03.06.2007 godz 17 BITWA O AWANS Zagłębie S.- Jagiellonia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez rossoneri 2007-06-03, 8:31 pm

O(L)impijczyk napisał(a):k***a, ludzie. Troche lipnie piszecie. Zastanówcie się... Była napinka ze strony Legionistów, trudno. Nie wjeżdzajcie tak k***a na nich bo to z nimi macie zgode a nie z Jagiellonią...

Pomyślcie...

z nimi mamy zgode to niech nam nie psuja swieta ,a tak poza tym po co nam 20 palantow z karkami, jak u nas zawsze jest spokoj i wcale nam na nich nie zalezy ,jak maja u nas robic zadymy i wyzywac naszych pilkarzy, a dla kibicow i pilkarzy Jagi szacunek
rossoneri

Postprzez drimm 2007-06-03, 8:34 pm

Po pierwsze: jeśli drużyna nie strzela gola ciężko taki mecz wygrać - nie można go wygrać. W meczu można tracić bramki ale należy je również strzelać, przynajmniej o jedną więcej niż rywal. Po drugie: przy stracie bramki nie zauważyłem próby pułapki offside'owej, po prostu brak powrotu pomocy zwiększyło przewage liczebną jagi w ataku i wolański zrobił to co musiał i zrobił to dobrze. A po trzecie: dlaczego w drugiej połowie tak katastrofalnie zagrali?? Wrócili do swojej normalnej gry?? Zmiany beznadzieja. Jagiellonia przecież była dziś do ogrania, jak wiele innych przed nimi. Ale brak wypracowania sytuacji. Z taką grą OE widzę szaro-buro, jednak jestem pełen wiary że to się wtedy zmieni.
drimm

Postprzez SOLO1977 2007-06-03, 8:34 pm

W SOSNOWCU LEGIA DAłA DUPY!!!!!!!!!!!!!!!!!
SOLO1977

Postprzez Konew 2007-06-03, 8:36 pm

Meczyk ogólnie nie najlepszy no i jeszcze przegraliśmy...ALE KTO TO BĘDZIE PAMIĘTAŁ...AWANS SIĘ LICZY!!!BÓJCIE SIĘ CHAMY DO PIERWSZEJ LIGI WRACAMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!EKSTRAKLASA JEST JUŻ NASZA!!!!!
Konew

Postprzez mario999 2007-06-03, 8:38 pm

rossoneri napisał(a):
O(L)impijczyk napisał(a):k***a, ludzie. Troche lipnie piszecie. Zastanówcie się... Była napinka ze strony Legionistów, trudno. Nie wjeżdzajcie tak k***a na nich bo to z nimi macie zgode a nie z Jagiellonią...

Pomyślcie...

z nimi mamy zgode to niech nam nie psuja swieta ,a tak poza tym po co nam 20 palantow z karkami, jak u nas zawsze jest spokoj i wcale nam na nich nie zalezy ,jak maja u nas rob
ic zadymy i wyzywac naszych pilkarzy, a dla kibicow i pilkarzy Jagi szacunek

swieta racja. palanty niech sobie u siebie dymia
mario999

Postprzez dookey 2007-06-03, 8:41 pm

witam kibiców Zagłębia !!

Jestem kibicem jednego z Waszych największych wrogów - kibicem Ruchu Chorzów. Byłem u Was na meczu. Pierwszą połowę graliście super, drugą źle. W waszej drużynie nie ma takiego przywódcy, który ryknie na piłkarzy i oni ruszą do boju i uwierzą w siebie, a Zagłębie zamiast atakować to broniło się po golu dla Jagi. Wielu kibiców koło mnie wyzywało Peskovica, a to jest rewelacyjny bramkarz, kto był na meczu z Ruchem to wie, że uratował Wam 1 pkt. Jednak dzisiaj My wywalczyliśmy Wam awans dzięki remisowi z Lechią Gdańsk. Nie obraźcie się, ale cieszę się że Zagłębie przegrało - bo wiecie Zagłębie, a Ruch to dwa inne światy :) Gratuluje awansu do Ekstraklasy !! Wkońcu powracamy i My i Wy. Wydaje mi się, że będziecie mieli WIELKI problem z otrzymaniem licencji, bo bez obrazy, ale Wasz stadion to pożal się Boże ;) Jeszcze raz gratulacje i do zobaczenia w przyszłym sezonie ;) Powodzenia w ekstraklasie :)
Ostatnio edytowano 2007-06-03, 8:44 pm przez dookey, łącznie edytowano 1 raz
dookey

Postprzez SOLO1977 2007-06-03, 8:43 pm

SOLO1977

Postprzez mario999 2007-06-03, 8:43 pm

dookey napisał(a):witam kibiców Zagłębia !!

Jestem kibicem jednego z Waszych największych wrogów - kibicem Ruchu Chorzów. Byłem u Was na meczu. Pierwszą połowę graliście super, drugą źle. W waszej drużynie nie ma takie przywódcy, który ryknie na piłkarzy i oni ruszą do boju i uwierzą w siebie, a Zagłębie zamiast atakować to broniło się po golu dla Jagi. Wielu kibiców koło mnie wyzywało Peskovica, a to jest rewelacyjny bramkarz, kto był na meczu z Ruchem to wie, że uratował Wam 1 pkt. Jednak dzisiaj My wywalczyliśmy Wam awans dzięki remisowi z Lechią Gdańsk. Nie obraźcie się, ale cieszę się że Zagłębie przegrało - bo wiecie Zagłębie, a Ruch to dwa inne światy :) Gratuluje awansu do Ekstraklasy !! Wkońcu powracamy i My i Wy. Wydaje mi się, że będziecie mieli WIELKI problem z otrzymaniem licencji, bo bez obrazy, ale Wasz stadion to pożal się Boże ;) Jeszcze raz gratulacje i do zobaczenia w przyszłym sezonie ;) Powodzenia w ekstraklasie :)

wy macie za to batory arena. stadion pod euro. a hanysy znowu swoje
mario999

Postprzez MrCricket 2007-06-03, 8:45 pm

Gdy mecz odbywa się w tak fatalnych warunkach, to najczęściej drużyan która strzeli bramkę -to meczu nie przegra. Trzeba przyznać, że pierwsza połowa była dobra w naszym wykonaniu i szkoda, że nie potrafiliśmy strzelić bramki, nam zabrakło trochę szczęścia przy tej poprzeczce. Bramka strzelona przez gapiostwo obrony ustawiła całą drugą połowę, bo przy takim boisku rozklepać przeciwnika bardzo trudno. Trudno indywidualnie oceniać poszczególnych zawodników, bo w takich warunkach to niesprawiedliwe. Przykładowo taki Wolański, który nam wpakował bramkę do momentu strzelenia bramki- według mnie w ogóle nie istniał.
Na meczu pojawiło się mnóstwo tzw. expertów (niedzielnych kibiców) , którzy jak zobaczyli Wałdocha - to chyba myśleli, że to Schalke gra z Bayernem Monachium. Cwaniaki się naoglądają Ligi Mistrzów i potem myślą, że przyjdą na Ludowy i za 6 zł zobaczą to samo :D.
Po kilku meczach na wiosnę wiedziałem, że my do OE nie awansujemy, tylko możemy się co najwyżej wczołgać. Po prostu zabrakło wykonawców. Pozostał jakiś niedosyt bo inaczej ten awans sobie wyobrażaliśmy. Mimo wszystko wolę coś takiego niż kolejny rok kisić się w tej 2 lidze i wolę sobie nie wyobrażać co byłoby gdyby PZPN "przymknął" te kuchenne drzwi.
Odetchnijmy z ulgą, cieszmy się i świętujmy z awansu, który pod względem piłkarskim nam się po prostu nie należał ;)
MrCricket

Postprzez Krycha1906 2007-06-03, 8:46 pm

hmmmmm...
Przegraliśmy;(
zapominamy i cieszymy sie awansem!
;)
Jeśli chodzi o ten incydent po meczu legia się źle zachowała i niechemy tutaj legi! jeśli tak chca dymić mają własny stadion. W Sosnowcu był i jest spokój niepotrzebne są zadymy !
Ale jedno mnie zastanawia po co my dziękowaliśmy Jadze? za co ? za to ze nas dzisiaj ograli? żenada ;/;/;/ szacunek i tyle:) mogliście zgode z jagą założyć buahahahahhahah ;)
Krycha1906

Postprzez jurek1988mdc 2007-06-03, 8:46 pm

Jest to mój najszczęśliwszy dzień w życiu mimo że przegralismy mecz ale kto o tym bedzie pamietal teraz liczy sie tylko OE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nasze ZAGŁĘBIE najlepsze w Polsce jest najlepsze w Polsce jest...
jurek1988mdc

Postprzez dookey 2007-06-03, 8:48 pm

pisałem bez obrazy ;) Nasz też nie jest wspaniały, ale trzeba przyznać, że lepszy ;) sory, jeśli obraziłem kogoś
dookey

Postprzez Przemek26 2007-06-03, 8:52 pm

W końcu powrót.
Gdyby ktoś nie oglądał I połowy to mógłby śmiało powiedzieć że ten zespół robi wszystko żeby nie awansować.Szkoda nie wykorzystanych sytuacji w I połowie, pewnie było by inaczej i na pewno wtedy byśmy tego meczu nie przegrali.II połowa .............. To jeszcze większa kpina niż popis w Bielsku. :diabelek: :diabelek: :diabelek:
I to czekanie na wynik z Gdańska . Wstyd.Awansował zespół z całej drugiej ligi , któremu się ten awans nie należał. Mamy 3 piłkarzy I ligowych i to jedyna rzecz która ma coś wspólnego z OE w Zagłębiu.
Przemek26

Postprzez lkjh 2007-06-03, 8:56 pm

dookey napisał(a):pisałem bez obrazy ;) Nasz też nie jest wspaniały, ale trzeba przyznać, że lepszy ;) sory, jeśli obraziłem kogoś

dzięki za gratulacje ale idź już z tego forum bo jesteś za bardzo śląski tzn troche się wywyższasz
lkjh

Postprzez dookey 2007-06-03, 9:02 pm

ok, ide, ale myślałem że wypada Wam pogratulować ;) a i nie jestem hanysem, bo mieszkam w sąsiednim mieście - Jaworznie ;) powodzenia i do zobaczenia za rok :)
Ostatnio edytowano 2007-06-03, 9:04 pm przez dookey, łącznie edytowano 1 raz
dookey

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna