Zagłębie Sosnowiec - Kmita Zabierzów (7 IV godz. 15:00)

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez arek 2007-04-07, 11:20 pm

A teraz napiszę co ja widziałem. CHAOS!!! Niestety, martwi mnie brak drużyny, brak koncepcji, ogólna kopanina na polu karnym, tłoczenie się po jednej stronie boiska, to że nasi grajkowie czekając na piłkę są wyprzedzani przez przeciwnika ( to było bardziej widoczne w meczu z Łomżą) i ogromna ilość strat piłek w czym dominowł Mierzejewski. Dzisiaj na plus: zdecydowany i pewny bramkarz, Teresa i Hosicz w obronie, skuteczność - trzy akcje i trzy bramki (oj gdyby tak w meczu z Łomżą) i to tyle.
Zdrowych i wesołych Świąt
arek

Postprzez ben 2007-04-08, 8:56 am

Bardzo slaby mecz. Paczkowski i Mierzejewski- ZENADA !!!!!! Szkoda chlopakow bo mecza sie w 2 lidze-to dla nich za wysokie progi.
ben

Postprzez zawil 2007-04-08, 9:02 am

Niestety nie mogłem być na meczu więc jeśli ktoś posiada avi to proszę o udostępnienie. Dzięki z góry!
zawil

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-04-08, 9:34 am

Przepraszam - ale nie ma innego stosownego tematu -CZY NIE MA W KLUBIE
OSOBY KTORA CHCIALABY POMOC Z TA MURAWA NA LUDOWYM - MAM NA MYSLI
POMOC DORAZNA.
WSTYDZE SIE JAK INNI PRZYJEZDZAJA I NAM WYTYKAJA BLEDY.
POZDRAWIAM SWIATECZNIE
TADEUSZ
Tadeusz Wisniewski

Postprzez MrCricket 2007-04-08, 10:29 am

Ten Prymula jest niesamowity. Przypatruje się jego grze ze szczególną uwagą. Przewraca się , piłka odskakuje mu od nogi, nie potrafi celnie podać, przegrywa pojedynki w powietrzu. Aż nagle na gle nadchodzi moment... dostaje piłkę za plecy obrońców. Mknie za nią jak gepard za gazelą, z szybkością nieosiągalną dla obrońców i zadaje śmiertelny cios. To się nazywa instynkt zabójcy !
MrCricket

Postprzez magic79 2007-04-08, 10:31 am

Witam.Sorki,że troche nie na temat ale ja o wczorajszym meczu Śląska z Ruchem.Generalnie słabe spotkanie z lekką przewagą Ruchu ale gra chorzowian kończyła się na 20 metrze przed bramką Śląska.To co ich napastnicy wyrabiali przed naszym polem karnym i już w obrębie "jedenastki" było na poziomie co najwyżej zespołu walczącego o utrzymanie w 3 lidze,totalna katastrofa.Jestem przekonany,że jeśli zaprezentujecie odpowiednią determinacje i wole walki to wygracie w Chorzowie.Wesołych i spokojnych Świąt dla wszystkich kibiców Zagłębia.
magic79

Postprzez Osman 2007-04-08, 12:18 pm

tragedia!
z taką murawą to my mozemy krowy wystawiac żeby sie pasły a nie kazać grać piłkarzom!!!
Osman
Żółta kartka

Postprzez zawil 2007-04-08, 1:05 pm

Jeszcze raz się spytam: ma ktoś avi z meczu ?!
zawil

Postprzez Przemek26 2007-04-08, 1:14 pm

zawil napisał(a):Jeszcze raz się spytam: ma ktoś avi z meczu ?!

Będzie na pewno. Święta są .
Przemek26

Postprzez ASTER 2007-04-08, 1:50 pm

Najważniejsze są 3 pkt.
Gra piłkarzy - pierwsza połowa- tragedia.
Druga - dużo lepsza.

Mierzejewski- gdyby nie bramka to pomyłka.Nic mu nie wychodziło. Jedyny plusik to ambicja i to,że dużo biega.
Prymula - wielki szacunek.
Folc- niezłe spotkanko.
Najlepszy na boisku był Teresa!!!
Mam nadzieje,że Oziębała i Pach zagrają w Chorzowie a powinno być dobrze.

Wesołych Świąt...
ASTER

Postprzez django 2007-04-08, 6:46 pm

Fan78 - nie dopisuj sobie tak szybko punktów, bo Śląsk u siebie, a Śląsk na wyjeździe to zupełnie inna drużyna. Jasnym jest, że Ruch przy Cichej wypruje sobie flaki byle tylko nas pokonać.
Przemek - jak zwykle czepiasz sie pierdół, przyjmij do wiadomości, że nie każdy dziennikarz na świecie musi znać imiona naszych gwiazd.

Mecz z Kmitą to lepszy wynik niż gra. Goście zagrali na poziomie czwartej ligi, chwała nam za to, że ich wypunktowaliśmy. Chciałbym pochwalić Berensztajna i Prymulę, który jak na razie strzela same piękne bramki. Brawo dla Folca, wykorzystał dobrą sytuację jak rasowy snajper. Co do trenera Dworczyka - z nim sukcesu nie odniesiemy, bo jest po prostu za cienki.
django

Postprzez Przemek26 2007-04-08, 8:41 pm

django napisał(a):Przemek - jak zwykle czepiasz sie pierdół, przyjmij do wiadomości, że nie każdy dziennikarz na świecie musi znać imiona naszych gwiazd.

Nie czepiam sie . To było dla śmiechu
Przemek26

Postprzez Hybernian 2007-04-09, 7:25 pm

ludzie czemu sie nie da sciągnąć avi z meczu byłem na meczy ale zawsze fajnie obejzec no nie :))
Hybernian

Postprzez Przemek26 2007-04-09, 9:11 pm

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4047425.html
Zwycięstwo sosnowiczan nad Kmitą Zabierzów zmniejszyło ich stratę do niebieskich do zaledwie jednego punktu!
W najbliższej kolejce zespół z Sosnowca przyjedzie na Cichą i wtedy okaże się, po której stronie Brynicy lepiej grają w piłkę. - Już się nie mogę doczekać. Mecz z Ruchem to dla mnie najważniejszy mecz rundy, "święta wojna" - mówił po spotkaniu z Kmitą Daniel Treściński.

Stoper Zagłębia potraktował starcie z rywalem z Zabierzowa jak mocne przetarcie przed potyczką z liderem. Bronił dostępu do swojej bramki niczym wojownik z klasztoru Shaolin. Był nie do przejścia tak w powietrzu, jak i na ziemi. Rywal nie miał nawet co myśleć o spokojnym przyjęciu piłki, Treściński kąsał z każdej strony! - Zagrał wzorowo - chwalił trener Jerzy Dworczyk, który wierzy, że w Chorzowie w jego drużynie będzie już "jedenastu Treścińskich". - Przed takim meczem nie ma co się bać o motywację - dodał.

W Sosnowcu ze spokojem patrzą też na linię ataku. W meczu z Kmitą do bramki rywala trafiło trzech napastników.

Zaczął Marcin Folc, który - tak jak przed kontuzją kolana - znowu wykazał się niezwykłym zgraniem z Jackiem Berensztajnem i po rzucie rożnym trafił do siatki po efektownym uderzeniu głową. - Jacek fantastycznie dogrywa piłki. Wprost na nos! Wysokie zwycięstwo, bramki napastników - to wszystko doda nam pewności przed meczem z Ruchem - zapewniał Folc.

Jerzy Kowalik, trener Kmity, zachodził w głowę, jak to możliwe, że jego piłkarze nie upilnowali Folca. - Bardzo dokładnie analizowaliśmy, jak Zagłębie rozgrywa stałe fragmenty gry, a i tak daliśmy się zaskoczyć. Zadecydowały błędy w kryciu, zresztą podobnie jak przy drugim golu - tłumaczył.

Rzeczywiście, Adrian Mierzejewski zanim trafił do bramki ze środka pola karnego, miał wokół siebie tyle czasu i miejsca, że mógłby jeździć traktorem.

Mimo zdobycia gola wydaje się, że z Mierzejewskiego jest więcej pożytku, gdy gra na skrzydle. Na szpicy zbyt często tracił głowę, gdy trzeba było szybko rozegrać piłkę. Pod koniec brakowało mu też już sił.

Na Cichej, gdy Ruch przyciśnie, groźniejszy powinien być Krystian Prymula - ten ma już cechy rasowego napastnika. Gdy ma piłkę przy nodze, gna ile sił w stronę bramki. Co ważne na tej pozycji - jest też egoistą. W meczu z Kmitą zdecydował się na strzał z ostrego kąta, chociaż przed bramką czekał osamotniony Mierzejewski. Ma też farta, bo sytuacja wyglądała na beznadziejną, a on jednak znalazł drogę do bramki!

O miejsce w ataku będzie też walczył Marcin Lachowski, który wrócił do gry po groźnej kontuzji kolana, jakiej nabawił się podczas zimowego sparingu. Kibice przyjęli go brawami, a on odwdzięczył się odpowiedzialną grą, celnymi podaniami i walecznością.

W spotkaniu z zespołem z Zabierzowa największą słabością Zagłębia była druga linia. - Zawiedli. Pach i Berensztajn mogą grać o niebo lepiej - skwitował trener Dworczyk.

Kowalik zwracał uwagę, że na Stadionie Ludowym po prostu nie da się grać w piłkę! - Myślałem, że to my mamy najgorszą murawę w drugiej lidze, ale teraz widzę, że się myliłem. To, co zobaczyłem w Sosnowcu, trudno określić inaczej jak ka-tas-tro-fa! Wszystkim rządzi przypadek! - podkreślał.

- Gdy moi piłkarze chcą przyspieszyć, piłka odbija im się od goleni - uśmiechał się kwaśno Dworczyk.

Piłkarze z Zabierzowa nie zwalali winy na fatalne boisko, ale humory mieli minorowe. Zespół gości nie stworzył nawet jednej groźnej akcji, po której mógł marzyć o zdobyciu gola. - Zawiedliśmy w obronie, w ataku też nie było lepiej. Zepsuliśmy sobie święta - smucił się napastnik Wojciech Fabianowski.

Piłkarze Zagłębia w czasie świąt odpoczywali. Na treningu spotkają się dopiero dzisiaj. Z przerwy cieszył się Dzenan Hosić - niezwykle ważny dla defensywy Zagłębia piłkarz zmaga się z obolałymi ścięgnami Achillesa. Z Kmitą nie wytrwał do końca spotkania, chce być gotowy na Ruch.
Przemek26

Postprzez fan78 2007-04-15, 7:08 pm

Temat mozna smialo zamknąc.
fan78

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna