Zagłębie S. - Piast G. 10.03.07 godz. 14.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Zagłębie S. - Piast G. 10.03.07 godz. 14.00

Postprzez Przemek26 2007-03-04, 10:06 am

Etap przygotowań do rundy wiosennej zakończył się porażka w meczu kontrolnym z GKS Katowice. Wygląda na to że powinien nas ten wynik "cieszyć". Ostatni sparing przed sezonem po świetnej grze z Widzewem zakończył sie remisem 1:1 ,choć Zagłębie w tym meczu wyglądało jak pierwszo- ligowiec a Widzew jak outsider II ligi. Potem przyszedł mecz z Piastem optymizm ,prześciganie sie z typowaniem rozmiaru zwycięstwa sosnowiczan. I .............. , balon pękł z wielkim hukiem i 4 bramkami za plecami.
Teraz przed pierwszym meczem, i to znów z Piastem nastroje zupełnie inne.
Wynik ostatniego sparingu psuje nam nastroje. W zespole można ułożyć dwie "11" . Do gry, i kontuzjowanych. W okresie przygotowawczym Zagłębie rozegrało 12 meczy. Strzeliło 36 bramek ( 18 z Kobiernicami to :wink: ) straconych 15. Siedem razy wygraliśmy, jeden remis i 4 porażki.Wygląda to pozytywnie, ale ...?
Czy zespół jest gotowy na rewanż , czy mecz z gieksą to zasłona dymna, czy zobaczymy w sobotę Zagłębie jakiego jeszcze nie oglądaliśmy?
Zostało 6 dni, sześc dni na spokojny trening, taktykę. Sześc dni na wmówienie naszym grajkom przez sztab szkoleniowy że można rozjechać Piasta 8:0 i to palcem w d.... .
I jeszcze jedna sprawa. Czego się obawiam. Jak pamiętam ,kiedy Zagłębie za bardzo chce to efekty są tego marne. Mam nadzieję że tym razem chęć ,przełoży się na wynik.
Czekamy.

PS. Wczoraj na sparingu, słyszałem pogłoski, że Piast ma dwa pierwsze mecze mieć transmitowane.Czy więc na sobotnie popołudnie na Ludowy zawita TV.? Wiadomo ,na żywo tylko na Ludowym ,ale była by to szansa na obejrzenie pierwszego meczu dla kibiców Zagłębia z poza Sosnowca i może tych na emigracji.
Czy ktoś kompetentny ma jakieś informacje na ten temat?
Ostatnio edytowano 2007-03-04, 11:08 am przez Przemek26, łącznie edytowano 1 raz
Przemek26

Postprzez dejotmaly81 2007-03-04, 10:17 am

Pewnie, że można spokojnie rozjechać Piasta!!! Drużyna ta nie reprezentuje swoją grą jakiejś nadzwyczajnej gry, więc...przy powiedniej motywacji, chęciach całej drużyny i głośnym dopingu kibiców nie powinno być źle :D :D :D
Tylko prosimy-panie Dworczyk..............zagrajmy dwoma napastnikami, bo jednym ewidentnie nam nie wychodzi...
dejotmaly81

Postprzez MarcelZS 2007-03-04, 10:22 am

Moje nastroje przed rundą rewanżową są dość mizerne, pomimo że do upragnionego awansu wydaje się, że pozostaje wykonać krok, który dla Zagłębia wydaje się po tylu latach przerwy będzie krokiem milowym.
To jednak gdziekolwiek pojawia się informacja dobra lub zła o Zagłębiu zawsze odnosi się do afery kupowani meczów.

Nie pozostaje więc nic innego jak życzy piłkarzom, działaczom i nam kibicom (parafrazując ZA TV3) - RÓBMY SWOJE
Nie pozostaje, więc nic innego jak przypomnieć sobie swoją niemoc z sierpnia 2006 i te dotkliwe 0:4 i wyjść na Ludowy z chęcią odegranie się na Piaście, z którym to nie tylko w sierpniowym meczu nie grało się łatwo – zagrać dla siebie, kibiców i klubu, tak by Piast pamiętał ten mecz dość długo, a prasa kolejny raz napisała, „po co oni graj i wygrywają, jak i tak są już w III”

Mam słodką nadzieje, że to Zagłębię będzie dyktowało warunki w tym meczu, że zagramy 4-4-2, a szczęście, którego czasem brakuje na Ludowym zagości na nim na dłużej w tej rundzie.

MOJA JEDYNA MIŁOŚĆ TO ZAGŁĘBIE!!!!
MarcelZS

Postprzez GurenS 2007-03-04, 11:28 am

dejotmaly81 napisał(a):Pewnie, że można spokojnie rozjechać Piasta!!! Drużyna ta nie reprezentuje swoją grą jakiejś nadzwyczajnej gry, więc...przy powiedniej motywacji, chęciach całej drużyny i głośnym dopingu kibiców nie powinno być źle :D :D :D
Tylko prosimy-panie Dworczyk..............zagrajmy dwoma napastnikami, bo jednym ewidentnie nam nie wychodzi...

Nie byłbym tego taki pewny , zwróc uwage na sparingi Piasta w którym
pokonał prawie podstawowy skład Bełchatowa 5:1 ;]]

Ale bądzmy dobrej myśli !
GurenS
Żółta kartka

Postprzez Ader 2007-03-04, 11:34 am

Mysle ze mecz bedzie nudny bedzie dla ktorewjs z druzyn 1-0 , mam nadzieje , ze dla naszej :)
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Przemek26 2007-03-04, 11:34 am

GurenS napisał(a):

Podstawowy skład to rozjechał ŁKS w Pucharze Ekstraklasy, w meczu z Piastem zagrało może 3 z "podstawowego" składu.
Przemek26

Re: Zagłębie S. - Piast G. 10.03.07 godz. 14.00

Postprzez Sir 2007-03-04, 11:39 am

Przemek26 napisał(a):Czekamy.

PS. Wczoraj na sparingu, słyszałem pogłoski, że Piast ma dwa pierwsze mecze mieć transmitowane.Czy więc na sobotnie popołudnie na Ludowy zawita TV.? Wiadomo ,na żywo tylko na Ludowym ,ale była by to szansa na obejrzenie pierwszego meczu dla kibiców Zagłębia z poza Sosnowca i może tych na emigracji.
Czy ktoś kompetentny ma jakieś informacje na ten temat?

hehe...widzę że nie mogłes sie doczekać aby otworzyć ten wątek in augurujący zmagania w rundzie wiosennej :lol:
Sir

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-03-04, 11:59 am

O tym wpisie glowkowalem juz wczoraj po meczu sparingowym, sprawa
oczywista, iz wygrana dodalaby otuchy, jednak z drugiej strony Piast nas
sie obawia, przysyla spy-manow na Ludowy, ale wszystko jest malo
istotne dla mnie sprawa najwazniejsza to CZY DRUZYNA I KLUB CHCA
AWANSOWAC - jesli TAK to od meczu z Piastem zaczynaja grac to co
potrafia najlepiej - TAK JAK ADAM MALYSZ NA SREDNIEJ SKOCZNI W
SAPPORO - to nikt inny jak Piast obnazyl nasza druzyne na samym
poczatku rozgrywek.
Przestudiowalem plan rozgrywek w tej rundzie do meczu walkowerowego
z Bydgoszcza to sa 4 mecze - nasza druzyna MUSI zdobyc 12 punktow.
To nie jest sprawa nadzwyczajna, a mianowicie Piast, Miedz i Lomza,
jesli tak sie stanie to wowczas bede przekonany, ze naszej druzynie
zalezy i kopacze graja o AWANS a nasza druzyna usadowi sie wygodnie na miejscu Vce Lidera.
Wowczas bedziemy mogli miec info jaka mamy przewage nad druzyna
z Bialegostoku.
Mecz z Piastem na Ludowym bardzo wazny bo od tej potyczki sie zaczyna
" to be or not to be " zawodnicy i sztab szkoleniowy i atmosfera zwycięzania a tym samym AWANS.
Jestem optymista bo za bardzo jestem zwiazany z ta druzyna ( na dobre i na zle ale i na zawsze albo na wsze czasy jak kto woli)
Mecz z Piastem wygramy, dla mnie nie wazne jak wysoko, ale 3 pkt w
Sosnowcu.

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez problematyk-ziom 2007-03-04, 12:28 pm

GurenS napisał(a):Nie byłbym tego taki pewny , zwróc uwage na sparingi Piasta w którym

To skład Bełchatowa z tego meczu z Piastem
Misztal - Tosik, Magdoń, Grodzicki, Komorowski - Zawodziński, Kuranty, Kowalczyk, Bocian (46 Korenik) - Michalak, Costly Molina.

7 godzin później Bełchatów rozprawił się 5:0 z ŁKS-em w PE. Jak łatwo się domyślić ani jeden zawodnik nie zagrał w obu tych meczach. W piątkowym meczu ligowym z wymienionego składu z meczu z Piastem gra 2 zawodników (Costly Molina i Marcin Kowalczyk) i wchodzą oni tylko z ławki rezerwowych. Więc zanim napiszesz "prawie podstawowy skład Bełchatowa" określ jak bardzo "prawie" był to pierwszy skład.
problematyk-ziom

Postprzez dejotmaly81 2007-03-04, 12:28 pm

GurenS napisał(a):
dejotmaly81 napisał(a):

Sparingi to sparingi...myślę, że przy tych skladnikach jakie umieściłem we wcześniejszym poście powinniśmy wygrać przynajmniej 2:0!!!
Poza tym to nie był podstawow sklad Bełchatowa...podstawowy skład Bełchatowa zaczął grać teraz i złoił Łęczną 6:0!!!

Do Tadeusza Wiśniewskiego: zgadzam się ze wszystkim, poza jednym zdaniem: myślę, że nasi zawodnicy nie powinni myśleć, żeby się usadowić na fotelu VICELIDERA, a powinni myśleć tylko o tym, żeby przeskoczyć Ruch i być liderem rozgrywek!!!!
Pozdrawiam
dejotmaly81

Postprzez Degland 2007-03-04, 12:55 pm

Mecz z Piastem trzeba po prostu wygrać, nie możemy tracić punktów na Ludowym, plaga kontuzji w naszym zespole, pauza za kartki osłabia dość znacząco nasz zespół.
Jeśli zagramy dwoma napastnikami będzie dobrze, nie ma co przesadzać z rozjechaniem Piasta, zwycięstwo 1:0 będzie zadowalające, najważniejsze trzy punkty.

Obrazek
Degland

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-03-04, 1:33 pm

Kol. dejotmaly 81 - na pozycje Lidera to sie zasadzam w bezposrednim
pojedynku z Ruchem, aby na Cichej nie przegrac meczu.

Podany sklad wyzej jest bardzo OK.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Socio 2007-03-04, 1:36 pm

Sklad jest ok poza tym ze Bednar jesli sie nie myle wisi za kartki i dlatego wczoraj na prawej pomocy gral Oziebala. Skrzypek kontuzja, Piatkowski i Bednar kartki. Mierzejewski moglby zagrac na prawej ale kto zagra na lewej pomocy - Paczka kontuzja. Kadrowo naprawde jest kiepsko.
Socio

Postprzez Wally 2007-03-04, 1:39 pm

Na kibice.net ktoś wrzucił transmisję meczów drugoligowych i właśnie mecz Zagłębia z Piastem ma być retransmitowany o 18:35, ale gdzie to nie wiem, prawdopodobnie na TVP Sport, więc dupa zbita, bo pewnie mało osób ma ten kanał.

Martwi mnie ilość zawodników pauzujących. Ale z drugiej strony to dobrze, bo jednak drużyna musi się zgrać, co pokazała nam pierwsza runda. A teraz właśnie Ci nowi mają okazję do zgrania się. Wynikiem 4:0 na pewno się nie zrewanżujemy. Piast też nie powinien przyjeżdżać do Sosnowca, by sie bronić. Sądze, że wynik będzie wysoki, sam zatypuje na stronie 3:2 dla Zagłębia. Mamy słabą obronę, ale i Oziębała i Prymula mogą pokazać kawał dobrej piłki. Jak nigdy jestem przekonany, że kupiliśmy wreszcie dobrych napastników. A że bez znanych nazwisk? Pitry też znany nie był, a wczoraj dla Lecha gola strzelił i powoli może być uznawany za pierwszoligowy talent :wink: .
Wally

Postprzez novack 2007-03-04, 1:43 pm

Bednar i Piątkowski pauzują za kartki. Skrzypek kontuzja i mamy po prawej stronie braki, a wydawało się , że akurat tam jest nadmiar. Na prawym skrzydle mógłby zagrać Merzejewski ale pod warunkiem ,że Paczkowski wystąpi na lewym,a tu znowu kontuzja. Obrona bez Dżenana gra kiepsko. Nie jest dobrze.Trzeba uważnie zagrać w obronie, liczyć na rzuty wolne po faulach na Prymuli. Wygrać choćby 1:0 a przez tydzień może jeszcze ktoś wróci po kontuzji.
novack

Następna strona

Powrót do Piłka nożna