Jerzy Dworczyk były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez gregor 2007-05-04, 2:43 pm

statystyki , drodzy panowie statystykami , fakty faktami , kaczki kaczkami , ale moi panowie skrobanie się po torbie to już k..wa jego miedż nie przystoi trenerowi bądż co bądż wicelidera , a to skrobnięcie w torbę na ruchu , a to znowuż na Lechii gdańskiej , o treningach nie wspominam , to o tym co się dzieje na wyjazdach nie chcę , NO COMMENTS
gregor

Postprzez teo 2007-05-04, 4:15 pm

Gregor - Ty juz sie kompletnie nie masz czego czepiac... Znajdz sobie inny obiekt westchnien i jemu ogladaj czy sie drapie po torbie, posladkach czy gdzie tylko chcesz. Trener druzyny II-ligowej powinien byc rozliczany z tego, czy osiaga odpowiednie wyniki, a to czy bedzie obgryzał paznokcie, drapał się po interesie czy tez układał włosy na wode z cukrem nie powinno miec najmniejszego znaczenia.
teo

Postprzez Darian 2007-05-04, 4:49 pm

A to z dzisiejszego "Sportu":

http://www.dzienniksport.com/index.php? ... &Itemid=33

Pełną parą

Pełną parą - takiego określenia użył trener Jerzy Dworczyk - toczą się przygotowania Zagłębia Sosnowiec do meczu z Podbeskidziem. O ubiegłotygodniowym zamieszaniu związanym z zatrzymaniem dyrektora klubu Wojciecha R. nikt już nie wspomina, a doskonałym balsamem na rozdygotane nerwy było zwycięstwo nad Lechią Gdańsk. Nawet kibice Zagłębie, którzy nie wiedzieć czemu mieli wiele pretensji do 52-letniego szkoleniowca, po sukcesie nad gdańszczanami jakby się przekonali do tego, co robi dla drużyny.
- Czytałem internetowe wpisy i tym razem nie znalazłem nic obraźliwego pod moim adresem. To znak, że dociera do kibiców to, co robimy, że idziemy do przodu małymi krokami, że już widać bramy ekstraklasy - przyznaje Jerzy Dworczyk. - W meczu z Lechią nie tylko zdobyliśmy cenne punkty, ale i styl wygranej był bardzo ciekawy. Lechia w tym meczu tak naprawdę sztycha nie zrobiła, a my, jak naliczyłem, mieliśmy siedem wybornych sytuacji bramkowych. I bramki też zdobyliśmy - „stadiony świata”. Jarek Piątkowski pociągnął z piłką, w pełnym biegu zacentrował, a Krystian Prymula głową wpakował piłkę do siatki. Manchester United z Milanem by się nie powstydzili.
Trener Dworczyk dodaje, że piłkarzom coraz lepiej się gra, bowiem stan murawy w Sosnowcu zdecydowanie się poprawił. Tym razem jednak jego podopieczni zagrają w Bielsku, które spisuje się wiosną słabiutko, ale prowadzi je niedawno wybrany „szkoleniowcem stulecia” Zagłębia Sosnowiec, Krzysztof Tochel. - Nie wiem, jak pracuje trener Tochel i nigdy nie wypowiadam się na temat tego, co robią rywale - twierdzi trener Dworczyk - My w Bielsku chcemy zagrać swoją piłkę. Dla nas ten mecz ma taki sam wymiar, jak każdy inny. Nie ma mowy o jakichkolwiek podtekstach, chęci udowadniania czegokolwiek, komukolwiek. Podbeskidzie jest na miejscu spadkowym, my walczymy o awans, więc meczu na remis zapewne nie będzie, po podział punktów obu drużynom nic nie daje. Pokażemy otwartą, ofensywną piłkę, bo jeśli nawet gramy z jednym tylko napastnikiem, to ma on solidne wsparcie z drugiej linii. Wypadł nam co prawda ze składu Vladimir Bednar, ale Berensztajn, Mierzejewski, Paczkowski, Piątkowski potrafią zdominować newralgiczną część boiska, co często decyduje o losach meczu.

autor: Zbigniew Cieńciała

p.s. W tej sytuacji nie zapominajcie przy nazwisku naszego trenera dopisywać "pan" ;)
Darian

