PZPN - rózne

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: no i co z tym wszystkim zrobić

Postprzez problematyk-ziom 2007-03-02, 3:38 pm

Blajpios napisał(a):Jak zaś się nie chce podejmować takich - działań, to przynajmniej lepiej nie "cwaniaczyć" wyzywaniem od szmatławców, poniżając czy wyśmiewając, jakby niewiele mogli. Prasa, opinia, urabianie opinii "całej Polski", wiele może.
Przy czym - najbardziej jest chyba zastanawiające, że klub, dyr. Rudy nie podejmują tego typu kontrakcji. Kibice - to kibice, nie są tak odpowiedzialni. Jeżeli jednak klub nie podejmuje działań wyprzedzających, ba: zamiast tego wybiera poparcie dla p. Jagodzińskiego, czy jak mu tam - to to może znaczyć bardzo smutne rzeczy.

A jakie Twoim zdaniem kontraakcje powinien podejmować klub? Klub po pierwszych zatrzymaniach Naszych byłych i obecnego zawodnika całkowicie odciął się od tego i w oświadczeniu wyrażnie napisał, że nie ma z tym nic wspólnego. I co ma podejmować polemikę z jakąs podrzędną gazetą szukajacą wszędzie sensacji i za każdym razem pisać to samo kiedy tylko ten sam dziennikarzyna postanowi "obsmarować" Zagłębie? To nawet nie są oskarżenia tylko obrzucanie błotem Naszego klubu przy każdej nadarzającej się okazji... Nigdzie nie wyczytalem, nie znalazłem, nie słyszałem żadnego zarzutu (poważnego- popartego jakimiś dowodami, zeznaniami czymkolwiek) wobec kogokolwiek z Naszego klubu.

A co do poparcia konkretnego kandydata... to z tego co pamiętam ta wiadomość pochodziła również z tej samej gazety i nie przypominam sobie żadnego innego potwierdzenia tego "newsa".
problematyk-ziom

Postprzez Krzysztof15 2007-03-02, 3:51 pm

Rudy to nawet meczy nie potrafi kupować :wink: Bo jak by umiał, to już bylibyśmy w pierwszej lidze.

To, oczywiście żart dla rozładowania atmosfery. Prawda jest jednak taka, że nie ma takiego klubu który w swojej historii nie miałby do czynienia z "handlem na boisku" (kupowaniem/sprzedawaniem).

Jednak o skali "zaangażowania" danego klubu w tym procederze decyduje, wg. mnie skuteczność w osiąganiu celu.
I właśnie w tej "skuteczności" inne kluby były (i są) o niebo lepsze od naszego Zagłębia.
Jeżeli kary mają być stopniowane wg. "zasług", to nie powinniśmy obawiać się najgorszego. Kary jednak nie unikniemy. Ja spodziewam się kary finansowej i ujemnych punktów, ale i tak dopiero w nowym sezonie.

Dlatego, tym bardziej należy walczyć o awans, aby zająć jak najlepszą pozycję, przed jakimikolwiek decyzjami WD.
Krzysztof15

sprzedawczyki

Postprzez cezaros_prowokator 2007-03-02, 9:50 pm

Im wczesniej posypią sie kary tym lepiej, mam juz dośc tej polskiej skorumpowanej piłki. Pogodziłbym sie nawet z mysla gry w 3 lidze pod warunkiem czystej gry. Nikt z nas nie lubi byc robiony w balona, a tu sie slyszy ze 70 % meczow jest ustawianych. O obiektywizm trudno,ale chce doczekac momentu w ktorym wynik bedzie sprawą otwartą.
cezaros_prowokator
Żółta kartka

Postprzez krzysztof 2007-03-02, 10:00 pm

coś czuję, że z tymi karami to będzie tak samo jak a tym nowym statutem
PZPN, będą ustalać, ustalać ....
Także wprowadzenie kar w przyszłym sezonie to całkiem realny termin.
krzysztof

Postprzez dracoola 2007-03-04, 9:59 am

ja z kolei mysle, ze nie ma co sie ludzic na jakas sprawiedliwosc WD PZPN - Pan Tomczak tez swietym inkwizytorem nie jest. Kary beda typowa pokazowka wiec "skutecznosc" korupcyjna nie bedzie miala znaczenia - fakt, ze wsrod wymienianych klubow nie ma Z.Lubin tez o czyms swiadczy. Obym sie mylil...

Tak jak ktos wspomnial, niepewnosc nie ulatwi nam drogi do awansu - to musi siedziec gdzies w psychice zawodnikow, trenera. Co do taktyki klubu - w mojej opinii sluszna, nie ma co wychodzic przed szereg, chyba ze ma sie mocne karty...
dracoola

Postprzez krzysztof 2007-03-04, 10:32 am

Jeśli chodzi o sprawiedliwość nowego WD PZPN to myślę, że będzie ona na pewno większa niż WD przed wprowadzeniem kuratora. Został on wprowadzony między innymi dlatego, że istniało uzasadnione podejrzenie, że dla zamknięcia całej afery korupcyjnej w polskiej piłce zostaną ukarane kozły ofiarne które nie koniecznie maja najwięcej na sumieniu.

A co do Zagłębia L. to poczekajmy, też przyjdzie na nich kolej. Jak na razie do PZPN nie trafiły jeszcze wszystkie akta z prokuratury.

Wcale się nie zgodzę, że brak reakcji ze strony klubu to dobra taktyka.
Jeśli pracownik działa na szkodę pracodawcy próbując go oszukać to należy go ukarać, no chyba że pracodawcy też coś mają na sumieniu i dlatego siedzą cicho.

Jeśli chodzi o same kary dla naszego Zagłebia to myślę, że jak dostaniemy powyżej -20 pkt. to jest to równoznaczne z degradacją. Przy -20 myślę, że jeszcze powalczymy o tą II ligę.
krzysztof

Postprzez problematyk-ziom 2007-03-04, 1:04 pm

krzysztof napisał(a):Wcale się nie zgodzę, że brak reakcji ze strony klubu to dobra taktyka.
Jeśli pracownik działa na szkodę pracodawcy próbując go oszukać to należy go ukarać, no chyba że pracodawcy też coś mają na sumieniu i dlatego siedzą cicho.

Z tego co ja zrozumiałem to zawodnicy nie chcieli oszukać klubu. Pracodawcy chcieli i chcą zwycięstw a oni poprostu chcieli sobie nieco ułatwić pracę załatwiając niektóre rzeczy w inny sposób. A druga sprawa to prokuratura postawiła im zarzuty ale rozpraw sądowych jeszcze nie było. Poprostu ich wezwała przesłuchała i wypuściła. Nie mają wyroków żadnych. Jak zapadną wyroki (konkrety nie zeznania i domysły tylko orzeczenie winy przez SĄD) to wtedy będzie czas na karanie swoich pracowników, takie jest moje zdanie.
problematyk-ziom

Postprzez laki 2007-03-04, 1:32 pm

Sprawa Zagłebia jest nie jasna to jeden z cytatów osoby
która ma dostep do materjału dowodowego w naszej sprawie.
Wszystko wskazuje na to że zarzat nic nie wiedział ,badz prokuratura
nie jest wstanie postawic zarzutów które w sposób oczywisty
obciażały by klub.
Bez jednoznacznych dowodów nikt nie ukrze Zagłebia nawet minusowymi
punktami.
Wyobrazcie sobie sytuacje że oto za wały pracownika wymiar sprawiedliwosci karze pracodawce , przecież to jakies kuriozum.
Obawiam sie tylko dwóch rzeczy , szukania na siłe kozła ofiarnego
i pewnych srodowisk które postawiły sobie za cel udupic Z.S.
laki

Postprzez krzysztof 2007-03-05, 10:16 am

No w sytuacji gdy nie ma żadnych dowodów przeciwko zarządowi czy też szeroko rozumianym władzom klubu karanie klubu (a co za tym idzie sponsorów i kibiców) degradacją, czy też wysoką karą ujemnych punktów byłoby niesprawiedliwe.

W wywiadach zarówno kurator PZPN jak i WD wypowiadają się, że nie chcą na siłę niszczyć klubów, ich historii, karać kibiców, odstraszać sponsorów itp. Jak tą myśl zrealizują czas pokaże.

A co do kupowania meczów przez zawodników jeśli już o tym piszemy to ciężko jest powiedzieć czy ktoś to robi dla "dobra klubu" czy też aby dostać lepszą premię. Wszystko zależy co nasi zawodnicy zeznali we Wrocławiu.
Martwi mnie jedynie to co opowiedział Małocha mediom. Wspomniał on, że kupienie sędziego to była decyzja drużyny. Na pewno chciał podzielić odpowiedzialność na byłych kolegów ale położył też cień podejrzenia na innych zawodników.
krzysztof

Postprzez keff79 2007-03-05, 11:03 am

problematyk-ziom napisał(a):Z tego co ja zrozumiałem to zawodnicy nie chcieli oszukać klubu..

Jeżeli przyjmujemy wersję w której zarząd nic nie wiedział to jednak "Rada Drużyny" tzw. "Mc'Rada" (teraz już wiemy po co się je powołuję :D ) oszukała klub.. nie po to Italiańce płacą za zawodnikom żeby Ci Mcwieśmakami sędziów przerabiali.

problematyk-ziom napisał(a):Jak zapadną wyroki (konkrety nie zeznania i domysły tylko orzeczenie winy przez SĄD) to wtedy będzie czas na karanie swoich pracowników, takie jest moje zdanie.

Takie podejście wydaje się uczciwe.. tyle, że dokładnie na takim argumencie PZPN jechał do tej pory i nic nie robił w sprawie korupcji.

laki napisał(a):Wyobrazcie sobie sytuacje że oto za wały pracownika wymiar sprawiedliwosci karze pracodawce , przecież to jakies kuriozum.

Może i kuriozum ale dokładnie tak jest :D - kierownictwo odpowiada za "dowcipy" załogi..

Jednym słowem nie zazdroszczę kuratorowi i prokuraturze. Sprawa jest bardzo trudna, łatwo się wpakować w minę pochopnym karaniem. Ale jak dla mnie zawodnicy, działacze, którzy kupczyli powinni zmienić zawód.. tacy goście mają już skrzywioną psychikę..
keff79

Postprzez Miłosz 2007-03-05, 12:08 pm

Mam jeden bilet na zbyciu na Polska - Armenia na sektor D2G,cena do negocjacji;) proszÄ™ na PW
Miłosz
Żółta kartka

Postprzez WOJTEK 2007-03-05, 1:12 pm

Miłosz napisał(a):Mam jeden bilet na zbyciu na Polska - Armenia na sektor D2G,cena do negocjacji;) proszę na PW
Żółta.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez martinho 2007-03-05, 2:41 pm

laki napisał(a):Wyobrazcie sobie sytuacje że oto za wały pracownika wymiar sprawiedliwosci karze pracodawce , przecież to jakies kuriozum.

Może i kuriozum ale dokładnie tak jest :D - kierownictwo odpowiada za "dowcipy" załogi..

To załóżmy, że podczas pracy jadąc samochodem służbowym popełniasz wykroczenie to należy ukarać też pracodawcę. Sprawa dla prokuratury nie jest łatwa to fakt, bo muszą się mocno nagłowić jak sformułować niepodważalne oskarżenia. Aby postawić zarzuty w stosunku do klubu to muszą mieć dowody, że klub a nie pojedyncze osoby w tym uczestniczył lub kożystał na tym procederze.
martinho

Postprzez martinho 2007-03-05, 2:56 pm

http://sport.wp.pl/kat,68874,wid,875778 ... caid=1354f

Zarząd znów porządzi!
Sport 07:16

"Przywrócenie do łask" władz PZPN, odwołanie kuratora - oto wyniki wczorajszych negocjacji zwaśnionych stron, otwierające pole do spotkania Seppa Blattera z Lechem Kaczyńskim. Zjazd wyborczy - latem - pisze "Sport".

DziÅ› przed poÅ‚udniem spodziewać siÄ™ należy dwóch bardzo ważnych decyzji ministra Tomasza Lipca, Å›ciÅ›le ze sobÄ… zwiÄ…zanych. Odwieszony zostanie - zawieszony przezeÅ„ 17 stycznia br. ZarzÄ…d PZPN, jednoczeÅ›nie odwoÅ‚any zostanie wprowadzony w tym samym dniu na MiodowÄ… kurator. Marcin Wojcieszak, który peÅ‚niÅ‚ ostatnio tÄ™ funkcjÄ™, bÄ™dzie jednak być może peÅ‚nomocnikiem ministra i w takiej randze dostanie prawo uczestnictwa w posiedzeniach zwiÄ…zkowych wÅ‚adz. Takie sÄ… ustalenia wczorajszych negocjacji pomiÄ™dzy przedstawicielami ministerstwa (wspomnianego mecenasa Wojcieszaka i trzech innych prawników) oraz zwiÄ…zkowego „zespoÅ‚u negocjacyjnego” (Eugeniusz Kolator, Eugeniusz Nowak, Hilary Nowak, Zbigniew KoźmiÅ„ski, Jan Bednarek). - Stosowne „kwity” podpisano, wiÄ™c oczekujemy, że ustalone ruchy zostanÄ… przeprowadzone - podkreÅ›la Zbigniew KoźmiÅ„ski. Gwarantem ich wykonania przez ministra ma być z jednej strony... sam prezydent Lech KaczyÅ„ski, z drugiej - Sepp Blatter. Wizyta szefa FIFA - i jego spotkanie z gÅ‚owÄ… paÅ„stwa polskiego - dojść ma do skutku w poniedziaÅ‚kowe popoÅ‚udnie. - Ale pod warunkiem, że prawowite wÅ‚adze PZPN zostanÄ… przywrócone... - przypomina KoźmiÅ„ski.

W myÅ›l wczorajszych ustaleÅ„ - zresztÄ… negocjowanych już od dobrych kilku tygodni - minister Lipiec zachowa swoiste prawo do „kontrasygnaty” na decyzjach podjÄ™tych przez zarzÄ…d. WÅ‚adze zwiÄ…zku nie muszÄ… siÄ™ natomiast zrzekać swych statutowych uprawnieÅ„, co sugerowano w jednym z wczeÅ›niejszych projektów porozumienia. - Owszem, powstanie komisja czwórstronna, z udziaÅ‚em przedstawicieli rzÄ…du, kancelarii prezydenckiej, FIFA i UEFA. Ale jej kompetencje ograniczone zostanÄ… jedynie do nadzorowania przygotowaÅ„ do zjazdu wyborczego - uważa Zbigniew KoźmiÅ„skiego.[url]

Paranoja, jednak przysłowia mądrością narodu: "k.... k.... łba nie urwie" :lol: [/url]
martinho

Postprzez Przemek26 2007-03-05, 4:05 pm

Gównojad pisu śmieć lipiec odwołał kuratora i odwiesił dziwki listkiewicza i samego alfonsa listka.
Przemek26

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników