DYREKTOR RUDY

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez martinho 2007-04-26, 6:01 pm

Przemek26 napisał(a):
PaprykarZ19 napisał(a):
Przemek26 napisał(a):Czemu wszyscy porównujecie nasze wykroczenie do Arki. A wszyscy zapomnieli o innych zdegradowanych ( Łęczna, Polkowice, KSZO,), czy te zespoły miały więcej zarzutów od Arki?

Wydaje mi się, że wszyscy powołują się na przykład Arki Gdynia, bo jej wątek był jak do tej pory najbardziej nagłośniony w mediach i na temat jej "działalności" wiadomo chyba najwieciej...

Górnik Łęczna 20 meczów degradacja o dwie klasy -10 pkt , 270 tyś kary
Arka Gdynia 26 meczów degradacja o jedną klasę -5 pkt , 200 tyś kary
Górnik Polkowice 60 meczów degradacja o jedną klasę -10 pkt , 50 tyś kary
KSZO Ostrowiec 16 meczów degradacja o jedną klasę -6 pkt , 50 tyś kary
Podbeskidzie B-B 6 meczów -6 pkt , 50 tyś kary
Zagłębie Sosnowiec ???????????????????????????????????????????????????

Zasady karania nieznane.Zasługi nie mające nic wspólnego z karą

Być może brane jest pod uwagę kto ile zyskał poprzez korupcję. Wiadomo awansując nieuczciwie do Ekstraklasy klub osiągał większe profity z różnych tytułów, oraz jako czynnik łagodzący wola współpracy.
martinho

Postprzez mayday77 2007-04-26, 6:15 pm

http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... _id=189808

Rudy ustawił 13 meczy,więc wszystkie dywagacje typu "a może 13 zarzutów to tylko 6,czy 8 meczy",są nie na miejscu.13 zarzutów=13 meczy.I wszystko w tym temacie.
mayday77

Postprzez August 2007-04-26, 6:38 pm

Czy Rudy chociaż podał się do dymisji ? To pierwsza rzecz, którą powinien był uczynić po przyjeździe do Sosnowca
August

Postprzez fan78 2007-04-26, 6:48 pm

August napisał(a):Czy Rudy chociaż podał się do dymisji ? To pierwsza rzecz, którą powinien był uczynić po przyjeździe do Sosnowca

Zarząd tez schował głowe w piasek.Zadnych decyzji.Dziwne.
fan78

Postprzez mario999 2007-04-26, 7:27 pm

zeby podac sie do dymisji trzeba miec honor a rudy raczej go niema
mario999

Postprzez gregor 2007-04-26, 7:36 pm

nie jestem prorokiem ale sprawa p.WOJTKA jak i całego środowiska sędziowskiego
jest czytelna , taki właściciel Sindbada były sędzia chciał sobie chatkę wysadzić w kosmos
celem zbadania orbity okoloziemskiej , czekam spokojnie na " el" bo przecież on też biegał w czarnych gatkach po stadionach świata , co do Zagłębia myślę że p.Wojtek kręcił wały pod siebie , a ZAGłęBIE no cóż... "pokażcie mi klub bez winy , a "...
życzę wszystkim słońca w niedzielę i zwycięstwa w zawodach z Gdańską Lechią
gregor

Postprzez August 2007-04-26, 8:59 pm

Troche optymizmu:

Giancarlo Motto, prezes Zagłębia, spotkał się w czwartek z piłkarzami.
Włoch chciał podnieść morale drużyny po zatrzymaniu przez prokuraturę dyrektora Wojciecha R., któremu postawiono 13 korupcyjnych zarzutów. Motto po raz kolejny zapewniał, że spółka nigdy nie angażowała się w korupcyjny proceder ustawiania spotkań. Stwierdził nawet, że gdyby tak było, to Zagłębie już dawno grałoby w ekstraklasie.Włoch podkreślał, że Zagłębie ma najsilniejszy zespół w II lidze, a piłkarze muszą się tylko odblokować, czerpać radość z gry i wreszcie uwierzyć we własne siły!

Zarząd nie podjął jeszcze decyzji w sprawie przyszłości dyrektora. Działacze tłumaczą, że nie chcą tego robić tylko na podstawie doniesień prasowych.

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4093200.html
August

Postprzez fan78 2007-04-26, 9:07 pm

Zarząd nie podjął jeszcze decyzji w sprawie przyszłości dyrektora. Działacze tłumaczą, że nie chcą tego robić tylko na podstawie doniesień prasowych.

Jak to na podstawie doniesien prasowych?Przeciez k***a przyznał sie do winy.Nie musze chyba dodawac ze taka postawa raczej nie przyspozy nam zwolenników w WD.
fan78

Postprzez MrCricket 2007-04-26, 9:30 pm

Co do przyszłości Zagłębia, jeszcze poczekajmy na dalszy przebieg zdarzeń. Ale wyrok na Rudym już zapadł. On wie, że pewien etap już w jego życiu dobiegł końca. Ale to cwana bestia i spryciarz, zapewne w końcu spadnie na 4 łapy. Jestem tego pewien.
MrCricket

Postprzez lys1975 2007-04-26, 9:40 pm

mały napisał(a):Ludzie o czym w mówicie . To jest jakiś totalny faszyzm i podwójna moralność. Co jak kupował dla nas Zagłębiaków to ok? Bo wszyscy kupowali i chcieliśmy mieć OE. To wypacza całkowicie ideę sportu. Ja po to idę na stadion aby drżeć w emocjach do końca spotkania o wynik a nie wiedzieć przed sezonem ,że w tym roku awansujemy bo to nasza kolej. Rudy zachował się jak ostatnia szmata i nic go nie tłumaczy. I gadanie ,żeby na niego nie bluzgać bo i tak ma za swoje jest zupełnie nie na miejscu. On nie ma prawa na kibicom spojrzeć w twarz. Może jestem idealistą ale tak myślę!

W całej rozciągłości się z Tobą zgadzam...Mam już dość na co dzień tego wszechobecnego cwaniactwa w każdej dziedzinie życia-piłka nożna to sport-tutaj cwaniactwo nie powinno wyrażać się poprzez korupcję i układy-a jedynie poprzez swoistą zwinność i inteligencję,często nawet przebiegłość,aż wreszcie odpowiednią formę fizyczną wywołaną solidnym przygotowaniem poprzez trening i doświadczenie w walce...Nic więcej...A na mecz i tak pójdę,bo po mimo wszystkiego tego złego co już się stało,ja nadal wierzę...Bo gdy serce Twoje wtłacza w krwioobieg zagłębiowską krew-wtedy wiara-siła i honor orężem Twoim!!!!Howk!!
lys1975

Postprzez sanhedryn_zla 2007-04-26, 9:48 pm

jak czytam niektore posty to zygac mi sie chce co drugi toi jasnowidz i juz wie jaka kare dostaniemy .... ale gdy pisze nastepny post to juz inna kare przewiduje a niektorzy juz wogole wymyslaja ze to od rangi meczow kupowanych bedzie ustalona kara... myslicie ze WD ma taki licznik kar? za ten mecz kupiony tyle i tyle a za ten tyle i tyle im dojebiemy? zastanowcie sie fakt widac ze niema jakiejkolwiek zaleznosci w karach ale kupno meczu to kupno meczu i kara za to jednakowa powinna byc!!! nie pamietacie jak sie cieszyliscie jak inniych degradowali? jak pisaliscie dobrze im tak bo kupowali? juz zapomnieliscie? kto z Was napisze gdy zdegraduja Zaglebie ze dobrze? kazdy bedzie plakal i jeczal tylko i znowu odejdzie duzo z WAs bo jestescie tylko jak sa wyniki -> na dodatek jak sie okazalo kupowane wyniki jak dla mnie WD i tak w ch** wali bo za kupowanie meczow powinna byc dla wszystkich jednakowa czy kupil 1 mecz czy 800 kupno to kupno przekret to przekret jezeli gra sie nie czysto to trza to ukrocic! i niech degraduja wszystkich nawet Zaglebie bo lepiej jezdzic na 3 czy nawet 5 lige ale ogladac mecz i nie zastanawiac sie czy ta bramka byla kupiona czy ok czy sedzia ktory sie nie dopatrzyl spalonego wziol w lape czy tylko zwykly blad jakich duzo popelnil ale WD ma to w doopie bo kary jakie daje sa smieszne i zadnej jakiejs reguly ani logiki niema w ich dzialaniu ... a Wy "prorocy i placzki" wyluzujcie sie i niedociekajcie bedzie kara trza leb spuscic przyjac ja z pokora po to aby pozniej wysoko nosic glowe aby byc dumny z szala jaki wisi na szyji byc dyumny z tego ze mimo ze bylo zle to znowu pokazalismy charkter i jestesmy po to aby pokazac ze mimo byly skurwysyny w szeregach zarzadu Naszego klubu to jestesmy juz czysci i gramy juz czysto ale na to aby byc dumny i wiedziec dlaczego to niektorzy z Was cnyba nigdy nie dorosna i nie zrozumieja co wogole to slowo znaczy
sanhedryn_zla

Postprzez Codino 2007-04-26, 9:54 pm

Przemek26 napisał(a):
Łuki19 napisał(a):Rudy taki twardziel a teraz bedzie sie bał spojrzeć w oczy kibicom Zagłębia, coz nic innego nam nie pozostało jak walczyc o 0E bo tylko tak uratujemy 2 lige w Sosnowcu

A tyś taki kozak?
A ja podejrzewam że 99% obecnych tu forum mniej czy bardziej miało wiedzę że niektóre mecze Zagłebia były lewe. I nikt nie był na tyle głupi żeby uwierzyć ze piłkarzy niby sami by robili wałki. A teraz Rudy ma się niby wyprowadzić z miasta. Jakby wyszło że kupował a nie wpadł by , nie było by na niego dowodów był by OK. nie?

Chyba zartujesz? Nie mialem zadnej wiedzy o czyms takim, widac bylem naiwny, ale wierzylem ze moja druzyna gra uczciwie. Jasne, ze pozniej gdy sprawa wyszla na jaw juz bylo inne podejscie, ale jesli sie okaze(a narazie na to wyglada) ze to R. byl winowajca, to po poprostu niech wypierdala...

Aha, nie ma zadnej dla mnie roznicy miedzy kupowaniem i sprzedawaniem.
Codino

Postprzez mario999 2007-04-26, 10:03 pm

przypominam sobie slowa ujka ktory mowil ze gral w klubie w ktorym musial placic sedziom i byl do tego zmuszany teraz juz wiadomo kto go zmuszal i do czego? rudy byl calym prowokatorem tego wszystkiego i to on zmuszal zawodnikow do dawania pieniedzy a jak komus sie cos nie podobalo to go nie bylo. jestem po rozmowie z jednym z bylych zawodnikow zaglebia i powiedzial ze sa to swiete slowa. poprostu kazdy bal sie rudego i bal sie sprzeciwic.
mario999

Postprzez wierny do końca 2007-04-26, 10:36 pm

mario999 napisał(a):przypominam sobie slowa ujka ktory mowil ze gral w klubie w ktorym musial placic sedziom i byl do tego zmuszany teraz juz wiadomo kto go zmuszal i do czego? rudy byl calym prowokatorem tego wszystkiego i to on zmuszal zawodnikow do dawania pieniedzy a jak komus sie cos nie podobalo to go nie bylo. jestem po rozmowie z jednym z bylych zawodnikow zaglebia i powiedzial ze sa to swiete slowa. poprostu kazdy bal sie rudego i bal sie sprzeciwic.

stary! nie kpij proszę!
ujek grał (zarabiał) na zakładach piłkarskich...kupował mecze, a może i je sprzedawał...potem biedy ujek, zmuszany do gry w Zagłębiu przy pomocy wyrafinowanych tortur dorobił sobie do sprawy ideologię...i to on wyszedł na ofiarę handlu meczami a nie Ty czy ja!!!!

oczywiście pensji w Zagłębiu nie brał, co do tego jestem pewien...pewnie jeszcze dopłacał do interesu!!!

Zapewniam Cię, że Ujo grał i gra w zakładach sportowych do dziś..no może przesadziłem...jestem na 300% pewien, że grał e końcu ubiegłej rundy, a więc po odwiedzinach Panoramy Racławickiej!
wierny do końca

Postprzez voytech 2007-04-27, 7:27 am

Może jestem naiwny, ale uważam, że kibicom należą się przeprosiny. Niezależnie od tego, co postanowi PZPN. Ponad 15 lat czekam na 1 ligę, a przez takie wałki mogę czekać jeszcze długo, o ile się doczekam.
voytech

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna