Zagłębie Sosnowiec - ŁKS Łomża 25.03 godz. 14.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Łuki19 2007-03-26, 7:26 am

Mehehe7 napisał(a):Zagłębiaczek brawo chyba jako jedyny oprocz mnie nie najezdzasz na Zaglebie po jednym przegranym meczu bo po wygranej po meczu z piastem i remisie w
Legnicy az tylu glosow niezadowolenia nie bylo.

Bo w Legnicy napewno nie grali takiej Padliny zreszta mozna przegrac ale po walce a nie takim czyms co mielismy mozliwosc zobaczyc zreszta od kiedy zespoł ktory chce awansować gra na boisku jak amatorzy bo inaczej tego niemozna nazwac oni nic na boisku nie potrafili zrobic ;/ brak dokładnosci podan problemy z stworzeniem sytuacji podbramkowej a juz nie mówie o podaniach piłki do przeciwnika ;/ w 2 połowie stworzylismy z 3 sytuacje i to wszystko co stac było nasz zespoł zespoł ktory przegrywał do przerwy 0-1 i powinien całe 45 minut 2 połowy cisnac takiego sredniaka ligowego jak Łomza.
Łuki19
Obserwowany

Postprzez Zagłębiaczek 2007-03-26, 7:27 am

nawet Barcelona ma swoje słabsze dni gdzie im nic nie wychodzi :)
Zagłębiaczek

Postprzez Łuki19 2007-03-26, 7:31 am

Zagłębiaczek napisał(a):ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC !

CZY WYGRYWASZ CZY NIE, JA I TAK KOCHAM CIĘ W MOIM SERCU ZAGŁĘBIE I NA DOBRE I NA ZŁE

tyle Wam powiem, dobranoc

12 zł szkoda ? trzeba było nie przychodzić...Cofam wcześniejsze wypowiedzi pod adresem pilkarzy i trenera i jestem przekonany, że to nie jedna porażka ale tez i nie jedno zwyciestwo na nas czeka. Taki jest futbol, raz się jest górą a raz dołem...

ps. nikt nie zwraca uwagi na liczbę kontuzji ? to mogło nas zgubić !

Stary nikt by tu zadnego słowa złego nie napisał gdybysmy przegrali po walce i zawodnicy by na boisku walczyli z zaangazowaniem i ambicja i było by widać ze im zalezy a nikt nie zamierza płacic ciezko zarobionych pieniedzy by ogladać taka padline jak w meczu z Łomzą
Łuki19
Obserwowany

Postprzez flex 2007-03-26, 7:50 am

Wielu na tym forum opisuje grę Łomży jako dno, porównuje ich do Swornicy Czarnowąsy, ale po nich przynajmniej było widać, że im się chce.
Grali presingiem od pierwszej do ostatniej minuty. Może technicznie nie byli lepsi od Zagłębia, ale na pewno skutecznie odebrali naszym chęć do grania.
Już tydzień temu Miedź dała prostą instrukcję jak nie przegrać z Zagłebiem. Teraz Łomża pokazała jak wygrać z Zagłebiem na Ludowym.
Na miejscu piłkarzy Zagłebia z takim doświadczeniem jakim mają spaliłbym się ze wstydu gdyby mnie tacy juniorzy ogrywali. Widać, że niektórzy nie mają ambicji, niektórzy nie mieli zas siły po sobocie.
W drugiej połowie Teresa to już nawet nie wracał się pod własne pole karne. Widać kreuje się na napastnika.
Wszyscy tutaj jadą też po Dworczyku ale jedyne co mu mogę zarzucić to brak panowania nad drużyną. Odnosze wrażenie, że wiele osób ma wpływ jak gra nasze Zagłębie ale z pewnością nie jest to Dworczyk.

Gdyby nie zakrojona na szeroką skalę walka z korupcją stwierdziłbym, że ten mecz nasi sprzedali. Dwie stracone bramki to na prawdę prezenty dla Łomży.
Pierwsza bramka ping-pong dwóch obrońców.
Druga rzut wolny z 20-25 metrów bez ustawionego muru. Łomża mogła sobie rozegrać ten rzut wolny jak chciała i tak zrobiła.
flex
Administrator

Postprzez adas 2007-03-26, 9:00 am

Jak dla mnie to w niedzielnym meczu spotkały się dwie najgorsze drużyny tej ligi. Dawno nie widziałem tak żenującego meczu. Łomża wygrała zasłużenie pomimo tego, iż drużyną lepszą nie była, jednak w zespole tym widać było odrobinę ambicji i chęci zwycięstwa, czego powiedzieć nie można o naszych zawodnikach (wyjątek Teresa).
adas

Postprzez Łuki19 2007-03-26, 9:08 am

adas napisał(a):Jak dla mnie to w niedzielnym meczu spotkały się dwie najgorsze drużyny tej ligi. Dawno nie widziałem tak żenującego meczu. Łomża wygrała zasłużenie pomimo tego, iż drużyną lepszą nie była, jednak w zespole tym widać było odrobinę ambicji i chęci zwycięstwa, czego powiedzieć nie można o naszych zawodnikach (wyjątek Teresa).

A zawodnicy wielce obrazeni ze zostali wygwizdani i za to nie podeszli do kibiców ;/ zagrali padline i się dziwią ze gwizdy
Łuki19
Obserwowany

Postprzez tygrys1906 2007-03-26, 10:35 am

Wielu z nas najezdza na pilkarzy, wielu podchodzi spokojnie a nie ktorzy udaja ze nic sie nie stalo w sobote. To co zagrali nasi pilkarze to wstyd,wstyd i jeszcze raz wstyd!!!!Tak trzeba byc z druzyna caly czas ale czy w niedziele pilkarza grajacy w czerwonych koszulkach byli druzyna czzy zlepkiem kopaczy ktorzy pierwszy raz sie widza???Nich kazdy sam sobie odpowie.Mozna przegrac ale po walce, po pokazniu ambicji ze mimo zlego wyniku chce sie cos zmienic a nie na stojaco. Jaki na druzyne wplyw ma pan trener skoro nie potrafi nic zmienic. A moze to nam na zlosc zrobili by pokazac ze oni maja racje???Ze my sie mylimy a pan dworczyk ma racje bo gra jedym napastnikiem.Niechce sie starym grac niech graja juniorzy bo oni bede zapieprzac na boisku.Nie ma ludzi nie zastapionych jak sie komus niechce grac niech nie gra.A jak chca grac dla siebie a nie dla nas to niech powiedza bo zenujace jest ogladanie tego co bylo w niedziele. Moze zamiast zbierac na oprawe bedziemy zbierac na zel dla naszych wspanialych pilkarzy co o tym sadzicie???Bo po co zdzierac gardla dla ludzi ktorzy nie maja ambicji a po meczu nas olewaja i nie potrafia do nas podejsc????Smiesza mnie slowa ze teraz beda bic sie w piersi niech sie bija ale na boisku walczac z przeciwnikiem o kazdy centymetr boiska!!!Za takie granie powinni z wlasnych pieniedzy ludziom za bilety zrwocic bo dostaja kase za GRANIE a nie STANIE!!!
I ZAGŁĘBIE TO MY A NIE ONI!!!!
tygrys1906

Postprzez flex 2007-03-26, 12:28 pm

adas napisał(a):Jak dla mnie to w niedzielnym meczu spotkały się dwie najgorsze drużyny tej ligi. Dawno nie widziałem tak żenującego meczu. Łomża wygrała zasłużenie pomimo tego, iż drużyną lepszą nie była, jednak w zespole tym widać było odrobinę ambicji i chęci zwycięstwa, czego powiedzieć nie można o naszych zawodnikach (wyjątek Teresa).

Mam nieco odmienną opinię co do Teresy. Jeśli miał on chęć zwycięstwa to albo nie starczało mu sił albo celowo chciał zrobić komuś na przekór nie wracając na swoją połowę.

Jeśli miałbym kogoś pochwalić za chęć walki w tym spotkaniu to Berka.
flex
Administrator

BEZNADZIEJA

Postprzez mloda24 2007-03-26, 12:54 pm

Jak tak dalej pojdzie to zobaczymy pierwszą lige "jak świnia niebo". Za miast pić i k..wić sie to weście sie za treningi. To co pokazaliście na meczu z ŁKS-em to wstyd, staliście na boisku i ZERO ruchu. wstyd MI ZA WAS :dobani:
mloda24

Postprzez stoner 2007-03-26, 12:54 pm

Warson napisał(a):Boże tak po calym dniu siedze sobie i rozmyslam, co by bylo gdybysmy wygraliz tymi pipidówami 2 mecze... i potkniecia Ruchu... Nigdy niepotrafimy wykorzystac bledow innych. No tak bylo by piekne 1 miejsce i Lider.

ale cos mi sie tak wydaje ze Nasz klub -> potem nasi grajkowie Boją sie tego pierwszego miejsca Boja jak ognia. ehhh szkoda Gadac.

Nasi zwodnicy dostaja taka kase, ze nie jeden zawodnik w Orange Nie dostaje takich zarobkow. Wciaz sie to w naszym klubie nie zmienilo. Maja tyle wiec ich wszystko Pier****.

Tez sporo o tym myślałem, ale chce wierzyć , że to nieprawda. Jeżeli jest inaczej to pytanie -

Czym to sie różni w podejściu do kibiców od korupcji :dobani: ?

Tylko tym, że tu pieniądze idą w dłuższym okresie czasu np gwarantowane kontraktami, umowami, a nie dawane od razu pod stołem.

I jedno i drugie to karygodne oszustwo :wkurwiony:
Jeżeli brak w drużynie ducha walki, a ambicję miałaby zastąpić wyrachowana kalkulacja finansowa to znaczy, że nas kibiców się po prostu oszukuje.

W przypadku awansu część grajków pewnie musiałaby odejść, a w Zagłębiu ciepła posadka. Temat "wsparcia" ze strony miasta znany - pozorowane działania i tyle. Sprzedaż Zagłebia w związku z wejściem Ergom na giełde - pretekst. Można by wymieniać dalej i pewnie stąd ta frustracja. Po takich meczach jak w Legnicy i Sosnowcu mam wrażenie ze tylko nam zależy.

Tak samo jak nie chce chodzić na mecze "ustawiane" tak samo mam w dupie oglądanie drużyny, która ma inne niż tylko sportowe cele i słuchanie ględzenia działaczy, trenerów i radnych.

Pozostaje mieć nadzieję (ta ponoć umiera ostatnia), że już od meczu z Kmitą nasi będą gryźć trawe, a w czerwcu bedziemy mogli wrócić tam gdzie nasze miejsce.
stoner

Postprzez AGAPAW 2007-03-26, 2:25 pm

prawda jest taka ze im nie zalezy na awansie bo ilu by moglo zostac po awansie? mozna by bylo policzyc na palcach jednej reki. berek,teresa,hosic moze peskovic,folc jak wroci do formy a reszta do wymiany. i po co maja sie wysilac zeby awansowac jak 2 lidze co miesiac maja pewna kase.
AGAPAW

Postprzez Robson_2006sc 2007-03-26, 2:43 pm

AGAPAW napisał(a):prawda jest taka ze im nie zalezy na awansie bo ilu by moglo zostac po awansie? mozna by bylo policzyc na palcach jednej reki. berek,teresa,hosic moze peskovic,folc jak wroci do formy a reszta do wymiany. i po co maja sie wysilac zeby awansowac jak 2 lidze co miesiac maja pewna kase.

nie widziałem jeszcze beniaminka który zaraz po awansie wymienił cały skład w nagrode tym co ten awans wywalczyli
Robson_2006sc

Postprzez NAPOLI 2007-03-26, 3:07 pm

Prawda jest taka ze mozna przegrac mecz ale nalezy walczyc 2 liga jest taka ze walka mozna wygrac z kazdym,no ale jesli nie ma walki to trudno o wyniki.Szmaciaze cieszcie sie ze macie Berka bo bez niego to juz calkiem was nie widze a jak sie bije wolne czy rogi to wy czekacie az pilka trafi was w glowe albo noge bo po co sie ruszac do pilki!!Gdyby nie te wolne berka to nic by nie bylo totalne zero w ataku!!Prawda jest taka ze nawet jakims cudem bedzie awans to co to za zawodnicy na 1 lige totalna lipa,no ale glowa mowi jedno a serce 2gie mimo ze kolejny raz daliscie dupy to i tak zawitam na Ludowy tylko ile razy mozna robic Kibicow w czlona!!!!panowie gwiazdy
NAPOLI
Żółta kartka

Postprzez lord 2007-03-26, 3:31 pm

tygrys1906 napisał(a):Za takie granie powinni z wlasnych pieniedzy ludziom za bilety zrwocic bo dostaja kase za GRANIE a nie STANIE!!!
I ZAGŁĘBIE TO MY A NIE ONI!!!!

zgadzam sie z tym zdaniem ,wkoncu oni tu graja dla pieniedzy ,skoncza sie to odejda a my jestesmy i bedziemy zawsze
lord

Postprzez PaprykarZ19 2007-03-26, 3:43 pm

Ehh niestety nie mogłem być na tym meczu, ale z tego co mi kumple mówili, to nic ciekawego mnie nie ominęło...

Już po meczu w Legnicy mówiłem, że totalnie brak u nich zaangażowania, chęci, ambicji, sportowej złości... nawet wstydu nie mają Ci nasi piłkarze...Kościukiewicz już w meczu z Piastem bardzo słąbo zagrał, z resztą w tamtym meczu mieliśmy w c*** farta... Ale nie ma co szukać kozła ofiarnego, bo cała drużyna zagrała karygodnie!
Trener Dworczyk? Ehh tak jak ktoś tu wcześniej wspomniał chyba nie panuje nad drużyną... Może ma wiedzę i umiejętności,ale jakoś tego nie widać po naszej grze.. Długo już prowadzi nasz zespół a nadal nie widać żadnego wypracowanego stylu gry naszej drużyny, nie bardoz widać efekty... Przydałby się trener z prawdziwego zdarzenia, który miałby posłuch wśród piłkarzy, tak żeby dobrał im się do skóry! Bo chyba za dobrze im... To trener rządzi i nie ma dyskusji! Tylko trzeba mieć pojęci o wykonywanym zawodzie... Beenhakker z reprezentacji Polski, przeciętnych piłkarzy, którzy do tej pory tworzyli przeciętny zespół potrafił zrobić DRUŻYNĘ, która umie walczyć i to skutecznie z zespołami lepszymi, mamy swój styl i dobrą organizację gry, ale do tego trzeba fachowca który będzie miał szacunek i uznanie wśród piłkarzy i umiejętności...
Są bez formy, ale ktoś ich do tej rundy chyba przygotowywał i oni chyba też coś robili, a nie tylko "walili" sake na tych zgrupowaniach... Jeżeli tak mają grać to dałbym szansę niektórym juniorom, niech zdobywają doświadczenie, bo nasze gwiazdy i tak są bez formy, a poza tym chyba się za pewnie czują... Beenhakker tak mieszał przed meczem z Azerbejdżanem, że nikt nie był pewien czy będzie grał i było widać w sobotę tego efekty...
Nie wiem co bym zrobił, ale jakby piłkarzy jakieś kary za taki mecz spotkały to nie powinni mieć pretensji...
A to, że Skrzypek ubolewa nad tym, że przegraliśmy w tak fatalnym stylu to jeszcze rozumiem, bo jest on rodowitym Zagłębiakiem, tak jak Teresa, ale czy reszta się tym tak bardzo przejmuje? Oj nie wiem, jakby tak było to inaczej by się zachowywali na boisku...
Na awans się nie nastawiam, bo już nie pierwszy raz "chcemy awansować" a później się okazuje na końcu, że mieliśmy takiego cholernego pecha i znów 1 czy 2 punkcików brakło...

Dopóki nie trafi się Zagłębiu taki człowiek jak Klicki Koronie Kielce, nie zrobi tutaj porządku i nie stworzy profesjonalnie zarządzanego klubu , dopóty nie będzie w Sosnowcu choćby przeciętnej drużyny pierwszoligowej, która spkojnie w środku tabeli by się plasowała... A póki co wszyscy mają, bądź zaczynają nas mieć w dupie... Patrz władze miasta i wycofywanie się głównego sponsora, zasłaniając się chęcią emisji akcji i wstąpieniem na giełdę papierów wartościowych...
PaprykarZ19

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna