PZPN - rózne

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Sir 2007-02-24, 9:20 pm

Morpheus napisał(a):
Kamilsts napisał(a):Nie mam ochoty oglądać takich urojonych melanży, a czytając to forum i Twoje posty niestety muszę na to patrzeć.

Pech

Duże chłopaki, a zachowują sie jak małe dzieci! Chill out!
Sir

Postprzez emdżej 2007-02-24, 9:55 pm

Kamilsts i Morpheus - wyjaśniajcie to sobie na privie. Jeszcze jeden post nie na temat i polecą kartki
emdżej

Postprzez Łuki19 2007-02-26, 8:50 am

niewiedziałem gdzie to wkleic to wkleiłem tutaj

Te mecze kupiła Arka:

Arka - Zagłębie Sosnowiec 2-1, 3 września 2004
Sędzia Zbigniew R. z Poznania (8 tys. zł)

To już wiadomo czemu dziwnym trafem przegralismy wtedy ten mecz ;/
Łuki19
Obserwowany

Postprzez keff79 2007-02-26, 9:05 am

Lista jest zabójcza.. niezłe rodzynki, ale najlepszy tekst jak dla mnie:

Arka - KSZO Ostrowiec 2-1, 14 maja 2005
Sędzia Robert W. z Warszawy (10 tys. zł)
Prezes KSZO: Mirosław S. 20 tys. (miał obiecane 40 tys. zł)

"Oszukali mnie banda złodziei polskich, decydentów,k...a !!!" :lol: :D

http://www.90minut.pl/news.php?id=516646[/b]

edit: ale co te prokuratory Amerykę odkrywają skoro Arka gra w otwarte karty.. zobaczcie na ich oficjalną stronę:

http://www.arka.gdynia.pl/

"zamów relację", "STRZELAJ KARNE", "OBSTAW MECZ"

pewnie to jest tak:
nr 1 to przed meczem można zapytać kto dzisiaj wygrywa i za ile
nr 2 ..wiadomo, każdy może
nr 3 obstaw.. ustaw.. Łotewor :D
keff79

Postprzez Przemek26 2007-02-26, 1:24 pm

http://www.90minut.pl/news.php?id=516775

PZPN zawiesił dwóch sędziów piłkarskich, którzy według "Gazety Wyborczej" brali łapówki za "ustawianie" meczów z udziałem Arki Gdynia. Dziennik wymienił ich na liście skorumpowanych arbitrów. Tymczasem sędziowie nie mają postawionych żadnych zarzutów - nie byli zatrzymywani, sami też nie zgłosili się do wrocławskiej prokuratury - dowiedziało się nieoficjalnie Polskie Radio Wrocław.

Według "Gazety Wyborczej", skorumpowani byli Piotr S. ze Szczecina, który miał wziąć 43 tysiące złotych za sędziowanie na rzecz Arki Gdynia w meczu barażowym ze Śląskiem Wrocław oraz Marek R. z Poznania, który miał dostać dwa razy po 5 tysięcy złotych za sędziowanie na rzecz gdyńskiego klubu w spotkaniu z KSZO Ostrowiec Świętokrzyski i Cracovią. Marek R. jeszcze w sobotę był sędzią meczu Widzew Łódź - Korona Kielce w Pucharze Ekstraklasy.

- Na podstawie informacji prasowych podjąłem decyzję o zawieszeniu dwóch sędziów. Na razie nie będą brani pod uwagę przy ustalaniu obsady sędziowskiej na mecze. Jeszcze dzisiaj będę chciał z nimi przeprowadzić rozmowy. Potem zapadną kolejne decyzje - powiedział przewodniczący zarządu Kolegium Sędziów PZPN, Sławomir Stempniewski.

źródło: IAR / PAP

No proszę wyprzedzili Wrocław. :shock:
Przemek26

Postprzez Sadek 2007-02-26, 6:09 pm

Nie wiem na co jeszcze PZPN czeka, bez patyczkowania minimum 5 liga i dowidzenia

Sadek
dj. transfer

Postprzez zgredos 2007-02-26, 6:43 pm

Sadek napisał(a):

Nie wiem na co jeszcze PZPN czeka, bez patyczkowania minimum 5 liga i dowidzenia

Ciekawe czy jak sprawa Zagłębia będzie na tapecie to też napiszesz," bez patyczkowania 5 liga" W Polsce nie ma klubu który nie byłby w coś umoczony mecze kupowane były, są (może teraz będzie krótka przerwa) i będą
zgredos

Postprzez Mehehe7 2007-02-26, 7:37 pm

zgredus jeżeli tylko Zagłębiu udowodnią sprzedawanie meczów to JA tak napisze bo nie po to zdzierałem gardło żeby oni sobie jaja robili i za pare patyków sprzedawali . korupcja niszczy polską piłke a nic nie zapowiada się aby było lepiej szczególnie po kandydatach PZPN . Przez korupcje bardzo obniżył się poziom polskiej piłki no bo np taka Arka tylko zmniejszała zainteresowanie ligą swoją bezbarwną grą oraz zabierała w nieuczciwy sposób punkty drużynom którym się one należały i odbierała chęć działaczom którzy myśleli że coś osiągną ale przez takie nieuczciwe sędziowanie z tego rezygnowali.
Mehehe7

Postprzez zgredos 2007-02-26, 8:05 pm

Mehehe7 napisał(a):zgredus jeżeli tylko Zagłębiu udowodnią sprzedawanie meczów to JA tak napisze bo nie po to zdzierałem gardło żeby oni sobie jaja robili i za pare patyków sprzedawali . korupcja niszczy polską piłke a nic nie zapowiada się aby było lepiej szczególnie po kandydatach PZPN . Przez korupcje bardzo obniżył się poziom polskiej piłki no bo np taka Arka tylko zmniejszała zainteresowanie ligą swoją bezbarwną grą oraz zabierała w nieuczciwy sposób punkty drużynom którym się one należały i odbierała chęć działaczom którzy myśleli że coś osiągną ale przez takie nieuczciwe sędziowanie z tego rezygnowali.

W latach 70-tych gdy polska piłka odnosiła największe sukcesy, także kupowano mecze. Choćby cud Zagłębia (nie pamiętam roku) gdy po rundzie jesiennej mieliśmy chyba 3 pkt a skończyliśmy gdzieś w środku tabeli (przy dużej pomocy sędziów i drużyn przeciwnych) Pamiętam też jak wielki etyk Tomaszewski sprzedał mecz na Ludowym ( LKS miał już pewny byt w lidze a my musieliśmy wygrać) a bramki jakie puścił wówczas Tomaszewski to była kpina. W ciągu ponad 30 lat jakie chodzę na mecze to meczów i kolejek cudów pamiętam bardzo dużo. Zobacz na Włochy 4 krotny MŚ jedna z najsilniejszych lig na świecie a co chwila jest tam jakaś afera
Jeszcze jedno sprzedawania meczów to nam raczej nie udowodnią ale mogą oby nie udowodnić coś innego...
Ostatnio edytowano 2007-02-26, 8:17 pm przez zgredos, łącznie edytowano 1 raz
zgredos

Postprzez August 2007-02-26, 8:12 pm

Ciekawy artykuł z najstarszym żyjącym śedzią piłkarskim w Polsce (z zeszłego tygodnia):
http://www.dziennik.pl/Default.aspx?Tab ... leId=32277
A oto wypowiedź odnośnie naszego Wybitnego Fightera z korupcja w piłce:
"(...)Pytany, czy przed laty był świadkiem kupowania meczów, odpowiada: "Powiem ci jedno: sędziowie na pewno wtedy nie puszczali spotkań. Nie pozwalał im na to honor. Gwizdanie było czymś na kształt społecznej misji. Ludzie się tym przejmowali. Natomiast piłkarze... Tak, im zdarzały się różne przygody. Wiem na przykład, że pewien znany przed laty bramkarz, który teraz tak zaciekle walczy w mediach z korupcją, lubiał ustawić z kolegami meczyk grając w ŁKS Łódź. Przy tym był pazerny - jak dzielił się kasą to zawsze brał najwięcej dla siebie. O mało co nie dostał przez to kilka razy w mordę" - opowiada Stein.(...)"
August

Postprzez August 2007-02-26, 8:25 pm

Po przeczytaniu dzisiejszego artykułu w GW odnośnie Arki i zawartej uwagi, iż korumpowano też rywali nasunęła mi się myśl, iż może :?: nasi pilkarze mogli zostać zatrzymani nie ze względu na kupowanie meczy, a ich sprzedawanie.
August

Postprzez Sadek 2007-02-26, 8:51 pm

zgredos napisał(a):
Sadek napisał(a):

Ciekawe czy jak sprawa Zagłębia będzie na tapecie to też napiszesz," bez patyczkowania 5 liga" W Polsce nie ma klubu który nie byłby w coś umoczony mecze kupowane były, są (może teraz będzie krótka przerwa) i będą

Zgredos troszke powagi o czym tu gadać.. Arka ile miała karnych w 90 minutych? ile sędziów przekupiła?, trener jest w to mieszany.. a Zagłębie no cóż piłkarze wmieszani to fakt, ale bez przesady, żeby odrazu wyjebywać do 5 ligi..

A jak nam udowodnią tyle co Arce to bede takiego samego zdania, 5 liga..

Sadek
dj. transfer

Postprzez KaD 2007-02-26, 9:01 pm

Z tego co wiem zespół nie może być zdegradowany tylko o klase niżej plus kara finansowa i ujemne punkt taka jest najwyższa kara

I wiem co nieco o piłkarskim Zagłębiu pracowałem na tym obiekcie 6 lat i słyszało się to i owo i nie są bez winy ale więcej nic nie powiem
KaD

Postprzez Sir 2007-02-27, 1:24 pm

KaD napisał(a):Z tego co wiem zespół nie może być zdegradowany tylko o klase niżej plus kara finansowa i ujemne punkt taka jest najwyższa kara

I wiem co nieco o piłkarskim Zagłębiu pracowałem na tym obiekcie 6 lat i słyszało się to i owo i nie są bez winy ale więcej nic nie powiem

No pięknie...ale jak juz zaczynasz drążyć jakis wątek..to lepiej go dokoncz..albo go nie poruszaj...bo to nie ma sensu..
Sir

Postprzez WOJTEK 2007-02-27, 1:40 pm

Wg mnie problem leży głębiej lub gdzie indziej. Rozmiar szamba jakie wyłazi jest ogromny. Ale pojawia się pytanie: kto ma to posprzątać ? Przecież upierdolona w tym gównie jest większość "działaczy" PZPN. Bo chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie uważa, że te machloje działy się bez wiedzy wierchuszki. Na mój łeb będzie tak: jednego kozła ofiarnego (Arka, Łęczna) zdegradują albo nie , kilka mniejszych płotek dostanie ujemne punkty i się sprawie łeb uwali.
WOJTEK
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna