Zagłębie - Stal Stalowa Wola 18.04.07

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Przemek26 2007-04-16, 12:09 pm

adas napisał(a):
Przemek26 napisał(a):Za trzy dni kolejny "łatwy rywal" . Po tym jak Boris wywalczył punkt w Chorzowie , czas na piłkarzy Zagłębia żeby coś zdobyli. 3:0 to minimum jakie powinno paść z naszej strony. Podejrzewam że zagramy tym składem co w Chorzowie - Teresa , Pach, kto wie może i jeszcze bez Dżenana. Nie sądzę że po chorzowskim spotkaniu środowy mecz był szybki i porywający. Raczej będzie wiało nudą i A -klasą zwłaszcza że w sobotę kolejny mecz, ale wygramy. I bierzemy fotel lidera.
Z Teresą i Pachem może być problem. Z tego co się dowiedziałem przynajmniej w jednym spotkaniu nie zagrają. Dziś mają mieć spotkanie z lekarzem i będzie wiadomo więcej.

Ta kreska po Chorzowie to minus :D ;) :D
Przemek26

Postprzez fan78 2007-04-16, 12:10 pm

adas napisał(a):
Przemek26 napisał(a):Za trzy dni kolejny "łatwy rywal" . Po tym jak Boris wywalczył punkt w Chorzowie , czas na piłkarzy Zagłębia żeby coś zdobyli. 3:0 to minimum jakie powinno paść z naszej strony. Podejrzewam że zagramy tym składem co w Chorzowie - Teresa , Pach, kto wie może i jeszcze bez Dżenana. Nie sądzę że po chorzowskim spotkaniu środowy mecz był szybki i porywający. Raczej będzie wiało nudą i A -klasą zwłaszcza że w sobotę kolejny mecz, ale wygramy. I bierzemy fotel lidera.
Z Teresą i Pachem może być problem. Z tego co się dowiedziałem przynajmniej w jednym spotkaniu nie zagrają. Dziś mają mieć spotkanie z lekarzem i będzie wiadomo więcej.

A Hosic?Jezeli on bedzie mogl zagrac to bedzie dobrze bo Marek w Chorzowie pokazal ze ma silna psyche,rutyna Hosica dodalaby mu jeszcze pewnosci siebie.Jesli nie Hosic to Kosciukiewicz tez ułomkiem nie jest i o obrone jestem spokojny.Bardziej martwie sie o naszego playmakera ktory ostatnio troche spuscil z tonu.Ale i tak wygramy.Musimy w koncu wziasc tego lidera jak go nikt inny nie chce. :043: :galy:
fan78

Postprzez UK 2007-04-16, 3:50 pm

Oby nie zlekceważyli tego meczu po spotkaniu na cichej. Liczę na skuteczność Folca. Stalowa będzie chciała nie przegrać. Tylko 3 pkt.
UK

Postprzez KAVU'91 2007-04-16, 4:06 pm

Stalówka... na pewno łatwo skóry nie sprzedadzą. Mecz nie będzie należał do "łatwych", nikt się przed Zagłębiem nie położy. Jeżeli nie wyjdziemy z bojowym nastawieniem to kiepsko to widzę. Jednak jestem pełen optymizmu i czekam aż po środowym spotkaniu Zagłębie usiądzie na fotelu lidera (i tak zostanie do końca sezonu) Obrazek

Przecież Ruch wyjeżdża do Ostrowca, a KSZO nadal walczy o swoje pieniążki co powinno być najlepszą motywacją :690:

Tak więc w środe wszyscy na LUDOWY! Obrazek
KAVU'91

Postprzez Lars 2007-04-16, 5:13 pm

prawda jest taka ze od czasu gdy sie nie handluje meczami i w I a tym bardziej w II lidze, która jest chyba jeszcze bardziej wyrównana, każdy z każdym może wygrać i każdy mecz jest cięzką i wyrównaną walką o 3ptk. teraz w lidze nie potrzeba za duzo umiejetnosci, troche farta i ambicja może wystarczyć.
licze na jeszcze 7 ptk w kwietniu
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Osman 2007-04-16, 5:42 pm

Najważniejsze żeby Dworczyk nie kombinował z tym Mierzejewskim, tylko zagralibyśmy 2 napastnikami, konkretnie Folc z Prymulą i bedzie git ;]
Osman
Żółta kartka

Postprzez Karmel 2007-04-16, 6:29 pm

UK napisał(a):Oby nie zlekceważyli tego meczu po spotkaniu na cichej. Liczę na skuteczność Folca. Stalowa będzie chciała nie przegrać. Tylko 3 pkt.

moznaby sie obawiac czy nie zlekcewaza tego rywala gdyby pojechali ruchem i wygrali, a tak nie bylo. trzeba zdobyc teraz 3pkt i smialo bedzie mozna powiedziec ze bilans z ostatnich 3 spotkan bedzie baaardzo zadowalajacy!
Karmel

Postprzez MrCricket 2007-04-16, 8:02 pm

Komplet punktów w środę jest obowiązkowy, o styl się nie martwię, bo wiem że przy tym trenerze go nie będzie i już się do tego przyzwyczaiłem. Żeby tylko Dworczyk nie wymyślił taktyki z 1 napastnikiem, bo wtedy wolę nie myśleć co się będzie działo. Po prostu piłka musi wpaść do bramki Stalowej Woli o jeden raz więcej niż do naszej i tylko to się liczy.
Dar niebios przyniósł nam 1 punkt w Chorzowie i mam nadzieję, że niebiosa nie będą tak łaskawe w tym meczu dla Stalwoej Woli. Z drugiej strony nie można rzucić się na na przeciwnika "na hurra", bo za to możemy zostać ukarani. Stalówka to nei takie ogórki jak się niektórym wydaje, świadczą choćby o tym niedawne remisy z np. Bytomiem i Śląskiem. Mimo wszystko intuicja podpowiada mi, że wygramy, ale u bukmachera nawet 2 zł bym na to nie postawił. Po tym trenerze i formie niektórych grajków naprawdę można się wiele spodziewac, niestety raczej negatywnego.
Intuicja również podpowiada mi, że po tej kolejce będziemy liderem, bo sfrustrowany własną nieudolnością i impotencją strzelecką Ruch straci punkty w meczu z Kszo, które wyjdzie na boisku z wielką determinacją i ambicją. Oni wiedzą, że są obserwowani i po tej rundzie będą szukali nowych klubów.
MrCricket

Postprzez Schabu 2007-04-16, 8:39 pm

Co tu dużo gadać w tym meczu trzeba zaorać stalówkę i wkręcić ją w murawę!!
Pewne zwycięstwo i wszystko w temacie.
Co do stylu to na pewno nic się nie zmieni i będzie znowu dno i mam nadzieję że Stal będzie równie słaba jak Kmita,bo inaczej znów będą problemy ze zwycięstwem.
Mam nadzieję że na stadionie nie będzie głośnego ole,tak jak na Kmicie i gra naszym piłkarzy rzeczywiście rzuci na kolana wreszcie choć nie wyobrażam sobie tego za kadencji przypadku Dworczyka.
Schabu

Postprzez Przemek26 2007-04-16, 9:58 pm

MrCricket napisał(a):Dar niebios przyniósł nam 1 punkt w Chorzowie i mam nadzieję, że niebiosa nie będą tak łaskawe w tym meczu dla Stalwoej Woli.

Dar niebios w postaci Borisa.Może jak zagrają jak z Kmita to wystarczy na Stal. Jak na razie zdobyli 5 pkt. Nie wygrali meczu . Niech tak zostanie . A my gramy o lidera.
Przemek26

Postprzez onzo 2007-04-16, 10:35 pm

Przemek26 napisał(a):
MrCricket napisał(a):Dar niebios przyniósł nam 1 punkt w Chorzowie i mam nadzieję, że niebiosa nie będą tak łaskawe w tym meczu dla Stalwoej Woli.

Dar niebios w postaci Borisa.Może jak zagrają jak z Kmita to wystarczy na Stal. Jak na razie zdobyli 5 pkt. Nie wygrali meczu . Niech tak zostanie . A my gramy o lidera.

no no z tym borisem to nie tak hop-siup haha pierwszy umaczany w tym co sie teraz dzieje w polskiej piłce. szczurowianka wam cos mówi
onzo

Postprzez flex 2007-04-17, 8:40 am

Coś o naszym najbliższym rywalu:
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=1& ... _id=188060
Od momentu, gdy trenerem Stali Stalowa Wola został Albin Mikulski w klubie ciągle mówi się o nowych zawodnikach, którzy mogliby zasilić kadrę drużyny. Znane są już pierwsze rozstrzygnięcia.
Longinus Uwakwe, piłkarz rodem z Nigerii, w tym sezonie nie będzie mógł występować w Stali. Według dokumentów znajdujących się w Polskim Związku Piłki Nożnej zawodnik z powodu zbyt słabych wyników został karnie przesunięty z Widzewa Łódź do KKS Koluszki. Wyklucza to jego transfer do zespołu ze Stalowej Woli, gdyż zakontraktować można tylko piłkarza, który rozwiązał umowę z klubem z winy pracodawcy.
Wciąż niewiadomo jak potoczy się sprawa Aldina Hadzica, który w najbliższym czasie ma wybrać się na Węgry po dokumenty potrzebne do gry w Polsce.
Ciągle otwarta jest także sprawa nowego napastnika, który ma trafić do Stali. W kuluarach mówi się o Pawle Kryszałowiczu i Michale Janickim. Obaj występują w niemieckich zespołach niższych klas rozgrywkowych. Mało prawdopodobne jest jednak, aby ci zawodnicy jeszcze w tej rundzie zasilili Stal.

Janicki skąd ja znam tego zawodnika ?
flex
Administrator

Postprzez tommaz 2007-04-17, 10:24 am

Po ostatnich poczynaniach naszych super gwiazdorów , wydaje mi się że maksymalny wynik jaki może paść to 1:0 dla Zagłębia . Z tym że te 1:0 to takie bardzo wymuszone , bo bliższy jestem obstawienia remisu. Oby tylko nie skończyło się tak jak z Łomżą , żeby nasi grajkowie znów nie pomyśleli że słaby rywal to się można "położyć" a gole same wpadną.
Panowie gwiazdorzy najwyższy czas się wybudzić z zimowego letargu i zacząć grać bo czasu coraz mniej a juz raczej kandydaci do awansu mogą błędów nie popełniać i nie grać typowo pod nas !!!
Czasami tak sobie myślę i wydaje mi sie że oni wogóle nie chcą wejść do OE , tylko teraz chcą nam to uświadomić na początku rundy żeby nie było nerwów jak co roku na koniec rundy :/
tommaz
Obserwowany

Postprzez tommaz 2007-04-17, 10:27 am

aaa i jeszcze jedna sprawa mnie bardzo irytuje:
Coś wogóle dziwnego się dzieje bo tak teraz patrząc z perspektywy czasu nasi gwiazdorzy bardziej ambitnie i z większym zaangażowaniem podchodzili do sparingów w przerwie zimowej niż do meczy w lidze ! :(
tommaz
Obserwowany

Postprzez MarcelZS 2007-04-17, 11:11 am

Po cennym remisie w Chorzowie - dającym nam lepszą pozycję w bezposrednim stosunku z Ruchem - przychodzi pora na Stal. Ci co piszą że nasi zagrali słabo w Chorzowie, a przedewszytkim bez ambicji - się mylą -zagrali to co mogli, a waliczyli na maksa.
Jak zagrają z taką determnacją i ambicją jak w Chorzowie - jestem spokojny o zwycięstwo.
MarcelZS

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna