Jerzy Dworczyk były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Schabu 2007-04-19, 9:04 pm

Wypierdolić go natychmiast,a nie w razie nie powodzenia w Janikowie.
A co jak się uda wygrać,to potem będzie horror z Lechią na Ludowym!!!!!!!!
O nie ja tego nie będę tolerował.
Schabu

Postprzez Przemek26 2007-04-19, 9:42 pm

martinho napisał(a):Posada trenera piłkarzy Zagłębia wisi na włosku
tod
2007-04-19, ostatnia aktualizacja 2007-04-19 18:55
Ewentualna porażka w Janikowie zapewne doprowadzi do zmiany szkoleniowca Jerzego Dworczyka.
Kolejny słaby mecz, kolejne stracone punkty - w Sosnowcu panuje fatalna atmosfera po remisie ze Stalą Stalowa Wola (2:2). - To, że jesteśmy wiceliderem, tylko zaciemnia obraz sytuacji, w jakiej jesteśmy - przyznaje Wojciech Rudy. Dyrektor klubu zaraz po meczu rozmawiał z trenerem i piłkarzami, po raz kolejny wytknął im błędy. W klubie mówi się, że piłkarze grają tak słabo, ponieważ są źle przygotowani do sezonu. Zwyczajnie brakuje im sił...

Dziś Zagłębie wyjeżdża na mecz do Janikowa, wcześniej rada drużyny ma się spotkać z prezesem Giancarlo Motto, który też będzie się starał zmobilizować zespół. Ewentualna porażka zapewne doprowadzi do zmiany szkoleniowca. Jerzego Dworczyka (nie jest ulubieńcem wszystkich piłkarzy) może zastąpić Robert Moskal, drugi trener. - Nie ma żadnego ultimatum. Teraz najważniejszy jest mecz z Unią - zapewnia Rudy.

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4074480.html

Czyli co. Wybieramy mniejsze zło????
Przegrywamy w Jajnikowie, trener Dworczyk out i kto ??? Moskal???? Dziękuje to wole już panią z sekretariatu. Nie ma rynku obecnie trenera dla Zagłębia.
Czy też większe zło.
Wygrywamy w Jajnikowie, i dalej ciągniemy ten burdel. Jak wygrają to zaraz przykre komentarze ucichną bezmózga banda kibiców będzie wierzyć że coś się poprawia a na koniec będzie replay z poprzedniego sezonu. Krokodyle łzy i wciskanie kitu że prawie już było.
Przemek26

Postprzez Smazu 2007-04-19, 9:42 pm

Dworczyka zwolnić ! przecież on chory na linie boczną jest !
Tochel wróc , zrób w Sosnowcu I lige !
Baniak w Pogoni jest po wycofaniu się Zawiszy, więc jak Rudemy zależy zostały jeszcze Arka , Łęczna , Polkowice i KSZO ;]
Smazu
Moderator

Postprzez PaprykarZ19 2007-04-19, 11:28 pm

Ktoś wymieniał kandydaturę Mariusza Kurasa... I sądzę, że nie byłby to głupi pomysł. Niezły trener, z dobrym warsztatem i pracą w kilku niezłych klubach na koncie. Akurat za Dworczyka i na pewno lepszy od Tochela ...
PaprykarZ19

Postprzez zag23 2007-04-20, 1:26 am

Patrząc na mecze jakie nam zostały do końca rundy wiosennej należy zauważyć, że w rundzie jesiennej w ostatnich 10 kolejkach Zagłębie przegrało tylko z Polonią Bytom u siebie.

Zagłębie Sosnowiec - Unia Janikowo 3:0
Lechia Gdańsk - Zagłębie Sosnowiec 2:2
Zagłębie Sosnowiec - Podbeskidzie Bielsko-Biała 5:2
Górnik Polkowice - Zagłębie Sosnowiec 1:2
Zagłębie Sosnowiec - Polonia Warszawa 3:1
Odra Opole - Zagłębie Sosnowiec 1:3
Zagłębie Sosnowiec - Polonia Bytom 0:1 (0:1)
Śląsk Wrocław - Zagłębie Sosnowiec 0:1 (0:0)
Jagiellonia Białystok - Zagłębie Sosnowiec 0:2
Zagłębie Sosnowiec - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 1:1

Tak więc każda strata punktów a szczególnie w meczu w Janikowie będzie oznaczało, kres pracy Dworczyka. Sprawa awansu, według mnie rozstrzygnie się na Ludowym, oczywiście pamiętajmy o trudnych meczach z Polonią Bytom i Polonią Warszawa. Mecz z KSZO będzie o pietruszkę jeśli wygramy z Jagą. Zmiana trenera spowoduje, odrodzenie się drużyny (psychicznie i fizycznie) i walkę o awans do OE - musimy awansować, każdy gra dla nas a my tego nie umiemy wykorzystać.
zag23

Postprzez Łuki19 2007-04-20, 6:30 am

jak Dworczyk poleci to Moskal razem z nim a nie że Moskal 1 trener ma byc ;/ już w Szakowiance karierY Trenerskiej nie zrobił , Rudy jak coś daj sobie spokój z takim posunieciem jak macie nas kibiców gdzieś to powiedzcie nam to wprost a nie takie bajki nam opowiadacie z tym OE
Łuki19
Obserwowany

Postprzez mariusz76 2007-04-20, 7:56 am

Łuki19 napisał:
jak Dworczyk poleci to Moskal razem z nim a nie że Moskal 1 trener ma byc ;/ już w Szakowiance karierY Trenerskiej nie zrobił , Rudy jak coś daj sobie spokój z takim posunieciem jak macie nas kibiców gdzieś to powiedzcie nam to wprost a nie takie bajki nam opowiadacie z tym OE

Popieram, wypierdolić obydwóch, a wogóle niewiem na co tu czekać? az będzie następne potknięcie,nierozumiem tego...
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez tommaz 2007-04-20, 8:39 am

MarcelZS napisał(a):Jasne obijcie zawodników, jak takie kozaki jesteści to przyjdzcie na trening i podejdzcie do Lachy, Berka, Folca czy innego i powiedźcie im że huja grają???
Podejdzcie do Dworczyka i powiedźcie mu że jest Dupa a nie trener!!!!

No koledzy, jasne każdy w grupie madry i bluzgać potrafi, ale pogadajcie z nimi normalnie to się posracie ze wstydu ... !!!!!

Oni dobrze wiedzą, że ta gra to dno - i że Dworczyk to Dupa - ale ani my ani on go nie wyrzucimy - może to zrobić Ojciec Dyrektor Rudy.

I dziwie się że jeszcze tego nie zrobił!

PS. Zdobywamy po jednym punkcie - Oj Dworczyk, Dworczyk.....

.. i tu bardzo byś się zdziwił !!! ja tam do nich nie musze iść z nikim , mogę iść sam i albo wytknąć pokolei każdemu łącznie z trenerem co mi , NAM się nie podoba albo poprostu pierwszemu lepszemu puknąć - sorka ale po tym co się dzieje w Zagłębiu to już przechodzi ludzkie granice , a moje juz dawno przekroczyło , bo moja jak i pewnie wasza cierpliwość się wyczerpała i wkońcu trzeba powiedzieć STOP , KONIEC !!! BO ZAGŁĘBIE TO MY , a ta zbieranina tylko nas ośmiesza !!!
Jak najbardziej jestem za tym żeby przed meczem z Lechią przejść się pod klub i dobrze by tez było żeby przynajmniej na 1 połowe nikt nie wszedł na stadion , może by chociaz w małym stopniu odczuli co to jest gra bez kibiców i ich poparcia !!!
tommaz
Obserwowany

A co dalej?????

Postprzez mariusz76 2007-04-20, 12:38 pm

Mam jedno pytanko? A jak wygramy w chu... stylu? To co będzie? Pewnie zostanie, a potem będzie po staremu, byle do konca sezonu, TAK?????????? Ja to bym po Łomży wypier......
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez ALOSZA 2007-04-20, 1:43 pm

Jest tylko jeden trener który dałby odpowiedniego kopa tym posrańcom - Krzysztof Tochel.
I piszcie sobie że taki a taki jest lepszy bo coś....ale tylko KT spowoduje że rusza z piskiem a bez tego.....sami wiecie !

Pozdr
ALOSZA
Żółta kartka

Postprzez fita 2007-04-20, 1:58 pm

Z całym szacunkiem ale dawno nie widziałem takiego trenera jak Dworczyk.
Nie rozumiem jego myśli taktycznej w ogóle. Zespół ustawia beznadziejnie,
zauważyłem już wcześniej, że gra nazwiskami (nie bierze pod uwage aktualnej formy)
stąd gra taka jaka jest. Nie ma innej opcji Dworczyk OUT !!

Cieszę się tylko, że w naszej drużynie jest Berensztajn bo niezależnie jak grają inni i jak
skład ustalił trener on zawsze gra mądrze i sądze, że te punkty, które zdobyliśmy wiosną
są barzdiej zasługą Berka niż naszego szkoleniowca
fita

Postprzez tommaz 2007-04-20, 1:59 pm

ALOSZA napisał(a):Jest tylko jeden trener który dałby odpowiedniego kopa tym posrańcom - Krzysztof Tochel.
I piszcie sobie że taki a taki jest lepszy bo coś....ale tylko KT spowoduje że rusza z piskiem a bez tego.....sami wiecie !

Pozdr

Z całym szacunkiem do Krzysia ale to nie jest trener na miare wywalczenia awansu do OE i prowadzenia tam drużyny ,takie jest moje zdanie . Wiem jak prowadził Zagłębie co roku do awansu, potrafił zespół trzymać w kupie, podchodzic do każdego meczu z mobilizacją i ambicją ale tak jak napisałem wczesniej z całym szacunkiem ale 2 liga to szczyt kwalifikacji dla Krzysia.
Nie wątpie jednak że byłby to lepszy trener niż Dworczyk.
tommaz
Obserwowany

Postprzez Przemek26 2007-04-20, 2:16 pm

ALOSZA napisał(a):Jest tylko jeden trener który dałby odpowiedniego kopa tym posrańcom - Krzysztof Tochel.

Pozdr

Tochel swoje już zrobił. Poza tym w obecnym składzie sa zawodnicy którzy podobnie jak Dworczyka nie trawią Tochela.
Przemek26

Postprzez django 2007-04-20, 2:24 pm

Zgadzam sie z tym, że Dworczyk powinien polecieć, niezależnie od wyniku w Janikowie. Jeżeli nawet wygramy z Unią, to na pewno nie dzięki trenerowi. On już sam przyznaje po meczach, że jest bezradny i nie ma pomysłu jak zmotywować piłkarzy. Nie wiem tylko po jaki c*** tak sie trzyma stołka. Zarząd jak się dobrze zakręci to znajdzie dobrego trenera, bo Zagłębie to markowa drużyna z dobrymi piłkarzami, niezłą kasą i szansą na pierwszą ligę czyli wyzwanie nawet dla topowych szkoleniowców.
django

Postprzez PaprykarZ19 2007-04-20, 3:48 pm

Nie byłbym za tym żeby na miejsce Dworczyka miał wrócić do nas Tochel. Pamiętam jak za jego kadencji grało Zagłębie... Brzydka piłka, w większości górne piłki grane do napastników, którzy mało które pojedynki główkowe wygrywali i zgrywali piłki do kolegów... Chcę trenera, który będzie umiał ustawić ten zespół i w pełni wykorzystać potencjał kazdego z zawodników, a to dałoby nam nieprawdopodobną siłę! I żeby nasze Zagłębie zaczęło w końcu grać techniczną kombinacyjną piłkę ;D
PaprykarZ19

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna