03.06.2007 godz 17 BITWA O AWANS Zagłębie S.- Jagiellonia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez fan78 2007-06-01, 5:01 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. FAN 78 - Driver - London - a dlaczego Kol. nie pisze o pierwszym AWANSIE
do I ligi - Stal Sosnowiec rok 1954 - i rok pozniej Vice Mistrz Polski bo tutaj sie
zaczelo a pozniej juz poszlo dalej i latwiej- nie bede podawal szczegolow.
Pozdrawiam
Tadeusz

Panie Tadziu ja tego nie napisałem.Napisał to koleś o pseudonimie(sow)z gazety "Sport".A dlaczego nie wspomniał o 54 r nie wiem,pewnie dlatego ze chciał podać daty wazne dla obu klubów w których obydwa te kluby miały swój udział.
fan78

Postprzez Bronti 2007-06-01, 5:10 pm

Doping prowadzic musi Krzywy a napewno bedzie gitara!!!Krzywy wierzymy w ciebie!!!!
Bronti

Postprzez JerryDG 2007-06-01, 5:29 pm

Gdzie poza sklepem kibica i kasami można kupić bilety??
JerryDG

Postprzez Bulid_Zaglebie 2007-06-01, 5:32 pm

właśnie! gdzie można kupić bilety i czy są jeszcze? tego meczu nie odpuszcze!!
Bulid_Zaglebie

Postprzez ziomo 2007-06-01, 5:39 pm

Mozna kupic np 4 piwa warka i dostaniesz bilet lub w kasach
ziomo

Postprzez JerryDG 2007-06-01, 5:47 pm

Jak to jest z tymi piwami??
JerryDG

Postprzez ziomo 2007-06-01, 5:50 pm

Kupujesz 4 piwa warka i dostajesz bielt na mecz zaglebia
ziomo

Postprzez JerryDG 2007-06-01, 6:18 pm

To w każdym sklepie jest??
JerryDG

Postprzez klara 2007-06-01, 7:15 pm

Ten gościu ze sportu, nazywa sie Sowiński....
klara

Postprzez Simlock 2007-06-01, 7:31 pm

A nie wiecie przypadkeim ilu kibiców ma przyjechac z Jagi???
Simlock

Postprzez VasquezBKS 2007-06-01, 7:37 pm

Na dzień dzisiejszy licznik stanął na blisko 700 żółto-czerwonych fanatykach. Jedziemy do was przyklepać awans! Pozdrowienia
VasquezBKS

Postprzez gothblack 2007-06-01, 7:57 pm

R_ napisał(a):
yoopiter napisał(a):
R_ napisał(a):z dupy taki kibic ;] hehe wlasnie gdzie byles jak gralismy od warty zawiercie do wlokniarza konstantynow ??? zostan w domu

Ale kozak jesteś, powinieneś order dostać. Ja ostatnio byłem na Zagłębiu chyba przed lub na awansie do 3. ligi (Janina Libiąż?), w niedzielę będę, a w Orange będę na wybranych meczach, bo tak mi się podoba i nic Ci do tego. Jak kiedyś chodziłem na mecze Kazików, to często przychodziła ekipa prosto z kosza lub z nogi (krzycząca Zagłębie zamiast Płomień) nie mająca wielkiego pojęcia o siatkówce i co miałem im powiedzieć "zostańcie w domu"? Zastanów się co mówisz, zamiast się cieszyć, że się stadion zapełni to robisz sceny.

Widzisz bo ty nie wiesz co to byla 5, 4,4,3,3 liga dla mnie nie jestes prawdziwym kibicem i tyle proste ;], pamietaj gdyby nie my, gdzie wymuszalismy walkowery w 4 i 3 lidze to bys w zyciu nie mial dane ogladac takich meczy jak ten w niedziele

R to powinieneś otrzymać pomnik.....dzięki Tobie mamy szansę awansować do OE....,o rany jestem pod wrażeniem!!!!!!!....z chęcią zaprosiłbym Cie na piwko z tej okazji,ale nie wiem czy juz możesz pić....,a może w niedzielę też byś coś wymusił?????
sorki za offtop ,ale ten gość mnie rozwala......
gothblack

Postprzez marcinek8484 2007-06-01, 8:17 pm

stadion MUSI być cały oflagowany , doping MUSI prowadzic Krzywy nie żaden Ader co o tym pojęcia nie ma a Zagłębie MUSI wygrac !!

Wszyscy na Ludowy !!!
marcinek8484

Postprzez Darian 2007-06-01, 8:23 pm

LUDZIE TO JEST WĄTEK PIŁKARSKI A NIE KIBICOWSKI!!!

Jeżeli chcecie pisać o aspektach kibicowskich to nie w tym dziale! Macie specjalnie do tego dział kibicowski w którym jest temat o meczu z Jagiellonią!
Darian

Postprzez eko 2007-06-01, 8:39 pm

fan78 napisał(a):Niech znowu popłyną łzy szczęścia
Białystok. W niedzielę około godziny 18.50 możemy cieszyć się z upragnionego awansu białostockiej Jagiellonii do ekstraklasy.
Jaga znajduje się już tylko o krok od pierwszej ligi. Ostatnie posunięcie żółto-czerwoni wykonać zamierzają w Sosnowcu. Zwycięstwo zapewni im drugie miejsce w tabeli na jedną kolejkę przed zakończeniem sezonu.
Niemal równo dwadzieścia lat temu Jagiellonia fetowała w Sosnowcu historyczny awans do ekstraklasy. Przed rokiem także na stadionie Zagłębia cieszyliśmy się z zagwarantowania sobie udziału w barażach o pierwszą ligę. Teraz na tym samym obiekcie znowu mogą popłynąć łzy szczęścia.
Trener Artur Płatek tonuje nastroje. - Zostało nam do rozegrania 180 minut - podkreśla opiekun białostockiego zespołu i pieczołowicie pracuje nad wyłonieniem optymalnego składu na niedzielne spotkanie.
Pierwsze 90 minut czeka Jagę w wyjazdowym pojedynku z Zagłębiem. Jeśli wygra, ostatni mecz na własnym stadionie z Unią Janikowo nie będzie miał żadnego znaczenia. Remis też nie byłby złym osiągnięciem, ponieważ wtedy wystarczy zwycięstwo z Unią. To zapewni drugie miejsce, które jest celem jagiellończyków i jednocześnie stanowi stuprocentową gwarancję awansu.
Białostoczanie podkreślają jednak, że jadą do Sosnowca po trzy punkty. Pomóc w ich zdobyciu swoim dopingiem mają kibice. Wprawdzie więcej sympatyków na wypełnionym po brzegi stadionie będzie po stronie Zagłębia... - Ale nasi fani są lepsi - mówi trener Płatek. - Fajnie byłoby gdyby przyjechali na mecz w liczbie tysiąca, o co się starają. Są dla nas wielkim wsparciem.
Niedzielny wieczór zapowiada gigantyczne emocje. Wierzymy, że kolejne przeżywać będziemy już w ekstraklasie.

Możliwe scenariusze

Jagiellonia zajmie drugie miejsce w tabeli na koniec sezonu: 1) jeśli wygra w niedzielę z Zagłębiem, 2) jeśli zremisuje z Zagłębiem i pokona w ostatniej kolejce Unię Janikowo, 3) w przypadku porażki w Sosnowcu Jagiellonia będzie musiała wygrać tydzień później z Unią i liczyć na porażkę Zagłębia w meczu z KSZO oraz, że kompletu punktów w dwóch spotkaniach sezonu nie zdobędzie Polonia Bytom (mogą jej zostać zwrócone trzy "oczka”).
Awans do I ligi można zapewnić sobie także z 3. lub 4. miejsca. Do tego wystarczy, aby Lechia Gdańsk nie zdobyła kompletu punktów w dwóch ostatnich meczach. Wtedy Jagiellonia mogłaby ponieść nawet dwie porażki. Jednak wówczas pozostanie nerwowe oczekiwanie na ostateczne decyzje PZPN-u w sprawie ukaranych za korupcję klubów. Dlatego priorytetem dla Jagi jest obrona drugiej pozycji w tabeli.

Sonda "Współczesnej"

Paweł Sobolewski (były zawodnik Jagiellonii, obecnie Korona Kielce): - Zapowiada się ciekawy i ciężki dla obu drużyn mecz. Wierzę jednak w Jagiellonię. Oglądałem jej ostatnie spotkanie ze Stalą Stalowa Wola. Jest w dobrej formie. Stawiam, że podobnie jak rok temu Jaga wygra w Sosnowcu.

Kamil Ulman (były zawodnik Jagiellonii, obecnie ŁKS Browar Łomża): - Wygra Jagiellonia. Jest tak bardzo blisko awansu do ekstraklasy, że nie wypuści już swojej szansy z garści. Żeby nie czekać na ostatnią kolejkę i ostateczne decyzje PZPN-u pokona w niedzielę Zagłębie i potem Unię Janikowo.

Piotr Ćwielong (zawodnik Ruchu Chorzów): - Stawiam na Jagiellonię i chciałbym, żeby wygrała w Sosnowcu. Niech Zagłębie jeszcze trochę się pomęczy. Jagę czeka ciężkie zadanie, ale moim zdaniem jest lepszą drużyną i ma lepszych kibiców. Szczerze życzę jej awansu do ekstraklasy.

Jacek Trzeciak (zawodnik Polonii Bytom): - Obie drużyny prezentują podobny pułap umiejętności, choć nazwiska wskazywałyby na Jagiellonię. Do drugiego miejsca Jadze wystarcza remis, pod warunkiem, że potem wygra z Unią Janikowo. Sądzę, że w Sosnowcu dojdzie do podziału punktów.

noto wypowiedzi niektorych osob mnie wkur...y ... na pewno niemamy gorszych kibicow od Jagi a ten Cwielong niech niebedzie taki cfany, chociaz z drugiej strony wiadomo ze hanysy wola zeby Jaga weszla.. ale z drugiej strony to czesto tak bywa ze jezeli wszyscy "znawcy" sie wypowiadaja ze wygra jedna druzyna, wygrywa ta druga.. i tym razem tez tak bedzie i wiem, ze "utrzemy" nosa tym wszystkim osobom, ktorzy sa pewni zwyciestwa Jagi..
OE BEDZIE NASZA!!!
eko

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna