PZPN - rózne

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez YOOSHKY 2007-05-11, 7:27 am

Przemek26 napisał(a):[...] Nasz stadion tych norm nie spełnia.Nawet w przypadku awansu, nie ma fizycznej możliwości, żeby na pierwszy mecz stadion miał światło, dach na 1 tyś osób i murawę podgrzewaną. A bzdury które wypowadają włodarze miasta, jakoby mieli by zapewnienie ze stycznia od pzpnu, że będzie jakaś karencja niech opowiadają w żłobku dziecią przed snem.

Przedstawiciele PZPN już zapowiadają ze będą stosować licencje warunkowe oraz będą uwzględniać gwarancje miast.... Więc trochę czasu będzie na dostosowanie się do wymogów.
YOOSHKY

Postprzez SCORPARO 2007-05-11, 7:56 am

YOOSHKY napisał(a):
Przemek26 napisał(a):[...] Nasz stadion tych norm nie spełnia.Nawet w przypadku awansu, nie ma fizycznej możliwości, żeby na pierwszy mecz stadion miał światło, dach na 1 tyś osób i murawę podgrzewaną. A bzdury które wypowadają włodarze miasta, jakoby mieli by zapewnienie ze stycznia od pzpnu, że będzie jakaś karencja niech opowiadają w żłobku dziecią przed snem.

Przedstawiciele PZPN już zapowiadają ze będą stosować licencje warunkowe oraz będą uwzględniać gwarancje miast.... Więc trochę czasu będzie na dostosowanie się do wymogów.

... a Du** jest blada ... przecież widać gołym okiem ze w Sosnowcu pierwszej ligi chcą TYLKO kibice. Nikomu innemu nie zależy na promocji do wyższej klasy rozgrywkowej Zagłębia!.
W innym przypadku obserwowalibyśmy JAKIEKOLWIEK zainteresowanie "stadionem" Zagłębia ze strony władz miasta, oraz zupełnie odmienną (czytaj: lepszą) grę najemników w drużynie Sosnowca.

Czarno widzę to wszystko ...
SCORPARO

Postprzez fan78 2007-05-11, 1:12 pm

"Jeśli Zagłębie awansowałoby, zagrałoby w II lidze"
Przegląd Sportowy/DB /07:47
- Nie chce przesądzać o winie Zagłębia Sosnowiec, ale mogę ogólnie potwierdzić, że wkrótce będziemy musieli zająć się tym klubem - powiedział Michał Tomczak, szef Wydziału Dyscypliny PZPN.
- Nie można wykluczać kolejnej degradacji, ale to tylko przypuszczenie - dodał mecenas Tomczak.

- Jeżeli przypuścimy, że Zagłębie awansuje do ekstraklasy, a zarazem mieć będzie sankcję w postaci degradacji o klasę niżej, to w następnym sezonie powinno po prostu pozostać w II lidze. Mówimy jednak o hipotetycznej sytuacji - dodał.

Więcej w "Przeglądzie Sportowym"
fan78

Postprzez fan78 2007-05-14, 8:17 pm

Były prezes Zagłębia na wolności
IAR /20:38
Były prezes Zagłębia Lubin wyszedł na wolność po wpłaceniu stu tysięcy złotych kaucji. Podejrzany w aferze korupcyjnej w polskim futbolu Jerzy F. spędził za kratkami pięć dni.
Warunkowemu zwolnieniu mężczyzny sprzeciwiała się prokuratura, która uważała, że Jerzy F. na wolności może wpływać na świadków i uczestników korupcyjnego procederu - także tych, których jeszcze nie zatrzymano.

Mężczyźnie postawiono dwa zarzuty kupowania meczów piłkarskich w sezonie 2003/2004, gdy jego drużyna wywalczyła o awans do pierwszej ligi. W każdym z przypadków miał zapłacić po kilkadziesiąt tysięcy złotych. Zagłębiu walczącemu w tym roku o tytuł mistrza Polski grozi dyscyplinarna degradacja z ekstraklasy.
fan78

Postprzez psv 2007-05-14, 8:24 pm

Tylko dwa zarzuty a kaucji 100.000 ? Ciekawe?

Apropo nasz Rudzielec tylko 20.000 - nawet tam go nie cenią
psv

Postprzez fan78 2007-05-14, 8:28 pm

psv napisał(a):Tylko dwa zarzuty a kaucji 100.000 ? Ciekawe?

Apropo nasz Rudzielec tylko 20.000 - nawet tam go nie cenią

Różnica jest taka że Rudy sie przyznał a Fiutowski nie.
fan78

Postprzez glanek 2007-05-15, 6:23 am

http://www.90minut.pl/news.php?id=555358 To chyba już tylko nasze grajki mogą nas pozbawić OE. Albo miasto.......
glanek

Postprzez Łuki19 2007-05-15, 6:25 am

No tylko oni raczej niebedzie Degradacji tylko ujemne pkt sam Tomczak tak mówi
Łuki19
Obserwowany

Postprzez Łuki19 2007-05-15, 6:27 am

glanek napisał(a):http://www.90minut.pl/news.php?id=555358 To chyba już tylko nasze grajki mogą nas pozbawić OE. Albo miasto.......

- Czy zamieszane w korupcję Zagłębie Lubin i Zagłębie Sosnowiec podzielą los zdegradowanych Arki i Łęcznej?

- Byłbym ostrożny w ferowaniu takich wyroków. Nie spodziewam się już tak spektakularnych decyzji. Raczej przyznawania ujemnych punktów.

czyli jeżeli ktoś nam zabierze OE to tylko piłkarze
Łuki19
Obserwowany

Postprzez SCORPARO 2007-05-15, 7:12 am

...tylko kompletni DEBILE nie "chwycili by sroki za ogon" !!! Jeżeli nie wejdziemy do OE w tym sezonie (tfu tfu tfu), będzie to oznaczało tylko i wyłącznie że niekt prócz kibiców nie chce w Sosonowcu "wielkiej piłki" .
SCORPARO

Postprzez flex 2007-05-15, 7:40 am

Nie podniecałbym się aż tak tą informacją.
Tomczak powiedział wprawdzie :
Czy zamieszane w korupcję Zagłębie Lubin i Zagłębie Sosnowiec podzielą los zdegradowanych Arki i Łęcznej?

- Byłbym ostrożny w ferowaniu takich wyroków. Nie spodziewam się już tak spektakularnych decyzji. Raczej przyznawania ujemnych punktów.

Teraz odpowiedzcie sobie na pytanie co sponsor Zagłebia postanowi jeśli będzie miał wybierać pomiędzy:
Grę w OE z -20 punktami karnymi i karą np. 100 zł, a dalszą grą w II lidze bez dodatkowych sankcji ?
Gra OE wiąże się na pewno z większymi kosztami, a z ujemnymi punktami to nie ma mowy o utrzymaniu się w OE.

Zresztą Tomczak bardziej myślę miał tu na myśli Zagłebie Lubin niż Sosnowiec. O Sosnowcu już się wcześniej wypowiadał, że w razie awansu i nałożonej kary ZS powinno zostać w II lidze.

Nie chcę przesądzać bo nikt z nas nie jest pewien co siedzi w głowie decydentów PZPN i naszego sponsora ale według mnie to najbardziej prawdopodobny scenariusz.
flex
Administrator

Postprzez SCORPARO 2007-05-15, 8:30 am

... większe koszty występowania w OE ... zgadzam się ... ale weź pod uwagę też eventualne wpływy z transmisji TV w C+... może sie to wszystko zniwelować (czytaj kary finansowe) do poziomu 0, i nawet z 20 punktami ujemnymi mamy szanse utrzymac się w tej upragnionej od wielu lat OE (na przełomie całego sezonu oczywiście), a kolejna szansa n avans do OE może sie prędko nie trafić !!

Ja wybieram rozwiązanie gry w OE z "dołem" punktowym. Wole takie, niż pozostanie kolejny sezon w II lidze i dalsze podchody w kotka i myszke z trenerami i zawodnikami.
SCORPARO

Postprzez flex 2007-05-15, 8:46 am

Gdy do II ligi spadną Arka, Pogoń, Wisła Płock czy Górnik Zabrze to może być ciężko awansować w przyszłym sezonie. Jeszcze nie wiadomo kto zostanie z obecnych kandydatów do awansu Polonia W., Polonia B., Jaga ?. Rywalizacja w przyszłym sezonie będzie cieżka.
flex
Administrator

Postprzez PaprykarZ19 2007-05-15, 12:01 pm

Ehh a mnie się to trochę zaczyna nie podobać...
Widać, że zaczynają coś kręcić... Wszystkie kluby miały być traktowane równo i bardzo surowo, a wychodzi na to, że te zespoły, których akta trafiły do WD z prokuratury były najzwyczajniej w świecie mięsem armatnim i pokazali jaką mają siłę słusznie degradując za wstrętne machlojki. Ale co teraz? Mieli być konsekwentni? A wygląda, że może tak nie być... Nie wiem co lub kto ma na to wpływ, ale może to Ci mafiści Kaczyństcy ;D

Ja bym się jeszcze nie cieszył, że nas nie zdegradują, bo to się dopiero okaże. Możliwe, że Tomczak po prostu przypuszcza iż kolejne kluby już nie mają tyle na sumieniu...
A jeżeli mieliby nam przywalić -15pkt na starcie to chyba wolałbym zostać w tej drugiej lidze i grać o awans, niż męczyć się w I lidze, a i tak od początku byłoby raczej przesądzone, że się nie utrzymamy, bo to bardzo dużo punktów... Weźmy pod uwagę, że w OE jest zupełnie inny poziom i w pirewszych meczach się przystosowuje do tych warunków... Z -7pkt myślę, że może udałoby się odrobić przy dobrej grze naszych...
PaprykarZ19

Postprzez fan78 2007-05-15, 2:02 pm

PaprykarZ19 napisał(a):Ehh a mnie się to trochę zaczyna nie podobać...
Widać, że zaczynają coś kręcić... Wszystkie kluby miały być traktowane równo i bardzo surowo, a wychodzi na to, że te zespoły, których akta trafiły do WD z prokuratury były najzwyczajniej w świecie mięsem armatnim i pokazali jaką mają siłę słusznie degradując za wstrętne machlojki. Ale co teraz? Mieli być konsekwentni? A wygląda, że może tak nie być... Nie wiem co lub kto ma na to wpływ, ale może to Ci mafiści Kaczyństcy ;D

Ja bym się jeszcze nie cieszył, że nas nie zdegradują, bo to się dopiero okaże. Możliwe, że Tomczak po prostu przypuszcza iż kolejne kluby już nie mają tyle na sumieniu...
A jeżeli mieliby nam przywalić -15pkt na starcie to chyba wolałbym zostać w tej drugiej lidze i grać o awans, niż męczyć się w I lidze, a i tak od początku byłoby raczej przesądzone, że się nie utrzymamy, bo to bardzo dużo punktów... Weźmy pod uwagę, że w OE jest zupełnie inny poziom i w pirewszych meczach się przystosowuje do tych warunków... Z -7pkt myślę, że może udałoby się odrobić przy dobrej grze naszych...

Ja tam wole chocby jeden sezon w OE i mecze z Gornikiem i Legią niz kolejny w 2 bez zadnej mozliwosci awansu praktycznie w nowym sezonie.Poza tym jak zagramy w OE zrobią w koncu stadion,jak nie zagramy-nie zrobią.Za długo już na to czekam.Niech dadzą nawet 30 na"minusie",wali mnie to,chce oglądać Zagłebie na najwyzszym stopniu rozgrywkowym w Polsce.
fan78

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna