Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez PaprykarZ19 2007-02-14, 10:28 am

Ciekawe.. Jeżeli rozwiążą kontrakt z Wierzchowskim to na pewno zatrudnią nowego bramkarza i pewnie będzie to Peskovic. Wg mnie Wierzchowski to dobry bramkarz, tylko ostatnio zdrowie i szczęście mu nie dopisuje, Peskovic też jest solidny, a z Pogoni wyleciał tylko dlatego, że Majdan tam przyszedł...A nasza defensywa rzeczywiście daje przeciwnikom zbyt wiele dogodnych okazji do zdobywania bramek..
Może w końcu wyjaśni się co z tym Robaszkiem..
I troche dziwi brak konsekwencji w działaniu zarządu, który mówił, że nie interesuje ich żaden piłkarz Zawiszy, a tu się okazuje, że jednak Sotirovic był brany pod uwagę.. Szkoda tylko, że innymi piłkarzami z tego zespołu się nie zainteresowali,np. Truszczyńskim, czy Miklosikiem...
PaprykarZ19

Postprzez krzysztof 2007-02-14, 10:46 am

Też uważam, że co jak co ale obrońców nigdy za wiele.
Kogo obecnie mamy:
na skrzydła: Bednar, Topolski, Kłoda, Paczka
Na środek: Dżenan, Teresa, Marek.

Obrona łapie najwięcej kartek także chociaż jeszcze jeden środkowy obrońca by się przydał.

A co do bramkarza to jak kontuzja Wierzchowskiego nie okaże się poważna i będzie mógł zagrać na wiosnę to dobrze, jeśli nie też dobrze.
Wszystko zależy jaką formę będzie prezentował. Jak na razie nie testowaliśmy też Peskovica także skąd pewność, że jest w dobrej formie.
krzysztof

Postprzez problematyk-ziom 2007-02-14, 11:53 am

kol. Krzysztofie doliczyłbym jeszcze Adżema na "bok" i Kościukiewicza na środek... Czyli wychodzi nam 5 zawodników mogących grać na skrzydłach i 4 na środku (na wypadek kontuzji czy kartek) 9 zawodników w bloku obronnym a miejsca tylko 4. Mało?

A na forum ciągle narzekanie. Wcześniej o tym jak to Ruch się wzmacnia... Peskovica załatwili i wogóle a my "tylko" Wierzchowskiego mamy. Ma Wierzchowski odejść a zamist niego Peskovic też źle. Zuban zły bo to drewno i wogóle- teraz ma odejść (jakaś plotka się pojawiła) i już niektórzy- "szkoda Zubana by było".

Słuchacie jakiś plotek piszecie po 10 stron głupot codziennie żeby tylko posty nabić i zmieniacie zdanie po każdym "newsie" z brukowca.
problematyk-ziom

Postprzez WOJTEK 2007-02-14, 12:04 pm

To może kolega wszechwiedzący będzie podawał info prosto z Klubu, bo najwyraźniej jest mocno powiązany ze źródłami.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez problematyk-ziom 2007-02-14, 12:10 pm

WOJTEK napisał(a):To może kolega wszechwiedzący będzie podawał info prosto z Klubu, bo najwyraźniej jest mocno powiązany ze źródłami.

Jasne, codziennie tam bywam... A serio to na pewno nie uwierze w nic co pisze w "Fakcie" i nie będe robił z tego super sensacji.

ps. A gdzie napisałem, że mam info z pierwszej ręki? Nie szukam taniej sensacji to wszystko. :roll:
problematyk-ziom

Postprzez mezo 2007-02-14, 12:34 pm

problematyk-ziom napisał(a):kol. Krzysztofie doliczyłbym jeszcze Adżema na "bok" i Kościukiewicza na środek... Czyli wychodzi nam 5 zawodników mogących grać na skrzydłach i 4 na środku (na wypadek kontuzji czy kartek) 9 zawodników w bloku obronnym a miejsca tylko 4. Mało?

Powiem króko : Malo. Brakuje jednego srodkowego. Juz wyjasniam czemu.
Jesli boki mozna uznac ze sa ok, gdzie kazdy ma swojego wcale nie gorszego zmiennika, tak srodek nadal jest niepelny. ! Prosze nie brac Kosciukiewicza jako srodkowego, gdyz jest on defensywnym pomocnikiem, na tej pozycji sie sprawdza i na tej pozycji poprostu zabraknac go nie moze. A wiec oprocz Hosicia oraz "Teresy" mamy jeszcze Marka, ktory badz co badz, z calym szacunkiem do jego umijetnosci, jest jeszcze juniorem !! JEsli nasza druzyna ma aspiracje na awans nie mozna uwazac sytuacji naszej obrony za dobra. Przyklad:
Konztuzja Teresy, Hosic dostaje kartke i co ... ?? Kim zagramy. Markiem i Kosciukiewiczem ? Zawsze trzeba miec jakas alternatywe. Dodatkowo przyjscie jakiegos dobrego srodkowego obroncy wzmocni konurencje na tej pozycjii ! Druzyne nalezy budowac od podstaw.
Niby problem jest w tym ze brak naszej druzynie napastnikow i tych ktorzy maja strzelac bramki. Toz to istna nieprawda.(31 bramek strzelonych, najlepiej w II lidze) Nasza druzyna jest nastawiona na ofensywna gre, nie patrzac na tyly o czym swiadczy fakt ze mamy 19 straconych bramek na koncie, czyli poprostu za DUZO. Gorzej od innych druzyn z czolowki. Nie liczac blamazu z Piastem, mecz Lechia czy Kmita, pokazuje jasno, ze w naszej obronie sa jakies braki. A trojka obroncow grac tymbardziej nie mozemy.
mezo

Postprzez Puzon 2007-02-14, 12:47 pm

A widziałeś ty ostatnio tego Marka w akcjii? Raczej wątpie. Co z tego że junior. Nie na darmo się ociera o kadrę U-21. Lech też bez powodu się nim nie interesował. Czasem myślę, że po paru bezsensownych wykopach na pałę Teresy, lepiej by było gdydby to Adrian zagrał na środku.
Puzon
Adventure Group

Postprzez pj25 2007-02-14, 2:47 pm

Co do opcji bydgoskiej sprawa jest jasna: moze i Trener by chciał moze i Rudy. Główny problem jest jednak ze prezes katygorycznie powiedział NIE i sprawa upadła. Dzis sie wyjasni sprawa Oziebały a jutro Robaszka zobaczymy co Rudy zwojuje ze Stasiakiem. Co do Peskovicia to zapewne wszystko zalezy od badan Kuby, jesli znajdzie sie w autokarze to na 99% bedziemy miec nowego bramkarza. Pewne jest ze do Dzierzoniowa Kuba sie nie uda.
pj25

Postprzez olo69 2007-02-14, 3:07 pm

WOJTEK napisał(a):Wbrew pozorom kontuzja Wierzchowskiego może być wzmocnieniem. Mam w pamięci jego wyczyny na początku sezonu i wydaje mi się, że są u nas lepsi.

i tutaj z Wojtkiem zgadzam się w zupełności.
Wierzchowski zagrał w 3 meczach puścił chyba 6 bramek i wystarczy.
Dodam jeszcze tylko, że po nierozegranym meczu w Łomży miała miejsce taka oto sytuacja.
"ktoś" późną nocą w Katowicach na stacji benzynowej spotkał "naszego" bramkarza kupującego piwko i zadał mu pytanie gdzie było lepiej w Ruchu czy Zagłębiu?
Inteligentni niech sobie dopowiedzą jaką odpowiedź usłyszał "ktoś"

Dlatego m.in. nie wyobrażam sobie aby bronił on naszej bramki w meczu z Ruchem, zresztą uważam, że jego czas w Zagłębiu już dochodzi do końca i akurat w tej kwestii chyba wyjatkowo zgadzam się z naszymi działaczami o czym świadczą ostatnie newsy prasowe dotyczące Peskovica.
olo69

Postprzez martinho 2007-02-14, 5:07 pm

Ja zdecydowanie już po pierwszych meczach tego sezonu twierdziłem, że transfer Wierzchowskiego zamiast Hitem powinno się okrzyknąć Shitem. Trzy mecze - trzy wpadki, kontuzja - sparing, kontuzja to jego "wkład" w wyniki Zagłębia. Jeśli ten ciąg przyjąć jako regułę to niech lepiej na wiosnę w bramce nie staje. Jedyny jego wkład to to, że jego obecność napewno miała wpły na rozwój młodych bramkarzy: Szymka i Adama. Ale to chyba nie za te pieniądze, które najniższe chyba nie są. Jestem więc na TAK dla Peskovica po sprawdzeniu jego obecnej formy, lub może zarząd myśli o Mioduszewskim razem w pakiecie z innym zawodnikiem.
martinho

Postprzez pj25 2007-02-14, 7:04 pm

martinho napisał(a):Ja zdecydowanie już po pierwszych meczach tego sezonu twierdziłem, że transfer Wierzchowskiego zamiast Hitem powinno się okrzyknąć Shitem. Trzy mecze - trzy wpadki, kontuzja - sparing, kontuzja to jego "wkład" w wyniki Zagłębia. Jeśli ten ciąg przyjąć jako regułę to niech lepiej na wiosnę w bramce nie staje. Jedyny jego wkład to to, że jego obecność napewno miała wpły na rozwój młodych bramkarzy: Szymka i Adama. Ale to chyba nie za te pieniądze, które najniższe chyba nie są. Jestem więc na TAK dla Peskovica po sprawdzeniu jego obecnej formy, lub może zarząd myśli o Mioduszewskim razem w pakiecie z innym zawodnikiem.

Mioduszewski jesli dobre mam informacje był u niebieskich dzis kontrakt uzgadniac... jak mowiłem wczesniej temat bydgoski upadł definitywnie...
pj25

Postprzez dejotmaly81 2007-02-14, 8:15 pm

mezo napisał(a):
problematyk-ziom napisał(a):Niby problem jest w tym ze brak naszej druzynie napastnikow i tych ktorzy maja strzelac bramki. Toz to istna nieprawda.(31 bramek strzelonych, najlepiej w II lidze) Nasza druzyna jest nastawiona na ofensywna gre, nie patrzac na tyly o czym swiadczy fakt ze mamy 19 straconych bramek na koncie, czyli poprostu za DUZO. Gorzej od innych druzyn z czolowki. Nie liczac blamazu z Piastem, mecz Lechia czy Kmita, pokazuje jasno, ze w naszej obronie sa jakies braki. A trojka obroncow grac tymbardziej nie mozemy.

Po 1: nie strzeliliśmy 31, lecz 28 bramek z WIADOMYCH POWODÓW!!!
Po 2: strzelcy bramek dla Zagłębia w Tej rundzie:
9 - Folc
4 - Berensztajn
3 - Zubanović
2 - Chwalibogowski, Hosić, Pach, Paczkowski, Treściński
1 - Kościukiewicz, Piątkowski
3 - walkower
Co przedstawia jedną kluczową sprawę...nie liczmy bramek Folca i ile strzelili napastnicy?????????????????
Prosta matematyka!!! Więc proszę Cię nie pisz, że nie potrzebujemy napastników....
I jeszcze jedno...Polonia B. 31, Lechia 30, Hydrotwór 30, Jaga 28 strzelonych bramek...
dejotmaly81

Postprzez NHK12 2007-02-14, 10:04 pm

Witam. Ja osobiście uważam że Pesković byłby bardzo dużym wzmocnieniem.I jeżeli podpisze kontrakt to będzie bardzo dobrze .Przecież trzeba pamiętać bramki wpuszczone przez Wierzchowskiego zaledzwie trzy mecze i 6 bramek i ta z HYDROTWOREM z prawie 40 m. Pesković stracił miejsce tylko i wyłącznie bo MAJDAN to dla Podoni coś bardzo symbolicznego.Mam nadzieję że jeszcze (Robaszek i ktoś kto zaskoczy nas wszystkich) dołączy do drużyny.
POZDRAWIAM.
Zagłębie, Zagłębie ,Zagłębie ty jedyny ukochany nasz klubie ty kibiców masz tysiące rozrabiają w całej Polsce Zagłębie , Zagłebie , Zagłebie ..........
NHK12

Postprzez August 2007-02-14, 10:12 pm

Mimo wszystko to pozycja bramkarza nie jest naszym największym zmartwieniem. Bardziej martwi fakt, że w drużynie robi się szpital, no i wyraźna bierność Zarządu w zakresie transferów tym bardziej, że Ruch i Jaga wydają się być znacznie mocniejsi niż jesienią.
August

Postprzez maras24 2007-02-15, 7:57 am

No i dobrze że Peskovic jedzie na obóz z Zagłębiem.Chociaż nie jestem wcale jego zwolennikiem ale to dość dobry bramkarz.A z Wierzchowskim jak najszybciej rozwiązać kontrakt po co nam gościu który wogóle nie gra bo łapie kontuzje a jak już zagrał to pożal się boże.Janickiemu też trzeba było pół roku płacić i tylko po to żeby się z nim pożegnać.Im prędzej tym lepiej.
maras24

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna