tylko, że jeśli mnie pamięć nie myli to usypanie góry było w ramach spłacenia długu przez Kopalnię Piasku Maczki Bór miastu Sosnowiec no ale mogę się mylić :) Poza tym teraz nie jest ona czasem w rękach prywatnych? Zresztą z drugiej strony to nie miejsce na takie dywagacje :)
Tomowitz

Postprzez Przemek26 2007-06-13, 8:51 pm

Tomowitz napisał(a):Tylko, że jeśli mnie pamięć nie myli to usypanie góry było w ramach spłacenia długu przez Kopalnię Piasku Maczki Bór miastu Sosnowiec no ale mogę się mylić :) Poza tym teraz nie jest ona czasem w rękach prywatnych? Zresztą z drugiej strony to nie miejsce na takie dywagacje :)

Trzeba sobie powiedzieć jasno że pieniądze, które dawno powinny zakwinąć na Ludowym spuszczona do szamba w postaci Stadionu Lekkoatletycznego i Górki.
Przemek26

Postprzez Cobra 2007-06-14, 7:24 pm

mojim zdaniem stadion powinien byc gdzies blisko Dworca bo nie wieze ze zanim dojada kibice np: z Lechi na dorian czy tem jeszcze dalej beda autobusy cale z kibicami przeciwnej druzyny
Cobra

Postprzez _michaÅ› 2007-06-14, 8:34 pm

Gorkis napisał(a):...juz raz widzialem nawet makiete w holu klubowym...w gazetkach były plany rozbudowy i jak nic nie było tak nic nie ma:P

taaa też to widziałem było zdjęcie w "Moim Zagłębiu" pare lat temu, stadion miał być zbudowany na podobieństwo stadionu Millwall
co do lokalizacji stadionu wydaje mi sie ze nie jest to wazne gdzie stadion bedzie, ważne zeby był, ale mógłby być obok ludowego (nie jestem z piastów )
_michaÅ›

Postprzez misiol 2007-06-14, 10:19 pm

Wątpię że powstanie nowy stadion, tym bardziej że miasto kolejne pieniądze chce włożyć w obecny stadion, żeby w ogóle spełniał wymogi na pierwszą ligę. Jeżeli już by miał powstać najlepsze miejsce to na Dorianie. Bo nie widzę na razie lepszego miejsca.
misiol

Postprzez gumisroman 2007-06-15, 5:56 am

Czy nowy stadion czy modernizacja to jednak nie ma konkretów oprócz oświetlenia

dziwne że w biednej Polonii Bytom miasto wyłupiło ponad 8 milionów złotych na stadion a u nas żadnych konkretów tylko obietnice.

może być tak że w OE wogóle nie zagramy w Sosnowcu tylko będziemy się tułać
przez cały sezon a stadion obiecują za kilka lat dopiero.
gumisroman

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: jaca661966