Polonia W. - Zagłębie Sosnowiec 13.05.07

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez nemesis 2007-05-12, 6:36 pm

Panowie bez optymizmu nici!!! c*** wielki jak szelki!!! Trzeba walczyc, bez tego dupa. Bedzie ciezko ale coz, bez walki do OE nie ma po co isc. Bedzie remis, bedzie sukces.
nemesis

Postprzez adriano20 2007-05-12, 6:42 pm

38min 1-0 dla ruchu, a więc ruch poza zasięgiem ale walczymy z polonia o 2 miejsce, wierze że wygramy, ale tylko wierze
adriano20

Postprzez martinho 2007-05-12, 8:01 pm

Teraz Zagłębie albo pokaże że jest zespołem na miaręe kstraklasy albo nie, tylko zwycięstwo w przeciwnym razie odpadamy od ruchu na 7-8 pkt
martinho

Postprzez Przemek26 2007-05-12, 9:46 pm

Zastanawiam się czy Zagłębie pojechało już dziś do Warszawy, czy w przypadku dzisiejszego wyjazdu, zawitali w całej ekpię na Łazienkowską i zobaczyli jak sie gra. Jeśli tak i mają umiejętności choćby minimalne do nauki, to jutro będzie dobrze.
Jesli Dworczyk oglądał mecz Legii z Widzewem , to mam nadzieje jak wygląda i zachowuje sie trener podczas meczu ( patrz Michał Probierz), nie jak Ziółko ( mimo że leży w pozycji leżakowej jak nasz trenerio ma wyniki) . Inna sprawa jeśli nasi grajkowie oglądali mecz Legii z Widzewem, to mam nadzieje że widzieli jak sie nie przyjeżdża bronic a walczy się o komplet.
Przemek26

Postprzez vcr pogoń 2007-05-12, 9:48 pm

12 kolejka, Sobota, 07.10.2006. godz. 14:30 Zagłębie Sosnowiec - Polonia Warszawa 3:1 (0:0)

JESZCZE RAZ CHCEMY TEGO....

oby było podobnie...

pozdro
vcr pogoń

Postprzez tomeknh 2007-05-12, 10:58 pm

PaprykarZ19 napisał(a):Osman nie liczą się tylko umiejętności w odnoszeniu sukcesów. Ważna też jest pracowitość, zacięcie w tym co się robi i ambicja. Często jest tak, że teoretycznie mocniejsi przegrywali ze słabszymi, takich przykładów w piłce jest masa! I jeśli nawet nasi indywidualnie są słabsi, a wierze, że większość jest przynajniej równorzędnymi rywalami dla piłkarzy Polonii, to jak wyjdą na boisko zmotywowani, świadomi tego o co grają i zdeterminowani do osiągnięcia celu to jestem pewien, że możemy ten mecz wygrać! : )

Zakladaj stary konto w BWIN (kurs 3,55) albo jeszcze lepiej w bet-at-home (kurs 3,85) albo tez idz do STS-u (kurs3,4) oczywiscie na naszych grajkow. Podejrzewam, ze te kursy jutro beda jeszcze wyzsze. A co do motywacji to raczej sie ciezko doszukac czegos takiego, bo wg mnie nawet jesli zajmiemy premiowane awansem miejsce to i tak zagramy w 2 lidze. Tak wiec o motywacji nie gadajmy.
tomeknh

Postprzez PoloniaWarszawa 2007-05-12, 11:11 pm

tym którzy tak boją sie o wynik i chcą miec info na bieżąco, polecam:Kibiców, którzy nie będą mogli przybyć na mecz Polonii z Zagłębiem Sosnowiec zachęcamy do zamówienia relacji SMS z tego spotkania. Aby otrzymać informacje o wyniku meczu należy wysłać SMS o treści KSP.1305 na numer 72880.
Koszt usługi to 2,44 zł. Usługa obejmuje wysłanie trzech SMS-ów w trakcie trwania meczu.
PoloniaWarszawa

Postprzez fan78 2007-05-12, 11:15 pm

PoloniaWarszawa napisał(a):tym którzy tak boją sie o wynik i chcą miec info na bieżąco, polecam:Kibiców, którzy nie będą mogli przybyć na mecz Polonii z Zagłębiem Sosnowiec zachęcamy do zamówienia relacji SMS z tego spotkania. Aby otrzymać informacje o wyniku meczu należy wysłać SMS o treści KSP.1305 na numer 72880.
Koszt usługi to 2,44 zł. Usługa obejmuje wysłanie trzech SMS-ów w trakcie trwania meczu.

Nie rozumiem po co SMS?Przeciez mecz jest w telewizji.
fan78

Postprzez PaprykarZ19 2007-05-12, 11:21 pm

tomeknh napisał(a):
PaprykarZ19 napisał(a):Osman nie liczą się tylko umiejętności w odnoszeniu sukcesów. Ważna też jest pracowitość, zacięcie w tym co się robi i ambicja. Często jest tak, że teoretycznie mocniejsi przegrywali ze słabszymi, takich przykładów w piłce jest masa! I jeśli nawet nasi indywidualnie są słabsi, a wierze, że większość jest przynajniej równorzędnymi rywalami dla piłkarzy Polonii, to jak wyjdą na boisko zmotywowani, świadomi tego o co grają i zdeterminowani do osiągnięcia celu to jestem pewien, że możemy ten mecz wygrać! : )

Zakladaj stary konto w BWIN (kurs 3,55) albo jeszcze lepiej w bet-at-home (kurs 3,85) albo tez idz do STS-u (kurs3,4) oczywiscie na naszych grajkow. Podejrzewam, ze te kursy jutro beda jeszcze wyzsze. A co do motywacji to raczej sie ciezko doszukac czegos takiego, bo wg mnie nawet jesli zajmiemy premiowane awansem miejsce to i tak zagramy w 2 lidze. Tak wiec o motywacji nie gadajmy.

Właśnie wg mnie teraz powinni być podwójnie zmotywowani po tych wszystkich przejściach...I zapisać się w historii klubu wywalczonym awansem do OE, który pozwoli naszem klubowi przetrwać, bo nie wiem co by się z nami stało gdyby nas spuścili niżej, a tak mimo wszystko optymistyczniej będzie można spoglądać w przyszłość... Nie wiem czy dobrze robię, ale mimo wszystko staram się wierzyc w to, że przynajmniej część z piłkarzy naszego klubu ma też sportową ambicję. A nawet jeśli nie ma i zależy im tylko na kasie to powinni walczyć o ten milion zł za wywalczenie awansu... ; )
Nie stawiam na Zagłębie w tej rundzie, bo jestesmy chyba najbardziej nieprzewidywalną drużyną z całej ligi, lubię adrenalinę i takie zabawy, ale ja lubie wygrywać, a już na Miedzi 180zł poszło się *******, a w tym przypadku byłoby to za bardzo loteryjne... ;P
PaprykarZ19

Postprzez cala 2007-05-13, 12:03 am

``Podoba mi się gra Zagłębia. Nie ma tam żadnej finezji, czy jakiejś skomplikowanej taktyki, jedyna strategia to sławne kick&run, ale za to prezentują naprawde fajną wole walki. Nie ma piłek straconych, pełne poświęcenie, ciągłe wślizgi. No klasa. Żeby nasze pajace ze swoją techniką, którą jednak posiadają, przedstawiały to... ach.. wole juz pozostać na ziemi``

:zdziw: :zdziw: :zdziw:

to napisal kibic legii na swoim forum
moze to my jestesmy przewrazliwieni :053: :053:

wierze ze to my jednak wygramy.stac naszych grajkow na dobra gre i mam nadzieje ze wkoncu sie przelamia i pokaza gre godna OE.stawiam 2-0 dla nas :564:
cala

Postprzez KAVU'91 2007-05-13, 12:25 am

Mecz niestety obejrze przed telewizorem i mam nadzieję, że po końcowym gwizdku nie wyrzuce go przez okno... Jestem pełen wiary i optymizmu, chociaż Zagłębie gra w kratkę. Wygrana z Lechią, porażka w Bielsku, wygrana z Polkowicami więc teraz... Wygrana oczywiście Obrazek. Czas wreszcie przerwać grę na "plus - minus" i iść za ciosem po ostatnim zwycięstwie.

Jutro trzeba będzie postawić na Zagłębie z 10 złotych :)

I mocno trzymać kciuki przed TV :)
KAVU'91

Postprzez fan78 2007-05-13, 8:14 am

Rozmowa z trenerem Polonii Waldemarem Fornalikiem

(...) Olgierd Kwiatkowski: Co się stało we Wrocławiu?
Waldemar Fornalik: - Co się stało? Mecz zremisowaliśmy. Wszyscy traktują nas jak Real. A my jesteśmy Polonią. Trzeba wziąć pod uwagę to, że Śląsk jest u siebie bardzo mocną drużyną, której ciężko strzelić bramkę.

Polonia zremisowała, grając przez 87 minut z przewagą zawodnika.
- A ja panu przypomnę, że my wygraliśmy na początku rundy z Ruchem Chorzów, grając w dziesiątkę, i mógłbym podać kilka przykładów innych drużyn, które wygrywały w osłabieniu.

Pana drużyna nie gra tak efektownie jak na początku wiosny...
- Mamy silniejszych przeciwników. Graliśmy przecież ostatnio z Polonią Bytom, Śląskiem Wrocław. Rywale inaczej też do nas podchodzą. Wiedzą już, że wygraliśmy pewną liczbę meczów, jesteśmy wiosną najlepsi. Dlatego się sprężają.

A w niedzielę czeka na Polonię jeszcze trudniejszy przeciwnik - Zagłębie Sosnowiec.
- Ciężko dziś powiedzieć, czy to trudniejszy przeciwnik. Każdy mecz jest inny.

Co się stało z Jackiem Kosmalskim? Szedł jak burza. W każdym meczu strzelał bramkę. Teraz z Polonią Bytom i ze Śląskiem nie zdobył nic.
- Strzeliłby we Wrocławiu bramkę, gdyby nie faulował go bramkarz, który za to dostał czerwoną kartkę. Piłkarze są tylko ludźmi i mają słabsze dni. Nie przesadzajmy.

Jeśli Polonia wygra z Zagłębiem, to I liga będzie realna?
- A ile my mamy punktów straty do trzeciego miejsca? Osiem. Do zakończenia rozgrywek mamy sześć meczów. Czyli musimy wygrać wszystko, a Polonia Bytom przegrać trzy razy. Trzeba trzeźwo na to popatrzeć. Awansować to rzecz trudna, ale oczywiście nie ma też co tak gadać, rezygnować. Różnie może być na koniec sezonu. Nasza zasada się nie zmienia. Chcemy wygrać każdy najbliższy mecz. (...)

Rozmawiał: Olgierd Kwiatkowski.

źródło: gazeta.pl
fan78

Postprzez Osman 2007-05-13, 10:56 am

Dworczyk!

jego wypowiedz przed meczem z Polonią:
''Zagramy piecioma zawodnikami w pomocy i jednym w napadzie. To jest recepta na sukces.Zawsze w takim ustawieniu strzelamy brameczke- cieszy sie szkoleniowiec niedzielnych gości.

co za pacan! zaś Folc sam w ataku i zas jak z ruchem bedziemy sie bronic!
Ale teraz to juz napewno cos nam do bramki wpadnie ;/
Osman
Żółta kartka

Postprzez Lukasch89 2007-05-13, 11:30 am

Nie mogę słuchac już Dworczyka :/ A ta wypowiedź już totalnie mnie dobiła :/ Czemu nie może grac standardowego ale elastycznego taktycznie 4-4-2 :/ Nie rozumiem tego faceta, a 4-5-1 to najlepszy przykład jego niekompetencji. Uważam, że Dworczyk już nie jest w stanie trenowac naszych Sosnowiczan. Nie dla tego, że jest zły, ale nie ma wystarczających umiejętności trenerskich na I lige i na koniec rundy, gdy toczy się walka o awans. Już wykorzystał i zrobił co mógł. Teraz czas na nowego trenera.

A co do samego meczu, stawiam 1:0 dla Nas. Będzie ciężko, ale wierzę, że naszych chłopaków stac na wygraną i pokarzą Poloni jak się gra :)

PS: Czy Prymula będzie grał :?: Bo jakoś nie umiem znaleźc informacji o tym :/
Lukasch89

Postprzez Przemek26 2007-05-13, 11:39 am

Zagłębie przyjedzie do stolicy osłabione, bowiem trener Dworczyk nie może skorzystać z aż 5. zawodników. Kontuzjowani są Dawid Topolski, Daniel Treściński i Hadis Zubanović, a za nadmiar żółtych kartek pazują Ahmed Hosić i Jarosław Piątkowski.
Ze strony PW.
:D :D :D Prawie jak Osama Bin Laden :D :D :D
Przemek26

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna