przez PaprykarZ19 2007-03-26, 3:43 pm
Ehh niestety nie mogłem być na tym meczu, ale z tego co mi kumple mówili, to nic ciekawego mnie nie ominęło...
Już po meczu w Legnicy mówiłem, że totalnie brak u nich zaangażowania, chęci, ambicji, sportowej złości... nawet wstydu nie mają Ci nasi piłkarze...Kościukiewicz już w meczu z Piastem bardzo słąbo zagrał, z resztą w tamtym meczu mieliśmy w c*** farta... Ale nie ma co szukać kozła ofiarnego, bo cała drużyna zagrała karygodnie!
Trener Dworczyk? Ehh tak jak ktoś tu wcześniej wspomniał chyba nie panuje nad drużyną... Może ma wiedzę i umiejętności,ale jakoś tego nie widać po naszej grze.. Długo już prowadzi nasz zespół a nadal nie widać żadnego wypracowanego stylu gry naszej drużyny, nie bardoz widać efekty... Przydałby się trener z prawdziwego zdarzenia, który miałby posłuch wśród piłkarzy, tak żeby dobrał im się do skóry! Bo chyba za dobrze im... To trener rządzi i nie ma dyskusji! Tylko trzeba mieć pojęci o wykonywanym zawodzie... Beenhakker z reprezentacji Polski, przeciętnych piłkarzy, którzy do tej pory tworzyli przeciętny zespół potrafił zrobić DRUŻYNĘ, która umie walczyć i to skutecznie z zespołami lepszymi, mamy swój styl i dobrą organizację gry, ale do tego trzeba fachowca który będzie miał szacunek i uznanie wśród piłkarzy i umiejętności...
Są bez formy, ale ktoś ich do tej rundy chyba przygotowywał i oni chyba też coś robili, a nie tylko "walili" sake na tych zgrupowaniach... Jeżeli tak mają grać to dałbym szansę niektórym juniorom, niech zdobywają doświadczenie, bo nasze gwiazdy i tak są bez formy, a poza tym chyba się za pewnie czują... Beenhakker tak mieszał przed meczem z Azerbejdżanem, że nikt nie był pewien czy będzie grał i było widać w sobotę tego efekty...
Nie wiem co bym zrobił, ale jakby piłkarzy jakieś kary za taki mecz spotkały to nie powinni mieć pretensji...
A to, że Skrzypek ubolewa nad tym, że przegraliśmy w tak fatalnym stylu to jeszcze rozumiem, bo jest on rodowitym Zagłębiakiem, tak jak Teresa, ale czy reszta się tym tak bardzo przejmuje? Oj nie wiem, jakby tak było to inaczej by się zachowywali na boisku...
Na awans się nie nastawiam, bo już nie pierwszy raz "chcemy awansować" a później się okazuje na końcu, że mieliśmy takiego cholernego pecha i znów 1 czy 2 punkcików brakło...
Dopóki nie trafi się Zagłębiu taki człowiek jak Klicki Koronie Kielce, nie zrobi tutaj porządku i nie stworzy profesjonalnie zarządzanego klubu , dopóty nie będzie w Sosnowcu choćby przeciętnej drużyny pierwszoligowej, która spkojnie w środku tabeli by się plasowała... A póki co wszyscy mają, bądź zaczynają nas mieć w dupie... Patrz władze miasta i wycofywanie się głównego sponsora, zasłaniając się chęcią emisji akcji i wstąpieniem na giełdę papierów wartościowych...