Zagłębie Sosnowiec - Piast Gliwice 1:0 (wypowiedzi pomeczowe)
Data: 11.03.07 14:16, Autor: Piotr Tafil, Źródło:
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=1& ... _id=180906Zagłębie pokonało Piasta 1:0. Decydującą bramkę zdobył Krystian Prymula, który tuż po meczu opowiedział nam o tym jak udało mu się dokonać tego wyczynu.
Krystian Prymula (napastnik Zagłębia): - Na początku nie mieliśmy szczęścia, ale powiedziałem sobie, że mecz trwa 90 minut i w końcu się uda. W sytuacji bramkowej otrzymałem podanie od Arkadiusza Kłody z głębi pola i ruszyłem z piłką do przodu. Zobaczyłem kątem oka, że bramkarz wychodzi, podciąłem piłkę, a ta wpadła do siatki. To najlepszy debiut w barwach Zagłębia, jaki tylko mogłem sobie wyobrazić. To druga pod względem urody bramka, jaką strzeliłem w karierze. Najładniejsza padła rok temu w meczu, który moja drużyna grała przeciwko Borussi Dortmund. Tamten gol też był zwycięski, bo wygraliśmy po nim 2:1.
Jarosław Kaszowski (kapitan Piasta Gliwice): -Najgorsze w tym wszystkim jest to, że straciliśmy bramkę w końcówce. Nie było już czasu na wyrównanie. Gol padł po naszej prostej stracie. Poszła kontra i Prymula trafił idealnie. Jedyne co mógł zrobić w tej sytuacji to przelobować bramkarza i niestety udało mu się to.
Wojciech Rudy (dyrektor sportowy Zagłębia Sosnowiec): -Byliśmy w bardzo trudnej sytuacji ponieważ brakowało nam przynajmniej sześciu zawodników z podstawowego składu. Na szczęście okazało się, że nasze nowe nabytki nie zawiodły, pokazując nieustępliwość, zaciętość w grze i wolę walki. Był to mecz do pierwszego błędu. Piast nie wykorzystał swoich sytuacji, my też zmarnowaliśmy kilka okazji. To był mecz z gatunku tych, w których wygra ten, kto pierwszy strzeli bramkę. Cieszę się, że zrobiło to Zagłębie.