Postprzez gregor 2007-05-04, 5:49 pm

jakieś te nasze Zagłębiaki mało pośmiewne , a niechże się drapie w te torbe wiele razy chce byle tylko wygrywali , znaczy się p. trener Dworczyk ma sie drapać
:564: :056: :056: :056: :056:
gregor

Postprzez fan78 2007-05-04, 6:45 pm

Dworczyk zaczoł czytac forum to od razu zacelismy wygrywac.Wniosek,jestesmy swietnymi trenerami :596:
fan78

Postprzez Schabu 2007-05-05, 7:21 pm

W Sosnowcu była mentalność,że można grać tak jak Ajax.Mieć wychowanków,tanich trenerów,Rudy kase weżmie,do sakwy, a w Sosnowcu zawita pierwsza liga nie mal za darmo.Niestety rzeczywistość okazała całkiem inna.W trzeciej lidze rzeczywiście można grać jeszcze perłami z Sosnowca niestety,ale już w drugiej tanim hujem na nasze warunki nie da się objechać.Dlatego mamy wychowanków ilu mamy.Natomiast Dworczyk to jest gość który wygrał los na loterii i dlatego mu się Polska udała.Zazdroszczę mu tego fartu,ale nic po za tym bo koleś jest słaby jak psie łajno.
Tylko że ma kadrę mocną z indywidualnościami dlatego mu trzyma pozycję.Nic więcej.
Tanim hujem można objechać prostytutkę choć ona też się ceni,a czy Dworczyk się ceni??? Ceni ale swoją dupę na ciepłej włoskiej posadce!
Schabu

Postprzez Osman 2007-05-05, 7:25 pm

oho teraz sie zas zaczna napinki na Dworczyka
Osman
Żółta kartka

Postprzez sanhedryn_zla 2007-05-05, 7:42 pm

a ja sie zapytam gdzie sa Ci co prawie na kolana przed Dworczykiem klekali po meczu z Lechia i Ci co tak strasznie sie zastawiali statystykami? darujcie sobie ten koles nie potrafi zmotywowac nikogo! widac efekty nawet po rezerwach niema go tam i chlopaki prawie sa pewni juz awansu
sanhedryn_zla

Postprzez emdżej 2007-05-05, 7:48 pm

Nie wytrzymuję jak widzę teksty o tym, że Dworczyk z rezerwami nawet nic nie osiągnął. Jak już się czepiać to wszystkiego? Także tego, że nie wywalczył awansu prowadząc rezerwy w CZTERECH meczach!
emdżej

Postprzez martinho 2007-05-05, 8:51 pm

Ktoś podał statystyki i wszyscy churraoptymizm jaki to Dworczyk dobry. A statystyki się pogarszją. Wielu popadło w euforię po w miarę przyzwoitym meczu z Lechią a ja twierdze, że ta drużyna w ogóle jest nie przygotowana do sezonu. Większość zawodników już po 20 minutach oddycha rękawami i biega na trzęsących się nogach przy czym trudno o dpbrą grę. Do tego brakuje jeszcze brak jakiejkolwiek taktyki i mamy to co mamy. Zazwyczaj staram się być optymistą ale jeśli nie potrafimy wygrać z Łomżą, Stalą i Podbeskidziem z drużynami z dołu tabeli to aż strach pomyśleć co będzie z Polkowicami, Odrą czy Śląskiem. Dworczyk jeśli masz jaja (chyba że tylko spodnie poprawiałeś ) to odejdź!!!
martinho

Idol po Lechi a tu podbeskidzie i????

Postprzez mariusz76 2007-05-05, 9:04 pm

Gdzie ten koles od statystyk? JESTEŚ SŁYNNY W PRZEGLADZIE SPORTOWYM O TOBIE PISALI. Broń sobie Dworczyka ja dalej uwżam ze gość nie nadaje się na pierwszego trenera!!! No chyba że Czarnych Sosnowiec. Jak zwykle,wygrali Lechią, wszystko sie uspokoiło, itd, itd ciekawe na co teraz wine zwali pan Jerzy i jego Załoga... Żałosne!

P.Sa najzabawniejsze są wypowiedzi po meczowe!!! NASZEGO TRENERA! hhiiha
Ostatnio edytowano 2007-05-05, 9:09 pm przez mariusz76, łącznie edytowano 1 raz
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-05-05, 9:07 pm

Drogi Emdzeju z calym szacunkiem, ale Panu trenerowi od Piatku do Soboty
gdzies na boki PARA USZLA - bo przeciez z cala para mieli atakowac i wygrywac.

Jedna rzecz ktora martwi to chustawka w grze Zaglebia - oczywiscie ze szkoda
tych pkt w Bielsku ale odnosze wrazenie ze w tej naszej grze jest duzo przypadkowosci
a totalny brak konsekwencji nie mowie juz checi wygrywania - dawno temu Doris Day
spiewala piosenke Key Serra Serra what ever will be, will be. Wypisz wymaluj gra mojego Zaglebia.
Mimo rozdawnictwa jakie stosuje nasza druzyna to sytuacj nie jest beznadziejna.
Popatrzylem na Tabele II ligi i tak jesli nie przegramy w Warszawie i Bytomiu z Polonia
a wygramy u siebie z Jagielonia to mozemy zalozyc na 80 % iz mamy AWANS.
Po drodze sa jeszcze 4 mecze rozne, ale znajac taktyke Zaglebia to nie dopuszcza
do utraty II mijsca.
Byc moze Pan trener przeczyta ten post - proponuje aby nasza druzyne zabrac na mini
zgrupowanie do konca rundy - to dobrze robi naszym zawodnikom - patrz mecz z Lechia Gdansk.
W Bytomiu na prawym skrzydle wstawic Dawida Skrzypka w ciemno - ten Pan na Stadionie Polonii w Bytomiu ma PATENT na strzelanie bramek.
I na koniec z Jagielonia zagrac normalny mecz z taka skutecznoscia jak z Lechia.
Panie trenerze do konca rundy juz Pan nic nie zrobi z taktyka, motoryka etc.
wiec My Kibice bedziemy sie meczyc i cierpiec albo sie uda albo nie, jestesmy
zbici jak przyslowiowe psy, oczywiscie wynikami jakie nasz druzyna osiaga.
Gra jest taka jaka jest - KIEPSKA - Jesli Pan trener sie postara to przejdzie do
Ksiag Pamieci Zaglebia jako ten ktory wprowadzil druzyne do I ligi.
Panie trenerze ile mnie kosztowala zdrowia ta dzisiejsza przegrana to tylko ja wiem,
bo gdyby dzisiaj wygrali to przeciez odskoczyli by o dalsze 3 pkt Polonii Bytom, ale
nie po co - a to bylo takie proste do przewidzenia iz Polonia Warszawa wygra.
Pozdrawiam i bede cierpial moze dam rade, ale gdybym byl Leo Benhakkerem to
poradzilbym Panu co z ta druzyna zrobic, i bez tego tez wiem
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez emdżej 2007-05-05, 9:21 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Drogi Emdzeju z calym szacunkiem, ale Panu trenerowi od Piatku do Soboty
gdzies na boki PARA USZLA - bo przeciez z cala para mieli atakowac i wygrywac.

Ja trenera nie bronię. Odparłem tylko najbardziej bezsensowny argument
emdżej

Postprzez sanhedryn_zla 2007-05-05, 9:56 pm

z Emdzejem wyjasnione na PW przyznaje racje koledze wymienionemu choc na PW pisal ze to niepotrzebne ale w 100% Emdzej ma racje

sory za rozmywanie
sanhedryn_zla

Postprzez fan78 2007-05-05, 9:59 pm

Podbeskidziu te punkty byly bardziej potrzebne niz nam.To bylo widac.Zaangazowanie.Jak to Lachowski powiedział?Gryzc,kopac,zwyciezac?Ciekawe co powie po dzisiejszym meczu?Dlaczego nie gra Skrzypek?Naprawde nie wierze zeby byl slabszy od Piatkowskiego,od niego nie mozna przeciez byc slabszym???Do konca sezonu czeka nas niepewnosci.Cierpliwosci zycze panowie...
fan78

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna