Zagłębie Sosnowiec - Górnik Polkowice 09.05.2007 godz.17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez django 2007-05-08, 10:02 pm

mayday77 napisał(a):
django napisał(a):
bartekcz92 napisał(a):Ktos wie o problemach kadrowych druzyny z Polkowic??

Górnik nie ma problemów kadrowych i zagra z nami w optymalym zestawieniu.

Może to nie problem,ale nie zagra podstawowy zawodnik bloku obronnego-Konieczny(będzie pauzował za 4 żółte kartki).Więc to na pewno jakieś osłabienie jest.Środkowy obrońca który jest podstawowym zawodnikiem i wystąpił w większości spotkań - nie będzie go na newralgicznej pozycji jakim jest ostatni obrońca. Więc to musi być osłabienie !!!

Według 90minut.pl Konieczny do tej pory dostał dwie żółte kartki w II lidze ( w meczach z Odrą i Śląskiem), a nie cztery. Wcześniej dostał dwie grając w Widzewie, ale zgodnie z przepisami jak zawodnik przechodzi do innej klasy rozgrywek to kartki zostają mu anulowane. Tak więc Górnik zagra z nami w optymalnym zestawieniu.
django

Postprzez michaelus 2007-05-08, 10:15 pm

django napisał(a):tej pory dostał dwie żółte kartki w II lidze ( w meczach z Odrą i Śląskiem), a nie cztery. Wcześniej dostał dwie grając w Widzewie, ale zgodnie z przepisami jak zawodnik przechodzi do innej klasy rozgrywek to kartki zostają mu anulowane. Tak więc Górnik zagra z nami w optymalnym zestawieniu.

To dlaczego Topolski już pauzował w tej rundzie po tym jak dostał 2 żółte w barwach Zagłębia?
michaelus

Postprzez zag23 2007-05-08, 10:22 pm

Oglądałem ostatnio w TVP 3 mecz Górnika Polkowice ze Śląskiem Wrocław i tam zobaczyłem jak Konieczny został ukarany żółtą kartką i komentator powiedział, że nie zagra on w najbliższym meczu z Zagłębiem Sosnowiec.

Ps. najdziwniejsze jest to, że w protokole pomeczowym nie widnieje żadna kara na Koniecznym - cholernie dziwne - patrz: onet, tvp telegazeta, 90 minut.pl i inne Jedynie dzisiaj patrze a 90 minut pl. poprawiło swój błąd i ukarało Koniecznego
Ostatnio edytowano 2007-05-08, 11:13 pm przez zag23, łącznie edytowano 1 raz
zag23

Postprzez fan78 2007-05-08, 10:41 pm

Historia spotkań obydwu druzyn:
30.09.2000 r.:
Zagłębie Sosnowiec - Górnik Polkowice 1:1 (0:0)
1:0 - Stawecki 72'
1:1 - Jeziorny 79'

02.05. 2001 r.:
Górnik Polkowice - Zagłębie Sosnowiec 1:0 (1:0)
1:0 - Moskal 8'

24.10.2001 r.:
Zagłębie Sosnowiec - Górnik Polkowice 1:0 (0:0)
1:0 - Skrzypek 52'

23.04.2002 r.:
Górnik Polkowice - Zagłębie Sosnowiec 1:0 (1:0)
1:0 - Majewski 39'

14.08.2004 r.:
Zagłębie Sosnowiec - Górnik Polkowice 2:3 (0:3)
0:1 - Łagiewka 2'
0:2 - Pytlarz 38'
0:3 - Moskal 39'
1:3- Treściński 53'
2:3 - Lachowski 54'

31.03.2005 r.:
Górnik Polkowice - Zagłębie Sosnowiec 0:1 (0:0)
0:1 - Wolański 57'

30.10.2005 r.:
Zagłębie Sosnowiec - Górnik Polkowice 1:2 (1:0)
1:0 - Zubanović 37'
1:1 - Urbaniak 69'
1:2 - Górski 71'

24.05.2006 r.:
Górnik Polkowice - Zagłębie Sosnowiec 1:1 (1:1)
0:1 - Tyc 10'
1:1 - Jeziorny 25'

29.09.2006 r.:
Górnik Polkowice - Zagłębie Sosnowiec 1:2 (0:1)
0:1 - Berensztajn 45'
0:2 - Piątkowski 54'
1:2 - Witkowski 70'

Ogólem rozegrano 9 spotkań, z czego:
- zwycięstw Zagłębia: 3.
- remisów: 2.
- zwycięstw Górnika: 4.

Stosunek bramek: 10 do 9 dla Górnika

www.SportoweFakty.pl
Piotr Tafil
fan78

Postprzez zag23 2007-05-08, 10:48 pm

Zobaczcie i posłuchajcie to sami 52 minuta i 10 sekunda meczu zdecydowanie żółta kartka mamy dowód jakby zagrał będzie walkower.

http://www.itvp.pl/sport/video.html?cha ... ideo=24138
zag23

Postprzez django 2007-05-08, 10:56 pm

To już sam nie wiem. Wkażdym razie w regulaminie rozgrywek PZPN pisze tak:

Paragraf 13:

11. Klub przyjmujący zawodnika na mocy transferu stałego lub czasowego z innego klubu, ma obowiązek sprawdzić w macierzystym związku piłki nożnej, jakie kary ciążą na danym zawodniku. Jeżeli zawodnik takie posiada, klub przyjmujący go winien, uwzględnić je w swojej ewidencji wg następujących zasad:
a.) jeżeli zmiana barw klubowych następuje w obrębie tej samej klasy rozgrywek, to zawodnik w dalszym ciągu posiada w rejestrze tę samą liczbę kartek, które posiadał dotychczas.
b.) natomiast, gdy ten zawodnik przechodzi do klasy wyższej lub niższej, to kartki żółte, które otrzymał w poprzednim klubie nie podlegają rejestracji w nowej drużynie.
django

Postprzez mayday77 2007-05-08, 10:57 pm

http://www.sosnowiec.info.pl/modules/ne ... 6e298e226e

Jakby ktoś nie wiedział o co grają nasi piłkarze.Milion złotych do podziału za awans-niech mi nikt nie mówi że nasi "skórokopacze"nie chcą podnieść takich pieniędzy z murawy.Każdy z nas by sobie dał nogi połamać za taką premię:):):)
mayday77

Postprzez malec84 2007-05-08, 11:05 pm

do tomas 1906 chodziło mi o ich kompletną dezorientację więc ssij dziecinko i nie napinaj sie tak...(dla zasady nie chciałem wprowadzać zemętu ale nie mogę przeboleć ziomka który nie potrafi wyciągnąć z treści tego co miałem na myśli to było napisane z przekąsem synku:])
malec84

Postprzez Zag18 2007-05-09, 12:03 pm

Będzie polot i fantazja

Zagłębie jest coraz bliżej ekstraklasy, tymczasem kibice dyskutują, czy trener Jerzy Dworczyk dalej powinien prowadzić zespół. Fani piszą listy, w których wyliczają zasługi i wady szkoleniowca.

– A mnie to nie obchodzi, a nawet powiem więcej, że to mnie dziwi – denerwuje się Dworczyk. – Jak można tak psuć atmosferę. Przecież my idziemy krok po kroku do pierwszej ligi. I nieważne jak gramy, bo cel jest coraz bliżej. Ktoś powie, że nam polotu brak. Ale przecież Barcelona nie gra ostatnio pięknie, ale wygrywa. Real i Chelsea też nie zawsze grają jak na wirtuozów przystało, ale odnoszą sukcesy. I z nami, oczywiście zachowując odpowiednie proporcje, jest podobnie – uważa Dworczyk.

Trener ma nadzieję, że w spotkaniu z Górnikiem będzie polot i fantazja. – Chciałbym tak pięknego meczu jak z Lechią Gdańsk. I taki pewnie będzie, bo my z dobrymi drużynami sprzedajemy wszystko co najlepsze – kończy szkoleniowiec.

http://www.sports.pl/index.php?show=1&s=506&ns=90397
Zag18

Postprzez e-net 2007-05-09, 12:25 pm

Zag18 napisał(a):Będzie polot i fantazja

Zagłębie jest coraz bliżej ekstraklasy, tymczasem kibice dyskutują, czy trener Jerzy Dworczyk dalej powinien prowadzić zespół. Fani piszą listy, w których wyliczają zasługi i wady szkoleniowca.

– A mnie to nie obchodzi, a nawet powiem więcej, że to mnie dziwi – denerwuje się Dworczyk. – Jak można tak psuć atmosferę. Przecież my idziemy krok po kroku do pierwszej ligi. I nieważne jak gramy, bo cel jest coraz bliżej. Ktoś powie, że nam polotu brak. Ale przecież Barcelona nie gra ostatnio pięknie, ale wygrywa. Real i Chelsea też nie zawsze grają jak na wirtuozów przystało, ale odnoszą sukcesy. I z nami, oczywiście zachowując odpowiednie proporcje, jest podobnie – uważa Dworczyk.

Trener ma nadzieję, że w spotkaniu z Górnikiem będzie polot i fantazja. – Chciałbym tak pięknego meczu jak z Lechią Gdańsk. I taki pewnie będzie, bo my z dobrymi drużynami sprzedajemy wszystko co najlepsze – kończy szkoleniowiec.

co za debil heheheh barcelona gra 70 % wielkich meczy a my jeszcze jednego meczu wielkiego nie zagralismy ani dobrego, tam gdzie wygrywalismy przeciwnicy byli 2 razy gorsi od nas
DWORCZYK wypad
e-net

Postprzez Przemek26 2007-05-09, 12:41 pm

– A mnie to nie obchodzi, a nawet powiem więcej, że to mnie dziwi – denerwuje się Dworczyk. – Jak można tak psuć atmosferę. Przecież my idziemy krok po kroku do pierwszej ligi. I nieważne jak gramy, bo cel jest coraz bliżej. – uważa Dworczyk.

Nie wierzę w to co czytam. Krok po kroku???? Jeśli każdy punkt zdobyty na boisku to krok do przodu tp porażka w Bielsku była jakimiś 10 krokami ale w tył!!!!!
Takie mecze jak z Polkowicami, Bielskiem, Łomżą Zagłębie powinno wygrywać bez nadmiernego wysiłku.
Przemek26

Postprzez fan78 2007-05-09, 1:04 pm

K***a my psujemy atmosfere?Atmosfere to spier.... jego pryncypał Rudy i jego podopieczni swoją nieudolnoscią na boisku.Czy on jest k***a ślepy???
fan78

Postprzez psv 2007-05-09, 1:22 pm

Qrwa jaki to jest tępak i prostak. Nie interesuje mnie co on kiedyś osiągnął w naszym klubie
teraz niech spier... jak najdalej. Jakby go nie było to nasi grajkowie graliby lepiej bez trenera a tak to im tylko przeszkadza.
Miałem nie iść na dzisiejszy mecz ale przywiązanie do klubu mi nie pozwala nie być
psv

Postprzez rossoneri 2007-05-09, 2:26 pm

dal nam do zrozumienia ,ze nasze zdanie ma w dupie i dalej bedzie robil to co chce ,i jego pilkarzyki beda odstawiac dziadostwo, czuje, ze dzisiaj nie wygraja i bede jechac z chu.... na Dworczyka ,ale czy to cos da ,jak on i tak powie, ze nie poznawal druzyny, i ze nie spodziewal sie tak slabej gry, i nie rozumie kibicow, ktorzy psuja atmosfere , koncze i wychodze na mecz, trzeba pare piw wypic ,zeby ogladac ta mizerie ,moze sie uda zdobyc 3 pkt, OBY
rossoneri

Postprzez flex 2007-05-09, 2:38 pm

Dworczyk i jego ekipa najwyraźniej cały czas żyją w przekonaniu, że mając mocny zespół mecze się będą wygrywały same.

A tu przecież trzeba włożyć trochę serca i ambicji. Zwłaszcza grając z tym zespołami teoretycznie słabszymi. Trzeba na nich siąść po pierwszym gwizdku i siedzieć aż do zakończenia meczu.
Co to za tłumaczenie później daliśmy się rywalowi trochę wyszaleć ?

Właśnie ze słabszymi drużynami zdobywać punkty dające awans. Lepsze są trzy wygrane z takimi Łomżami, Podbeskidziami, Stalami i jedna porażna dajmy na to z Polonią W. niż odwrotnie.

Zobaczymy czym nas dziś piłkarze uraczą. Polot i fantazję to ja właśnie widziałem w meczach w których traciliśmy punkty. Mieli polot na własną bramkę i fantazyjne kiksy.
flex
Administrator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna