Zagłębie Sosnowiec-Śląsk Wrocław Sobota godz. 17.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Oni nie chca wejść.....

Postprzez klara 2007-05-26, 9:05 pm

Oni nie chca wejść do OE...musimy sie modlic aby w niedziele Polonia pokonała piasta bo inaczej możemy wypaść z obiegu...
klara

Postprzez flex 2007-05-26, 9:10 pm

Prymula, Peskovic,Marek, Skrzypek, Hosic, Lachowski nie mam zastrzeżeń, ale reszta. Nie można im odmówić woli walki.

Berensztajn - Stać chłopa na więcej. Dużo biegał, ale jakość strzałów i podań poniżej jego poziomu,
Folc - Już niedługo wiatr go będzie przewracał na boisku. Chłopie weź się w garść, przestań symulować a zacznij walczyć.
Kłoda - też znacznie obniżył loty.
Adżem - dopóki ma siłę to gra, później jak się zmęczy to mam wrażenie że celowo szuka kartek.
Kościukiewicz - żenada.
Mierzejewski - j.w.
Piątkowski - j.w.
Reszta nie zachwyciła.

Jeśli tylko połowa drużyny chce wygrać mecz to zdecydowanie za mało.
flex
Administrator

Postprzez alien 2007-05-26, 9:12 pm

Jak to możliwe ze w drużynie która zmierza do OE podczas meczu istnieje dwóch max 3 zawodników (Prymula, Skrzypek, Boris - dzisiaj gdyby nie oni to ....az żal mysleć) ......do jasnej cholery gdzie reszta drużyny ????????? :diabelek: :diabelek: :diabelek:

Szacunek dla kibiców WKS
alien

Postprzez August 2007-05-26, 9:18 pm

Może się jakoś doczłapią z bólem do tej I ligi.Ale ten mecz pojazał, że nie mamy drużyny tylko zlepek grajków bez charyzmy, charakteru, z zadziornością na jaieś 12 minut w meczu. Ogólnie rzecz biorąc szczęśliwy remis z Wrocławiem. Na dzień dzisiejszy najbliżej OE są kibice.
August

Postprzez Misaki 2007-05-26, 9:18 pm

To że Kłoda obniżył loty to się zgadzam bo w porównaniu do gry przed jego kontuzją był dla mnie najlepszym zawodnikiem Zagłębia Teraz myśle że gra na poziomie średniej calej drużyny czyli po prostu przeciętnie Mam nadzieje że Arek wróci do swojej dawnej formy Swoim zaangażowaniem, włączaniem się do akcji ofensywnych wymiatał
Misaki

Postprzez MrCricket 2007-05-26, 9:20 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Za bardzo dokuczyli mi zawodnicy i trener - remisujac w tym ARCYWAZNYM MECZU
nie tak wobrazalem sobie ten dzisiejszy wieczor - jest oczywiste iz zawodnicy i
trener nie zdaja sobie sprawy z wagi tych spotkan - WIDOCZNIE TAK MUSI BYC
ALBO BEDZIE LIGA W SOSNOWCU ALBO JEJ NIE BEDZIE - MOZE SIE UDA TYPOWO
PO POLSKU. Powiem tak Zaglebie powinno dzisiaj ROZJECHAC SLASK WROCLAW
gdyby im zalezalo i wiedzieli jak to zrobic -
W niedziele 3.06.2007 - nastepna okazja ZOBACZYMY.Skoro mamy przereklamowanych
zawodnikow to po co sie pchamy do I ligi?
Pozdrawiam Wszystkich mimo zlego nastroju.
Tadeusz

Zagłębie powinno rozjechać Śląsk, ale... musielibyśmy mieć ok. trzech Prymuli. Oni doskonale zdają sobie sprawę o co grają $$$, ale zwyczajnie niektórym brakuje umiejętności. To jest piłka, nikt się przed tobą nie położy na boisku tylko dlatego, że nazywasz się np. Berensztajn czy Kaczorowski. W przypadku awansu, w który ciągle wierzę - może nawet połowa delikwentów musi sobie szukać nowych klubów.
MrCricket

Postprzez August 2007-05-26, 9:30 pm

MrCricket napisał(a):
Tadeusz Wisniewski napisał(a):Za bardzo dokuczyli mi zawodnicy i trener - remisujac w tym ARCYWAZNYM MECZU
nie tak wobrazalem sobie ten dzisiejszy wieczor - jest oczywiste iz zawodnicy i
trener nie zdaja sobie sprawy z wagi tych spotkan - WIDOCZNIE TAK MUSI BYC
ALBO BEDZIE LIGA W SOSNOWCU ALBO JEJ NIE BEDZIE - MOZE SIE UDA TYPOWO
PO POLSKU. Powiem tak Zaglebie powinno dzisiaj ROZJECHAC SLASK WROCLAW
gdyby im zalezalo i wiedzieli jak to zrobic -
W niedziele 3.06.2007 - nastepna okazja ZOBACZYMY.Skoro mamy przereklamowanych
zawodnikow to po co sie pchamy do I ligi?
Pozdrawiam Wszystkich mimo zlego nastroju.
Tadeusz

Zagłębie powinno rozjechać Śląsk, ale... musielibyśmy mieć ok. trzech Prymuli. Oni doskonale zdają sobie sprawę o co grają $$$, ale zwyczajnie niektórym brakuje umiejętności. To jest piłka, nikt się przed tobą nie położy na boisku tylko dlatego, że nazywasz się np. Berensztajn czy Kaczorowski. W przypadku awansu, w który ciągle wierzę - może nawet połowa delikwentów musi sobie szukać nowych klubów.

Myślę, że w przypadku braku awansu jeszcze więcej z nich wyleci i to z hukiem.A za awans mają (ponoć) coś ok. miliona do podziału, więc bra chęci byłby raczej niezrozumiały...
August

Postprzez pol13 2007-05-26, 10:44 pm

Drewno Kościukiewicz i elegancik Piątkowski to jest delikatnie mówiąc masakra, natomiast martwi mnie bardzo słabiutka postawa Berensztajna??? Znowu jak zwykle mecz o wszystko i znowu z Jagą!!!!! Nie mam pytań!!!!! Prymula i Peskovic wielki szacunek!!!!!
pol13

Postprzez Darian 2007-05-26, 10:45 pm

A ja utwierdzam sie w przekonaniu że po sezonie trzeba będze zrobić mały remament w naszej kadrze.
W szczególności należy podziękować Piątkowskiemu za jego "grę". Jeżeli ten człowiek myśli że jest drugim Christiano Ronaldo to mogę mu pomóc i powiedzieć prawdę że nie jest.
O ile Kościukiewicz to jest zawodnik o zerowej technice i nie można go wychwalać za umięjestności piłkarskie o tyle widać że stara się ze wszelkich sił robić co do niego należy, a że niewychodzi to już inna sprawa.
O tyle w przypadku Piątkowskiego nie widać ochoty i zaangażowania do podjęcia jakiegoś wysiłku dla drużyny. Wzzystkie zagrania Piątkowskiego są dla jego indywidualnej potrzeby pokazania się. Jeżeli zatem ów człowiek chce się pokazywać niech idzie do cyrku!!! Tam jest jego miejsce!
Darian

Postprzez pol13 2007-05-26, 10:50 pm

Dokładnie tak lub ewentualnie do kabaretu!!!!!! Gra bez pojęcia i tylko mu dobrze wychodzi szpanerka!!!! Piątkowski out i Kościukiewicz również!!!!
pol13

Postprzez PaprykarZ19 2007-05-27, 12:46 am

Słabsza postawa Berensztajna może być spowodowana problemami ze ścięgnem achillesa jakie miał, w dodatku mecze co 3 dni i odbiło się to na jego postawie.Miejmy nadzieję, że przez ten tydzień przygotuje się na Jagę w 100%!
Kościukiewicz od początku tej rundy spisuje się słabiutko, wg mnie powinien zostać środkowym bloku, albo centrem ;D, bo jego warunki chyba mimo wszystko bardziej mu przeszkadzają aniżeli pmagają, na same stałe fragmenty nie ma co go trzymać i tak nie wykorzystujemy tego, wogóle w tej rundzie ze stałymi fragmentami jest totalna kaszana! Zamiast Huberta wolę oglądać Tomka Szatana, w Bytomiu zagrał poprawnie i jestem za tym aby dać mu szanse!
Jest jeszcze paru piłkarzy, którym niestety brakuje trochę umiejętności, ale nie czas i miejsce na takie rozważania teraz. Musimy w tym składzie się postarać i wykorzystać to co każdy z piłkarzy potrafi najlepiej!
Wiadomo, że nasza sytuacja się "trochę" skomplikowała, ale na własne życzenie, gdyby nie punkty stracone ze słabeuszami, teraz spokojnie byśmy grali do końca o jak najlepszy wynik, a nie drżeli o wszystko do ostatnich sekund...

Będzie dobrze. Musi!
PaprykarZ19

Postprzez laki 2007-05-27, 7:55 am

Polonia Bytom i Jagiellońia prezentują się dużo lepiej na finiszu od nas , przede wszystkim
są skuteczniejsi , natomiast nasza obrona dalej rozdaje prezęty.
Mecz ze Śląskiem był wyrównanym spotkaniem i remis jest sprawiedliwy.
Jeżeli awansujemy z czwartego miejsca , to na 100% nas zdegradują a wejdzie Polonia W.
z piątego miejsca .
Jak wy sobie to wyobrażacie że jeden jest karany za korupcje , a drugi też umoczony
w nagrode dostaje awans, którego nawet nie potrafił wywalczyć z drugiego miejsca.
laki

Postprzez Schabu 2007-05-27, 8:00 am

Panie trenerze dziękuj pan że masz w składzie takiego zawodnika jak Peskovic!!!!!!
Jaką on pracę wykonuje to się w pale nie mieści!!
Bramkarz rewelacja!!!
Ile razy nam już dupe uratował,wszyscy wiemy.
Drugim do którego nie można mieć pretensji to Prymuła.Chłopak gra na maksa bez respektu dla rywali.Ciśnie i tyle.
Cała reszta to chołota,a nie zespół bez ambicji,chęci do gry i zaangażowania!!!!
Zagłębie znów nam doskonale pokazało jak spierdolić wszystko!!!!!!!!!!!!
Śląsk przegrywał na wyjazdach praktycznie wszędzie.Zanotował aż 11 porażek,z czego trzy razy udało mu się zremisować!!!!!!!
Zdobył tylko trzy punkty na wyjeżdzie!
Ale nasi gwiazdorzy pierwszoligowi postanowili podarować Śląsku punkcik.
Schabu

Postprzez Przemek26 2007-05-27, 8:26 am

Mecz który powinniśmy wygrać tylko remisujemy. Ogólnie podsumowując mieliśmy cały czas przewagę, ciągłe ataki, przy kilku odpowiedziach piłkarzy Śląska. Szkoda że udało się zdobyć kompleciku punktów.No cóż dziwne jest też dla mnie że bramkę tracimy po informacji spikera ze Miedź prowadzi z PW.
Zmiana Piątka na Skrzypka za późno. Powinien wejść już na II połowę.Boris =Jaworski.
Mamy bramkarza na Ligę Mistrzów i Krystiana Prymulę. I to koniec . Reszta to smutna rzeczywistość.
Przemek26

Postprzez eric 2007-05-27, 8:31 am

Miejmy nadzieję, że wygrany za Jagą i wyjdziemy z drugiego miejsca bo zasługujemy na to. Cieszę się z remisu bo mogło być gorzej. I jeżeli Lechia dzisiaj przegra to jesteśmy. Mylą się na stronie Zagłębia. Mamy lepszy bilans meczy bezpośrednich z Lechią i wchodzimy, ale tak jak napisał gość z Szin-Czenem:) czwarta drużyna nie musi awansować bo wyrok Łęcznej nie jest prawomocny. Więc z Jagą musimy wygrać i wyjść na drugim. Pzdr
eric

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna