DYREKTOR RUDY

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Osman 2007-04-24, 6:19 pm

co najgorzej to mysle że nas wywalą do III ligii, bo przecież taka Arka kupiła całą II lige i tylko spadła o jedną klase.

Poza tym jesli wywalczymy awans teraz do orange to pewnie znów pozostaniemy w II lidze ;/

Po zatrzymaniu prezesa nie sadze aby sie to skonczyło jak z podbeskidziem, bo na prawde nie znamy ile meczow kupiliśmy
Osman
Żółta kartka

Postprzez slawojka 2007-04-24, 6:20 pm

Siedzimy w gównie. Problem w tym, że jesteśmy na jego wierzchu i dość szybko nas dopadli. Boli tym bardziej, że oczywiste jest że nie ma chyba ani jednego klubu w I i II lidze który byłby czysty. A k***a nikt z nas nie wie czy cała ta czystka to profesjonane działanie wrocławskiej prokuratury, czy złożenie wybranych (słabych) ofiar na ołtarzu.

A przez takich z Was którzy potrafią wydobyć z siebie tylko "Rudy Ty kurwo"to dziwię się że to forum jeszcze funkcjonuje i ktoś "normalny" odwiedza.....
slawojka

Postprzez drupi 2007-04-24, 6:29 pm

A słyszał ktoś kiedy z Was o DOMNIEMANIU NIEWINNOŚCI? !! To ja Wam powiem, że to jest podstawowa zasada demokracji i nawet Wojciech Rudy jest niewinny, póki nie udowodni mu się winy.

Jestem zażenowany tym jak można zmieszać z błotem człowieka, któremu jeszcze nic się nie udowodniło. Dramat i poziom przedszkola i moherowych beretów i ja siedzę obok takich ludzi na stadione eh.
drupi

Postprzez Osman 2007-04-24, 6:37 pm

o jakim ty "DOMNIEMANIU NIEWINNOŚCI" gadasz ;/
zatrzymali go po to pewnie zeby mu buzi dac i podziekować za gre fair play ;/
Osman
Żółta kartka

Postprzez fan78 2007-04-24, 6:39 pm

Wiekszosc tu piszących juz go skazała a jeden chce go nawet wrzucac do Brynicy.Watpie zeby Rudy dzialal dla wlasnej korzysci,tym bardziej ze kupowal a nie sprzedawal.Najwazniejsze dla mnie jest do ze mimo wszystko dzialal dla dobra klubu,chcial zeby ten klub zajmowal nalezne mu miejsce a nie palętał sie po wiochach.A ze byl to jedyny sposob zeby awansowac wowczas to reszta wydaje mi sie oczywista.Jak Piast awansował sezon wczesniej to tez wszyscy wiedziliscie ze kupowali i pamietam glosy na tym forum ze jak oni kupili to my tez powinnismy w przyszlym sezonie,ze najwazniejszy jest awans,niewazne jak osiągniety.Teraz sie wszyscy przebraliscie w skorki moralizatorów i wielkich uzdrawiaczy polskiej piłki.Zalosne.Niech nas zdegradują p******i mnie to.Byłem w tej garstce 200 osób ktora przychodziła co mecz na Ludowy jak zaczynalismy w 5 lidze.JESTEM Z TEGO DUMNYDegradacja do 3?Ja sie tylko smieje... :056:
Ostatnio edytowano 2007-04-24, 6:41 pm przez fan78, łącznie edytowano 1 raz
fan78

Postprzez drupi 2007-04-24, 6:39 pm

Czyli generalnie jak powiem ze zapieprzyłes mi dajmy na to komorke i wbiles mi sie na chate i ja to widzialem i Cie zatrzymaja tzn ze jestes winny. Ok nie mamy chyba za bardzo o czym rozmawiac. :)
drupi

Postprzez Osman 2007-04-24, 6:42 pm

nie pisz jakis bzdur bo nawet tego zrozumiec nie idzie ;p
Osman
Żółta kartka

Postprzez August 2007-04-24, 6:54 pm

Zarząd też czeka na informacje z Wrocławia:
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=1& ... _id=189573
August

Postprzez PawełK 2007-04-24, 7:10 pm

Zastanawia mnie tylko jedna kwestia: oglądałem przed chwilką wiadomosci sportowe na TVP1 i obok dyrektora /z zaslonietymi oczami/ byl herb nie SSA a nasz kibicowski...
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2007-04-24, 7:11 pm

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4086545.html

Wojciech R., dyrektor sosnowieckiego klubu, został we wtorek zatrzymany przez wrocławską prokuraturę. Ma to związek z aferą korupcyjną w polskim futbolu
55-letni działacz Zagłębia przepadł we wtorek przed południem. Nie odbierał telefonów pracowników klubu, nie spotkał się też z prezesem Giancarlo Motto, by porozmawiać o formie drużyny przed niedzielnym spotkaniem z Lechią Gdańsk.

Leszek Karpina, rzecznik prasowy Prokuratury Apelacyjnej we Wrocławiu, wyjaśnił potem, że działacz został zatrzymany około godz. 11 rano i przewieziony do Wrocławia. Wojciech R. był przesłuchiwany, prawdopodobnie w środę usłyszy ewentualne zarzuty.

W klubie nie chcą komentować sprawy. - Trudno wypowiadać się na temat, o którym tak naprawdę nic się nie wie. Poczekajmy... - mówi tylko Anna Grodecka, członkini zarządu klubu.

Informacja zszokowała piłkarzy Zagłębia. - Nie wierzę! - powtarzali jeden po drugim i dodawali, że dyrektor R. jest za mądry, by wplątać się w korupcyjny układ. Inni przesądzali, że to koniec Zagłębia, a Włosi (właściciele i sponsorzy klubu) nie będą już mieć skrupułów i - tak jak zapowiadają - wycofają się z zarządzania, a teraz i finansowania zespołu.

O tym, że Zagłębie jest zamieszane w aferę korupcyjną, wiadomo od sierpnia zeszłego roku. Prokuratura zatrzymała wtedy i postawiła zarzuty Łukaszowi Antczakowi, Mariuszowi Ujkowi i Marcinowi Lachowskiemu - piłkarzom związanym z sosnowieckim klubem. Zawodnicy przyznali się, że płacili sędziom za korzystne wyniki spotkań. Taki proceder miał się rozpocząć, kiedy jeszcze Zagłębie grało w trzeciej lidze. Potwierdził to potem kolejny piłkarz, Wojciech Małocha, który sam zgłosił się do prokuratury.

Nieoficjalnie mówiło się jednak, że piłkarze mieli działać na własną rękę.

Lachowski, jedyny z zatrzymanej trójki, który wciąż gra w Zagłębiu, apelował potem na łamach "Gazety": - Czystego sumienia nie ma nikt z nas. Apeluję do ludzi związanych z piłką nożną - idźcie do prokuratury i przyznajcie się.

Problemy Wojciecha R. prawdopodobnie mają jednak związek z zatrzymaniem kilka dni temu Michała N., drugiego trenera Podbeskidzia Bielsko-Biała, który pracował w Zagłębiu za czasów dyrektora R.

Wojciech R. to jeden z najlepszych piłkarzy w historii sosnowieckiego klubu. Świetny lewy obrońca, wychowanek Gwardii Katowice, w barwach Zagłębia rozegrał w ekstraklasie 275 spotkań. Dwa razy zdobył z sosnowieckim zespołem Puchar Polski i raz wicemistrzostwo kraju. Srebrny medalista olimpiady w Montrealu (1976) i uczestnik mistrzostw świata w Argentynie (1978). W 1979 roku uznany najlepszym piłkarzem w Polsce.

Po zakończeniu kariery został sędzią (przez siedem sezonów był arbitrem międzynarodowym). Jest obserwatorem i członkiem Kolegium Sędziów Śląskiego Związku Piłki Nożnej. W Zagłębiu dyrektoruje od prawie pięciu lat, po spadku drużyny do trzeciej ligi zastąpił Leszka Baczyńskiego. Pracę w klubie łączy z obowiązkami dyrektora szkoły podstawowej w Sosnowcu
August

Postprzez Robson_sc 2007-04-24, 7:15 pm

Sprawy spadkow i awansow rzeczywiscie byly zalatwiane przy zielonym stoliku i nie ma co do tego watpliwosci. Pobudki Rudego mozna zrozumiec jednak pytam sie w takim razie po co ta szopka po zatrzymaniu Ujka, Lachy , Antka?? Rudy musial sobie zdawac sprawe ze predzej czy pozniej wyplynie fakt iz on tez uczestniczyl w korupcji. Po co wiec mamil wszystkich opowiesciami o awansie i szedl z zaparte. Byl czas kiedy mozna bylo isc na wspolprace i kara bylaby pewnie niewspolmiernie mniejsza niz teraz. Nie zrozumiem takiego podejscia do sprawy. Moze Rudy myslal ze nie zdaza sie nami zajac przed ew awansem?? Jak widac zdązyli ...
Robson_sc

Postprzez wierny do końca 2007-04-24, 7:16 pm

Panowie...całą machinę napędzali sędziowie, obserwatorzy i całe to towarzystwo! Nie staram się wybielać ludzi, którzy kupowali (w tym przypadku Rudy), ale odpowiedzcie sobie na jedno banalnie proste pytanie: ile razy byliście na meczu, gdzie gołym okiem było widać, że drużyna jest lepsza, staje na czubku chu.ja a i tak spotkania nie wygra. Sędzia zagwizda kilka fauli na środku boiska, troszkę spalonych, ze dwa razy nie zauważy spalonego dla drużyny, której zawodnicy na spalonym mają nie być, czy wreszcie uzna bramkę strzeloną w sposób ewidentnie nieprawidłowy...i co? ano to, że obserwator powie: sędzia prowadził zawody poprawnie i 8 lub 9 to nota adekwatna do poziomu jego pracy...ewentualnie przy totalnych wałkach może od niechcenia rzucić "sędzia po prostu sie pomylił"...nie czarujmy się, w polskiej piłce królowała zasada "nie kupisz nie awansujesz, nie zapłacisz spadniesz"!!! Kupowali wszyscy, od zawsze, niektórych złapano, innych nie. kto nie kupił (nie sprzedał) nigdy meczu??? Wisła, Legia, Widzew, Ruch... sorry, nie wierze. Za długo patrzę na polska kopaninę, zbyt wiele razy widziałem "słabsze dni" arbitrów. Szkoda tylko, że po dupie dostaniem przede wszystkim my - kibice! Kibice Zagłębia, Arki, Polkowic, Lubina, Pogoni...i wielu, wielu innych zespołów (bo to faktycznie tylko czubek góry lodowej), ludzie, którzy co tydzień ze ściśniętym żołądkiem czekają na mecz ukochanej drużyny, ludzie dla których klub to więcej niż brawy i hebr, dla których klub to życie, miłość, radość, a czasami smutek, żal i łzy!!!
Oby łagodnie z nami postąpił WD...miejmy nadzieję! przeżylismy mozolną wspinaczkę z 5 ligi, przezyjemy (obym się mylił) degradację....BO ZAGŁĘBIE TO NASZE ŻYCIE, MIłOŚĆ, RADOŚĆ...A TERAZ SMUTEK, ŻAL I ŁZY....
wierny do końca

Postprzez fan78 2007-04-24, 7:24 pm

Informacja zszokowała piłkarzy Zagłębia. - Nie wierzę! - powtarzali jeden po drugim i dodawali, że dyrektor R. jest za mądry, by wplątać się w korupcyjny układ. Inni przesądzali, że to koniec Zagłębia, a Włosi (właściciele i sponsorzy klubu) nie będą już mieć skrupułów i - tak jak zapowiadają - wycofają się z zarządzania, a teraz i finansowania zespołu.

Ciekawe którzy wróżą koniec Zagłebiu?Żal mi ich,moze nie wiedzą biedacy ze kiedys tego klubu już nie było potem powstał jak feniks z popiołów,bo Zagłębie ma kibiców,wiernych kibiców,betonów którzy chodzą na mecze bez względu na wyniki,którzy sie od klubu nie odwrócą nigdy,i wlasnie dlatego Zagłębie przetrwa i te burze.Amen
fan78

Postprzez KoloCenter 2007-04-24, 7:25 pm

Przekręty były takie że nawet nie wiecie. Kupowanie sie bardzo opłaca, jeśli sie wie czemu :)
KoloCenter

Postprzez fan78 2007-04-24, 7:30 pm

KoloCenter napisał(a):Przekręty były takie że nawet nie wiecie. Kupowanie sie bardzo opłaca, jeśli sie wie czemu :)

A ty wiesz?Psem jestes?To moze oswiec nas Einstainie?
fan78

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna