PZPN - rózne

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez SCORPARO 2007-02-27, 2:30 pm

WOJTEK napisał(a):Wg mnie problem leży głębiej lub gdzie indziej. Rozmiar szamba jakie wyłazi jest ogromny. Ale pojawia się pytanie: kto ma to posprzątać ? Przecież upierdolona w tym gównie jest większość "działaczy" PZPN. Bo chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie uważa, że te machloje działy się bez wiedzy wierchuszki. Na mój łeb będzie tak: jednego kozła ofiarnego (Arka, Łęczna) zdegradują albo nie , kilka mniejszych płotek dostanie ujemne punkty i się sprawie łeb uwali.

... A AUTOMAT (czyt.: PZPN) - będzie dalej lody kręcił ...
SCORPARO

Postprzez keff79 2007-02-27, 2:39 pm

No niestety jakby nie patrzeć, ciężko będzie oczyścić piłkę tak jak byśmy tego chcieli. Może chwilowo trochę mniej bezczelnie będzie się kręciło wynikami.. ale likwidując sam zarząd pzpn'u nie wiele zyskujemy - tzn ktoś na tym zyska.. np głosy za akcję.

"Świetne towarzystwo" jest ulokowane w okręgowych związkach, które wciąż mają bardzo dużo do powiedzenia i tu jest pies pogrzebany.. bo raczej nie wierzę że ktoś sięgnie, aż tak daleko.

Na chłopski rozum wszystko trzeba by zacząć od początku z dożywotnim zakazem dla większości ludzi działających w zarządach związku, klubów.. niektórych piłkarzy..
keff79

Bułgarzy zdyskwalifikowali sędziów piłkarskich

Postprzez Michael_One 2007-02-27, 4:31 pm

Bułgarski Związek Piłki Nożnej zdyskwalifikował pięciu arbitrów za popełnione błędy podczas prowadzenia meczów. Dwaj z nich zostali zdyskwalifikowani dożywotnio, trzech - na okres roku.

Decyzja władz bułgarskiego futbolu zapadła przed rozpoczęciem rundy wiosennej rozgrywek ligowych, wyznaczonej na 3 marca.

Z rejestru bułgarskich arbitrów piłkarskich zostały wykreślone nazwiska Momcziła Wraikowa i Dimitara Dimitrowa, od prowadzenie meczów przez rok odsunięci zostali: Petar Stojanow, Iwajło Bozew i Dimo Radew.

- Oni (Wraikow i Dimitrow) popełniali wiele błędów podczas sędziowania meczów. Większość klubów nie życzyła sobie, by prowadzili mecze ligowe - powiedział szef komisji sędziowskiej, Borisław Aleksandrow.

Na początku sezonu 2006/07 Bułgarzy zdyskwalifikowali czterech arbitrów. Czołowe kluby bułgarskie, m.in. Lewski Sofia, CSKA Sofia, zaproponowały, by mecze ligowe prowadzili sędziowie zagraniczni.

http://www.pilkanozna.pl/pn.php?dzial=news&id=66133
Michael_One

Postprzez adas 2007-02-27, 5:17 pm

Jutro w "Fakcie" ciekawy wywiad z Wojciechem Małochą, w którym to nasz były gracz przyznaję się do kupienia jednego meczu od sędziego, którym był Piotr Wieczerzak ( sezon 2004/2005 Górnik Polkowice - Zagłębie Sosnowiec 0:1 po bramce Janusza Wolańskiego). Decyzję o zakupie - śmiesznie brzmi - zakupie meczu podjęła rada drużyny, a konkretnie wymienione są trzy nazwiska (Małocha, Lachowski, Ujek). Tłumaczy również, że była to decyzja zespołu, o której klub nic nie wiedział, a spowodowana była chęcią awansu do wyższej ligi. Według dalszych relacji Małochy był to jedyny przez nich kupiony mecz a kwota jaką zapłacili to 5 tyś. złotych.
adas

Postprzez bankier 2007-02-27, 6:17 pm

a skąd Adamie wiesz co będzie w jutrzejszym fakcie? :dokuczam:
bankier

Postprzez adas 2007-02-27, 6:39 pm

z dwóch różnych źródeł. :P
adas

Postprzez laki 2007-02-27, 8:51 pm

W drugiej lidze opierajac sie oczywiscie na doniesieniach prasowych
i wypowiedziach członków wydziału dyscypliny PZPN-u najbardziej
aferalnymi klubami były Hydro i Kszo.
Mnie najbardziej zastanawia fakt że to tylko i wyłacznie
z tych srodowisk padały zarzuty o rzekomej prubie korupcji przez
piłkarzy Zagłebia , oczywiscie niepotwierdzonej jak narazie w
prokuraturze .
Pachnie mi to pruba rozmydlania sprawy i rospaczliwej
obrony swojego tyłka przed nieuchronna degradacja.
laki

Postprzez Mehehe7 2007-02-27, 9:17 pm

zgredos napisał(a):
Mehehe7 napisał(a):zgredus jeżeli tylko Zagłębiu udowodnią sprzedawanie meczów to JA tak napisze bo nie po to zdzierałem gardło żeby oni sobie jaja robili i za pare patyków sprzedawali . korupcja niszczy polską piłke a nic nie zapowiada się aby było lepiej szczególnie po kandydatach PZPN . Przez korupcje bardzo obniżył się poziom polskiej piłki no bo np taka Arka tylko zmniejszała zainteresowanie ligą swoją bezbarwną grą oraz zabierała w nieuczciwy sposób punkty drużynom którym się one należały i odbierała chęć działaczom którzy myśleli że coś osiągną ale przez takie nieuczciwe sędziowanie z tego rezygnowali.

W latach 70-tych gdy polska piłka odnosiła największe sukcesy, także kupowano mecze. Choćby cud Zagłębia (nie pamiętam roku) gdy po rundzie jesiennej mieliśmy chyba 3 pkt a skończyliśmy gdzieś w środku tabeli (przy dużej pomocy sędziów i drużyn przeciwnych) Pamiętam też jak wielki etyk Tomaszewski sprzedał mecz na Ludowym ( LKS miał już pewny byt w lidze a my musieliśmy wygrać) a bramki jakie puścił wówczas Tomaszewski to była kpina. W ciągu ponad 30 lat jakie chodzę na mecze to meczów i kolejek cudów pamiętam bardzo dużo. Zobacz na Włochy 4 krotny MŚ jedna z najsilniejszych lig na świecie a co chwila jest tam jakaś afera
Jeszcze jedno sprzedawania meczów to nam raczej nie udowodnią ale mogą oby nie udowodnić coś innego...

Fakt polska piłka stała na wyższym poziomie ale wtedy sporo piłkarzy zostało w kraju ponieważ bardzo cieżko było z wyjazdem za granice co automatycznie podnosiło poziom ligi oraz nie było tak wielkich różnic w szkoleniu młodzieży oraz infrastrukturze :) To ile ty masz lat jeżeli można wiedzieć ?? bo mam nadzieje że nie podkolorowałeś czegoś :)
Mehehe7

Postprzez sprzedawca_cebuli 2007-02-27, 9:22 pm

Mehehe7 napisal:

Fakt polska piłka stała na wyższym poziomie ale wtedy sporo piłkarzy zostało w kraju ponieważ bardzo cieżko było z wyjazdem za granice co automatycznie podnosiło poziom ligi oraz nie było tak wielkich różnic w szkoleniu młodzieży oraz infrastrukturze :) To ile ty masz lat jeżeli można wiedzieć ?? bo mam nadzieje że nie podkolorowałeś czegoś :)[/quote]

co to ma wsponego z korupcja ? ale z pytaniem o wiek Zgreda wywaliles ........ umarlem <lol> Zgredos przyznaj sie ze podkoloryzowales....... i oddaj kredki zeby wiecej nie kolorowac:D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :twisted:
sprzedawca_cebuli

Postprzez michaelus 2007-02-27, 9:23 pm

adas napisał(a):Jutro w "Fakcie" ciekawy wywiad z Wojciechem Małochą, w którym to nasz były gracz przyznaję się do kupienia jednego meczu od sędziego, którym był Piotr Wieczerzak ( sezon 2004/2005 Górnik Polkowice - Zagłębie Sosnowiec 0:1 po bramce Janusza Wolańskiego). Decyzję o zakupie - śmiesznie brzmi - zakupie meczu podjęła rada drużyny, a konkretnie wymienione są trzy nazwiska (Małocha, Lachowski, Ujek). Tłumaczy również, że była to decyzja zespołu, o której klub nic nie wiedział, a spowodowana była chęcią awansu do wyższej ligi. Według dalszych relacji Małochy był to jedyny przez nich kupiony mecz a kwota jaką zapłacili to 5 tyś. złotych.

Jeśli jest to prawda to raczej nic Zagłębiu jako klubowi nie grozi. Tym bardziej jak słyszałem wypowiedzi przedstawicieli obecnego WD PZPN, w którym to opowiadali, że inaczej należy traktować sprawy w których w handel zamieszani byli działącze, a inaczej sprawy, gdzie to piłkarze starali sobie zapewnić lepszy byt bez wiedzy klubu.
michaelus

Postprzez Przemek26 2007-02-27, 9:27 pm

Widać że Fuckt z tym swoim spedalonym dziennikarzyną dawno nie srał na Zagłębie. Zrobiło się cicho o nas w aferze korupcyjnej , to zainwestowali w telefon ,bądź bilet do USA żeby pogadać z Wojtkiem jak to Zagłębie robiło przekrety. Fakt że z tego tekstu huja wynika ale zawsze jakieś gówno sie musi przyczepić.
Przemek26

Postprzez problematyk-ziom 2007-02-27, 9:36 pm

Przemek26 napisał(a):Widać że Fuckt z tym swoim spedalonym dziennikarzyną dawno nie srał na Zagłębie. Zrobiło się cicho o nas w aferze korupcyjnej , to zainwestowali w telefon ,bądź bilet do USA żeby pogadać z Wojtkiem jak to Zagłębie robiło przekrety. Fakt że z tego tekstu huja wynika ale zawsze jakieś gówno sie musi przyczepić.

To Wojtek jeszcze jest w USeju? Czytałem gdzieś że Garfieldy reprezentowały za wysoki poziom jak dla tego wybitnego szczelca :lol: ale to już temat do "naszych byłych zawodników"...
problematyk-ziom

Postprzez MrCricket 2007-02-27, 9:47 pm

Panu Wojtusiowi M. chyba zaczyna brakować $$$ na komfortowe życie i szuka innych metod zarobkowania. Wywiadu chyba raczej nie udzielał za darmochę...
MrCricket

Wojciech Małocha: Kupiłem mecz

Postprzez Michael_One 2007-02-28, 1:05 am

Dziś o północy mija termin abolicji dla piłkarskich oszustów. Jednym z niewielu, którzy przyznali się do kupowania meczów jest Wojciech Małocha - były piłkarz Zagłębia Sosnowiec. Dziennikowi dokładnie opowiedział, jak wyglądał korupcyjny proceder.

Chodziło o drugoligowy mecz Górnika Polkowice z Zagłębiem Sosnowiec w marcu 2005 roku. Małocha oraz Mariusz U. i Marcin L. podczas spotkania w restauracji McDonald's przekazali sędziemu Piotrowi W. 5 tysięcy złotych. Miał on pomóc sosnowiczanom w odniesieniu zwycięstwa. Zagłębie wygrało 1-0, choć piłkarze twierdzili później, że arbiter za bardzo im nie pomógł.

- Niespecjalnie pamiętam tamten mecz. W ogóle do dziś zadaję pytanie, po jaką cholerę poszedłem na to spotkanie z sędzią. Co prawda byłem w radzie drużyny, ale żadne to tłumaczenie. Nie jestem dzieckiem, by dać się prowadzić z rączkę - mówi Dziennikowi Małocha.

Pod koniec ubiegłego roku wyjechał on do USA pracować i grać w piłkę.

- Tuż przed powrotem dowiedziałem się, że prokuratura zatrzymała moich dwóch kolegów z drużyny. Zdawałem sobie sprawę, że nie ma co kręcić, więc natychmiast po powrocie umówiłem się z prokuratorem na spotkanie - wspomina.

Niektórzy koledzy Małochy twierdzili, że wyjechał za Ocean, by uniknąć konfrontacji z wymiarem sprawiedliwości.

- Co to za bzdury?! Gdyby naprawdę tak było, to zaszyłbym się w Stanach i cicho siedział. A poza tym w Polsce została moja rodzina. Do głowy mi nie przyszło, by coś tuszować. Jak najszybciej chciałem mieć to wszystko za sobą - tłumaczy.

Małocha gra obecnie w lidze cypryjskiej. Przed wyjazdem kontaktował się z prokuraturą, czy afera nie przeszkodzi mu w wyjeździe. "Nie ma problemu. Może pan wyjechać - usłyszał.

- Tak naprawdę to zastanawiałem się, czy rozmawiać z prasą. Doszedłem jednak do wniosku, że nie mam nic do ukrycia. Nawet pan sobie nie wyobraża, ile razy zadawałem sobie pytanie: Wojtek, po co ci to było? Bardzo żałuję, że znalazłem się w niewłaściwym miejscu w niewłaściwym czasie. Nie mogę jednak pozwolić, by moje nazwisko w gazetach kończyło się na pierwszej literze z kropką, a oczy były przesłonięte czarnym paskiem. Nie jestem przestępcą. Nie chcę, by Wojciech Małocha znalazł się w jednym szeregu z prawdziwymi oszustami, którzy stawiali sobie domy, kupowali samochody i żyli z korupcji. Przez dwanaście lat profesjonalnego grania w piłkę nie kupowałem i nie sprzedawałem meczów. Nie szmaciłem się. Zdaję sobie jednak sprawę, że to jedno spotkanie z sędzią kładzie się cieniem na moim życiorysie - mówi były napastnik Zagłębia.

Ciekawe, ilu piłkarzy zabraknie na dzisiejszych treningach? Ilu ruszy sumienie i postanowi pojechać do Wrocławia, by wyspowiadać się ze swoich występków? Tłumów zapewne nie będzie. Gdy w Arce Gdynia zamknięto prezesa Jacka M., piłkarze w ramach solidarności paradowali w koszulkach "Jacek jesteśmy z Tobą", twierdząc, że prezes M. to niespotykanie porządny facet, a jego zatrzymanie było wielką pomyłką. Być może kilku z nich rzeczywiście spotka się ze swoim prezesem. We wrocławskim areszcie.

Ci, których w ostatniej chwili ruszy sumienie, mogą zgłaszać się do wrocławskiej prokuratury lub najbliższej komendy policji. Ewentualnie mogą zadzwonić do Policyjnego Telefonu Zaufania. Śledczy z Wrocławia ostrzegają, że piłkarze, którzy mają coś na sumieniu, mogą wyjechać po treningu lub po meczu w kajdankach.

http://www.90minut.pl/news.php?id=517651
Michael_One

Postprzez adas 2007-02-28, 6:46 am

Przemek26 napisał(a):Zrobiło się cicho o nas w aferze korupcyjnej , to zainwestowali w telefon ,bądź bilet do USA żeby pogadać z Wojtkiem jak to Zagłębie robiło przekrety.
Wojtek już nie gra w USA lecz w II lidze na Cyprze.
adas

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna