TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Liberał 2007-04-21, 4:30 pm

Jesli w budżecie dostępna będzie suma 20mln zł. to myśle, że przygotują tak wnioski do unii, że dostaną te 50 no minimum 30% dofinansowania. Przecież tej kasy jest tyle, jesli chodzi o normalne fundusze strukturalne a nie jakies dofinasowania odnosnie euro, że i tak przez cały okres tego budżetu unijnego to nie wykorzystamy chyba 60%.
Liberał

Postprzez zag23 2007-04-21, 4:41 pm

Do: sanhedryn_zla
Jeśli na tym stadionie jak mówisz Zagłębia Dąbrowskiego będzie rozgrywały mecze oprócz Zagłębia Sosnowiec np: Sarmacja Będzin i np Zagłębiak Dąbrowa Górnicza to jestem za, ale jeśli on tylko ma się tak ładnie nazywać a na nim ma grać tylko Zagłębie Sosnowiec to się nie zgadzam.
zag23

Postprzez sanhedryn_zla 2007-04-21, 4:47 pm

na stadionie ma grac tylko Zaglebie chyba ... bo to ta druzyna promuje w pilce noznej ten region i bardzo dobrze gdyby sie tak nazywal bo takie nazwy maja duzy symbol i duzo znacza dla ludzi ziwazanych z tym regionem nie utozsamiajacych sie z wojewodztwem do jakiego zostalismy przydzieleni ..widac Tobie takie tamaty sa obce ;] albo masz to po prostu w dupie aby promowac ten region na kazdy mozliwy sposob jakim niewatpliwie tez byla by nazwa takiego stadionu
sanhedryn_zla

Postprzez yoopiter 2007-04-21, 4:57 pm

Ciebie chyba tez skoro nie wiesz ze to ma byc projekt STADIONU ZAGLEBIA DABROWSKIEGO i interes jest promowanie swoich miast ... ehhh

Stadion Miejski to stadion wyłącznie dla Zagłębia Sosnowiec, może będą na nim grały inne drużyny również (najem), ale żadne miasto się do niego nie dorzuci. Idea stadionu Zagłębia Dąbrowskiego upadła i już nie ma sensu do tego wracać.
yoopiter

Postprzez sanhedryn_zla 2007-04-21, 5:03 pm

nadal bede przy swoim inne miasta nie mialy by zbyt duzych problemow z wygospodarowaniem jakiejs tam kwoty aby wspomoc w budowie ten stadion bo nie tylko z Sosnowca jezdza ludzie na zaglebie...... a np. wlasciciel stadionu czyli Zaglebie by w zamian dalo jakas powierzchnie reklamowa dla tych miast np. na rok lub jakis tam czas
sanhedryn_zla

Postprzez Misaki 2007-04-21, 5:07 pm

yoopiter napisał(a):
Ciebie chyba tez skoro nie wiesz ze to ma byc projekt STADIONU ZAGLEBIA DABROWSKIEGO i interes jest promowanie swoich miast ... ehhh

Stadion Miejski to stadion wyłącznie dla Zagłębia Sosnowiec, może będą na nim grały inne drużyny również (najem), ale żadne miasto się do niego nie dorzuci. Idea stadionu Zagłębia Dąbrowskiego upadła i już nie ma sensu do tego wracać.

yoopiter czy ty jesteś Zagłębiakiem?
zag23 chodzisz na mecze Zagłębia? - jeśli tutaj piszesz to zapewne tak czyli ten stadion będzie dla Ciebie i także wielu innych mieszkańców z poza Sosnowca
zapewne ze względów formalnych takie dorzucenie się nie będzie możliwe ale pozostali Zagłębiacy będą z tego korzystać
Taka jest prawda że potrzebujemy siebie nawzajem - razem jest nas pół miliona i to jest siła którą można spożytkować
Misaki

Postprzez zag23 2007-04-21, 5:34 pm

Jestem kibicem Zagłębia Sosnowiec i chodzę na mecze dla sprostowania ale przy okazji bronię swojego miasta, które według niektórych tu ludzi miało by się dołożyć do tego interesu.
zag23

Postprzez sanhedryn_zla 2007-04-21, 5:41 pm

zag23 napisał(a):Jestem kibicem Zagłębia Sosnowiec i chodzę na mecze dla sprostowania ale przy okazji bronię swojego miasta, które według niektórych tu ludzi miało by się dołożyć do tego interesu.

zenujace. to chyba tez Twoj interes co? chyba ze wolisz siedziec na Ludowym .... moze oszczedz sobie dlaszych wypowiedzi skoro uwazasz ze ten stadion to nie Twoj interes
sanhedryn_zla

Postprzez Liberał 2007-04-21, 5:45 pm

z tym, ze rzeczywiscie Dąbrowa Górnicza nie bedzie miala zadnego interesu w tym stadionie.
Korzysci: miejsce na reklamy... żenujące
Pozdrawiam
Liberał

Postprzez zag23 2007-04-21, 5:52 pm

Stary nie przeinaczaj moich słów. Niech się władze Sosnowca martwią o to a nie Dąbrowy Górniczej czy Będzina a nie tacy ludzie jak my. Po drugie nie rób z zajebistego forum czata ok
zag23

Postprzez Misaki 2007-04-21, 5:56 pm

zag23 ale tu chodzi o to co władze naszych miast powinny RAZEM zrobić żeby cały region miał korzyści i to jest raczej szerszy temat i nieogranicza się jedynie do sprawy stadionu
Misaki

Postprzez zag23 2007-04-21, 6:01 pm

Misaki 100% racji ale na razie rozmawiamy o stadionie a nie o gospodarce czy bezrobociu.
zag23

Postprzez jurek1988mdc 2007-04-21, 6:06 pm

panowie mam pytanie ;]

czy w przypadku awansu Zagłębia jest jakis sens inwestowac w stadion Ludowy?
gdzie w przypadku awansu bedzie gralo Zagłębie? Bo na nowy stadion tak czy innaczej co najmniej rok trzeba czekac...

pozdro all ;)
jurek1988mdc

Postprzez Misaki 2007-04-21, 6:12 pm

zag23 uwierz samo to że ten stadion miał by w nazwie "Zagłębie Dąbrowskie" było by dużą korzyścią gospodarczą ekonomiczną i społeczną na zachodzie to jest wiadome u nas powoli staje się to jasne (plany nazwania stadionu Lecha OrlenArena - o zachodnich przykładach nie będę pisał) Taka "powierzchnia reklamowa jest cenna bo jest w cenie ;) )

do jurek 1988mdc: jak dla mnie to Ludowy można zrównać z ziemią i zrobić tam parkingi albo targowisko a tereny te oddać oczywiście w dzierżawe klubowi :)
Misaki

Postprzez yoopiter 2007-04-21, 6:30 pm

Misaki napisał(a):yoopiter czy ty jesteś Zagłębiakiem?

Owszem, urodziłem się w Sosnowcu i tutaj mieszkam. Nie wiem co masz na myśli.
Do wspólnej budowy stadionu ościenne miasta były gotowe tylko w przypadku przyjęcia naszej kandydatury przez PZPN, nie dostaliśmy Euro, więc sprawa się rypła. Co to w ogóle ma być za "ściepa" na stadion w Sosnowcu? Centrum zostało przebudowane za miejskie obligacje i nikt nam się do niego nie dorzucił, a przecież jak ktoś mieszka w DG, Czeladzi czy Będzinie to czasem tu wpada i korzysta z tego, że ono jest i z tego jakie jest. Nie mam nic przeciwko graniu na nowym stadionie innych drużyn, ale ośrodek odpowiedzialności za utrzymanie i wykorzystanie stadionu powinien być w jednym miejscu. To stadion dla Zagłębia, a nie dla meczów Euro 2012 (treningi to inna bajka).
Poza tym np. w DG jest hala sportowa, z której korzystała Polska Energia w LM i z tego co wiem to płaciła za wynajem, myślę, że to jest rozsądne, ktoś jest gospodarzem, a ktoś gościem.
yoopiter

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników