TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez sanhedryn_zla 2007-04-21, 7:07 pm

Liberał napisał(a):z tym, ze rzeczywiscie Dąbrowa Górnicza nie bedzie miala zadnego interesu w tym stadionie.
Korzysci: miejsce na reklamy... żenujące
Pozdrawiam

patrz a na tylu stadionach sa reklamy i jakos nie jest zenujace

co do zag23 ......... nazawa takiego stadionu by przyniolsa korzysci tak jak pisal misaki i ja wczesniej wiec my o jednym a Ty nadal nie czytasz ze zrozumieniem a srodkow na budowe trzeba szukac wszedzie to ze teraz panstwo jako panstwo nie bardzo pomoze to nie znaczy ze miasta moga sie dogadac i ze z UE nie mozna powalczyc o pieniadze a jezeli dla Ciebie glupi pomysl jest aby tak nazwac stadion bo upadla idea budowy Stadionu Zaglebia Dabrowskiego gdzies na granicy miast to wcale nie zonacza ze stadionu nie mozna tak nazwac;] stadion trza wybudowac i tym bardziej pasowalo by go tak nazwac BO TO PROMUJE CALY NASZ REGION A NIE TYLKO SOSNOWIEC! co do reszty.. bez komentarza bo argumenty jaki piszesz sa na poziomie dziecka z 3 klasu skoro nie potrafisz zrozumiec i wymyslec jakie miasta lezace w ZD by mialy z tego i niegujesz nazwe promujaca ZD w Polsce a byc moze i niedlugo w swiecie( tak jak robia to hanysi promujac wszedzie teraz silesie)..............
sanhedryn_zla

Postprzez zag23 2007-04-21, 7:42 pm

Tu jest Polska nie Niemcy czy Anglia. Tu się nie zarabia na takich rzeczach jak nazwa stadionu zejdź po raz kolejny na ziemie.
zag23

Postprzez sanhedryn_zla 2007-04-21, 7:46 pm

zag23 napisał(a):Tu jest Polska nie Niemcy czy Anglia. Tu się nie zarabia na takich rzeczach jak nazwa stadionu zejdź po raz kolejny na ziemie.

a czemu nie jest? bo przez takich jak Ty nic sie nie pcha do przodu kazdy siedzi i tylko narzeka zamiast robic krok do przodu czemu tak nie moze byc? zanim stadion wybuduja moze wiele sie zmienic w naszym kraju ( w duzej mierze dzieki ME) dalsza dyskusja z Toba chyba jest zbedna skoro masz takie horyzonty........... zreszta przeczytaj moj podpis........... nie dam sie pokonac dlatego rezygnuje z polemiki z Toba
sanhedryn_zla

Postprzez maro88bedzin 2007-04-21, 8:02 pm

Panowie... moim zdaniem idea stadionu który w samej swojej nazwie promuje nasz jakze wspaniały region Zagłębia Dąbrowskiego... jest dobra... MUSIMY SIE WYPROMOWAC... tak zeby ktoś z Gdańska naprzykład... nie mylił nas z jakimis brudnymi hanysami :] to tyle... a w sprawy władz miejskich i możliwosci ów przedsięwzięcia od strony organizacyjnej nie będe wnikał... bo nie posiadam informacji na ten temat :) pozdrawiam
maro88bedzin

Postprzez yoopiter 2007-04-21, 8:14 pm

zag23 napisał(a):Tu jest Polska nie Niemcy czy Anglia. Tu się nie zarabia na takich rzeczach jak nazwa stadionu zejdź po raz kolejny na ziemie.

Hmm, może i by się zarobiło, tylko, że Zagłębie Dąbrowskie to jeszcze nie jest marka. Będzie marka, jakiś produkt kryjący się za nią to wtedy można będzie powiedzieć, że to przyniesie zyski. A póki co to np. obecność nazwy Allianz w nazwie stadionu na pewno ma swoją wartość dla firmy, podobnie Veltins Arena.
yoopiter

Postprzez sanhedryn_zla 2007-04-21, 8:38 pm

nie jest marka ........ ale wlasnie przez takie rzeczy stawalo by sie pomalu:) ... trzeba kazda okazje wykorzystac aby promowac Nasz regoin. uniknac przy tym silenizacji;/
sanhedryn_zla

Postprzez Liberał 2007-04-21, 10:10 pm

W takim razie powiedz co by mozna było wypromowac pod marka Zagłębie Dąbrowskie korzystajac ze stadionu o takiej nazwie. Pod wieloma względami nasz region nie rożni sie od otaczjącego nas slaska gdyz najbardziej odrebni jestesmy hmm...kulturowo. Jeszcze wroce do tego co napisalas Sanhedryn. Otoz wg. Ciebie DG dolozylaby kase do stadionu i miala by miejsce na reklamy? I co dalej? Kupujcie mieszkania w DG i osiedlajcie sie tam? Z tego by byla jakas kasa?? Dalej nie widze zadnej korzysci, dla takiego miasta jak DG, wynikajacej z tego stadionu oprocz mozliwosci wykorzystywania stadionu do celow róznych imprez.
Liberał

Postprzez PaprykarZ19 2007-04-21, 10:46 pm

Ktoś pisał, że Korona zbudowała swój stadion za 48milonów zł i jakby dodać do tego jeszcze 40 to by były pieniądze na nowy Stadion u na o pojemności na 20-25tys... Spójrz człowieku jak ten kielecki stadion wygląda... Sam beton i stal! Ten stadion jest zbudowany najprościej jak się tylko da, nie ma praktycznie żadnego ładnego wykończenia... A z tego co wiem to ponoć ten nasz ma być zajebiście nowoczesny, nawet z zasówanum dachem co jest w c*** drogie... Nie znam się zabardzo na budownictwie, ale w takim razie nasz stadion chyba byłby o wiele droższy...
Stadion jak najbardziej powinien być regionalnym obiektem Zagłębia Dąbrowskiego, nie wiem czy miasta ościenne powinny się "dorzucać" do jego budowy, ale jakby miały z tego nie mieć w przyszłości żadnych kożyści to chyba logiczne jest, że im się to zwyczajnie nie opłaca, bo byłaby to nierentowna inwestycja... A zbyt wiele drużyn chyba nie mogłoby na nim grywać ponieważ na nowej murawie aby jej nie zniszczyć piłkarze mogliby grać/trenować 2-3 razy w tygodniu... Korona na swoim codziennie trenowała i nawierzchnię zmieniali już bodajże 3 razy...
A co do zarabiania na nazwie obiektu.. Ja myślę, że jak najbardziej! Zwróćcie uwagę na to, że zza wschodniej kurtyny wydostaliśmy się 18 lat temu i jesteśmy w stosunku do krajów zachodniej Europy wstecz o ładnych kilka lat, przynajmniej z 15, ale biorąc pod uwagę to,że jesteśmy w Uni, dostaliśmy Euro i świat jest coraz bardziej otwarty, powinno nam się udać tę różnicę zniwelować szybciej... Polska gospodarczo zbliży się do zachodniej Europy i nie będzie już tak dużych różnic, dużo się zmieni itd... Więc uważam, że jak najbardziej nazwa stadionu jak nie od zaraz to po pewnym czasie mogłaby być niezłym sposobem na pozyskiwanie środków finansowych. I jak już wcześniej pisałem, jeżeli nie będzie realne żeby od razu zbudować stadion na 30tys. to oby była później możliwość rozbudowy do takich czy większych rozmiarów...
Kolega jurek1988mdc jest ciekawy gdzie będzie grać Zagłębie po awansie, bo nie na Ludowym i dopiero za rok na nowym stadionie moglibyśmy rozgrywać mecze...
Więc, Ludowy ma zostać przystosowany tak by spełniać minimalne wymogi, a później na nowy stadion by się przeniosło oświetlenie i podgrzewaną murawę. A jeżeli uważasz, że nowy stadion powstanie u nas w przeciągu roku to gratuluję Ci nadzwyczajnego optymizmu ;D
PaprykarZ19

Postprzez sanhedryn_zla 2007-04-21, 11:27 pm

Liberał napisał(a):W takim razie powiedz co by mozna było wypromowac pod marka Zagłębie Dąbrowskie korzystajac ze stadionu o takiej nazwie. Pod wieloma względami nasz region nie rożni sie od otaczjącego nas slaska gdyz najbardziej odrebni jestesmy hmm...kulturowo. Jeszcze wroce do tego co napisalas Sanhedryn. Otoz wg. Ciebie DG dolozylaby kase do stadionu i miala by miejsce na reklamy? I co dalej? Kupujcie mieszkania w DG i osiedlajcie sie tam? Z tego by byla jakas kasa?? Dalej nie widze zadnej korzysci, dla takiego miasta jak DG, wynikajacej z tego stadionu oprocz mozliwosci wykorzystywania stadionu do celow róznych imprez.

o mozna? najpierw musi sie klub wypromowac i przyciagnac sponsora ktory moze sie wypromowac wlasnie w ZD jesli uwazasz ze DG stac tylko do umieszczenia baera reklamujacego mieszkania to bez komentarza..... ale gdyby tylko to mialo by byc to co? zle? niema z tego kasy? zobacz ze 90% ludzi chodzcych na mecze to ludzie mlodzi ktorzy zakladaja rodziny i szukaja mieszkan wiec pewnie byla by z tego kasa dlaczego w Niemczech w Angli we Wloszech mozna sie promowac w taki sposob a w Polsce nie? przez ograniczone horyzonty i brak wiary w to? tylko negujcie a bedzie dalej tak zamiast robic krok do przodu aby zblizyc sie do zachodu... gospodarka Polska idzie caly czas do przodu a bedzie jeszcze teraz przez 5 lat szla jeszcze bardziej wiec k***a nie narzekajcie ze nie tak ze to nie zachod tylko troche dalej popatrzmy nie na to co jest tylko na to co bedzie a bedzie coraz lepiej wiec nie pieprzcie ze nie mozna sie w taki sposob promowac i ze to niema sensu bo jakos w innych krajach ma to sens......... tylko w nich patrza ciagle do przodu a u nas ciagle na to co jest a nie to co mozna zrobic ............ gratulacje podejscia
sanhedryn_zla

Postprzez adriano20 2007-04-22, 7:39 am

jurek1988mdc napisał(a):panowie mam pytanie ;]

czy w przypadku awansu Zagłębia jest jakis sens inwestowac w stadion Ludowy?
gdzie w przypadku awansu bedzie gralo Zagłębie? Bo na nowy stadion tak czy innaczej co najmniej rok trzeba czekac...

pozdro all ;)

Trzeba inwestować w Ludowy chociaż to minimum, bez stadionu nie ma gry w OE, ale nasi grajkowie starają się aby miasto złotówki nie wydało (może mają premię od Górskiego za to że nie awansują). W jakim Ty świecie żyjesz - rok na nowy stadion ?????????????, może moje wnuki pójdą na nowy Ludowy bo ja chyba nie zdąże. Pozdro
adriano20

Postprzez jachim2570 2007-04-22, 8:04 am

mam pytanie.
Jak wiadomo są sklepy gdzie za określoną ilość WARKI można dostać bilet na mecz Zaglębia na Ludowym... Skorzystałem z promocji ale niestety na mecz ze Stala nie mogłem pójść z różnych przyczyn. Zostały mi w ten sposób dwa bilety.
Czy moge wejść na nie na najbliższe spotkanie?

Jeśli jest taka szansa to prosiłbym o powiadomienie na GG (1066326) bo w forach się gubię:) i pewnie nie znajdę odpowiedzi...

Pozdrawiam...
jachim2570

Postprzez Przemek26 2007-04-22, 8:28 am

jurek1988mdc napisał(a):panowie mam pytanie ;]

czy w przypadku awansu Zagłębia jest jakis sens inwestowac w stadion Ludowy?
gdzie w przypadku awansu bedzie gralo Zagłębie? Bo na nowy stadion tak czy innaczej co najmniej rok trzeba czekac...

pozdro all ;)

nie rok a 4-5 lat.
Przemek26

Postprzez Liberał 2007-04-22, 8:35 am

Sanhedryn tylko, ze na banerach mozesz reklamowac logicznie rzecz biorac tylko jakaś firmę czytaj przedsiębiorsto. Wiec jak napisalas iż DG otrzyma miejsce na reklame to co dalej??
Napiszesz, ze moze dac na niego reklame firmy ze swojego miasta- no to bedzie wielki zysk nawet za te 5 lat. Kasa z reklam powinna isc przedewszystkim na utrzymanie staionu bo taki kolos bedzie kosztowal. I nie mow, ze krytykujac takie pomysly nie patrzymy do przodu. Jest jeszcze pojęcie koninktury, ktore dotyczy kazdej galezi gospodarki a taka napewno jest reklama. Wielkich kokosow teraz tak sie nie zarobi, u nas nie bedzie takich kontraktow jak w hiszpani za korzystanie z powierzchni na koszulkach jeszcze przez jakas dekade jak wsio dobrze pojdzie. Troche realizmu bo jak cos nie trafia na swoje czasy to jest nie efektywne.
Jestem zdecydowanie za wszelkim dolaczaniem sie mniejszych sponsorow do klubu i umieszczanie ich reklam ale chce zauwazyc ze bedzie to kropla w morzu potrzeb.
Pozdrawiam
Liberał

Postprzez sanhedryn_zla 2007-04-22, 10:15 am

fakt ze nawet danie calej powierzchni reklamowej tylko dla firm ktore by placily za to to jest to kropla w morzu ale reklama jaka sama w sobie byla by nazwa stadionu napewno z czasem przyniosla by korzysc trzeba patrzec na kilka a nawet kilkanascie lat do przodu a reklama jakby nie bylo jest potezna bronia w uwczesnym swiecie dlatego danie np. DG cy Bedzinowi danie 10% powierzchni reklamowej na okres 3-5 lat lub jak tam sie dogadaja moze byc to jakas znizka duza np. na 15 lat w zamian za dofinasowanie jakas kwota budowy takiego stadionu jest dla mnie jak najbardziej sensownym pomyslem i majacym silne podstawy przedewszystkim jest to promocja Naszego regionu nie tylko Sosnowca czy DG czy innych miast z tego regionu zobacz jak robia hanysi czy im to przyniesie jakies korzysci za rok lub dwa? watpie a jednak robia wszystko juz prawie pod szyldem Silesi promoujac swoj region robmy to tak samo u Nas bo jesli tego nie zrobimy to oni Nas pochlona sama w sobie nazwa powinna byc duzym bodzcem dla wszystkich miast Naszego regionu i powinna byc kazda nadazajaca sie okazja wykorzystana do tego aby promowac region
Liberal piszesz o realizmie.... czy w innych krajach bylo od razu bum? nie trza bylo tez casu na to ale kazdy patrzal na to co moze byc za kilka lat co moze byc za kilka lat gdy wykorzystamy wszystkie sposoby aby sie promowac gospodarka Polski sie rozwija dosc preznie przyznanie nam ME jeszcze tylko przyspeszy ten rozwoj napewno duzo firm zacznie inwestowac nowych w Naszym kraju dlaczego nie mozna by ich przyciagnac do Nas? pamietaj nie od razu wszystko bedzie ale malymi kroczkami do przodu wykorzystujac kazda okazje
ps. swoja droga moglby mi ktos napisac kto cos wie na ten temat dlaczego np. Zaklady Miesne Duda ktore sa jedna z bardziej znanych firm w tej branzy w Polsce nie jest jeszcze brany pod uwage jako jeden ze sponsorow? czy bylo to juz brane pod uwage a jesli tak to czy byly jakies rozmowy i jakie sa wyniki tego...... jak by nie patrzec Duda jest marka(niestety ble --cos wiem na ten temat:D) sama w sobie tak samo Zaglebie Sosnowiec i tutaj juz mogla by zaczac jedna z firm ktora ma swoje korzenie w Sosnowcu promowac sie .... kazdy wie o co chodzi ....jezeli co do dudy przeinaiczylem niech ktos poprawi i niech ktos napisze co i jak z gory dzieki:))
sanhedryn_zla

Postprzez Elijash 2007-04-22, 11:35 am

Nowe zadania inwestycyjne miasta

"I na koniec, co zapewne najbardziej ucieszy kibiców piłkarzy Zagłębia Sosnowiec - 200 000 zł przeznaczono na pierwsze prace związane z wyborem miejsca, w którym miałby powstać nowy Stadion Miejski oraz jego wyglądem. Budowę obiekty wpisano również do wieloletniego planu inwestycyjnego. W przyszłorocznym budżecie przewidziano na ten cel 20 000 000 zł."

http://zaglebie.info/news_aktualnosci.php?n=4144
Elijash

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników