przez rucyinski 2007-03-21, 2:13 pm
Witam. Jestem z Łomży i jestem oczywiście kibicem ŁKSu Łomża (choć jest jeszcze u nas inny klub piłkarski - Perspektywa)
Mecz uważam nie ma faworyta. Tabela jest tu złudna, warto wziąć pod uwagę formę obydwu drużyn w kilku ostatnich meczach. ŁKS pod wodzą Jakołcewicza uczynił ogromny postęp w organizacji gry. Polepszyła się głównie gra obronna, naprawdę dobrze gramy atak pozycyjny. Sosnowiec to bardzo mocna (jak na 2 lige) ekipa personalnie, i trzeba przyznac takze wlasnie pod względem organizacji gry. Myślę, że kluczem do sukcesu będzie opanowanie środka pola, co w 2 lidze oznacza w duzym stopniu walkę w środku pola. Wiem, że my nie spoczniemy i nasi chłopcy dadzą z siebie 100%. Jesli dodamy do tego dobre zimowe zakupy ŁKSu i biorac pod uwagę fakt, że gramy na wyjeździe, remis jest tu najbardziej prawdopodobny. Choć ja oczywiście liczę na wygraną Łomżyniaków.
Co do wierności, to trudno o tak wiernego kibica jak ŁKSiak. Na mecze przychodzi 3 tys osob, co jak na 70 000 miasto jest swietnym wynikiem. Sosnowiec jest 3 x wiekszy od Łomży, daj wam Boże średniej 9000 na mecz...Nawet na 4 lidze na stadionie nigdy nie było mniej niz 1000 osób w meczach z roznymi wioskami. W 3 lidze stadion pekal w szwach i dlatego teraz jest modernizowany. Jeśli chodzi o doping, to nawet sąsiednia Jagiellonia nie może się równać z ŁKSem pod względem atmosfery na meczach, głośności dopingu itd. Zresztą, zapraszamy do Łomży, my napewno was w weekend odwiedzimy.
Pozdrawiam.